A3TeRnuS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Καλημερα/καλησπερα σε οσους διαβαζουν! Αποφασισα κι εγω σα !@#$!@#$ να καθαρισω το κουτι του PC μου απο σκονες κτλ και ενω ειχε κλεισει ενα χρονο απροσκοπτης συνεχους λειτουργιας και ξεκινησαν τα προβληματα. Ενω λοιπον πχ επαιζα ενα Battlefield και ενω ολες οι θερμοκρασιες κτλ ειχαν πεσει εως και 10C (!), ξαφνικα το pc εκλεισε.Ουτε μηνυμα λαθους,ουτε μπλε οθονες ουτε τιποτα.Απλα εκλεισε. Πρωτη μου αντιδραση και εφοσον ειδα οτι δεν εκανε σωστη επανεκκινηση (Ουτε εικονα δεν εδινε,ουτε ποσταρε), ηταν να κανω ενα reset στο bios και τεσπα με τα πολλα εκκινησε κανονικοτατα. Τις επομενες ωρες εκανε κολληματα στο ασχετο και αποφασισα σ αυτο το σημειο να κανω ελεγχο σε ολα τα περιφερειακα.Burn In Tests σε σκληρους CPU RAM και VGA (9600GT) ετρεχαν κανονικα ωρες. Εκανα και Error Checking σε σκληρους και παλι δε βρεθηκε τιποτα. Τελος για καλο και για κακο εβαλα και την τελ εκδοση BIOS να μαι οκ απο καθε πλευρα. Ξανα λοιπον παλι στο ασχετο εσκασε κι αλλο παγωμα. Εκει αποφασισα να βαλω/βγαλω την VGA (τρελλη σκονη κι εκει) και πραγματικα για μερες σταματησε το θεμα. Να το ομως και παλι και χωρις λογο κατα την διαρκεια παιχνιδιου (!). Επαναλαμβανω οτι θεμα με θερμοκρασιες δεν εχω,overclocking δεν εχω και καμμια αλλαγη δεν εγινε στο συστημα. Αυτο που μου κανε εντυπωση ειναι οτι κολλησε και ο ηχος.Εβγαζαν τα ηχεια δηλαδη ενα στιγγλισμα το οποιο οταν μετακινησα λιγο τα καλωδια μεσα στο κουτι σταματησε με το PC κολλημενο αλλα ανοικτο. Μετα απο αυτο το τελ δεν ξαναειδα προβλημα και συμπερανα οτι μαλλον καποιο βραχυκυκλωμα ισως να παιζει...τι να πω; Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι για τις μνημες το νεο BIOS δινει 1.90V αντι 1.8 που δινει η Mushkin. http://www.mushkin.com/Memory/Silverline/991557.aspx Επισης για τον επεξεργαστη AMD64x2 5600+ δινει defαult 2.85-2.88V αντι 3V που θελει τουλαχιστον. Προφανως εκει πιστευω εγκειται το προβλημα και σ αυτο θα θελα τις γνωμες/συμβουλες σας. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.Δεν εγινε αλλαγη αλλη στο συστημα. Οχι τιποτα αλλο αλλα ωρες ωρες μου ρχεται να το σπασω κανονικοτατα το PC. Specs εχουν ως εξης: AMD 64x2 5600+ CPU (Winsdor) MSI 7250 K9 Platinum (Bios 1.B0) 8GB Mushkin RAM 800Mhz (2x 991557 και 2χ 991558 sticks) 2x Seagate Barracuda 7200.11 HDD 500GB nVIDIA 9600GT 512MB VGA Microsoft Windows 7 x64 Ultimate. N.
grimpr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Καθάρισε την ψήκτρα της CPU, φρόντισε ότι δουλεύει το fan της και πέρνα φρέσκια πάστα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Ωραια ολ αυτα, αλλα δε μας αναφερεις τροφοδοτικο, ουτε συγκεκριμενες θερμοκρασιες κατα τη διαρκεια των τεστ σου. Επισης, ο επεξεργαστης δουλευει στο 1,κατι βολτ και οχι στα 3. Αλλα υπαρχει γραμμη 3,3 volt μεσα στο PC σου, οποτε αν αυτη δινει 2,85V υπαρχει προβλημα.
A3TeRnuS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Καθάρισε την ψήκτρα της CPU, φρόντισε ότι δουλεύει το fan της και πέρνα φρέσκια πάστα. Done! Θερμοκρασιες μετα απο 2h Stress Testing ουτε 45C! Ωραια ολ αυτα, αλλα δε μας αναφερεις τροφοδοτικο, ουτε συγκεκριμενες θερμοκρασιες κατα τη διαρκεια των τεστ σου. Επισης, ο επεξεργαστης δουλευει στο 1,κατι βολτ και οχι στα 3. Αλλα υπαρχει γραμμη 3,3 volt μεσα στο PC σου, οποτε αν αυτη δινει 2,85V υπαρχει προβλημα. Συγγνωμη,αλλα μαλλον στον "πανικο" μου τεσπα δεν ανεφερα οτι τροφοδοτικο εχω ενα Zalman ZM-600HP το οποιο ειναι υπεραρκετο, αλλα και το οτι ο επεξεργαστης ενω default voltage εχει τα 1.30 με 1.35v,με default settings το τελ BIOS εδινε μονο 2.88-2.90V. Με τα πολλα παντως με σωστα Volts σε CPU/RAM εδω και 2-3 μερες το συστημα παιζει σταθερα ακομα και GTA IV σε 1920x1200 χωρις να παγωνει ή να κλεινει.Προς το παρον ολα καλα.Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αν βγει απο μπριζα δεν κραταει τα settings και καθε φορα (οποτε και αν τυχει) θα πρεπει να σεταρω παλι απ την αρχη το BIOS.Μαλλον μπαταριουλα... Ν.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Done! Θερμοκρασιες μετα απο 2h Stress Testing ουτε 45C! Συγγνωμη,αλλα μαλλον στον "πανικο" μου τεσπα δεν ανεφερα οτι τροφοδοτικο εχω ενα Zalman ZM-600HP το οποιο ειναι υπεραρκετο, αλλα και το οτι ο επεξεργαστης ενω default voltage εχει τα 1.30 με 1.35v,με default settings το τελ BIOS εδινε μονο 2.88-2.90V. Με τα πολλα παντως με σωστα Volts σε CPU/RAM εδω και 2-3 μερες το συστημα παιζει σταθερα ακομα και GTA IV σε 1920x1200 χωρις να παγωνει ή να κλεινει.Προς το παρον ολα καλα.Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αν βγει απο μπριζα δεν κραταει τα settings και καθε φορα (οποτε και αν τυχει) θα πρεπει να σεταρω παλι απ την αρχη το BIOS.Μαλλον μπαταριουλα... Ν. Ok λοιπον. Αν το ξανακανει, ριξε μια ενημερωση, η οποια να συμπεριλαμβανει και τι τασεις δινει το τροφοδοτικο σου! Οσο για τα settings, νεα μπαταριουλα, ναι. Με περιπου 1 ευρω πρεπει να βρισκεις. (Ειχα παρει 10 απο eshop με 5ευρω).
zanzavar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Οσο για τα settings, νεα μπαταριουλα, ναι. Με περιπου 1 ευρω πρεπει να βρισκεις. (Ειχα παρει 10 απο eshop με 5ευρω). Σε μαγαζί με ηλεκτρονικά θα βρεις και πιο φθηνές και καλές, και μην ξεχνάμε τα καταστήματα με ρολόγια έχουν επίσης. (Στο ενδεχόμενο να είναι κάποιο από τα δύο πιο κοντά σε σένα από ότι ένα shop)
A3TeRnuS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Με το που επαιξα λιγο Call Of Duty 6 εσκασε παλι το ιδιο παγωμα,μονο που προλαβε και εβγαλε μπλε οθονη 0Χ0000001Ε χωρις αλλα στοιχεια και παγωσε πριν γραψει full dump. Μετα απο restart ετρεξα παλι το παιχνιδι και συνεχιζω να το τρεχω κανονικα εδω και κανα 2ωρο χωρις προβλημα.Μαλλον ασχετο αυτο,θα ετυχε,ισως και οχι.Περιεργο ετσι;!; Ν.
A3TeRnuS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Τελικα ηταν το τεταρτο RAM stick κατι που ανακαλυψα τελειως τυχαια βλεποντας οτι ξαφνικα τα Win7 εβλεπαν μονο 6 απ τα 8GB Ram. Μην σας πω οτι ανακουφιστικα κιολας μιας που επιτελους καταλαβα τι φταιει.Και ειναι και εντος εγγυησης απ το Πλαισιο οποτε οκ! Ν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.