titi184 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος χώρος για να το γράψω, αλλά την έχω ακούσει από τα πολλά προβλήματα του υπολογιστή μου, τα οποία σώζονται μόνο με ένα format.. Το οποίο όμως δεν ξέρω να κάνω... Έχω ένα laptop HP Pavilion dv6144ea με εγκατεστημένα τα Windows XP στο οποίο όμως έχει χαλάσει το CD-ROM (αν τα λέω καλά). Δοκίμασα επαναφορά συστήματος στις αρχικές ρυθμίσεις, αλλά ένας ιός που είχε μπει από την πρώτη εβδομάδα δεν έφυγε (έζησα με αυτόν 4 χρονάκια). Πάλι Windows XP θέλω να βάλω, γτ κάτι άλλο δε σηκώνει. Αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα στην καθημερινή του χρήση, αλλά όσο κι αν ψάχνω δεν τα έχω λύσει όλα.. Δουλεύω τη διπλωματική μου και αντί να γράφω, κάθε μέρα ψάχνω πώς να διορθώσω το νέο πρόβλημα που προέκυψε και καθυστερώ... και είμαι και άνεργη με ελεύθερο χρόνο! Λεφτά δεν έχω να τον δώσω έξω, καθώς φίλος μου με το ίδιο πρόβλημα και ίδιο laptop το έδωσε και του έκανε επαναφορά πληρώνοντας όμως 40 ευρώ. Οπότε, αναζητώ έναν φιλάνθρωπο να τον κεράσω τον καφέ του (τόσα έχω) να μου κάνει ένα format να το μάθω κι εγώ. Ζητώ συγγνώμη, αν σφάλω με αυτή την κίνηση... αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! Περιοχή: Δυτικά Προάστια Αθηνών (για να μη σας τρέχω κιόλας). Στο inbox μου όποιος άγιος άνθρωπος ενδιαφέρεται! Ευχαριστώ και εγώ και η φουκαριάρα η μάνα μου!
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 cd τον windows XP έχεις ή εκτός τον άλλων θα του ζητήσεις και να παρανομήσει;;; το να σε καθοδηγήσουμε δηλαδή και να το κάνεις μόνη σου δεν το σκέφτεσαι καν; Έχει και μερικούς καλούς οδηγούς στο wiki. http://www.insomnia.gr/page/wiki/_/windows/
gtroza Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 μάθε για το Linux! θα σου μείνουν και λεφτά για περισσότερους καφέδες ! .
lexmark Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδιά!! Δηλαδή λέτε ότι ο τζάμπας πέθανε και ο γιος του δεν χαρίζει;! Πλάκα πλάκα, μου θυμίζει μια ιστορία ενός φίλου μου, καθηγητή πληροφορικής, που τον είχε πάρει μερικά τηλέφωνα ένας "συνταξιούχος" για να του κάνει μερικά μαθήματα Η/Υ και που επέμενε για 5 € την ώρα. Με τα πολλά πήγε ("ε, συνταξιούχος είναι, τι να παίρνει ο κακομοίρης έτσι όπως τους καταντήσανε και αυτούς!", σκέφτηκε). Τελικά ο "συνταξιούχος" αποδείχτηκε να είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σε πολύ καλή περιοχή της Κρήτης!!
cosmos000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Κάποιον φίλο-φίλη δεν έχεις να ασχολείται με τέτοια θέματα?Αδέρφια-ξαδέρφια-μπατζανάκηδες-γείτονες?? Και εσύ πως είσαι διασφαλισμένη ότι αυτός που θα έρθει από δω μέσα θα ξέρει...και δεύτερον ...δεν φοβάσαι??(Έχει γίνει ο κόσμος ....την σήμερον ημέρα...) Πάντως όποιος φιλοτιμηθεί και είναι κοντά εκτός από cd....ας πάρει κ ένα εξωτερικό cd-rom (αφού λέει ότι δεν δουλεύει) και ας θυμηθεί να κάνει και ένα back up το λειτουργικό με το acronis για να μην ξαναχρειαστεί η κοπέλα να ζητήσει βοήθεια για το ίδιο θέμα. Πάντως όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω δεν είναι κάτι το τραγικό....και με βοήθεια μέσω εδώ του φόρουμ μπορείς να το κάνεις και μόνη σου αρκεί να έχεις ένα usb stick τουλάχιστον.... Εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα σου με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.
disqualified Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 τι εννοεις ακριβως οταν λες επαναφορα συστηματος στις αρχικες ρυθμισεις; Εννοεις μεσα απο τα windows επαναφορα σε ενα προηγουμενο σημειο ή επαναφορα οπως ηταν οταν το πηρες μεσω του F11 κατα το boot, γιατι νομιζω το laptop σου λογικα θα εχει αυτη τη δυνατοτητα. Αυτο μπορεις να το κανεις ανετα μονη σου (οχι οτι ειναι κατι δυσκολο με cd) ενω πινεις τον καφε σου Το laptop με 2GΒ μνημης μια χαρα ειναι για τα windows7, με τα XP και μαλιστα σαν αδυναμος χρηστης θα εχεις μονο προβληματα.
dark_banishing Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε αφού έχεις χρόνο προσπάθησε λίγο μόνος σου δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ένας εύκολος τρόπος αφού δεν παίζει το cd είναι ο εξής. 1) Κατεβάζεις windows 7 με τόρεντ. Βρες το αντίστοιχο τόπικ στο ινσόμνια για τα τορεντ. 2) Κατεβάζεις και εγκαθιστάς daemon tools. 3) Κάνεις δεύτερο partition στο σκληρό σου. 4) Μπαίνεις από το ήδη υπάρχων partition, φορτώνεις το image με τα windows και τα κάνεις install στο δεύτερο partition. 5) Μπαίνεις στα καινούρια windows και κάνεις format το παλιό partition. Αν έχεις εξωτερικό σκληρό / φλασάκι υπάρχει στο ινσόμνια έτοιμος οδηγός για το πως να τα κάνεις install από εκεί.
kanesaxo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε αφού έχεις χρόνο προσπάθησε λίγο μόνος σου δεν είναι και τόσο δύσκολο. ...φίλη είναι.
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε αφού έχεις χρόνο προσπάθησε λίγο μόνος σου δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ένας εύκολος τρόπος αφού δεν παίζει το cd είναι ο εξής. 1) Κατεβάζεις windows 7 με τόρεντ. Βρες το αντίστοιχο τόπικ στο ινσόμνια για τα τορεντ. 2) Κατεβάζεις και εγκαθιστάς daemon tools. 3) Κάνεις δεύτερο partition στο σκληρό σου. 4) Μπαίνεις από το ήδη υπάρχων partition, φορτώνεις το image με τα windows και τα κάνεις install στο δεύτερο partition. 5) Μπαίνεις στα καινούρια windows και κάνεις format το παλιό partition. Αν έχεις εξωτερικό σκληρό / φλασάκι υπάρχει στο ινσόμνια έτοιμος οδηγός για το πως να τα κάνεις install από εκεί. Φίλε είσαι άπαιχτος για κάποιον/κάποια που δεν ξέρει από υπολογιστές αυτά που είπες ακούγονται κινέζικα,μέχρι να ψάξει μόνο της άγνωστες λέξεις στο google θα χρειαστεί καμιά ώρα.
bikey77 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μπορώ εγώ... ύψος, χρώμα ματιών και ποια windows θέλεις πες μου και έρχομαι. just kidding, η ερώτηση για τα windows ήταν για ξεκάρφωμα just kidding!
dark_banishing Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε είσαι άπαιχτος για κάποιον/κάποια που δεν ξέρει από υπολογιστές αυτά που είπες ακούγονται κινέζικα,μέχρι να ψάξει μόνο της άγνωστες λέξεις στο google θα χρειαστεί καμιά ώρα. Να κατέβω από την φιλανδία να του κάνω φορμάτ λίγο δύσκολο. Ότι μπορώ προσφέρω. Εξάλλου δεν μου φαίνεται και τόσο άσχετος, σου λέει έκανε και επαναφορά συστήματος + έχει και χρόνο. Με λίγη βοήθεια μια χαρά θα τα καταφέρει. Τώρα αν υπάρχει κάποιος πρόθυμος να του το κάνει αυτός, καλώς.
3leven Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Για δοκιμασε αυτο το guide.. Μου φαινεται πολυ λεπτομερες.. Ουτε κι εγω ηξερα αλλα ετσι εκανα το πρωτο μου φορματ
kfyros Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Να κατέβω από την φιλανδία να του κάνω φορμάτ λίγο δύσκολο. Έλα μωρέ κι εσύ. Τι είναι η Φιλανδία , δύο βήματα ..
nikomas50 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Θέλεις να στο φτιάξει άλλος, αλλά τον θέλεις και στην περιοχή σου. Μάλλον θα έπρεπε να ζητήσεις βοήθεια πηγαίνοντας εσύ στην έδρα του "Καλού Σαμαρείτη" ώστε να έχει πρόσβαση και σε ότι ενδεχομένως χρειαστεί στη διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.