macabre_sunsets Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχει κάποια καλή και ήσυχη πρόταση για ψύκτρα, κυρίως low profile; Πρόκειται να τοποθετηθεί σε έναν 965BE. Δυστυχώς ψύκτρες που παίρνουν 120mm ανεμιστήρες κάθετα δεν μπορώ να βάλω, οπότε μάλλον ψάχνω για ψύκτρα με τον ανεμιστήρα σε οριζόντια θέση (να φυσάει προς τον επεξεργαστή) ή κάποια που να μπορεί να παίξει push/pull (προαιρετικά) αλλά να είναι κάπως μαζεμένη (όχι τόσο στο ύψος αλλά στο πλάτος - βλέπε spoiler #1) Ο χώρος πάνω από τον επεξεργαστή φαίνεται στο ακόλουθο spoiler Εαν κριθεί αναγκαίο μπορεί να κοπεί λίγο ακόμα το κουτί. Έχω δει την Arctic Cooling Freezer 64 LP CPU Cooler αλλά δεν διάβασα καλά σχόλια. Μετά ίσως η Xigmatek Loki SD963 Heatpipe CPU Cooler 92mm να μου κάνει αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος. Επόμενη επιλογή η CoolerMaster Vortex Plus CPU Cooler με τον ανεμιστήρα σε οριζόντια θέση, για την οποία διάβασα μέτρια σχόλια. Συνεχίζοντας, είδα και την Zalman CNPS 9500, η οποία λόγω της «κυκλικής κατασκευής» της ίσως χωράει στο κουτί. Επιπλέον διάβασα καλά σχόλια. Τελευταία επιλογή, και ίσως όχι τόσο προτιμητέα, η υδρόψυξη της Corsair, Hydro Series H70 CPU Cooler. Σχετικά με αυτή, αξίζει να προβεί κανείς στην αγορά της; Είναι όντως αθόρυβη, λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι έρχεται με 2x 120mm ανεμιστήρες;
Navu Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Βάλε έναν 92άρη στο μαμά-ψηκτικό σώμα, αφού ξηλώσεις τον άθλιο 74άρη και καθάρισες!... Τις λοιπές αερόψηκτρες ξέχνα τες, δεν προσφέρουν τίποτε αισθητά καλύτερο από τη μοντιφαρισμένη μαμά-ψήκτρα. Στις 1600 σαλ ρυθμισμένος μόνιμα ο 92άρης, μεταμόρφωσε στην κυριολεξία την ψήκτρα, ξεφτιλίζοντας τον AVC. Τώρα, αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, η Η70 δε βολεύει καθόλου χωροταξικά, ενώ με τους ανεμιστήρες που φοράει ακόμη και σε silent-mode κάθε άλλο παρά ήσυχη είναι. Η τέλεια φάση για αυτό το κουτί είναι η Η50, η οποία με λίγη μοντίφα θα σου δώσει θεαματικά αποτελέσματα. Με δύο τρύπες στο μαλακό αλουμίνιο για να διευκολύνεται η εγκατάσταση και ένα BeQuiet στις 1400 σαλ αντί του Corsair ανεμιστήρα, οι θερμοκρασίες ήταν 28-32 σε idle και σε load έπιανε 42-44 βαθμούς. Μιά φορά, το καλοκαίρι με καύσωνα και 8ωρο gaming είχα δει και 57 βαθμούς. Αυτά.
macabre_sunsets Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Τόσο απλά;! Κάνει δουλειά; Τι θερμοκρασίες έχεις στο περίπου (εαν είναι δικές σου οι φωτογραφίες);
parsifal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 macabre, υπήρχαν και κάτι αντάπτορες σε σχήμα χωνιού, για να βιδώνεις σωστά (και επίσης, να ρουφάει πιο αποδοτικά το fan) έναν μεγαλύτερο fan σε θέση μικρότερου. Όπως αυτός π.χ., πρέπει να υπάρχουν και για διαστάσεις κάτω των 80mm (ο stock fan της AMD είναι 70 ή 74mm; ). Αν μπορέσεις να βρεις, χτύπα κι έναν τέτοιον!
Navu Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Τη μοντιφασιμένη μαμά ψήκτρα την έδωσα κατ'ευθείαν σε φίλο μου, οι temps που παρατηρήσαμε ήταν 1-2 χαμηλότεροι σε idle και 2-3 χαμηλότεροι σε load σε σχέση με τη μαμά-βουβουζέλα. Συμπαθητικά πραγματάκια δλδ, αλλά αν συνυπολογίσει κανείς και το τεράσιο κέρδος σε επίπεδα θορύβου, τότε μιλάμε για επιτυχία 100%. Εγώ έβαλα από την πρώτη στιγμή την Η50 πάνω, αν δεν είχα θέματα με την κάρτα γραφικών, θα είχα τον ίδιο συνδυασμό ακόμη! Ο αντάπτορας για τους ανεμιστήρες θα ήταν καλή φάση, αν χωρούσανε μέσα στο cube-case: με την προσθήκη αντάπτορα, δε θα χωράνε σε ύψος. Εξάλλου, ο σκέτος 92άρης, καλύπτει πλήρως την ψήκτρα, πολλαπλασιάζοντας έτσι την επιφάνεια αποβολής θερμότητας. ΥΓ. Ο AVC είναι 70άρης (6,7εκ effective) και μάλιστα low-profile στο 1,5εκ, κλάφτα δλδ. ΥΓ2. Ναι, οι φωτό είναι δικές μου.
macabre_sunsets Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Ο 92mm βιδώνει εύκολα στην ψύκτρα ή θέλει επιπλέον modding; Άραγε να είμαι τυχερός και να υπάρχουν οι 92mm Noctua στο πλαίσιο Αλίμου με 3.90€; @Navu: Ποιο κουτί έχεις;
Navu Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Είχα το Nox Cube, 57€ από Checkmate. Ωραίο κουτάκι, όλο αλουμίνιο εκτός της μπροστινής πλαστικούρας. Πλέον έχω bench-table γιατί τα βάλε-βγάλε και οι μοντίφες δεν τελειώνουν ποτέ. Ο 92άρης κάθεται πολύ εύκολα, θα τον δέσεις με 4 tire-up από τα heatpipes. Λύση δοκιμασμένη και απροβλημάτιστη. Αν δε βρεις Noctua, αυτός ο NoiseBlocker είναι ιδανική φάση, με ποιοτική κύλιση και τις κατάλληλες στροφές για ικανή ψήξη!
macabre_sunsets Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Να δούμε ποιον ανεμιστήρα θα βρω και ελπίζω να γίνει καλή δουλειά. Θα επιστρέψω με εντυπώσεις και αποτελέσματα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Alkibiadhs Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Αφου θα την κανεις που θα την κανεις την μοντα γιατι δεν δενεις εναν 12αρη πανω;
lionheart75 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Για έτοιμη λύση low profile ψύκτρας για media center cases, αποδοτική στον τετραπύρηνο 965BE και αθόρυβη συνάμμα σου προτείνω αυτή: Scythe Big Shuriken Είχα παλιότερα την μικρή shuriken και ήταν πράγματι ότι πιο αθόρυβο σε ψύξη είχα βάλει μέχρι τότε στο htpc. Με τους 4πύρηνους όμως αν σκέφτεσαι τον υπερχρονισμό η μικρή δεν την παλεύει οπότε η μεγάλη είναι μονόδρομος. Επιπλέον προσφέρει και αερισμό στη μητρική καθώς και στις μνήμες. Μοναδικό μειονέκτημά της είναι ότι λόγω του πλάτους της και των heatpipes που προεξέχουν είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με μνήμες που έχουν πολύ υψηλές ψύκτρες όπως για παράδειγμα οι corsair dominator, geil one, kingston hyper X κλπ.
macabre_sunsets Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Προς το παρών έβαλα ένα 80mm Sharkoon. Από θόρυβο είναι μια χαρά τώρα (μιας και το έβαλα και σε fan controller). Από ψύξη νομίζω μέτρια μιας οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 38-40°C εως 74°C (όταν έτρεξα το OCCT με default ρυθμισεις για 6 λεπτά). 120mm fan δεν νομίζω να κανει πολύ καλύτερη δουλειά + του τι ισως θέλει λίγο παραπάνω κόπο για να μπει. Την Big Shuriken την είδα αργότερα καθώς έψαχνα εναλλακτικές. Overclocking δεν έχω σκοπό να κάνω ούτε και οι μνήμες μου έχουν κάποια ψύκτρα, οπότε ίσως βολεύει. Άμα είναι αθόρυβη και καλή όπως λες θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για αγορά. Προς το παρών πάντως μάλλον θα μείνω με το modification μπας και μαζέψω και κανα φράγκο για κάτι ίσως καλύτερο. Γιατί δεν έχει κανένα κατάστημα στην Στουρνάρη noiseblocker ή noctua fans; Χώρια του ότι δεν έχουν 92mm γενικά :/
yiannis_1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δύσκολη περίπτωση αυτό το κουτί. Γενικά δύσκολα τα htpc cases... Ούτε top down βλέπω να χωράνε ούτε όρθιες με τον ανεμιστήρα στο πλάι. Στο δικό μου που είναι περίπου τα ίδια χάλια χωράνε μέχρι 9,5 εκατ. σε ύψος ψύκτρες. Και εκεί δύσκολα αφού μόνο η shuriken χωράει σωστά. Χωράει με το ζόρι και η max orb αλλά το τροφοδοτικό σχεδόν ακουμπά π΄νω της και δεν μπορεί να κάνει flow. Προς το παρόν είμαι με την μαμά intel η οποία χωράει άνετα αλλά αν θέλω κάτι καλύτερο μόνο corsair Hydro Η50 με mod στο κουτί αφού δεν εχει θέση για 12άρη ανεμηστήρα. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=251618 Μάλλον για αυτό που εχει κάνει ο Luky στο post #13 με βλέπω καθώς εχω ποτηροδράπανο και κάτω απο τα DVD είναι το μοναδικό σημείο που το κουτί εχει χώρο.
lionheart75 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Προς το παρών έβαλα ένα 80mm Sharkoon. Από θόρυβο είναι μια χαρά τώρα (μιας και το έβαλα και σε fan controller). Από ψύξη νομίζω μέτρια μιας οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 38-40°C εως 74°C (όταν έτρεξα το OCCT με default ρυθμισεις για 6 λεπτά). 120mm fan δεν νομίζω να κανει πολύ καλύτερη δουλειά + του τι ισως θέλει λίγο παραπάνω κόπο για να μπει. Την Big Shuriken την είδα αργότερα καθώς έψαχνα εναλλακτικές. Overclocking δεν έχω σκοπό να κάνω ούτε και οι μνήμες μου έχουν κάποια ψύκτρα, οπότε ίσως βολεύει. Άμα είναι αθόρυβη και καλή όπως λες θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για αγορά. Προς το παρών πάντως μάλλον θα μείνω με το modification μπας και μαζέψω και κανα φράγκο για κάτι ίσως καλύτερο. Γιατί δεν έχει κανένα κατάστημα στην Στουρνάρη noiseblocker ή noctua fans; Χώρια του ότι δεν έχουν 92mm γενικά :/ Με την big shuriken δεν θα έχεις πρόβλημα και στο overcklocking, στην μικρή αναφερόμουν ότι δεν κάνει για τετραπύρηνους. Η big βγήκε για αυτό ακριβώς τον λόγο μεταγενέστερα απο την scythe για να καλύψει και τους 4πύρηνους επεξεργαστές των 125W TDP όπως ο 965 επί παραδείγματι. Θα έχεις λοιπόν καλή ψυκτική ικανότητα, θα μπορείς να ανεβάσεις άφοβα αν επιθυμείς τον 965 (άλλωστε έχει και ξεκλειδωτο multi οπότε είναι πολύ εύκολο) και θα έχεις ταυτόχρονα και μια αθόρυβη λύση. Απο την στιγμή που οι μνήμες δεν σε περιορίζουν στό ύψος αλλά ούτε και τo κόστος αυτής, προχώρα και δεν θα το μετανιώσεις. (Πρίν κάνεις οτιδήποτε βέβαια μέτρα διαστάσεις του κουτιού σου για να είσαι σίγουρος).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.