Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή φτιάχνω ένα site στο Google χρησιμοποιώντας τις έτοιμες σελίδες που προσφέρει, χωρίς να έχω καμία γνώση προγραμματισμού, έχω το εξής πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας το webmaster του Google και προσπαθώντας να συνδέσω στο λογαριασμό μου την ιστοσελίδα που εφτιαξα, μου ζητάει να κάνω επαλήθευση. Πατώντας λοιπόν στην επαλήθευση μου λέει ότι δεν έχει επαληθευθεί και μου ζητάει επιβεβαίωση ιδιοκτησίας, είτε με την μεταφόρτωση ενός αρχείου HTML, είτε με την προσθήκη ετικέτας meta στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου μου. Όσο κι αν έχω προσπαθήσει και με τις δύο περιπτώσεις δεν έχω καταφέρει ποτέ τίποτα, πάντα το ίδιο μήνυμα παίρνω, ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ιστότοπος μου. Η απορία μου λοιπόν είναι: 1)πώς επεξεργάζομαι τον κώδικα της σελίδας, ώστε να κολλήσω την μετα-ετικέτα στην αρχική σελίδα του ιστότοπού μου,στην <head> ενότητα, πριν την πρώτη <body> ενότητα; και 2) ποια είναι η διαδικασία μεταφόρτωσης ενός αρχείου HTML στο διακομιστή μου; Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Οι οδηγίες που σου δίνει το "Webmaster Tools" για την πρoσθήκη και επιβεβαίωση ενός site αφορούν sites στα οποία μπορείς να έχεις κανονική πρόσβαση μέσω FTP, ώστε να ανεβάζεις αρχεία ή να κάνεις αλλαγές στον πηγαίο κώδικα των ήδη υπαρχόντων.

Όμως στην υπηρεσία "Google Sites" που χρησιμοποιείς, δεν έχεις τόση ελευθερία. Δε μπορείς ούτε να ανεβάσεις τρίτα αρχεία HTML ούτε να επέμβεις στον πηγαίο κώδικα των HTML που παράγει αυτόματα ο editor του Google Sites. Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, η Google έχει φτιάξει μία ειδική επιλογή στις ρυθμίσεις του site σου, όπου μπορείς να εισάγεις τον κωδικό επιβεβαίωσης που παίρνεις από το "Webmaster Tools". Σε αυτό το link μπορείς να δεις αναλυτικές οδηγίες στα αγγλικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο parsifal για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση του. Ήδη μέσω της βοήθειας της google (το link που υπέδειξε) κατάφερα να επιβεβαιώσω το site, οπότε το θέμα έκλεισε. Ευχαριστώ και πάλι.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Οι οδηγίες που σου δίνει το "Webmaster Tools" για την πρoσθήκη και επιβεβαίωση ενός site αφορούν sites στα οποία μπορείς να έχεις κανονική πρόσβαση μέσω FTP, ώστε να ανεβάζεις αρχεία ή να κάνεις αλλαγές στον πηγαίο κώδικα των ήδη υπαρχόντων.

Όμως στην υπηρεσία "Google Sites" που χρησιμοποιείς, δεν έχεις τόση ελευθερία. Δε μπορείς ούτε να ανεβάσεις τρίτα αρχεία HTML ούτε να επέμβεις στον πηγαίο κώδικα των HTML που παράγει αυτόματα ο editor του Google Sites. Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, η Google έχει φτιάξει μία ειδική επιλογή στις ρυθμίσεις του site σου, όπου μπορείς να εισάγεις τον κωδικό επιβεβαίωσης που παίρνεις από το "Webmaster Tools". Σε αυτό το link μπορείς να δεις αναλυτικές οδηγίες στα αγγλικά.

καλησπέρα parsifal. έχω τους κωδικούς για ftp του εταιρικού μου site. μπορείς να μου πεις την διαδικασία?

Δημοσ.

καλησπέρα parsifal. έχω τους κωδικούς για ftp του εταιρικού μου site. μπορείς να μου πεις την διαδικασία?

Αν γνωρίζεις αγγλικά, η Google παρέχει αναλυτικότατες οδηγίες για τους τρόπους verification/επαλήθευσης, εδώ:

http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35179

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...