panagath Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα. Έχω έναν δίσκο WD 1TB ears που μου ήρθε από αντικατάσταση ενός χαλασμένου eads. Λέω αυτή τη φορά να μην τον βάλω εσωτερικό μιας και δε λειτουργεί συνέχεια, τον θέλω για backup και να βάζω εκεί τα downloads όταν κάθε 100GB περίπου όταν μαζεύονται. Η μητρική μου έχει υποδοχή e-sata. O δίσκος είναι sata2. Πως μπορώ να τον συνδέσω στην e-sata με ασφάλεια? Μπαίνει με καλώδιο απευθείας ή θέλει κάποιον adaptor?
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Θα πάρεις καλώδιο eSATA σε SATA το θέμα είναι ότι θες εξωτερική θήκη ή κάποιο άλλο τρόπο να τροφοδοτείς τον δίσκο με ρεύμα. Μπορείς και κάθε φορά που μαζεύονται δεδομένα να σβήνεις ΕΝΤΕΛΌΣ τον υπολογιστή και τον συνδέεις κανονικά εσωτερικά.
panagath Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Κάτι σαν αυτό κάνει? Θα έχω τη δυνατότητα του Hot-Plug??? Για την τροφοδοσία θα βρεθεί τρόπος
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Κάτι σαν αυτό κάνει? Θα έχω τη δυνατότητα του Hot-Plug??? Για την τροφοδοσία θα βρεθεί τρόπος Ναι φαίνεται το σωστό, προτιμάς να το πάρεις από ebay με 7€ όταν από elanta το παίρνεις με 2-34-5€;; http://www.skroutz.gr/c/696/kalodia-sklhrwn-diskwn.html?keyphrase=sata+esata Το Hotplug πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική
panagath Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Βασικά νομίζω ότι παίζει να έχει τέτοιο καλώδιο μέσα στο κουτί της μητρικής. Θα το ψάξω. Από ελλάδα το πιο φτηνό είναι στα 5,7eyro ενώ από ebay είναι 2 καλώδια με 7$ = 5.12 ευρώ. Αν είναι κάτι που δε το βιάζομαι εννοείται προτιμώ το ebay!!
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Ε, 4,50€ (από skroutz το βρήκα και αυτό)αλλά οκ ότι σου είναι εύκολο.
panosno1com Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Αν η μητρικη δεν υποστηριζει το hotplug τοτε τι γινεται;;; (ελπιζω να μη χαλαω το τοπικ αλλα μ δημιουργηθηκε απορια)
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Αν η μητική δεν υποστηριζει το hotplug τοτε τι γινεται;;; (ελπιζω να μη χαλαω το τοπικ αλλα μ δημιουργηθηκε απορια) Δεν τον βγάζεις αν είναι αναμμένος ο Η/Υ (ή κινδυνεύεις να χάσεις τα δεδομένα σου,τουλάχιστον).
panosno1com Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση!δεδομενα ολου του δισκου;;;
Vasilis 07 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Το έχω ρωτήσει αρκετές φορές στο forum πρόσφατα, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια καλή e-sata θήκη που να υποστηρίζει τους δίσκους με τα 4k ?
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση!δεδομενα ολου του δισκου;;; Βασικά ενδέχεται να κάνει ζημιά εκεί που είναι η κεφαλή εκείνη την στιγμή,αν όλα πάν στραβά αυτό μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον σκληρό,να μην φαίνεται δηλαδή από το λειτουργικό με προγράμματα ανάκτησης πάλη θα μπορείς να τα επαναφέρεις. Πως γίνετε σωστό hotplug http://www.asrock.com/support/faq.asp?id=77
probe Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Το έχω ρωτήσει αρκετές φορές στο forum πρόσφατα, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια καλή e-sata θήκη που να υποστηρίζει τους δίσκους με τα 4k ? Τι εννοείς; Γιατί να μην κάνει οποιαδήποτε θήκη;
panagath Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Πως γίνετε σωστό hotplug http://www.asrock.com/support/faq.asp?id=77 +1 !! Επικίνδυνα τα βλέπω τα πράγματα οπότε ή θα κοιτάξω για θήκη με firewire ή θα ξαναμπεί μέσα ο δίσκος.
Vasilis 07 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Τι εννοείς; Γιατί να μην κάνει οποιαδήποτε θήκη; Οι καινούργιοι δίσκοι που είναι 4Κ θέλουν και τον ανάλογο controller.
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Οι καινούργιοι δίσκοι που είναι 4Κ θέλουν και τον ανάλογο controller. Αν εννοείς τους SSD,που μόνο αυτούς ξέρω σαν 4Κ,είναι σχεδόν ανόητο να τους έχεις σαν εξωτερικούς,αν και δουλεύουν σαν κανονικοί sata και υπάρχουν και σαν εξωτερικοί με usb δεν έχω υπόψιν αν υπάρχουν σε e-sata.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.