Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρουσιάστηκε σήμερα το το περιοδικό-εφαρμογή ειδικά για το iPad "The Daily" του ομίλου News Corporation του Rupert Murdoch. Θα έχει το περιεχόμενο μιας παραδοσιακής εφημερίδας με τη μορφή περιοδικού και θα αξιοποεί τη σύγχρονη τεχνολογία με φωτογραφίες 360 μοιρών και βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Κοστίζει $.99 την εβδομάδα ή $39.99 το χρόνο και θα είναι διαθέσιμο από σήμερα. Το περιεχόμενό της δε θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον browser.

Θα κυκλοφορεί κάθε μέρα και θα ξεφυλλίζεται σαν περιοδικό ή με τη μορφή carousel για αμεσότερη επισκόπηση του περιεχομένου. Θα υποστηρίζει voice over, την ανάγνωση δηλαδή του περιεχομένου από ανθρώπους και όχι μηχανικά, ενώ θα υπάρχει και σύνοψη σε μορφή βίντεο. Το περιοδικό θα έχει έντονα ενσωματωμένο το Twitter. Τα άρθρα θα μπορούν να μοιράζονται στο Twitter ή να υπα΄ρχει πρόσβαση στο λογαριασμό μας στο Twitter με ενημέρωση για νέα μηνύματα μέσα από την εφαρμογή. Θα περιλαμβάνει reviews εφαρμογών με links που θα οδηγούν απευθείας στο App Store, καθώς και αθλήτικά νέα.

Η εφαρμογή δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη από το ελληνικό App Store.

Link.png Site: The Daily

Δημοσ.

Εδώ φαίνεται η διαφορά του ipad προς το παρόν και των android ταμπλετών στο μέλλον με τα απλά e-book readers. Κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα και καλύπτουν τις βασικές ανάγκες ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων.

Δημοσ.

Στα περιοδικά οι ταμπλέτες δε συγκρίνονται. Για τα κλασικά βιβλία πάντως το διάβασμα είναι κουραστικό.

Τα ερωτήματα που υπάρχουν βέβαια με αφορμή την είδηση είναι αν πράγματι θα πουλήσει αρκετές συνδρομές, καθώς αντίστοιχο περιεχόμενο είναι διαθέσιμο δωρεάν στο internet, και αν δε θα έχει τα προβλήματα άλλων αντίστοιχων εφαρμογών, π.χ. τεράστιο μέγεθος.

Δημοσ.

Αλήθεια επειδή δεν έχω ακόμα ταμπλετα και σκέφτομαι στο επόμενο τρίμηνο να υποκύψω στον πειρασμό :-D για ανάγνωση περιοδικών και γενικά ενημερωτικών φυλλαδίων αλλά και κάποιων βιβλίων ποια πλατφόρμα θεωρείς καλύτερη (ios - android)

Δημοσ.

Προς το παρόν (και για το άμεσα ορατό μέλλον), το περιεχόμενο και οι εφαρμογές για iOS είναι σαφώς μεγαλύτερο. Π.χ η ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή για περιοδικά Zinio υπάρχει μόνο για iPad.

Βιβλίο (μυθιστόρημα, ιστορικό, οτιδήποτε είναι βασικά κείμενο) εγώ θα το διάβαζα μόνο σε ηλεκτρονικό αναγνώστη.

Δημοσ.

Ως προς τη διαθεσιμότητα υπάρχουν περισσότερες αγγλόφωνες εφημερίδες στο iPad και όπου οι εφαρμογές είναι και στις δύο πλατφόρμες συνήθως η εφαρμογή για iPad είναι πιο πλούσια και πιο ώριμη.

Αν θες να διαβάσεις το PDF μιας εφημερίδας ολόκληρης, τα tablet σαφώς και βολεύουν, πραγματικό ξεφύλλισμα, ταχύτητα κλπ. Τώρα αν θες να διαβάσεις ένα σχετικά εκτενές άρθρο ολόκληρο ίσως να είναι λίγο κουραστικό. Αλλά οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες δεν μπορούν να χειριστούν καλά ένα PDF που απαιτεί διαστάσεις οθόνες εφημερίδας, ούτε έχουν τόσο καλά και γρήγορα ζουμ όπως το pinch-to-zoom.

Άρα άν θέλεις εφημερίδες, περιοδικά, κόμιξ, browsing, θέλεις tablet. Αν θέλεις βασικά βιβλία, θες ηλεκτρονικό ανανγώστη.

Δημοσ.

Πολύ ωραίος και κατατοπιστικός διάλογος για όλους μας! Ευχαριστούμε!

Εγώ στο δρόμο βολεύομαι, και με τον reader του iphone, αλλά μιλάμε για ελαφριά χρήση μόνο, το βάζω μάλιστα με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο, και για τα μάτια μου, και για τη μπαταρία.

Δημοσ.

τα περιοδικα τεχνολογιας στην ελλαδα που με ενδιαφερουν σε ηλεκτρονικη εκδοση μονο στο site www.e-na.com tα βρισκω να τα αγορασω ,πχ ραμ pc magazine pc world και θελουν τον e-na ereader gia pc για να τα διαβαζω και σε λιγο καιρο θα μπορω και απο το ipad.

μπορω τα ιδια περιοδικα να τα διαβασω και με το zinio reader?

Δημοσ.

@efstratios: πράγματι, το night mode είναι καλή λύση για τη μπαταρία, υπάρχουν και πιο ενδιάμεσες λύσεις. Έχει δοκιμάσει sepia backround? Είναι η προτίμησή μου.

τα περιοδικα τεχνολογιας στην ελλαδα που με ενδιαφερουν σε ηλεκτρονικη εκδοση μονο στο site www.e-na.com tα βρισκω να τα αγορασω ,πχ ραμ pc magazine pc world και θελουν τον e-na ereader gia pc για να τα διαβαζω και σε λιγο καιρο θα μπορω και απο το ipad.

μπορω τα ιδια περιοδικα να τα διαβασω και με το zinio reader?

Με το zinio μπορούμε να διαβάσουμε μόνο τα περιοδικά που το ίδιο πουλάει (κανένα ελληνικό).

Το ελληνικό PC World υπάρχει ήδη στο ελληνικό App Store.

Η ανάγνωση περιοδικών στο PC είναι μια κάποια λύση, αλλά θα ήθελα το e-na.com να μην υποστηρίζει ένα τόσο κλειστό σύστημα: π.χ. δεν μπορώ να μεταφέρω τα τεύχη που έχω αγοράσει από το PC σε μια ταμπλέτα.

Δημοσ.

Μάλλον εγώ σε μπέρδεψα, εννοούσα την εφαρμογή ibooks, που δεν έχει τέτοια επιλογή, κατά σύμπτωση πριν λίγο έβλεπα και το reader, μπορεί να το κατεβάσω, οπότε θα δοκιμάσω και με σέπια. Ευχαριστώ και πάλι, και με την ευκαιρία συγχαρητήρια και για το eAnagnostis.gr. Το έμαθα από εδώ και το παρακολουθώ, πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό και αυτό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...