mobile_32 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ψωμί που θα παρασκευαστεί στο σπίτι είναι κατά πολύ φθηνότερο από το ψωμί αγοράς από τον φούρνο της γειτονιάς. Εκεί πληρώνεις μισθούς, καύσιμα μεταφοράς, πάγια ρεύματα του φούρνου, κέρδος του επιχειρηματία κτλ. Το πιο βασικό για μένα όμως είναι ότι τα υλικά που θα βάλεις εσύ στο ψωμί σου θα είναι της προτίμησης σου, ούτε συντηρητικά, σκόνες, κακής ποιότητας λάδια, αλεύρι κτλ Το μόνο μειονέκτημα από τη χρήση παρασκευαστή ψωμιού είναι το ότι θέλει μια Α ενασχόληση και ίσως η γεύση να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο από τον φούρνο. Από άποψη κόστους και υγιεινών υλικών σίγουρα συμφέρει και ανάλογα με τις προταιρεότητες του καθενός πράττει όπως νομίζει. Εγώ πάντως θα επέλεγα τη συσκευή. Όσο για κάποιον μέσα στο thread που προσπαθεί να βγάλει ξύγκι από τη μύγα...η μέθοδος του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι ότι πιο άκυρο υπάρχει, λες και μπορεί η ΔΕΗ να απομονώσει το κόστος ρεύματος για μια συγκεκριμένη συσκευή.omg Όταν η συσκευή γράφει πχ 500W και γνωρίζοντας την τιμή κιλοβατώρας είναι πανεύκολο να βρεις πόσο κοστίζει η χρήση της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (έστω 2 ώρες για το ψωμί) Η ποιότητα του σπιτικού ψωμίου δεν συγκρίνεται με αυτά που πωλούνται έξω. Επίσης ξέρεις και τι υλικά βάζεις μέσα (πολύ σημαντικό για ένα είδος βασικής διατροφής). Αν τα υπολογήσεις σωστά, όντως βγαίνει φθηνότερο απο τα έξω (π.χ.: έχουν συνέχεια προσφορές τα super market τα επώνυμα αλέυρια και κοστίζουν περίπου 0,80€/κιλό) Δεν θέλει καμία σοβαρή ενασχόληση. Τα βάζεις όλα μέσα στο κάδο και πατάς το κουμπί, αυτό είναι όλο (μόνο στην αρχή 1-2 φορές θα χρειαστεί κάποιος να πειραματιστεί για να βρεί τις αναλογίες και το είδος του ψωμίου που του αρέσει - αν ψάξεις θα βρείς πολλές συνταγές για αρτοπαρασκευαστή). αλήθεια, τσουρέκια κάνουν; Ναι κάνουν τσουρέκια, απλά βγαίνει σε σχήμα σαν ψωμί (ενναλακτικά πετάς όλα τα υλικά στο κάδο, επιλέγεις πρόγραμμα για ζύμωμα + φούσκωμα (ανάλογα των αρτοπαρασκευαστή και μετά το ψήνεις στο κανονικό σου φούρνο) Ζήμη για πίτσες κάνει κανένα; Οχι απλά γράψου, και θα σου έρθει στο μαιλ. Kάνε account. Toυ eshop MIDEA EHS-15AP τι λέει το έχει κανείς; Σχεδόν όλοι έχουν τέτοιο πρόγραμμα. (Του lidl είναι πολύ καλός ο αρτοπαρασκευαστής!!!)
MasterX Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 λενε οτι κανουν ζυμη για πιτσες.. στο newsletter του Κωτσοβολου ειμαι γραμμενος..και λογαρισμο εχω καθως εχω ξαναγορασει ηλεκτρονικα απο αυτους.. αλλα στο τελευταιο newsletter δεν βλεπω κωδικο κουπονιου οπως καναν παλιοτερα. Κατι λεει στο σαιτ τους οτι με αγορα προιοντων θερμανσης παιρνεις κουπονι για την επομενη ηλεκτρονικη αγορα..βλακεια αν ειναι ετσι πηρα τηλεφωνο και ρωτησα σχετικα με το κουπονι του Κωτσοβολου.. πρεπει να γινει πρωτα μια αγορα προιοντος θερμανσης και μετα παιρνουμε κουπονι για επομενη αγορα. ομως μπορουμε να παρουμε κουπονι απο καποιον αλλον, απο αλλο ονομα δηλαδη, να μας δωσει καποιος που εκανε αγορα προιοντος θερμανσης και δεν χρειαζεται το κουπονι για επομενη αγορα..
paylidis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 το σκεφτομαι για αυτον του e-shop ως δωρο. Τι λετε αξίζει; Πρέπει να βρω συνταγες βεβαια κάπου γιατι δε γίνεται με τα πολωνικα τους άλλο....
MasterX Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 το σκεφτομαι για αυτον του e-shop ως δωρο. Τι λετε αξίζει; Πρέπει να βρω συνταγες βεβαια κάπου γιατι δε γίνεται με τα πολωνικα τους άλλο.... δεν ξερω τι γινεται με αυτον που λες.. λεει ομως: Βάρος ψωμιού 600 - 680 γρ.το οποιο ειναι λιγο και αρα μαλλον δεν βγαζει το 1 κιλο που μπορουν να βγαλουν οι αλλοι.. του Lidl παντως καποιοι που τον εχουν λενε οτι ειναι καλος για τα λεφτα του.. εγω που διαβασα πολλα reviews στο Αμαζον για αυτον εδω Panasonic SD-2501 WXC Automatic Breadmaker πολλοι λενε οτι ειναι απο τους πολυ καλους αρτοπαρασκευαστες.. μαλιστα αρκετοι λενε οτι ειχαν φθηνοτερους πριν οι οποιοι εβγαζαν μετριο ψωμι και ανοστο σε σημειο που να εγκαταλειπουν τη χρηση του, ενω μολις πηραν το συγκεκριμενο το λατρεψαν καθως βγαζει πολυ καλο ψωμι
paylidis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 δεν ξερω τι γινεται με αυτον που λες.. λεει ομως: Βάρος ψωμιού 600 - 680 γρ.το οποιο ειναι λιγο και αρα μαλλον δεν βγαζει το 1 κιλο που μπορουν να βγαλουν οι αλλοι.. του Lidl παντως καποιοι που τον εχουν λενε οτι ειναι καλος για τα λεφτα του.. εγω που διαβασα πολλα reviews στο Αμαζον για αυτον εδω Panasonic SD-2501 WXC Automatic Breadmaker πολλοι λενε οτι ειναι απο τους πολυ καλους αρτοπαρασκευαστες.. μαλιστα αρκετοι λενε οτι ειχαν φθηνοτερους πριν οι οποιοι εβγαζαν μετριο ψωμι και ανοστο σε σημειο που να εγκαταλειπουν τη χρηση του, ενω μολις πηραν το συγκεκριμενο το λατρεψαν καθως βγαζει πολυ καλο ψωμι ναι αλλα ειναι πανακριβος... στα ποσα χρονια θα κανεις αποσβεση;;;
MasterX Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 ενταξει εχω γνωση οτι δεν θα κανω αποσβεση.. θα το παρω για να αρχισω να ξανατρωω ψωμι που το εχω σχεδον καταργησει καθως το μεγαλυτερο ποσοστο ψωμιου που πουλανε οι φουρνοι ειναι απαραδεκτο.. σχετικα ειναι ολα.. και στους υπολογιστες ριχνουμε χρημα ... σε ποσο καιρο κανουμε αποσβεση; δεν μπορει να υπολογιστει γιατι ειναι υποκειμενικο
Demon13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Παράξενο μου ακούγεται αυτό που λες. Οτι δεν σου αρέσει το ψωμί των φούρνων. Στην πλειοψηφία τους κάνουν καλό ψωμί. Επίσης του eshop κάνει 500 ή 750gr ψωμί. Όχι 680, μπήκα στην σελίδα της Midea.
ProDim Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 MasterX για να μην τα ξαναγραφω και δεν ξερω αν τα εχεις ηδη διαβασει δες εδω http://www.insomnia.gr/topic/397642-αρτοπαρασκευαστή-έχει-κανείς/?p=4522012 Δεν εχει αλλαξει κατι σε αυτα που γραφω απο τοτε μεχρι και τωρα. Ειδικα για τις συνταγες, εχει βιβλιαρακι και CD οπου αν ακολουθησεις τις μεζουρες που σου λεει δεν θα αντιμετωπισεις καποιο προβλημα αλλα φυσικα μπορεις να κανεις και τις δοκιμες σου. Ισως και στο site τους να εχουν καποιες. Για αυτα τα 2 μοντελα που εβαλες, η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα καποια αλλη διαφορα εκτος απο τα watt. Καλυτερα να τους συγκρινεις απο το site του κατασκευαστη. Ισως τα πιο πολλα watt να εχουν τη δυνατοτητα για ποιο πολλες συνταγες. Πιστεψε με οτι θα κανεις και θα παρακανεις αποσβεση γιατι θα ξερεις τι τρως που ειναι πολυ σημαντικο και αν εισαι ενας ανθρωπος που θα τρωει και φτιαξεις 1 κιλο ας πουμε θα τρως και 3-4 μερες μπορει και παραπανω. Οταν ειναι ζεστο την ωρα που βγαινει παντως μπορει να το φας και ολο!!!! Αν το συνδιασεις και με το νυχτερινο τιμολογιο της ΔΕΗ μεσημερι και βραδυ κανεις ακομα μεγαλυτερη οικονομια.
MasterX Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Demon13 οι περισσοτεροι φουρνοι πουλανε αερα πλεον..εχω ακουσει οτι για το μαυρο ψωμι καποιοι το φτιαχνουν βαζοντας κατι στο λευκο και απλως αλλαζει λιγο χρωμα και φαινεται περιπου σαν ολικης. Αλλα ετσι κι αλλιως τρωγωντας το προσωπικα δεν με πειθουν τα περισσοτερα. ProDim το ειχα διαβασει το ποστ σου.. Για Kenwood ξερω οτι ειναι πολυ καλη σε μιξερ και σχετικες κουζινομηχανες απο φιλο που δουλευε χρονια Κωτσοβολο παλιοτερα.Αλλα μαλλον σχετικα ακριβη.. Πιστευω οτι τα αξιζει για ενα τετοιοο μηχανημα.Αυτο που ειχατε παρει ειναι προφανως παλιοτερο μοντελο. πλαστικο ηταν; οι διαφορες που βρηκα στο σαιτ του κατασκευαστη:ο πιο ακριβος Kenwood BM450 εχει 20 προγραμματα εναντι 14, καιει περισσοτερα βατ (780W εναντι 645, ειναι καλυτερος στη ζυμωση μηπως; ), λειτουργία θερμού αέρα λενε οτι εχουν και οι 2.. Εσωτερικός φωτισμός, Κάδος ψωμιού με εύκολη τοποθέτηση, Δημιουργήστε τα δικά σας προγράμματα.. και τελος, Υλικό σώματος: Ανοξείδωτη από συμπαγές αλουμίνιο (ενω ο αλλος ειναι Πλαστικό), Καπάκι: Γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα δεν ξερω αν το οτι δεν ειναι πλαστιος κανει καποια διαφορα.. ισως στη ποιοτητα κατασκευης και στην αντοχη.. στο αποτελεσμα δεν ξερω
mentoras99 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Toυ eshop ο αρτοπαρασκευαστης, εχει ελληνικες οδηγιες;
paylidis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Toυ eshop ο αρτοπαρασκευαστης, εχει ελληνικες οδηγιες; θα με ενδιέφερε και μένα να ξερω μιας και τον θέλω! και αν δεν εχει να το μεταφρασουν, η είναι εισαγωγεις ή δεν ειναι!
fraggi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 κ εμεις εχουμε στο σπιτι αλλα το ψωμι δεν βγαινει αφρατο και μαλακο...επισης αν δεν το φας σε 2-3 μερες αλλοιωνεται
paylidis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 κ εμεις εχουμε στο σπιτι αλλα το ψωμι δεν βγαινει αφρατο και μαλακο...επισης αν δεν το φας σε 2-3 μερες αλλοιωνεται όλη η μαγκια ειναι στο προζυμι...
MasterX Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 κ εμεις εχουμε στο σπιτι αλλα το ψωμι δεν βγαινει αφρατο και μαλακο...επισης αν δεν το φας σε 2-3 μερες αλλοιωνεται ποιο μηχανημα εχετε; μηπως βγαλουμε μια ακρη ποια ειναι καλα και ποια οχι..
ProDim Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 MAsterX Εμας ειναι αλουμινιο στο κεντρο και πανω κατω πλαστικο. Μπηκα στο site τους για να δω τι μοντελα εχουν κτλ. Νομιζω οτι ο BM450 ειναι ο πιο πληρης και με τις περισσοτερες λειτουργιες. Αν εχεις σκοπο να τον χρησιμοποιεις τα 30€ διαφορα που εχουν μην τα λυπηθεις κατα την γνωμη μου. Εμεις καπου 130-140€ τον ειχαμε παρει νομιζω και ειμαστε απολυτα ικανοποιημενοι οπως και ο θειος μου που τον χρησιμοποιει ακομα πιο πολυ (διαφορετικο μοντελο) αφου με 3 παιδια υπαρχει καταναλωση. Δες και ενα βιντεακι που βρηκα για να παρεις μια ιδεα. Βεβαια ειναι στα ρωσσικα αλλα κατι θα καταλαβεις. http://www.youtube.com/watch?v=UwiLnEgkuD8 fraggi Υπαρχουν παρα πολλοι λογοι που μπορει να μην σου πετυχει το ψωμι. Και εμας μερικες φορες βγαινει λιγο διαφορετικο αλλα δεν εχει να κανει με την συσκευη. πχ. λεει οτι εαν βρισκεται η συσκευη σε μερος οπου εχει ρευματα αερα μπορει να μην φουσκωσει και διαφορα αλλα. Απ'οτι εχω καταλαβει πρεπει γενικα να επηρεαζονται απο θερμοκρασια περιβαλλοντος κτλ. Αυτο ισχυει και για τα υλικα. Τουλαχιστον ετσι λεει στην αντιμετωπιση προβληματων και απ'οτι εχουμε διαπιστωσει ισχυει!! paylidis Το προζυμι που λες δεν ξερω αν κανει για τετοιες συσκευες. Δεν θυμαμαι καποια συνταγη να εχει προζυμι. Δεν ειμαι και φουρναρης αλλα νομιζω οτι ειναι για ζυμωτο ψωμι στο χερι περισσοτερο καθως καθε φορα που φτιαχνεις ψωμι πρεπει να κρατας και λιγο για να φτιαξεις και την επομενη ζυμη. δες και συνταγες απο εδω http://www.kenwoodworld.com/Global/Countries/Greece/Recipes/Breadmaker%20Recipes/BM%20Recipes_Le%20Monde/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%20%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%91%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82%20Kenwood.PDF αλλα δεν θα κανουν γιατι φανταζομαι οτι ειναι για την μεζουρα των συσκευων που εχει στην αρχη και οχι για την midea... Ελπιζω να βοηθησα παιδια με βαση παντα την εμπειρια χρησης. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα