Προς το περιεχόμενο

Επιτόκια εθνικής τράπεζας (για γέλια)

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχει στείλει σε κανέναν η εθνική την καινούργια ethnocard? πάνε 2 μήνες από τότε που τους πήρα τηλ. να μου αντικαταστήσουν την παλιά και ακόμα τίποτα.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν αναφέρει το site το minimun ποσό που πρέπει να έχεις. Μπορείς όμως να επικοινωνήσεις μαζί τους με ένα email. Link

Καλή σας μέρα κύριε ******,

Μπορείτε άμα σας είναι εύκολο να με καλέσετε στο παρακάτω τηλέφωνο για να σας απαντήσω στα ερωτήματα σας, η άμα θέλετε να μου στείλετε ένα τηλέφωνο επαφής και να σας καλέσω εγώ.

Ευχαριστώ,

δλδ φταιω να παρω και να τον κραξω...

Δημοσ.

έχει στείλει σε κανέναν η εθνική την καινούργια ethnocard? πάνε 2 μήνες από τότε που τους πήρα τηλ. να μου αντικαταστήσουν την παλιά και ακόμα τίποτα.

εμένα ναι. Εδώ και κάναν μήνα. Πάρε τηλέφωνο: 181818.

Δημοσ.

Η FBBank δινει επιτοκιο 5,70% για 1 χρονο για ποσό >20000€ και 3μηνιαια αποδοση τοκων.

Τι λετε, αξιοπιστη?

Παιδια ειχα μια απορια για τις προθεσμιακες καταθεσεις και ηθελα να ρωτησω. Ας παρουμε για παραδειγμα το ταμειο παρακαταθηκων και δανειων που ποσταρε και την σελιδα ο angmar. Εχω πχ. 10.000€ και τα κλεινω 6 μηνες με επιτοκιο 4,35%, αφου περασει η περιοδος τα ξανακλεινω για αλλο ενα εξαμηνο. Αρα ~870€ απο το επιτοκιο. Ποιος ο λογος να επιλεξω διαρκειας 12 μηνων τοτε και να παρω 445€? Μηπως "δεσμευονται" καπως τα χρηματα και δεν μπορεις να κανεις δευτερη/τριτη κτλ. καταθεση μεσα στον ιδιο χρονο?

Φιλε μου, πολυ χοντρα τα ειπες... Το επιτοκιο ειναι αρκετα μικροτερο:)

Πιο συγκεκριμενα, εαν κλεισεις 10000 για 6 μηνες με 4,35% θα παρεις 217,5€(καθαρα 195,8).

Εαν κατοπιν τα ξανακλεισεις αλλους 6 μηνες μαζι με τον τοκο(10196), τοτε θα παρεις 221,7€(καθαρα 199,6)

Συνολο: 196+199=395€

Παιδια κάτι που μάλλον πολλοί αγνοείτε αν κρίνω απο τον απο πάνω. Το ποσοστο του επιτοκιου είναι πάντα ετήσιο. Δηλαδη αν σου πουν 3,4% για 6 μήνες και βάλεις 10.000€, τοτε στο τέλος των 6 μηνών θα πάρεις μικτα 340€/2 = 170€. Αν είναι για ένα μήνα, τότε ο τόκος θα ειναι 340/12 = 28,3€. Αν ήταν σε μια βδομάδα με 10.000 να έβγαζες 250€, τότε όλοι θα δουλευαμε μια 10ετία να μαζέψουμε 40.000€ και μετά θα τα βαζαμε με προθεσμιακές καταθέσεις στις τράπεζες και θα περνάγαμε ζωάρα.

Πριν 16 χρονια θυμαμαι το επιτοκιο του απλου ταμιευτηριου ηταν 17%... μετα αρχισε βαθμιαια να πεφτει και σημερα ειναι σχεδον μηδεν(κατι ακουσα για καποια που το εχει 3%).

Δημοσ.

Mηπως γνωριζει κανεις για το επιτοκιο στο Δωρο Εθνικης που ειναι 18μηνο απο 20χιλ. και πανω με αποδοση τοκων καθε μηνα και διπλων τοκων καθε Πασχα, Αυγουστο και Χριστουγεννα? Στο site τους δεν το γραφουν...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τα επιτοκια μπαινουν καθε ιουνιο και δεκεμβριο ε?

αν παω και βαλω τα λεφτα στη τραπεζα μια μερα πριν μπει ο τοκος θα τοκιστουν?

Δημοσ.

άντε και να τοκιστούν.

να πάρεις τι όμως;

το 1/365 του 0,1%!

Δημοσ.

δεν ξέρω να σου απαντήσω ακριβώς. πάντως το να πάρεις όλο το ποσό δεν παίζει.

να σε ξεγελάσουν εσένα οι τράπεζες μπορεί. να τις ξεγελάσεις εσύ δύσκολα :-D

Δημοσ.

Βέβαια θα τοκιστούν, υπολογίζεται το μέσο υπόλοιπο της περιόδου και πάνω σε αυτό υπολογίζονται οι τόκοι.

Όταν επιλέγεις που θα βάλεις τα λεφτά σου δεν κοιτάς μόνο το επιτόκιο - τα επιτόκια τείνουν να είναι υψηλότερα όσο πιο ανασφαλής είναι μια τοποθέτηση. (Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η εθνική τράπεζα είναι πιο ασφαλής από άλλες.)

Για παράδειγμα, αν θες ψηλούς τόκους, μπορείς να πάρεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου...

Δημοσ.

Kαθε μηνα και καθε χριστουγεννα πασχα καλοκαιρι διπλοι (συνολικα 5 φορες στο 18μηνο).

Το επιτοκιο βεβαια ειναι για γελια.

Καλυτερα Fbbank με 5,70% ή Proton με 5%.

Γιατι να διαλέξουμε δηλαδη το 2,7% της Εθνικης οπου καθομαστε με τις ωρες στην ουρα και αντιμετωπιζουμε την αδιαφορια των δημ.υπαλληλων της?

Δημοσ.

Όλες οι ελληνικές τράπεζες που ξέρω καταθέτουν τους τόκους δυο φορές το χρόνο, Ιούνιο και Δεκέμβριο. Σε αντίθεση με τις αμερικάνικες που είναι κάθε μήνα.

Kαθε χριστουγεννα πασχα καλοκαιρι, συνολικα 5 φορες στο 18μηνο.

Το επιτοκιο βεβαια ειναι για γελια.

Καλυτερα Fbbank με 5,70% ή Proton με 5%.

Γιατι να διαλέξουμε δηλαδη το 2,7% της Εθνικης οπου καθομαστε με τις ωρες στην ουρα και αντιμετωπιζουμε την αδιαφορια των δημ.υπαλληλων της?

Δημοσ.

Eδω μιλαμε για συγκεκριμενη προθεσμιακη καταθεση, το 18μηνο "δωρο Εθνικης"... Τσεκαρε το link.

YΓ. Το quote ο κοσμος το βαζει απο πανω! :-)

Δημοσ.

Απο ορους καταθετικου λογαριασμου καποιας τραπεζας:

"Oι τοκοι των καταθεσεων προστιθενται στο κεφαλαιο κατα την 31η Δεκ καθε χρονο. Ο τοκος υπολογιζεται πανω στο υπολοιπο που θα παρουσιασει ο λογαριασμος καθε ημερα."

Με λιγα λογια.

Αν εχεις 500 ευρω καταθεση και ο λογαριασμος εχει 5% επιτοκιο τοτε πολυ χοντρικα σημερα θα παρεις τοκους χ=500*0.05/365 αυριο θα παρεις y=x*0.05/365 και παει λεγοντας.

Ετσι καθε μερα υπολογιζεται τι τοκος αντιστοιχει καθ'ολη τη διαρκεια του χρονου και στο τελος του χρονου μπαινουν οι τοκοι στο λογαριασμο ως μετρητα.

Φυσικα αυτα διαφερουν απο τραπεζα σε τραπεζα και απο λογαριασμο σε λογαριασμο. Υπαρχει πχ προγραμμα που κανεις προθεσμιακη καταθεση και παιρνεις cash τους τοκους απο πριν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...