Προς το περιεχόμενο

Ψύχτρα για phenom ii 970

p07apo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Σκοπεύω να κλοκάρω τη cpu μου και θα ήθελα να μου προτείνετε μια ψύχτρα για τον phenom ii x4 970 καθώς και μια καλή πάστα μέχρι 40€ σύνολο.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν μπορείς να δαπανήσεις τα επιπλέον χρήματα και αν χωράει στο κουτί σου : Corsair A70

η οποία είνα σε πολύ καλή τιμή (για τα δεδομένα της ψωροκώσταινας) και αποδίδει πολύ καλά.

Ειδάλλως +1, για τον συνδυασμό που πρότεινε ο grimpr.

Δημοσ.

Καλή η A70 αλλά δεν πιάνει μία στους συνδυασμούς Hyper212+ + AC MX4 πάστα η στην περίπτωση που υπάρχει καλή πάστα η ο χρήστης βολεύεται με την συσκευασμένη, Hyper212+ + έναν ποιοτικό HighRPM Fan, πάντα στα 40 ευρώ σύνολο.

Μπορείς να παντρέψεις την Hyper212+ με τους εξής υψηλής ποιότητας, δύναμης και ακουστικής fans με αποτέλεσμα αχτύπητη αξία στα λεφτά.

Scythe Gentle Typhoon 1850rpm System Fan 120mm

http://www.eworld.com.gr/front/details/944

Noiseblocker PL2 NB-BlackSilent PRO PL-2 120mm System Fan

http://www.eworld.com.gr/front/details/685

Enermax Magma Fan 12cm Red

http://www.mgmanager.gr/product/17186/magma-fan-12cm-red-ucma-12.html

post-108880-0-51626300-1296682730_thumb.jpg

post-108880-0-95445500-1296682795_thumb.jpg

post-108880-0-05423200-1296682956_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλή η A70 αλλά δεν πιάνει μία στους συνδυασμούς Hyper212+ + AC MX4 πάστα η στην περίπτωση που υπάρχει καλή πάστα η ο χρήστης βολεύεται με την συσκευασμένη, Hyper212+ + έναν ποιοτικό HighRPM Fan, πάντα στα 40 ευρώ σύνολο.

Μπορείς να παντρέψεις την Hyper212+ με τους εξής υψηλής ποιότητας, δύναμης και ακουστικής fans με αποτέλεσμα αχτύπητη αξία στα λεφτά.

Scythe Gentle Typhoon 1850rpm System Fan 120mm

http://www.eworld.com.gr/front/details/944

Noiseblocker PL2 NB-BlackSilent PRO PL-2 120mm System Fan

http://www.eworld.com.gr/front/details/685

Enermax Magma Fan 12cm Red

http://www.mgmanager.gr/product/17186/magma-fan-12cm-red-ucma-12.html

Συμφωνώ μαζί σου για την απόδοση της 212+, αλλά σε όλα σχεδόν τα reviews του εξωτερικού η Α70 συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες.

Εάν η τιμή της ήταν στα παλαιά επίπεδα (~60€), τότε δε θα την πρότεινα.

Στην τιμή αυτή όμως και με το παρεχόμενο συνοδευτικό υλικό, νομίζω πως είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.

Εκτός εάν έχεις βρεί κάποιο review το οποίο συγκρίνει άμεσα τις δύο ψύκτρες και μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα από το ίδιο testbench.

Δημοσ.

Τα testbench δεν σου αναφέρουν την πραγματικότητα, ότι η A70 είναι μια απλή HDT ψήκτρα με 4 heatpipes και 2 φθηνής κατασκευής/ποιότητας fans μέσου όρου ζωής τον 1.5 χρόνο. Προτιμάς μια απλή HDT ψήκτρα με 4 heatpipes και 2 φθηνούς fans σε Push Pull η μια απλή HDT ψήκτρα με 4 heatpipes και έναν κορυφαίο fan;

post-108880-0-17612600-1296688400_thumb.jpg

post-108880-0-23861400-1296688403_thumb.jpg

Δημοσ.

Τα testbench δεν σου αναφέρουν την πραγματικότητα, ότι η A70 είναι μια απλή HDT ψήκτρα με 4 heatpipes και 2 φθηνής κατασκευής/ποιότητας fans μέσου όρου ζωής τον 1.5 χρόνο. Προτιμάς μια απλή HDT ψήκτρα με 4 heatpipes και 2 φθηνούς fans σε Push Pull η μια απλή HDT ψήκτρα με 4 heatpipes και έναν κορυφαίο fan;

O fan της 212 είναι ο ορισμός του gtp..

Σε ένα μισή χρόνο που τον έχω τα έφτυσε και κάνει σαν αεροπλάνο.. με συχνό καθάρισμα κλπ..

Δημοσ.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη την Α70 οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οι ανεμιστήρες της είναι τόσο χάλια όσο λές, αν και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω.

Αν όντως είναι για πέταμα, τότε όντως δεν είναι και η καλύτερη δυνατή αγορά αυτή τη στιγμή.

Δεν ξέρω βέβαια πώς θα συμπεριφερόταν η Α70, αν κάποιος χρήστης πετούσε μετά από 1,5 χρόνο τους μανίσιους ανεμιστήρες και έκανε ένα push/pull με κάποιους Noisebloker, Noctua κτλ...

Δημοσ.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής όλα σχεδόν είναι gtp... Αν ήταν απλώς να βάλει κάτι πιο ανεκτό σε θόρυβο και καλύτερο σε temps, ναι σε όλες τις προτάσεις, αλλά να κλοκάρει έναν 970 (όσο και να ρεφάρει λόγω C3) χλωμό.

Η καλύτερη φάση θα ήταν καμία Μugen2, αλλά που να τη βρει πλέον?

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή στην αγορά, υπάρχουν οι απλώς καλούτσικοι coolers και τα τέρατα των 50-60€ χωρίς ανεμιστήρα! Ενδιάμεσες καταστάσεις γιοκ.

Θα πρότεινα το εξής απλό, αλλά αποδεδειγμένα άκρως αποδοτικό:

κάτι μου λέει ότι η στοκ ψήκτρα του 970 έχει τα κλασικά heatpipes που φοράει η AMD στους πιο "ανεβασμένους" επεξεργαστές της. Αν είναι πράγματι έτσι, απλώς σούταρε με συνοπτικές διαδικασίες τον άθλιο 74άρη AVC και προσάρμοσε με tire-up έναν καλό 92άρη πάνω στο μαμά-ψηκτικό σώμα.

dsc09465custom.th.jpg dsc08143custom.th.jpg dsc08193custom.th.jpg

Το είχα κάνει πειραματικά όταν πρωτοπήρα τον 955 και είδα θεαματικά αποτελέσμα, ο 92άρης απογειώνει τις επιδόσεις της ψήκτρας και δίνει άλλη διάσταση στην έννοια "cheap-mod". Στις φωτό, ο YS-Tech δεν ξεπέρασε ποτέ τις 2000σαλ, αλλά και ο Phenom του φίλου μου στον οποίο δάνεισα ολόκληρο το πακέτο δεν είναι και πάνω από 55 βαθμούς... Καλά είναι πιστεύω.Κια κάν δυό άλλα παλικάρια από σε άλλα φόρα που δοκίμασαν το ίδιο κόλπο, είδαν το φως το αληθινό με 5-10€. Τσιμπάς και μία ΜΧ-4 και είσαι άρχοντας. Παροπλίστηκε μόνο και μόνο γιατί του πούλησα τη δική μου Η50 όταν πήρα τη Megahalems.

Αυτό ως προσωρινή λύση, κάνε οικονομίες και τσόνταρε κάτι στο αρχικό 40άρι ευρούλια για να πάρεις κάτι πιο δυνατό/αξιόλογο.

Δημοσ.

το δευτερο fan στην Α70 χαμηλωνει αισθητητα την θερμοκρασια στον επεξεργαστη και κατα ποσο ; Γιατι λογικα και με το δευτερο αυξανεται σημαντικα ο θορυβος...Αρα αξιζει να βαλεις και τον δευτερο ;

Δημοσ.

"Άμεσα Μη διαθέσιμο" :rolleyes: λέει το eworld....! Εδώ και μήνες δεν ευπάρχει η Mugen2 στο Ελλάντα. Δύο ποστα παραπάνω το έχω επισημάνει, ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά η ψήκτρα είναι άφαντη. :fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...