Προς το περιεχόμενο

Επιτόκια εθνικής τράπεζας (για γέλια)

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδια ειχα μια απορια για τις προθεσμιακες καταθεσεις και ηθελα να ρωτησω. Ας παρουμε για παραδειγμα το ταμειο παρακαταθηκων και δανειων που ποσταρε και την σελιδα ο angmar. Εχω πχ. 10.000€ και τα κλεινω 6 μηνες με επιτοκιο 4,35%, αφου περασει η περιοδος τα ξανακλεινω για αλλο ενα εξαμηνο. Αρα ~870€ απο το επιτοκιο. Ποιος ο λογος να επιλεξω διαρκειας 12 μηνων τοτε και να παρω 445€? Μηπως "δεσμευονται" καπως τα χρηματα και δεν μπορεις να κανεις δευτερη/τριτη κτλ. καταθεση μεσα στον ιδιο χρονο?

Δημοσ.

καλά ρε παιδιά η εθνική είναι η χειρότερη τράπεζα.

από πολλές απόψεις.

μια κάρτα ανάληψης πας να βγάλεις, που σε άλλες τράπεζες την δίνουν αυτή τη στιγμή και η εθνική θέλει κάνα μήνα για την κάρτα και άλλον έναν για να σου στείλουν τους κωδικούς.

οι άνθρωποι είναι απίστευτοι

Φέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεετα... :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Στην παρουσα φαση καποιος που εχει ενα σεβαστο ποσο και θελει να κερδισει οσο πιο πολλα μπορει απο τοκους,τι του προτεινετε?

Ελληνικο ομολογο

Δημοσ.

Παιδια ειχα μια απορια για τις προθεσμιακες καταθεσεις και ηθελα να ρωτησω. Ας παρουμε για παραδειγμα το ταμειο παρακαταθηκων και δανειων που ποσταρε και την σελιδα ο angmar. Εχω πχ. 10.000€ και τα κλεινω 6 μηνες με επιτοκιο 4,35%, αφου περασει η περιοδος τα ξανακλεινω για αλλο ενα εξαμηνο. Αρα ~870€ απο το επιτοκιο. Ποιος ο λογος να επιλεξω διαρκειας 12 μηνων τοτε και να παρω 445€? Μηπως "δεσμευονται" καπως τα χρηματα και δεν μπορεις να κανεις δευτερη/τριτη κτλ. καταθεση μεσα στον ιδιο χρονο?

Νομίζω ότι το επιτόκιο δίνεται σε ετήσια βάση. Αν σου λέει ότι για το 6μηνιαίο, έχεις επιτόκιο 4,35%, αυτό σημαίνει ότι για να πάρεις τόκους 4,35% πρέπει να μείνουν κλειστά για ένα χρόνο (2 6μηνιαία δηλαδή). Οπότε σε συμφέρει το ετήσιο που δίνει λίγο παραπάνω.

Δημοσ.

plz ellaborate?

[μινιμθμ ποσο, ονομα προγραματος και τα σχετικα]

https://www.winbankdirect.gr/Views/Account/account2.aspx

εγω κοιταω ειτε της βδομαδας με 2.50% ειτε του μηνα με 3.20% .

α..και μπορεις το ποσο του τοκου να το λαβεις ειτε στην αρχη της βδομαδας/μηνα/3μηνου/κτλ, ειτε στο τελος της περιοδου που εχεις ορισει.

Δημοσ.

στη millenium έκλεισα πριν 6 μήνες με καθαρό επιτόκιο 3,9 για 10 μήνες και μηνιαία καταβολή τόκων ,για το ελάχιστο ποσο που δέχονταν

σήμερα άλλα θα ισχύουν.

κανόνας μικρή τράπεζα=μεγάλα επιτόκια γιατί ρώτησα και αλλού.

Δημοσ.

Αυτό το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι αξιόπιστο? Παίζει να βαρέσει κανόνι και να περιμένουμε τα χρήματα την πρωτοχρονιά από τον Αι Βασίλη;

Γενικά, σε σύγκριση με μια τράπεζα τι εμπιστευόμαστε πρώτα;

Δημοσ.

Το παρακαταθηκών και δανείων είναι 100% του δημοσίου και θα έλεγα οτι αποτελεί τον πιο αξιοπιστο χρηματοπιστωτικό οργανισμο καθωτι τα λέφτα σου μόνο με πτώχευση τα χάνεις. Έχεις δηλαδή την απόλυτη εγγύση του κράτους. Γενικότερα στην οικονομία, τα κρατικά προιόντα θεωρούνται τα πιο φερεγγυα. Εξου και η ονομασία "ακίνδυνα αξιογραφα" για να κρατικά ομόλογα (το πόσο ακίνδυνα είναι πλεόν, ας μην το συζητήσουμε). Με λίγα λόγια αν έχεις χρήματα που δεν θες να τα χρησιμοποιέις σύχνα, δεν το συζητάμε οτι σε συμφέρει. Μη σου πω και για προθεσμιακη. Οι γόνεις μου 30 χρόνια, στο παρακαταθηκών έχουν τα χρήματα τους.

Δημοσ.

λοιπον μιας και εχω καποια γνωση πανω σε αυτα τα θεματα θα σας πω τα εξης...

οι μεγαλες τραπεζες (Alphabank, Euronbank, Εθνικη κτλ) επειδη εχουν πολλες καταθεσεις τα επιτοκια τους ειναι πολυ χαμηλα (τοσο στις απλες καταθεσεις ταμιευτηριων οσο και στις προθεσμιακες. στις προθεσμιακες μπορει να δωσουν μεγαλο μονο οταν ειναι καινουργια τα χρηματα- δλδ τα παιρνεις απο καποια αλλη τραπεζα και τους τα πας- και θα εχουν χιλιους 2 ορους για να στα κλεισουν- πχ. να τα χρησιμοποιησουν για να τα επενδυσουν καπου.)

οι συνεταιριστικες τραπεζες εχουν συνηθως υψηλοτερα επιτοκια. πχ στην παγκρητια (χωρις να θελω να κανω διαφημιση τωρα) το επιτοκιο ταμιευτηριου για ποσο μεχρι 3000 ευρο ειναι 0,75%.

επισης τα χρηματα σου μπορεις να τα κλεισεις οσο χρονο θελεις συνηθως, ακομα και λιγες μονο μερες... για να βρεις το ποσο που θα λαβεις απο τοκους και να δεις αν σε συμφερει κανεις μερικες πραξεις...

π.χ. 10000 ευρο με επιτοκιο 3,40 τριμηνιαίο (180 μερες)... παιρνει περιπου 170 ευρο καθαρους τοκους...

10000*3,40=34000, 34000/180=188,89, 188,89-(0,10*188,89)=169,99

Δημοσ.

καλά ρε παιδιά η εθνική είναι η χειρότερη τράπεζα.

από πολλές απόψεις.

μια κάρτα ανάληψης πας να βγάλεις, που σε άλλες τράπεζες την δίνουν αυτή τη στιγμή και η εθνική θέλει κάνα μήνα για την κάρτα και άλλον έναν για να σου στείλουν τους κωδικούς.

οι άνθρωποι είναι απίστευτοι

Εμένα γιατί μου την βγάλανε σε 1 βδομάδα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...