Vasilis 07 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Αν εννοείς τους SSD,που μόνο αυτούς ξέρω σαν 4Κ,είναι σχεδόν ανόητο να τους έχεις σαν εξωτερικούς,αν και δουλεύουν σαν κανονικοί sata και υπάρχουν και σαν εξωτερικοί με usb δεν έχω υπόψιν αν υπάρχουν σε e-sata. Όχι δεν μιλάω για SSD (άλλωστε πολύ δεν έχουν ούτε για OS - εξωτερικό θα τον κάνουμε ) Όταν το έγραψα αναφερόμουν στον WD 2 TB EARS 64MB που θέλει advanced format ή κάνω λάθος και ο δίσκος σε σύνδεση e-sata λειτουργεί κανονικά ?
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 http://www.wegotserved.com/2010/01/31/forum-focus-western-digital-advanced-format-drives-and-windows-home-server/ Και δεν το λεγες τόση ώρα; Σύμφωνα με το άρθρο οι δίσκοι που είναι(δεν το χρειάζονται) advanced format απλά θα έχουν μειωμένη απόδοση σε λειτουργικά που δεν το υποστηρίζουν,αλλά και αυτό μόνο αν δεν τρέξεις τα ιδικά προγραμματάκια.
Vasilis 07 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ TheELF Συνεπώς προχωράω άνετα στο να τον κάνω εξωτερικό. Έχεις υπόψιν κάποια καλή θήκη (και από εξωτερικό no problem) ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 http://www.wegotserved.com/2010/01/31/forum-focus-western-digital-advanced-format-drives-and-windows-home-server/ Και δεν το λεγες τόση ώρα; Σύμφωνα με το άρθρο οι δίσκοι που είναι(δεν το χρειάζονται) advanced format απλά θα έχουν μειωμένη απόδοση σε λειτουργικά που δεν το υποστηρίζουν,αλλά και αυτό μόνο αν δεν τρέξεις τα ιδικά προγραμματάκια. δεν ρωτάει αν θα παίζουν σε λειτουργικά που δεν υποστηρίζουν 4Κ sectors αλλά για το αν θα παίζουν με advanced format σε εξωτερική θήκη
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 δεν ρωτάει αν θα παίζουν σε λειτουργικά που δεν υποστηρίζουν 4Κ sectors αλλά για το αν θα παίζουν με advanced format σε εξωτερική θήκη Από την στιγμή που η εξωτερική θήκη απλά μετατρέπει το USB ή e-sata σε sata controller (ή μάλλον αντίστροφα) λογικά δεν έχει διαφορά. Άλλωστε δεν θέλει ειδικό controller ο δίσκος οπότε σαν απλό sata φαίνεται,γιατί να μην δουλεύει σε θήκη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 πιστεύω ότι θα δουλεύει αν αλλάξει το jumperάκι στον WD20EARS, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά αν θα δουλέψει με 4Κ sectors... οι 2.5ΤΒ & 3ΤΒ WD πάντως έχουν πρόβλημα με εξωτερικές θήκες...
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Καλά εγώ δεν βάζω κανένα μέρος της ανατομίας μου στην φωτιά ότι θα δουλέψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.