Προς το περιεχόμενο

Αρτοπαρασκευαστή έχει κανείς;


Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πόσο περίπου κοστίζει η φρατζόλα αν μαζί με τα υλικά συνυπολογίσουμε και το ρεύμα που καίει;

 

30 λεπτά περίπου, αν έχεις νυχτερινό λιγότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 351
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

30 λεπτά περίπου, αν έχεις νυχτερινό λιγότερο.

 

απο που βγαινει αυτο;

δηλαδη νερο,αλευρι,αλατι,μαγια και ρευμα για να φτιαξεις μια φραντζολα το μισου κιλου,κοστιζουν ολα μαζι μονο 30 λεπτα;

φυσικα στοιχεια που να το αποδεικνύουν υπαρχουν;

γιατι με ενδιαφερει να παρω και εγω μια αν οντως κοστιζει τοσο φτηνα ωστε να φτιαξεις μισο κιλο ψωμι εφαμιλλης ποιοτητας ενος καλου αρτοποιειου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο που βγαινει αυτο;

δηλαδη νερο,αλευρι,αλατι,μαγια και ρευμα για να φτιαξεις μια φραντζολα το μισου κιλου,κοστιζουν ολα μαζι μονο 30 λεπτα;

φυσικα στοιχεια που να το αποδεικνύουν υπαρχουν;

γιατι με ενδιαφερει να παρω και εγω μια αν οντως κοστιζει τοσο φτηνα ωστε να φτιαξεις μισο κιλο ψωμι εφαμιλλης ποιοτητας ενος καλου αρτοποιειου.

 

To εγχειρίδιο λέει ότι για 1kg ψωμί, θες :

640gr αλεύρι

2 κουταλάκια μαγιά (περίπου μισό φακελάκι)

2 κουταλάκια αλάτι

1 κουταλιά ζάχαρη

2 κουταλάκια λάδι

και 420ml νερό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τρώγεται μετα απο 2 μέρες ειναι μαπα το εξωτερικό είχα πάρει την μηχανη απο το dia 25 e:D βέβαια το ψωμι ζεστο ειναι νόστιμο γιατι βάζετε ξύδι;

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

Δεν τρώγεται μετα απο 2 μέρες ειναι μαπα το εξωτερικό είχα πάρει την μηχανη απο το dia 25 e:D βέβαια το ψωμι ζεστο ειναι νόστιμο γιατι βάζετε ξύδι;

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι σιγουρα αυτο το κοστος ?

Υλικα και κανα τριωρο στη μπριζα νομιζω θα σου βγαινει πολυ παραπανω απο το να πας στο φουρνο να παρεις ενα φρατζολακι φρεσκο καθε μερα

Κι αν το κρατας για την επομηνη μερα στο ψυγειο βαλε και το ρευμα να το ζεστανεις παλι

Το θεμα ειναι κι αν θα σου πετυχει κιολας

Υπαρχουν κατι φουρνοι που κανουν σπεσιαλ ψωμι που δε νομιζω να το κανει κανενα τετοιο μηχανημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To εγχειρίδιο λέει ότι για 1kg ψωμί, θες :

640gr αλεύρι

2 κουταλάκια μαγιά (περίπου μισό φακελάκι)

2 κουταλάκια αλάτι

1 κουταλιά ζάχαρη

2 κουταλάκια λάδι

και 420ml νερό

 

ναι για το κοστος συζηταμε και οχι τι υλικα μπαινουν.

ολα αυτα τα παραπανω μαζι με το ρευμα (παρασκευη+ψησιμο) κοστιζουν 30λεπτα για να φτιαξουν μια φραντζολα ψωμι;

διοτι μου φαινεται υπερβολικα μικρο αυτο το κοστος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγραψα τα υλικά για να δεις περίπου το κοστολόγιο. Στην ουσία μόνο το αλεύρι και η μαγιά κοστίζουν + το ρεύμα για 2 ώρες ψήσιμο.

Και είναι κανονικό κιλό, όχι οι φούσκες που αγοράζουμε από το φούρνο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγραψα τα υλικά για να δεις περίπου το κοστολόγιο. Στην ουσία μόνο το αλεύρι και η μαγιά κοστίζουν + το ρεύμα για 2 ώρες ψήσιμο.

Και είναι κανονικό κιλό, όχι οι φούσκες που αγοράζουμε από το φούρνο!

 

 

ναι το τσεκαρα το τιμολογιο.το κοστος βγαινει πανω απο ευρω.μαλλον δεν μας τα λες καλα.

οσο αφορα το "φούσκες που αγοράζουμε από το φούρνο!" το αφηνω ασχολιαστο. :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενα μεσο κοστολογιο ρευματος για 2 ωρες χρηση. με ενα τυπικο αρτοπαρασκευαστη 600watt.

0.6kw x 2ωρες χρησης=1.2kwh=1.2 x 0.1 E/kwh=0.12E

και αυτο ειναι το μεγιστο γιατι προφανως ο αρτοπαρασκευαστης δεν ψηνει και τις 2 ωρες και αφηνει και καποια ωρα να ανεβει η ζυμη οποτε εκει ουσιαστικα δε λειτουργει σχεδον καθολου. και επισης το 600watt ειναι το μεγιστο συνηθως ειναι 500w.

 

τωρα για αλευρι μαγια κοστιζουν το ελαχιστο 0,75 ευρω το κιλο στο λιντλ(αυτο στην καφε συσκευασια ειναι ΦΟΒΕΡΟ αλευρι). πραγματικα σκληρο ιδανικο για ψωμι. η μαγια δε θυμαμαι αλλα δεν ειναι ακριβη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και όταν κάνουμε δικό μας ψωμί, δεν αγοράζουμε αλεύρι σε πακετάκια του κιλού αλλά σε μεγαλύτερες συσκευασίες. Διότι μετά θα διαμαρτυρόμαστε για το κόστος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενα μεσο κοστολογιο ρευματος για 2 ωρες χρηση. με ενα τυπικο αρτοπαρασκευαστη 600watt.

0.6kw x 2ωρες χρησης=1.2kwh=1.2 x 0.1 E/kwh=0.12E

και αυτο ειναι το μεγιστο γιατι προφανως ο αρτοπαρασκευαστης δεν ψηνει και τις 2 ωρες και αφηνει και καποια ωρα να ανεβει η ζυμη οποτε εκει ουσιαστικα δε λειτουργει σχεδον καθολου. και επισης το 600watt ειναι το μεγιστο συνηθως ειναι 500w.

 

τωρα για αλευρι μαγια κοστιζουν το ελαχιστο 0,75 ευρω το κιλο στο λιντλ(αυτο στην καφε συσκευασια ειναι ΦΟΒΕΡΟ αλευρι). πραγματικα σκληρο ιδανικο για ψωμι. η μαγια δε θυμαμαι αλλα δεν ειναι ακριβη.

 

0.6kw x 2ωρες χρησης=1.2kwh=1.2 x 0.1 E/kwh=0.12E

 

δηλαδη ενα μηχανημα που χρησιμοποιει ρευμα για να πιασει θερμοκρασια των 200βαθμων για να ψησει ενα κιλο ψωμι επι μια ωρα,ξοδευει μονο 12λεπτα ρευμα;

Λογαριασμο ΔΕΗ οr it didnt happen.

 

Αλλα και 12 λεπτα το ρευμα να ειναι,ειναι σχεδον τα μισα απο τα 30λεπτα.Δηλαδη 18λεπτα αξζιουν τα υλικα; δεν νομιζω;

δεν θες στην πραγματικοτητα τουλαχιστον και καμια 70λεπτα τα υλικα; συν το 2ωρο για να γινει;

και δεν παω καλυτερα να παρω μια ζεστη φραντζολα απο τον φουρνο; και πιο γρηγορα θα την φαω,και χωρις μπελαδες να την φτιαξω και πιο φθηνα θα μου ερθει.

 

δεν ξερω,δεν με πειθει ο αρτοπαρασκευαστης σαν μηχανημα.θα το σκεφτω ομως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη ενα μηχανημα που χρησιμοποιει ρευμα για να πιασει θερμοκρασια των 200βαθμων για να ψησει ενα κιλο ψωμι επι μια ωρα,ξοδευει μονο 12λεπτα ρευμα;

Λογαριασμο ΔΕΗ οr it didnt happen.

 

Αλλα και 12 λεπτα το ρευμα να ειναι,ειναι σχεδον τα μισα απο τα 30λεπτα.Δηλαδη 18λεπτα αξζιουν τα υλικα; δεν νομιζω;

δεν θες στην πραγματικοτητα τουλαχιστον και καμια 70λεπτα τα υλικα; συν το 2ωρο για να γινει;

και δεν παω καλυτερα να παρω μια ζεστη φραντζολα απο τον φουρνο; και πιο γρηγορα θα την φαω,και χωρις μπελαδες να την φτιαξω και πιο φθηνα θα μου ερθει.

 

δεν ξερω,δεν με πειθει ο αρτοπαρασκευαστης σαν μηχανημα.θα το σκεφτω ομως.

βασικη ηλεκτροτεχνια με φορτιο 600w εφαρμοσα. αν η συσκευη αλλη καταναλωση εμφανιζει και αλλη ειναι η πραγματικη τοτε ναι εχεις δικιο. αλλα συνηθως οι ηλεκτρικες συσκευες εχουν σωστα αναγραφομενη καταναλωση (οποτε ουσιαστικα αυτες της kwh τραβαει απο δικτυο) αλλα αναλογα με την ποιοτητα κατασκευης αλλαζει η πραγματικη ισχυς που περναει στην αντισταση πχ σε μορφη θερμοτητας. αυτη εννοειται ειναι λιγοτερη. αλλα δε μας ενδιαφερει αυτο οσο η συσκευη μπορει να λειτουργει σωστα. συνηθως οπως προειπα η πραγματικη μεγιστη ισχυς καταναλωσης (οχι ισχυς εξοδου) ειναι η πραγματικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικη ηλεκτροτεχνια με φορτιο 600w εφαρμοσα. αν η συσκευη αλλη καταναλωση εμφανιζει και αλλη ειναι η πραγματικη τοτε ναι εχεις δικιο. αλλα συνηθως οι ηλεκτρικες συσκευες εχουν σωστα αναγραφομενη καταναλωση (οποτε ουσιαστικα αυτες της kwh τραβαει απο δικτυο) αλλα αναλογα με την ποιοτητα κατασκευης αλλαζει η πραγματικη ισχυς που περναει στην αντισταση πχ σε μορφη θερμοτητας. αυτη εννοειται ειναι λιγοτερη. αλλα δε μας ενδιαφερει αυτο οσο η συσκευη μπορει να λειτουργει σωστα. συνηθως οπως προειπα η πραγματικη μεγιστη ισχυς καταναλωσης (οχι ισχυς εξοδου) ειναι η πραγματικη.

 

ασε την ηλεκτροτεχνια.ο λογαριασμος της ΔΕΗ θελω να δω τι δειχνει.

τα νουμερα που δειχνει ο λογαρισασμος πληρωνω,οχι τα τεχνικα χαρακτηριστικα που αναγραφει η συσκευη.

οχι οτι αμφισβητω αυτα που λες,απλως προτιμω την πραξη απο την θεωρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν παει εμ το τι λεει ο λογαριασμος...τρεχα βγαλε ακρη. εκτος αν θελεις να κατσεις ο ιδιος, αφου πρωτα εχεις αφαιρεσει οτιδηποτε ηλεκτρολογικο απο πριζες (ακομα και κουδουνια κτλ να εχεις βγαλει off) και να εισαι σιγουρος οτι δεν κινειται το ρολοι σου..ωστε να αναψεις τον αρτοπαρασκευαστη και μονο και να κατσεις στο ρολοι να μετρησεις ποσες στροφες θα παρει μεχρι να τελειωσει το ψωμι. good luck with that! :P

 

κατα τα αλλα παει με τα watt που λεει οτι καιει η συσκευη και με τις ωρες που χρειαζεται, λαμβανοντας υποψη ποσο χρεωνει η δεη την κιλοβατωρα. και επειδη οι καλοι αρτοπαρασκευαστες εχουν και χρονοδιακοπτη, μπορεις να τον ρυθμισεις ποια ωρα το πρωι θελεις να ειναι ετοιμο το ψωμι (αυτος θα ξεκινησει την ωρα που πρεπει ωστε να εχει τελειωσει το προγραμμα μεχρι την ωρα που θες)..κι ετσι θα καψεις και μονο νυχτερινο τιμολογιο. οποτε win win situation :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...