Προς το περιεχόμενο

Ψύχτρα για phenom ii 970

p07apo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής όλα σχεδόν είναι gtp... Αν ήταν απλώς να βάλει κάτι πιο ανεκτό σε θόρυβο και καλύτερο σε temps, ναι σε όλες τις προτάσεις, αλλά να κλοκάρει έναν 970 (όσο και να ρεφάρει λόγω C3) χλωμό.

Η καλύτερη φάση θα ήταν καμία Μugen2, αλλά που να τη βρει πλέον?

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή στην αγορά, υπάρχουν οι απλώς καλούτσικοι coolers και τα τέρατα των 50-60€ χωρίς ανεμιστήρα! Ενδιάμεσες καταστάσεις γιοκ.

Συνήθως συμφωνούμε αλλά εδω θα διαφωνήσω.

Υπάρχουν πλέον στην αγορά πάρα πολλές καλές tower που θα κάνουν την δουλειά μιας megahalems και άντε να εχουν 2-3-4 βαθμούς διαφορά.

Καλή η mugen αν και απο scythe εχω φάει την χειρότερη φόλα ψύκτρα ever(scythe kama cross) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Και η TT frio και η CM hyper 212 και η xigmatek Gaia SD1283, Corsair A50 είναι μια χαρά ψύκτρες πιθανός καλύτερες απο το κλασικ πλέον τέρας της scythe ενω κοστίζουν απο 25-40 ευρό.

Άσε που ο phenom 2 είναι βουτυράκι για αυτές τις ψύκτρες.

Άλλοι τις εχουν βάλει να παλεύουν με τους ξαναμένους κατά κοινή ομολογία i7 1366 @ 4000-4200 στους 80 βαθμούς με load 200 Watt

Όποια και να πάρει πάνω απο 60 δεν πρόκειτε να ξαναδεί ακόμα και overclocked - overvolted.

Όσο για τους ανεμιστήρες δεν πιστεύω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Μόνο την CM δεν εχω σε εκτίμηση στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς ο 12άρης xigmatek της 1283 που εχω είναι αθόρυβος οπως την 1η μέρα, το ίδιο και κάποιοι TT είτε 8άρηδες είτε απο την Big Typhoon η οποία είναι πλέον 5ετίας...

Πάνω απο 8 ευρό για ανεμηστήρα δε θα τα δίνα με την καμία...

Ειδικά απο την στιγμή που γνώρισα τους nexus.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Oλες οι προτασεις που ακουστικαν ειναι αξιολογες

σε ολες τις εκβασεις τους

Για μενα κατι φθηνο με εναν ΝΒ ειναι ταμαμ

εδιτ:Δε ξερω ποσοι το εχουν ζησει απο κοντα αυτο το μαμα coolerακι

της AMD στα pushαρισμενα της αλλα πραγματικα ΔΕΝ παιζεται

με τιποτα με τιποτα ομως :mad:

Δημοσ.

Oλες οι προτασεις που ακουστικαν ειναι αξιολογες

σε ολες τις εκβασεις τους

Για μενα κατι φθηνο με εναν ΝΒ ειναι ταμαμ

εδιτ:Δε ξερω ποσοι το εχουν ζησει απο κοντα αυτο το μαμα coolerακι

της AMD στα pushαρισμενα της αλλα πραγματικα ΔΕΝ παιζεται

με τιποτα με τιποτα ομως :mad:

To μαμά cooler είναι πολύ ΟΚ, αυτό που ειναι για μπάτσες είναι ο AVC ανεμιστήρας... 7άρης ανεμιστήρας low profile εν έτει 2010 = epic fail! Η πράξη έχει αποδείξει ότι με απλή αλλαγή του φουρφουριού, το σετάκι και ψύχει πολύ καλά και πολύ πιο ήσυχα.

Δημοσ.

Εαν θελεις σου κανω ενα τεστακι τον δικο μου που ειναι στα 3.7 με κανενα occt και την hyper212+ που εχει για original ανεμιστηρα αυτον Coolermaster Blade Master που δεν τον λες και χαλια μαζι με εναν τετοιο Xigmatek XLF-F1253 και με παστα της συσκευασιας της ψυκτρας.

Απλα θα σου δειξω temps μονο σε cpu ενδειξη και οχι core.

Δημοσ.

O threadstarter έχει να φανεί από το τρίτο ποστ και μεις γράφουμε ότι να'ναι...

Στα λεφτά που ορίζει, οι απτές, ρεαλιστικές λύσεις είναι είτε η 212 είτε η Α70 συν μία καλή πάστα (η ΜΧ4 μάλλον είναι η καλύτερη από κάθε άποψη αυτή τη στιγμή).

Τόσο το φουρφούρι της 212 όσο και τα φουρφούρια της Α70 είναι άθλια, τουλάχιστον η Coolermaster ήταν και είναι φτηνή, οπότε δε σου πουλάει και φούμαρα, σε αντίθεση με την Α70 που ήταν ο ορισμός της απάτης (φύκια για μεταξωτές κορδέλες...). Αν κάποιος έχει ζήτημα με το θόρυβο, θα αναγκαστεί να αλλάξει τα φουρφούρια και στις δύο υλοποιήσεις, αν πάλι δεν τα λλάξει δεν θα τον πάνε και πολύ μακριά γιατί η έδρασή τους είναι πολύ κακκής ποιότητας. Παρατηρώ ότι προτείνετε π.χ. 212 με αλλαγή του fan αφού παραθέτετε και ένα απόσπασμα από κάποιο review: ίσως σας διαφεύγει το γεγονός ότι "Any and all fans are run at their highest speed.", αν δλδ ανταλλάξουμε τoν θορυβώδη 2000Κ fan 212 με κάποιον θεωρητικά πιο ποιοτικό/ήσυχο, τότε αυτές οι επιδόσεις πάνε περίπτατο...

Ας περιμένουμε όταν και αν φανεί ο theadstarter να μας πει τι τον ενδιαφέρει και συνεχίζουμε.

Η πρόταση του Thanos1972 έχει μία βάση, θα ήταν πολύ χρήσιμο να δούμε τη συμπεριφορά της 212 σε συνδυασμό με κάποιον πιο αδύναμο ανεμιστήρα!

Δημοσ.

Το minimum αφηστε το γιατι εχω και coolnquιet ενεργοποιημενο και το epu της motherboard και πιανει μονο εαν ειναι και τα 2 ενεργοποιημενα μαζι ασχετος που τον εχω ανεβασμενο.Οποτε το idle ειναι καθαρα μονο για τον δικο μου επεξεργαστη.Αλλα το max στα 3.7 ειναι πιο συγκρισιμο φυσικα και εκει θα επικεντρωθουμε μιας και εκει δεν εχει coolnquiet.

Σε συγκριση με μια δοκιμη που ειχα κανει παλαιοτερα στα 3.6 αλλα μονο με το fan της coolermaster τοσο σαν διπυρηνο οσο και σαν τετραπυρηνο τα αποτελεσματα ηταν παλι με 20 λεπτα occt linpack στα ιδια ρευματα που ειναι τωρα....

....................Διπυρηνος........Τετραπυρηνος

.....................min/max..............min/max

cpu ενδειξη .. 22 / 34................22 / 39

core0 ενδειξη 15 / 30................00 / 00

core1 ενδειξη 15 / 30................00 / 00

Τωρα απο κατω ειναι η φωτογραφια που δειχνει το σημερινο το τεστ στα 3.7 με τα 2 fans δεν προλαβα να το βγαλω φωτο οσο εδειχνε τα 3.712ghz στο occt γιατι με το που τελειωσε το τεστ κατευθειαν γυρισε μονο του στα 800mhz

Επισης το παλιο το τεστ στα 3.6 οι min temps ειναι πιο κατω γιατι τοτε ειχε λιγο πιο πολυ κρυο μεσα στο δωματιο.Να πω οτι δεν εχω αναψει θερμανση μεσα στο δωματιο ουτε τοτε ουτε τωρα.Και οσο αφορα την ταχυτητα των fans,ο xigmatek ειναι μονιμα στις 1500 στροφες (ουτε που ακουγεται) με το fan controller του κουτιου και για τον coolermaster εχω φτιαξει profil με το AI Suite και απο τους 27 βαθμους που ειναι στο 65% ανεβαινει σταδιακα στο 80% στους 35 και 100% στους 41 βαθμους.απο θορυβο παλι δεν ακουω σχεδον τιποτα ακομη και εαν χαμηλωσω ολα τα υπολοιπα fans του κουτιου (ειναι ολα σε fan controller) και της καρτας γραφικων στο ελαχιστο.

post-164700-0-77727300-1297924409_thumb.jpg

Δημοσ.

.... αν πάλι δεν τα λλάξει δεν θα τον πάνε και πολύ μακριά γιατί η έδρασή τους είναι πολύ κακκής ποιότητας......

Αναφέρεσαι και στις δύο ψύκτρες?

Γιατί απ'όσο γνωρίζω έχουν πολύ διαφορετικό τρόπο στερέωσης των ανεμιστήρων επί των πτερυγίων.

Αλλά, ακόμη και στην περίπτωση που αναφέρεσαι μόνο στην Α70 -η υλοποίηση της οποίας μοιάζει θεωρητικά ασθενέστερη-

εντούτοις, νομίζω πως μπορείς να βρείς σχετικά φθηνά στο εμπόριο ανάλογα ελαστικά παρεμβύσματα στην (όχι και τόσο απίθανη) περίπτωση που αυτά κοπούν.

Δημοσ.

Bρίσκεις άνετα παρεμβύσματα και τα αλλάζεις. Στην πλειονότητα των συσκευασιών των fans περιλαμβάνονται ούτως ή άλλως. Άλλωστε έτσι όπως είναι τα παρεμβύσματα στη πλαστική βάση είναι αδύνατο να μην κόψεις κάποιο στην προσπάθειά σου να βγάλεις τον μαμά ανεμιστήρα. Πάντως for your info στην συσκευασία περιλαμβάνονται και 2 επιπλέον λαστιχένια παρεμβύσματα για τον παραπάνω ακριβώς λόγο. ;)

Τώρα όσο αφορά αυτά που ειπώθηκαν για την A70 έχω να πώ κάποια πράγματα.

Η ψύκτρα έρχεται με 2 ανεμιστήρες μέτριους και θορυβώδης, δεκτόν, όμως αν ενώσεις τους δύο ανεμιστήρες μαζί με τον αντάπτορα που περιέχεται (με δύο 3πινα που καταλλήγουν σε ένα) και στην συνέχεια προσαρμόσεις και τον αντάπτορα μείωσης στροφών (συνολο έχει 2 στη συσκευασία) δουλεύουν και οι δύο στις 1270 - 1300rpm max. Το έχω δοκιμάσει και γιαυτό το αναφέρω. Στις εν λόγω στροφές ίσα - ίσα που ακούς την λειτουργία των ανεμιστήρων και μάλιστα δεν είναι καθόλου ενοχλητικοί, κάθε άλλο.

Τώρα όσο αφορά την σύγκριση ανάμεσα στις 2 ψύκτρες hyper 212+ και A70 δεν νομίζω ότι υπάρχει, ειδικά στην τιμή που πωλείται η 2η αυτήν την στιγμή. Έχω δεί reviews της A70 και πώς τα πάει σε σύγκριση με άλλες high end ψύκτρες όπου δεν περιλαμβάνεται η hyper 212+. Αν υπάρχει κάποιο review που συγκρίνει τις 2 ψύκτρες με τους stock ανεμιστήρες και τις πάστες (όπως έρχονται στην συσκευασία) ας μου δώσει ένα link, θα ήθελα πολύ να το δώ... Να μην πώ φυσικά για το bundle της hyper 212+ με το σακουλάκι πάστας μιας χρήσης απο ξεραμένο σοβά (αν κρίνω απο την hyper 101 που είχα αγοράσει κάποια στιγμή) ενώ η Α70 με σωληνάριο για περισσότερες χρήσεις... Το να λέμε πώς αποδίδει η hyper με την arctic mx-4 και έναν καλό και ακριβό ανεμιστήρα είναι άδικο... αλλά και πάλι θα ήθελα να δώ σύγκριση της Α70 με τους stock στις 2000rpm και την πάστα που έχει στην συσκευασία και την hyper με την mx-4 και τον best fan που υπάρχει ...

Δημοσ.

Αναφέρομαι στην έδραση του ρότορα, και οι δύο υλοποιήσεις υιοθετούν πολύ φτηνή εκτέλεση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το χαρακτηριστικό κροτάλισμα (ανεξαρτήτως στροφών λειτουργίας) και κατ'επέκταση το σχετικά μικρό προσδόκιμο ζωής (κάτι 30.000-50.000 ώρες ακούγονται παλαιοληθικές σε σχέση με κάτι 300.000 των Papst/BeQuiet πχ).

Τώρα βέβαια σε ψήκτρα των 25€ αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, τσιμπάς δύο καλά φουρφούρια, βάζεις και την ΜΧ4 και είσαι άρχοντας. Και όπως είναι να τη βάλεις πάνω, πάλι μια χαρά είναι: η ψήκτρα θα "ζήσει" περισσότερο από το εκάστοτε set-up...

Δημοσ.

Πιο σακουλακι μιας χρησης απο ξεραμενο σοβα ερχεται η Hyper????Κανονικο σωληναριο εχει και μαλιστα ειχα διαβασει σε ξενο site αλλα δεν θυμαμαι τωρα οτι η παστα που εχει μεσα ειναι μια ακριβη της coolermaster που πωληται και ξεχωριστα.Δεν ειμαι σπιτι ομως τωρα για να το ξαναψαξω.

Για τα λεφτα της ειναι κατι παραπαπω απο καλη ψυκτρα.Επαναλαμβανω για τα λεφτα της.

Και η corsair για τα λεφτα της φαινεται πολυ καλη περιπτωση.αλλα ποσο πιο καλη απο την Hyper????και καποτε η coolermaster ειχε 24κατι,3 euros πιο φθηνα απο το πλαισιο.

Σιγα την διαφορα θα μου πεις αλλα εαν το παμε ετσι σιγα το ενα και σιγα το αλλο τοτε δεν κανουμε δουλεια.

Και στο κατω κατω ποσταρα και τα δικα μου specs τα οποια τα θεωρω πολυ καλα.εαν καποιος εχει παρομοιο μηχανημα σε παρομοια συχνοτητα ας ποσταρει τα specs του στο ιδιο τεστ με αλλη ψυκτρα να δουμε για συγκριση.δεν ειναι δυσκολο.πιο πολυ για την περιεργεια.

Εαν δεν επαιρνα την hyper και εγω την corsair θα επαιρνα αλλα τωρα που βλεπω της επιδοσεις της hyper παλι θα το σκεφτομουν.και μην ξεχναμε που ηταν παλια η τιμη της corsair.

Εδω ενα συγκριτικο με αρκετες ψυκτρες.

Τεσπα η συζητηση συνεχιζεται μονο και μονο λογω περιεργειας μιας και οι 2 ειναι πολυ καλες και προσφερουν το κατι παραπανω για τα λεφτα τους.

Δημοσ.

Αν ολα πανε καλα θα σας πω το βραδυ για AMD Phenom II x4 965 και Alpenfohn Brocken θερμοκρασιες!

Το Cooler ειναι κτηνος και φαινεται οντως να κανει καλα την δουλεια του.Ελπιζω να το εγκατεστησα και σωστα.

Ν.

EDIT:Θερμοκρασιες με VCore στο 1.4V και θερμοκρασια δωματιου κυμαινονται max μεχρι 58-59C μετα απο stresstesting 1h!

Και το κυριοτερο: Το PC ειτε ανοικτο,ειτε κλειστο το ιδιο κανει.Αθορυβο πρακτικα!

• 7 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...