Προς το περιεχόμενο

Επιλογή για πτυχιακή.

gatoulis84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είμαι τελειόφοιτος ΤΕΙ πληροφορικής και για πτυχιακή σκέφτομαι να φτιάξω μια ιστοσελίδα.

Έχω βρεί καθηγητή να μου δώσει θέμα, αλλά βρίσκομαι σε δίλημμα.

Να την κατασκευάσω με cms (joomla) και κώδικα php,mysql πιθανόν και javascript, ή να χρησιμοποιήσω .net framework asp, sql ίσως visual basic?

Με php έχω μια γενική ιδέα, είχα και μάθημα στο τει παλιότερα αλλά δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα να δώ τι παίζει με .net.

Ο καθηγητής δεν έχει ιδέα απο ιστοσελίδες (ασχολείται με φυσική τηλεπικοινωνίες, μικροελεγκτές), αλλά οι υπόλοιποι καθηγητές δεν μπήκαν καν στον κόπο να μου απαντήσουν στα mail που τους έστειλα. Αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που μου πεί κάποιος να το συζητήσω με τον καθηγητή.

Καμία ιδέα?

Δημοσ.

Ο σκοπός της πτυχιακής είναι να μάθεις κάτι όσο την φτιάχνεις. Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις; Η asp.net είναι ωραία, αλλά είναι πιο data oriented. Έχει πολύ ωραίους τρόπους να παίζει με data, και θα έλεγα ότι είναι ιδανική για την ανάπτυξη μιας web εφαρμογής που είναι π.χ. η εμπορική διαχείριση μιας εταιρίας, πελατολόγιο, αποθήκη, μισθοδοσία.

Το να πας σε κάποιο CMS, δεν θα σου δώσει τη δυνατότητα να τριφτείς με τις τεχνολογίες που θέλεις, οπότε καλύτερα είτε να φτιάξεις κάτι δικό σου ή να υλοποιήσεις ένα δικό σου module σε Joomla ή wordpress. Το web έχει πολλές περιοχές που μπορείς να ασχοληθείς.

Από την άλλη, αν ο καθηγητής σου δεν έχει ιδέα από ιστοσελίδες, τότε αν διαλέξεις κάτι βαρύ δεν θα έχεις κάποιον να σε βοηθήσει...

Δημοσ.

πολυ ευκολο μου ακουγεται για πτυχιακη. προσπαθησε να φτιαξεις μια εφαρμογη για κινητα. android που ειναι ανοιχτος κωδικας και προσπαθησε να το συνδεσεις με καποιο web application. Κοιτα κατι που να εχει σχεσει με Location based services. χαρτες κλπ (google maps)

Δημοσ.

πολυ ευκολο μου ακουγεται για πτυχιακη. προσπαθησε να φτιαξεις μια εφαρμογη για κινητα. android που ειναι ανοιχτος κωδικας και προσπαθησε να το συνδεσεις με καποιο web application. Κοιτα κατι που να εχει σχεσει με Location based services. χαρτες κλπ (google maps)

ακούγεται πολύ καλή ιδέα για πτυχιακή αλλά δεν πιστέυω ότι έχω δυνατότητα να την ολοκληρώσω (τουλάχιστόν όχι ακόμα).

θα το εξετάσω πάντως ίσως για μελλοντική εργασία.

Ο σκοπός της πτυχιακής είναι να μάθεις κάτι όσο την φτιάχνεις. Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις; Η asp.net είναι ωραία, αλλά είναι πιο data oriented. Έχει πολύ ωραίους τρόπους να παίζει με data, και θα έλεγα ότι είναι ιδανική για την ανάπτυξη μιας web εφαρμογής που είναι π.χ. η εμπορική διαχείριση μιας εταιρίας, πελατολόγιο, αποθήκη, μισθοδοσία.

Το να πας σε κάποιο CMS, δεν θα σου δώσει τη δυνατότητα να τριφτείς με τις τεχνολογίες που θέλεις, οπότε καλύτερα είτε να φτιάξεις κάτι δικό σου ή να υλοποιήσεις ένα δικό σου module σε Joomla ή wordpress. Το web έχει πολλές περιοχές που μπορείς να ασχοληθείς.

Από την άλλη, αν ο καθηγητής σου δεν έχει ιδέα από ιστοσελίδες, τότε αν διαλέξεις κάτι βαρύ δεν θα έχεις κάποιον να σε βοηθήσει...

οπότε την asp την ξεχνάμε.

η εφαρμογή που θέλω να κάνω είναι πιο απλή.

θα μελετήσω το joomla να δώ κατα πόσο μπορώ να το επεξεργαστώ κατάλληλα για να κάνω το δικό μου module αλλίως ξεκινάω κάτι από την αρχή.

ευχαριστώ για τη βοήθεια

Δημοσ.

Ασχολήσου με ASP.NET, C#, SQL Server 2010 ή DB2-Oracle , όπως επίσης με XML-XSLT-SOAP, Javascript-Jquery. Θα μάθεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στις συγκεκριμένες τεχνολογίες μέσω της πτυχιακής..

Δημοσ.

Ασχολήσου με ASP.NET, C#, SQL Server 2010 ή DB2-Oracle , όπως επίσης με XML-XSLT-SOAP, Javascript-Jquery. Θα μάθεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στις συγκεκριμένες τεχνολογίες μέσω της πτυχιακής..

Ειναι το καλυτερο σεναριο και μαλιστα σε μια αγορα η οποια ζητα .net Devs θα εχεις μια αξιολογη εμπειρια για το CV σου

Δημοσ.

Το λέω από προσωπική εμπειρία, κι εγώ αυτό έκανα στην πτυχιακή μου και με βοήθησε πολύ..

Δημοσ.

Ειναι το καλυτερο σεναριο και μαλιστα σε μια αγορα η οποια ζητα .net Devs θα εχεις μια αξιολογη εμπειρια για το CV σου

λες ε?

θα το μελετήσω σχετικά με το .net να δω τι παίζει.

αλλά θα χρειαστεί να αλλάξω καθηγητή διότι αυτός που βρήκα δεν έχει ιδέα απο προγραμματισμό και αν κολλήσω κάπου θα ζοριστώ άσχημα.

καμία ιδέα πρόχειρη για πτυχιακή;

Δημοσ.

Το λέω από προσωπική εμπειρία, κι εγώ αυτό έκανα στην πτυχιακή μου και με βοήθησε πολύ..

όντως αν κάνω μία τέτοια πτυχιακή θα με βοηθήσει στην δουλειά μου επάνω.

το θέμα είναι ότι πρέπει να αλλάξω καθηγητή, κάτι το οποίο είναι πολύπλοκο.

οπότε καλύτερα να ασχοληθώ με κάτι που το ψιλοκατέχω (είχα σχετικό μάθημα με php και έφτιαξα μία σελίδα) και αν κολλήσω κάπου θα τα ψιλοκαταφέρω,

παρά με κάτι με οποίο δεν έχω ασχοληθεί και θα μου πάρει χρόνο να πιάσω το νόημα.

το μόνο παρεμφερές που έχω κάνει με τη σουίτα της microsoft είναι microsoft sql server και c++.

παρόλαυτά θα το ψάξω μήπως και βγάλω άκρη, και βρώ και καθηγητή που έχει χρόνο (κάτι που είναι δύσκολο).

παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...