Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μνήμης RAM

benjaminalex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι :)

Έχω πάρει από μητρική τη ASROCK 890FX DELUXE3 αλλά έχω πρόβλημα στην επιλογή των μνημών ram . Στα στοιχεία της μητρικής γράφει ότι υποστηρίζει μνήμες με χρονισμούς 1333/1066/800 ενώ επίσης δέχεται και χρονισμούς 1800(OC)/1600(OC) . Το πρόβλημά μου είναι το εξής . Μπορώ να πάρω και να βάλω ΑΥΤΕΣ τις μνήμες χωρίς να έχει πρόβλημα ο υπολογιστής ? Δεν με απασχολεί αν οι μνήμες πάθουν bottleneck και η απόδοσή τους πέσει στα 1333 MHz ...

Το υπόλοιπο σύστημά μου είναι το παρακάτω :

Επεξεργαστής : AMD PHENOM II X2 555 3.2GHZ BE

Μητρική : ASROCK 890FX DELUXE3

Μνήμες Ram : -

Κάρτα γραφικών : Sapphire Radeon HD 6870 1GB

Σκληρός δίσκος 1 : WESTERN DIGITAL Caviar Blue 250 GB

Σκληρός δίσκος 2 : WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 2TB

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Δημοσ.

Οι Kingston προσφέρουν συνήθως μεγάλη συμβατότητα, μπορείς να τσεκάρεις και τη λίστα υποστήριξης από τη μητρική σου.

Θα σου πρότεινα και τις παρακάτω Corsair

τις έχω σε 4 υπολογιστές, 3 Intel SΒ και ένα AMD965. Λειτουργούν απροβλημάτιστα και είναι πολύ κρύες...

ΥΓ.Νομίζω ότι 16GB είναι πολλά, βέβαια για να τα ζητάς κάτι ξέρεις

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς να τις βάλεις, αυτομάτως πάνε στα 1066 ή 1333. Για να λειτουργήσουν των 1666 ή και παραπάνω, πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις μέσω BIOS (ολίγον overclocking δλδ) και να ανεβάσεις τόσο το χρονισμό τους όσο και το ρευματάκι τους.

Θα συμφωνήσω ότι τα 16GB είναι πολλά, φυσικά εξαρτάται από τη χρήση. Επίσης, θα σημείωνα ότι υπάρχουν και εκδόσεις με λίγο χαμηλότερα timings (8άρια αντί για 9άρια που είναι οι συγκεκριμένες), με απειροελάχιστα καλύτερες επιδόσεις (αλλά προφανώς και λίγο υψηλότερη τιμή).

Καλό θα ήταν σε πρώτη φάση να συμβουλευτείς τη λίστα συμβατότητας της μητρικής, εκεί αναφέρονται όσο μοντέλα έχουν δοκιμαστεί και έχουν συνεργαστεί αρμονικά με τη συγκεκριμένη μητρική. Όχι ότι τα μοντέλα που δε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα θα έχουν θέμα, απλώς εκεί αναφέρονται τα δοκιμασμένα.

Δημοσ.

Μια χαρα θα παιξουν οι μνημες,δεν θα παθουν "bottleneck".( Αυτο πως σου ηρθε? :P )

Απλως με το που θα τις βαλεις το πιο πιθανο ειναι οτι θα παιζουν στα 1066,ισως και στα 1333.Εσυ πρεπει να πας στο bios και να επιλεξεις χειροκινητα να τρεξουν στα 1600.

Δημοσ.

Έ αν είναι έτσι τότε άπλας είμαι :) Για ΑΥΤΗ τι λέτε ? Μου αρέσουν περισσότερο εμφανισιακά :P Λέω να πάρω 16 GB γιατί σε 2 μήνες περίπου θα βάλω τα 8GB σε έναν άλλο υπολογιστή . Οπότε λέω : "δεν παίρνω απευθείας 16 GB για να δω και πως θα πηγαίνει ο υπολογιστής ?" :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...