Midna Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας! Είμαι καινούρια και σε "απόγνωση"! Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε. Έχω το παρακάτω σύστημα, Μητρική: MSI MS-7058 915 P/G combo PCI-E (το site της http://eu.msi.com/in...o=1&prod_no=154) Επεξεργαστής: Intel P4 3 GHz RAM: 2x1 GB DDR 200 MHz Κάρτα Γραφικών: Ati Radeon X1600 512 MB PCI-E Τροφοδοτικό: TAGAN 480 W Σκληρός: 80 GB (και ένας εξωτερικός 250 GB με εξωτερική τροφοδοσία για τα αρχεία μου) floppy, dvd rec, dvd rom, kκάρτα δικτύου ethernet Othoni Innovator LCD 19'' Εδώ και μήνες θέλω να αναβαθμίσω λίγο την κάρτα γραφικών μου. Μπορώ να διαθέσω γύρω στα 60 ευρώ. Γνωστοί μου είχαν προτείνει αυτή την κάρτα http://www.e-shop.gr...l?id=PER.513474 και την πήρα αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να την δει το σύστημα (δεν μπορούσε να ανοίξει καν το pc) παρά τα όσα έκανα. Έτσι την επέστρεψα στο e-shop σαν ασύμβατη και τώρα έχω ένα πιστωτικό 40 ευρώ να εξαργυρώσω. Το πρόβλημα παραμένει όμως: Δεν ξέρω τι κάρτα να πάρω που να είναι καλύτερη από αυτή που είχα και να ταιριάζει με το σύστημα μου. Δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας. Ας είναι και από άλλο κατάστημα η κάρτα, το πιστωτικό θα το χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς. Ευχαριστώ πάρα πολύ! (Το θέμα είναι συνέχεια από εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/362874-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CF%89/page__st__30__gopid__3839933#entry3839933) Σε κάποιες από τις απαντήσεις που μου δόθηκαν: @vasilisga : Ήθελα να κάνω αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών γιατί ήθελα να παίζω 1-2 παιχνιδάκια παραπάνω, π.χ αυτό: http://www.gamespot.com/pc/adventure/thewhisperedworld/review.html Με το σύστημα που είχα τώρα το παιχνίδι μπορούσε να εγκατασταθεί, άνοιγε και έτρεχε αλλά σερνόταν, η κίνηση δηλαδή δεν ήταν συνεχής αλλά fram-frame. Επίσης επειδή τρέφω και κάποια γραφικά εργαλεία (τρέχουν αρκετά καλά) θεωρούσα πως θα ήταν μια κάποια "ανάσα".Η ram που έχω δεν μπορεί να ανέβει άλλο παρεμπιπτόντως. Όταν λες ότι με 100 e παίρνω καινούριο σύστημα πολύ καλύτερο από αυτό που έχω τι εννοείς? Μόνο κάρτα γραφικών ή τα "πάντα" (μητρική, γραφικών και τα σχετικά); @vasilisga και cabdik : Ακριβώς επειδή υπήρχε η άποψη περί συμβατότητας μητρικής με pci-e 1.0 και γραφικών pci-e 2.0 μου είχαν προτείνει την εν λόγω κάρτα. Τι έπαιξε τελικά και δεν λειτούργησε η κάρτα ποτέ δεν κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όπως και να έχει
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Οι σύνδεσμοι που έδωσες για την μητρική αλλά και την κάρτα γραφικών δεν ανοίγουν. Ξέρεις μήπως και τη τροφοδοτικό έχεις;;Πολύ πιθανό να μην ήταν αρκετά ισχυρό για να σηκώσει την νέα κάρτα (αν το έχεις από την εποχή τον P4) Edit: Το ότι πάνε καρέ-καρέ πάντως άνετα μπορεί να οφείλεται και στον επεξεργαστή,αλλά και στην πολύ χαμηλή συχνότητα της μνήμης.
Midna Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Συγγνώμη, τώρα είδα και εγώ ότι δεν ανοίγουν. Τους ξαναστέλνω: μητρική: http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=586 κάρτα γραφικών (που επέστρεψα): http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513474 Πιθανόν να ισχύει αυτό που λες, λογικότατο μου ακούγεται....Επεξεργαστή μου είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξω αλλά μνήμες ίσως να μπορούσα (στο κόστος αναφέρομαι). Στο site της μητρικής βλέπω ότι γράφει στο chipset Supports DDR2 400/533 memory interface και στο main memory Supports DDR2 533/400MHz and up. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να βάλω ram μέχρι 533 Mhz συχνότητα ή και παραπάνω? Το τροφοδοτικό το έχω αλλάξει. Γράφω και παραπάνω, έχω ένα TAGAN στα 480 Watt και το σύστημα, πέρα από ότι γράφω δεν έχει άλλο hardware πάνω που να τραβάει ρεύμα. Ευχαριστώ και πάλι
venumis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Με το σύστημα που εχεις τα πράγματα είναι δύσκολα.. Α) Το τροφοδοτικό σου είναι εντάξει Β) Το σύστημα που έχεις για το "The Whispered World" δεν φτάνει ακόμα και κάρτα γραφικών να άλλαζες, ο επεξεργαστής σου δυστυχώς είναι πολύ παλιός και "μικρός" για τέτοια χρήση.. γ) Σε καμία περίπτωση μην αγοράσεις μνήμες για αναβάθμιση σε αυτο το σύστημα, δεν αξίζει..Εξάλλου η μνήμη για την συγκεκριμένη σύνθεση και λειτουργικό που έχεις είναι υπεραρκετή.. Το πιστωτικό που έχεις στο e-shop καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσεις για οποια αναβάθμιση στον υπολογιστή που έχεις τώρα, αστο για κάποια άλλη αγορά.. Συγνώμη αν σε στεναχωρώ και σου κόβω την αισιοδοξία για όποια αναβάθμιση αλλά μια κάρτα γραφικών δεν φτάνει μόνο αν το υπόλοιπο σύστημα είναι πολύ παλιό και αδύναμο.. * Δεν ξέρω τα οικονομικά σου αλλά αμα ψάξεις στις αγγελίες του φόρουμ υπάρχουν σύγχρονες συνθέσεις ή μεμονωμένα εξαρτήματα hardware για υπολογιστή σε πραγματικά πολύ καλές τιμές.. Αν σκεφτείς την οποιαδήποτε αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου εδώ είμαστε για την όποια βοήθεια.
TheELF Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Ναι έχει δίκαιο ο venumis τώρα που κοίταξα της προδιαγραφές της κάρτα σου Ati Radeon X1600 με χειρότερη κάρτα έχω παίξει το GTAIV. @venumis δεν έλεγα για το ποσό που όντος είναι υπέρ αρκετό,έλεγα που είναι DDR(απλό) στα 200MHZ,πρέπει να είναι απελπισία η μνήμη.
Nikdev Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Αν αυτό ζητάς είναι αξιοποίηση του πιστωτικού με κάποιο μικρό ποσό ακόμα ΑΤΙ ΥΓ.Ισχύει πάντως ότι με 150Ε μπορείς να βρείς Τετραπύρηνο με μητρική και μνήμη και παίρνεις με το πιστωτικό κάρτα γραφικών PCIe ή κάτι άλλο.. Αναλόγως των οικονομικών και των ΑΝΑΓΚΩΝ
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Αν αυτό ζητάς είναι αξιοποίηση του πιστωτικού με κάποιο μικρό ποσό ακόμα ΑΤΙ ΥΓ.Ισχύει πάντως ότι με 150Ε μπορείς να βρείς Τετραπύρηνο με μητρική και μνήμη και παίρνεις με το πιστωτικό κάρτα γραφικών PCIe ή κάτι άλλο.. Αναλόγως των οικονομικών και των ΑΝΑΓΚΩΝ Ρε φίλε η Ati Radeon X1600 που έχει πάνω είναι σύγχρονηκαρτούλα ενώ η κάρτα που προτείνεις είναι retired δεν της έχουν ποια για πούλημα.
venumis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Ρε φίλε η Ati Radeon X1600 που έχει πάνω είναι σύγχρονηκαρτούλα ενώ η κάρτα που προτείνεις είναι retired δεν της έχουν ποια για πούλημα. Εδω φίλε μου κάνεις κάποιο λάθος, η X1600 δεν θεωρείται πια σύγχρονη κάρτα, πριν 4 χρόνια μπορεί αλλά πλεον οχι.. Είχα κάποτε την x1950, ακόμα και η x1600 στην εποχή της ήταν αδύναμη καρτούλα.. 19xx - HD2600 - HD38xx - HD48xx - HD58xx - HD69xx αυτη είναι η σειρά χρονικά για τις κάρτες τις Ati/Amd σαν δυνατότερες μονοπύρηνες.
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Εδω φίλε μου κάνεις κάποιο λάθος, η X1600 δεν θεωρείται πια σύγχρονη κάρτα, πριν 4 χρόνια μπορεί αλλά πλεον οχι.. Είχα κάποτε την x1950, ακόμα και η x1600 στην εποχή της ήταν αδύναμη καρτούλα.. 19xx - HD2600 - HD38xx - HD48xx - HD58xx - HD69xx αυτη είναι η σειρά χρονικά για τις κάρτες τις Ati/Amd σαν δυνατότερες μονοπύρηνες. Τι να πω,για αυτό έδωσα και το λίνκ την έχει ακόμα στης κάρτες που υποστηρίζει ενώ την HD4650 όχι,ίσως επειδή είναι AGP.
Midna Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 @Nikdev, venumis, TheELF: Έτσι κι αλλιώς η καρτούλα HD4650 είναι AGP και δεν μου κάνει @Nikdev: Δεν υπάρχει πίεση από το κατάστημα να εξαργυρώσω άμεσα το πιστωτικό. Αυτό που προτείνετε πάντως, ότι με γύρω στα 150 ευρώ μπορώ να κάνω μια καλή αναβάθμιση ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον και είχα αρχίσει να το σκέφτομαι και εγώ. Μερικές ερωτήσεις ακόμα: 1) Ξέρει κανείς, αν ας πούμε αγοράσω κάποιο πακέτο αναβάθμισης από το e-shop, αν μπορώ να τους πάω τον desktop και να μου κάνουν την συναρμολόγηση και πόσο θα μου κοστίσει? Θα μπορούσα να προσπαθήσω και μόνη μου αλλά δεν το έχω ξανακάνει (μέχρι κάρτες, τροφοδοτικό και RAM έχω πάει Και καλό θα ήταν να μην ρισκάρω) 2) Αν κατάλαβα καλά (για να μαθαίνω κιόλας), οι κάρτες γραφικών "χωρίζονται" σε γενιές ανάλογα με κάποια βασικά χαρακτηριστικά (chipset? άλλα?) κάτι που φαίνεται από κάποια γράμματα/αριθμούς στο όνομα τους (π.χ Χ1600, HD... κτλ) και από εκεί και πέρα τις παράγουν οι διάφορες εταιρίες με κάποια επιπλέον ή όχι χαρακτηριστικά ανάλογα την εταιρία οπότε και διαμορφώνονται αναλόγως οι τιμές? Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για την συμμετοχή στο thread!
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 2) Αν κατάλαβα καλά (για να μαθαίνω κιόλας), οι κάρτες γραφικών "χωρίζονται" σε γενιές ανάλογα με κάποια βασικά χαρακτηριστικά (chipset? άλλα?) κάτι που φαίνεται από κάποια γράμματα/αριθμούς στο όνομα τους (π.χ Χ1600, HD... κτλ) και από εκεί και πέρα τις παράγουν οι διάφορες εταιρίες με κάποια επιπλέον ή όχι χαρακτηριστικά ανάλογα την εταιρία οπότε και διαμορφώνονται αναλόγως οι τιμές? Αν κατάλαβα καλά (για να μαθαίνω κιόλας), οι κάρτες γραφικών "χωρίζονται" σε γενιές ανάλογα με κάποια βασικά χαρακτηριστικά (chipset? άλλα?) Ναι έτσι ακριβώς είναι. π.χ. για την Nvidia http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce#Generations κάτι που φαίνεται από κάποια γράμματα/αριθμούς στο όνομα τους (π.χ Χ1600, HD... κτλ) Δυστυχώς όχι κάποιες φορές μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα αλλά γενικά δεν καταλαβαίνεις τίποτα. και από εκεί και πέρα τις παράγουν οι διάφορες εταιρίες με κάποια επιπλέον ή όχι χαρακτηριστικά ανάλογα την εταιρία οπότε και διαμορφώνονται αναλόγως οι τιμές? Όπως κατάλαβες και από τα από πάνω,ναι.
Midna Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ TheELF και για τις πληροφορίες και για τα link! Να 'σαι καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.