Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω ενα pc με τα ακολουθα χαρακτηριστικα:

CPU: Intel Dual Core E5200 2.5GHz

GPU: Nvidia GeForce 9500 GT

Motherboard: G31M-S2L

RAM: 4GB

Θα ηθελα να κανω μια αναβαθμιση ετσι ωστε το pc να μπορει να ανταπεξελθει στις "συγχρονες απαιτησεις".

Λεω συγχρονες γιατι το pc το εχω εδω και 2-3 χρονια και δεν του εχω αλλαξει τιποτα..

Μηπως μπορειτε ναι μου πειτε πανω κατω τι μπορω να αλλαξω/αγορασω με συνολικο κοστος γυρω στα 200-300 ευρω?

Ευχαριστω :-)

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν δύσκολα τα πράγματα αν θέλεις απάντησε και σε λίγες ακόμη ερωτήσεις B) .

1)Ποια οθόνη έχεις

2)Θέλεις να αλλάξεις πλατφόρμα η μόνο τον επεξεργαστή με αυτά τα 200-300 ευρώ

3)Μπορείς να πουλήσεις το υπάρχον σύστημα και να πας σε καινούριο

Δημοσ.

Για μένα είναι εύκολα τα πράγματα.

πάρε μια καλή κάρτα και κράτα το σύστημα σου.

Αγόρασε μια καλή ψύχτρα και μπορείς να φθάσεις τον 5200 εύκολα πάνω από τα 4Ghz.

Ποιά οθόνη έχεις και σε ποιά ανάλυση ?

Εξαιρετική λύση είναι αυτή > 6850 150-180€

Για ψύξη (αν το χρειάζεσαι) αυτές είναι καλές επιλογές Scythe και Thermalright Ultra 120

Δημοσ.

Λοιπόν δύσκολα τα πράγματα αν θέλεις απάντησε και σε λίγες ακόμη ερωτήσεις B) .

1)Ποια οθόνη έχεις

2)Θέλεις να αλλάξεις πλατφόρμα η μόνο τον επεξεργαστή με αυτά τα 200-300 ευρώ

3)Μπορείς να πουλήσεις το υπάρχον σύστημα και να πας σε καινούριο

1)Viewsonic va1916w

2)Κοιτα θελω απλα ο πυργος να μην ζοριζεται τοσο και να μπορει να αντεξει τις απαιτησεις των νεων games.. Πιστευω πως ο επεξεργαστης ειναι αυτος που θελει πρωτα αλλαγμα..

3)Δεν ξερω με την υπαρχουσα οικονομικη κριση αν θα τα καταφερω..

Για μένα είναι εύκολα τα πράγματα.

πάρε μια καλή κάρτα και κράτα το σύστημα σου.

Αγόρασε μια καλή ψύχτρα και μπορείς να φθάσεις τον 5200 εύκολα πάνω από τα 4Ghz.

Ποιά οθόνη έχεις και σε ποιά ανάλυση ?

Εξαιρετική λύση είναι αυτή > 6850 150-180€

Για ψύξη (αν το χρειάζεσαι) αυτές είναι καλές επιλογές Scythe και Thermalright Ultra 120

Viewsonic va1916w

Πως θα φτασει ο 5200 τα 4 GHz? :fear:

Δημοσ.

Με τον 5300 και ψύχτρα της μαμάς Ιντελ δεν δυσκολεύτηκα να φτάσω σταθερά στα 3800 (Τον τρέχω στα 3.6 για λόγους θορύβου). Σύμφωνοι, πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός και να πέσεις σε καλό κομμάτι αλλά δεν νομίζω πως θα δυσκολευτείς να κάνεις καλό o.c με τις λύσεις που πρότεινα για ψύξη. Δεν διαφέρουν πολύ οι δυο Cpu

Κοίτα. Δεν αντιλέγω πως με ένα τετραπύρηνο sandy Bridge π.χ δεν θα δεις διαφορά, αλλα εφόσον μιλάμε για gaming τον πρώτο λόγο τον έχει η κάρτα γραφικών. Τα παιχνίδια σπανίως εκμεταλεύονται πάνω του ενός πυρήνα και οποιαδήποτε αναβάθμιση κάνεις τώρα που δεν περιλαμβάνει και νέα κάρτα ,μικρό ως κανένα αντίκτυπο δεν θα έχει στο gaming.

Αυτή η ανάλυση (1440χ900) δεν έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Κατά την γνώμη μου πάντα δεν χρειάζεται να δώσεις τώρα τα λεφτά σου για νέα πλατφόρμα (Δεν το συζητώ καν να για αγορά νέου πανάκριβου και παρωχημένου Core2Duo)

Ίσως να έπρεπε να σκεφτείς να πας για νέα οθόνη. Ισως την Dell U2311 με 210€ και εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης.

Δημοσ.

3leven,

Δοξασε την μαμα AMD που σκεφτεται τον καταναλωτη.

Πρωτα,πρωτα θα αγορασεις την καρτα γραφικων που σου προτεινε ο φιλος Kadaka80,την 6850,εξαιρετικο value for money.Μετα επειδη εχεις οικονομικα στενεματα οπως αλλωστε ολοι μας αυτην την περιοδο,σου προτεινω την εξης λυση αναγκης μεν,αλλα καθολου κακη σε διαβεβαιωνω.

Μητρικη : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528566

Η μητρικη αυτη παιρνει μνημες ddr3 και μνημες ddr2 που εχεις,μαξιμουμ μεχρι 8 gigabytes.Ετσι μπορεις να αξιοποιησεις τα δικα σου υπαρχοντα dimms και αργοτερα με κανενα 40 να παρεις ddr3 που και παλι υποστηριζει μεχρι 8 gigabytes.Ισως πουλησεις τα 4 giga που εχεις τωρα εδω στο insomnia και μειωνεις το κοστος σου.

CPU: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559593

Επισης πολυ καλο value for money.Και αρκετα overclockable.

Συνολικο κοστος mobo+cpu: 140,30 + 160 η 6850 και εισαι ακριβως στα 300 ευρω.

Δημοσ.

http://www.anandtech.com/bench/Product/59?vs=122

Πρόσεξε τα αποτελέσματά σύγκρισης στα παιχνίδια.

Ο 5200 και χωρίς νέα ψύχτρα φτάνει άνετα τα 3,4Ghz χωρίς πολλα πολλα. Σε αυτή την συχνότητα ξεπερνά το 6850 ο οποίος με την σειρά του ξεπερνά τον 635 (περίπου ισότιμος με τον 640). Πάντα σε παιχνίδια. Αν δεν κάνεις πολύ video edit - encoding, είσαι καλά και χωρίς τετραπύρηνο

Η εποχή στις πλατφόρμες είναι μεταβατική. Με τους sandy στο συνεργείο και τις μπουλντόζες της AMD το καλοκαίρι νομίζω πως αν κάποιος δεν το επείγεται, μπορεί να περιμένει.

Δημοσ.

http://www.anandtech.com/bench/Product/59?vs=122

Πρόσεξε τα αποτελέσματά σύγκρισης στα παιχνίδια.

Ο 5200 και χωρίς νέα ψύχτρα φτάνει άνετα τα 3,4Ghz χωρίς πολλα πολλα. Σε αυτή την συχνότητα ξεπερνά το 6850 ο οποίος με την σειρά του ξεπερνά τον 635 (περίπου ισότιμος με τον 640). Πάντα σε παιχνίδια. Αν δεν κάνεις πολύ video edit - encoding, είσαι καλά και χωρίς τετραπύρηνο

Η εποχή στις πλατφόρμες είναι μεταβατική. Με τους sandy στο συνεργείο και τις μπουλντόζες της AMD το καλοκαίρι νομίζω πως αν κάποιος δεν το επείγεται, μπορεί να περιμένει.

η 6850 ειναι η gpu!

Δημοσ.

Δεν εμπιστευομαι καθολου τον Anand γιατι δεν ειναι αντικειμενικος.(Τον διαβαζω απο το 1998.)Για μενα ο ισχυρισμος του ειναι απατεωνιστικος και ψευδης.

Σε καμμια περιπτωση ο αρχαιος διπυρηνος της intel δεν ξεπερνα αυτον που προτεινα.Ειναι αστειος ο ισχυρισμος του και για μενα εντελως ανυποληπτος.

Επισης ηδη εχει ανακοινωθει απο τους παραγωγους τους οτι ολα τα καινουργια games θα εκανουν χρηση 4 πυρηνων.Συν οτι ο τεπραπυρηνος που προτεινα μπορει να οβερκλοκαριστει πολυ καλα και ως γνωστον οι AMD ειναι πολυ πιο ψυχρες cpu.Δες το συστημα της υπογραφης μου.Ειμαι στους 15 βαθμους idle οπως ειμαι overclocked και στους 30 με την πιο cpu intensive εφαρμογη συμπεριλαμβανομενου και του gaming.Παιζω το Crysis ολα full χωρις ουτε υποψια προβληματος.(Αν νομιζεις οτι υπερβαλλω σε προσκαλω για να σε κερασω καφε και να κανεις οτι μετρηση θελεις.Μετα μπορεις να ποσταρεις στο insomnia εν λευκω τις εντυπωσεις σου.Δεσμευομαι. :rolleyes: )

Εξαλλου το πιο σημαντικο στο gaming ειναι η vga και αυτη που του προτεινες ειναι πολυ καλη.

Αλλη μια επιλογη που εχει και μαλιστα φτηνοτερη,ειναι να παρει το cpu της υπογραφης μου,τον phenom II Χ2 555 που ξεκλειδωνει στον τετραπυρηνο που διαβαζεις και εχει 6,5 mb cache.Δεν πιστευω να νομιζεις οτι ο φτωχος διπηρυνος της intel ειναι καλυτερος και απο αυτον overclocked στα 3,8?

Δημοσ.

3leven,εγώ θα σου δώσω μία οικονομική πρόταση,και ας πάει στο βρόντο :P ,ορίστε http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/PowerColor-Hd5750-512Mb-Gddr5-AX5750-512MD5-H.htm ,αυτή και τίποτα άλλο.

Υ.Γ1 Αν σε ενδιαφέρει,πάρε τηλέφωνο στο Πλαίσιο και ρώτα αν υπάρχει και σε τι κατάσταση είναι(ελέω bulk).

Υ.Γ Ευχαριστώ φίλε benign για την επισήμανση,το διόρθωσα.

Δημοσ.

Το σύστημά σου είναι καλό για την ανάλυση που το χρησιμοποιείς. Η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι η κάρτα γραφικών που έχει.

Θα σου πρότεινα να αλλάξεις μόνο την κάρτα γραφικών, μια nvidia 460 1GB ή μια ATI 6850 θα σε καλύψει πλήρως σε κάθε περίπτωση .

Όσο για την CPU που έχεις, χωρίς να πειράξεις το voltage και τα power savings μπορείς να κάνεις safe OC στα ~ 3.2- 3.4 (ανάλογα με την παρτίδα) για 24/7 χρήση.

Όπως λέει και ό φίλος kadaka80 «Η εποχή στις πλατφόρμες είναι μεταβατική. Με τους sandy στο συνεργείο και τις μπουλντόζες της AMD το καλοκαίρι νομίζω πως αν κάποιος δεν το επείγεται, μπορεί να περιμένει.»

Κάνε μια συντηρητική αναβάθμιση τώρα αλλάζοντας μόνο την VGA που θα σε καλύψει έτσι κι αλλιώς, και μετά από μερικούς μήνες βλέπεις και πράττεις ανάλογα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...