TechnoPrisoner Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 στο λαπτοπ εχω 1 δισκο με 2 partitions. στο πρωτο εχω XP και στο δευτερο εχω UBUNTU μεσω WUBI εγκατεστημενο απο τα XP. θελω ενα προγραμμα το οποιο να κανει cloning/back up (και τα 2 partitions) σε πραγματικο χρονο με INCREMENTAL δυνατοτητα σε εναν αλλο δισκο εξωτερικο σε ICY BOX USB ετσι ωστε αν κανει FAIL ο εσωτερικος δισκος του λαπτοπ να τον αντικαθιστω με τον δισκο που βρισκετε στο ICY BOX και να συνεχιζω χωρις κανενα προβλημα.Ενοειται οτι ο εξωτερικος δισκος θα πρεπει να ειναι παντα σε θεση να κανει και BOOT οχι απλα να εχει τα αρχεια. Ευχαριστω.
TechnoPrisoner Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Note that MirrorFolder does not support mirroring entire system drive on external removable and network drives at present. οποτε δε μου κανει,σε ευχαριστω.
isay Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 στο λαπτοπ εχω 1 δισκο με 2 partitions. στο πρωτο εχω XP και στο δευτερο εχω UBUNTU μεσω WUBI εγκατεστημενο απο τα XP. θελω ενα προγραμμα το οποιο να κανει cloning/back up (και τα 2 partitions) σε πραγματικο χρονο με INCREMENTAL δυνατοτητα σε εναν αλλο δισκο εξωτερικο σε ICY BOX USB ετσι ωστε αν κανει FAIL ο εσωτερικος δισκος του λαπτοπ να τον αντικαθιστω με τον δισκο που βρισκετε στο ICY BOX και να συνεχιζω χωρις κανενα προβλημα.Ενοειται οτι ο εξωτερικος δισκος θα πρεπει να ειναι παντα σε θεση να κανει και BOOT οχι απλα να εχει τα αρχεια. Ευχαριστω. Συνεχές backup σε πραγματικό χρόνο προσφέρει μόνο η διάταξη δίσκων RAID. Αν σου σκάσει ένας δίσκος, απλά τον αλλάζεις και ολα είναι όπως πριν χωρίς χαμένα δεδομένα. Για διάταξη όπως αυτή που αναφέρεις, αλλά ΧΩΡΙΣ συνεχές σε πραγματικό χρόνο προσφέρουν διάφορα προγράμματα cloning όπως π.χ. το acronis true image, το ghost ή το clonezilla (για αυτό δεν θυμάμαι αν παρέχει incremental backup). Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις τακτικό backup (π.χ. ανα 24 ώρες) και στην περίπτωση που ο αρχικός δίσκος σκάσει, τότε επαναφέρεις το backup και έχεις χάσει δεδομένα μέχρι 24 ωρών. Κάτι ακόμα. Αν θέλεις να κάνεις απευθείας boot απο τον εξωτερικό δίσκο (τοποθετώντας τον στο μηχάνημα), τότε το incremental backup ΔΕΝ σου κάνει. Χρειάζεσαι full backup.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.