Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 

6 ώρες πριν, evabb είπε

Μπορειτε να ψησετε ψωμι στον φουρνο. Το ξερετε ε;

 

6 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Ακριβώς! Τρεις έχουμε πάρει, μία για μας, μία για την κόρη και μία για τη μαμά μας, και τις δουλεύουμε ασταμάτητα! Ευτυχώς 3 χρόνια καμιά δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα, αλλά και να παρουσιάσουν, 100 ευρώ στοίχισε η κάθε μία από το Λιντλ! Τα λεφτά τους τα έχουν βγάλει και με το παραπάνω!

Παλαιότερα ζύμωνα και με τα χέρια. Τώρα και  εμείς το ίδιο με την κουζινομηχανή του lidl.Χτες φτιάξαμε δύο καρβέλια ως συνήθως, το ένα έφυγε.Άλλη γεύση άλλη ποιότητα ψωμιού ρε παιδιά.Έχω και αρτοπαρασκευαστή αλλά μας αρέσει καλύτερα έτσι.Για το ψήσιμο έχω πάρει δύο στενόμακρες φόρμες από ΙΚΕΑ (πότε πότε φέρνει και το lidl) ψήνονται τέλεια λέμε δεν κολάνε και κάνουν τραγανή κόρα φανταστική.Φρεσκοψημένο μου αρέσει να το τρώω με λίγο τυρί και ντομάτα.

Α και αλεύρι αυτή τη βδομάδα έχει ένα σκληρό πολύ καλό σε προσφορά το ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ  νομίζω Μύλοι Αχαίας αν κάποιος ενδιαφέρεται.

  • Απαντ. 351
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω εδω και χρονια χρησιμοποιω αλευρι λημνου.Για καποιο λογο που δεν ξερω μαρεσει περισσοτερο απο τα υπολοιπα που εχω δοκιμασει.

ΡΙχνω και λιγο αλευρι ολικης και δεν σταματαω να τρωω😅

Λαδακι ντοματα φετα οπως λεει και ο pappoys και γιναμε

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον αρτοπαρασκευαστη. Βάζω 400 για όλες τις χρήσεις, 100 ολικής, ένα της σούπας ζάχαρη, ένα του γλυκού αλάτι, λίγο γάλα, μια κουταλιά της σούπας λάδι και μισό φακελάκι μαγιά. Όλα καλά απλά το ψωμί τριβεται αρκετά. Μπορώ να κάνω κάτι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω βαζω και λιγη ρακι για να ειναι πιο τραγανο και 2-3 κουταλιες της σουπας λαδι. Στο 1,5 κιλο ψωμι βαζω μια ολοκληρη συσκευασια ξηρης μαγιας

Επεξ/σία από panostom
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, anikologr είπε

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον αρτοπαρασκευαστη. Βάζω 400 για όλες τις χρήσεις, 100 ολικής, ένα της σούπας ζάχαρη, ένα του γλυκού αλάτι, λίγο γάλα, μια κουταλιά της σούπας λάδι και μισό φακελάκι μαγιά. Όλα καλά απλά το ψωμί τριβεται αρκετά. Μπορώ να κάνω κάτι; 

Βάζεις πολύ ζάχαρη, το γάλα και το λάδι είναι για ζυμάρι πίτσας...😄. Κάνε την standard συνταγή μόνο αλεύρι αλάτι νερό και 1 φακελάκι μαγιά!

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε

Βάζεις πολύ ζάχαρη, το γάλα και το λάδι είναι για ζυμάρι πίτσας...😄. Κάνε την standard συνταγή μόνο αλεύρι αλάτι νερό και 1 φακελάκι μαγιά!

Αν και εμείς ούτε στο ζυμάρι πίτσας βάζουμε γάλα ή λάδι!

Ζάχαρη όσο και το αλάτι ή λίγο λιγότερο, αν και τις περισσότερες φορές βάζουμε μέλι!

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/4/2019 στις 6:20 ΜΜ, triantafilos είπε

Καλησπέρα σας , 

Κατόπιν  4 δοκίμων με τα προγράμματα του κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για να πετύχεις το παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί το οποίο ζηλεύουν αρκετοί καλοί φούρνοι της Αθηνάς είναι να πειραματιστεις στο πρόγραμμα 16 το οποίο σε αφήνει να παίξεις με τους χρόνους παρασκευης ψωμιού .....έκανα ένα ψωμί  πεντα-νοστιμο 

Η  αδυναμία του οφείλεται στην χαμηλή αντίσταση 800W το οποίο το διόρθωσα με extra ψήσιμο (αμέσως μετά το πέρας του προγράμματος)

Καλημέρα, μπορείς να αναφέρεις τί ρυθμίσεις έβαλες στο πρόγραμμα 16 για να κάνεις το ωραίο ψωμί που λες;

Δημοσ.

Καλημέρα και χρονια πολλα .
Εγω με τον kenwood ΒΜ350 εχω καταλήξει στην παρακάτω συνταγή για όμορφο και νόστιμο ψωμάκι .

500gr Αλευρι σκληρο (παιρνω απο το φουρνο)
380gr Νερακι
2 κουτ γλυκ αλατι
2 κουτ γλυκ  ζαχαρη μαυρη
1 κουτ σουπ ελαιολαδο
8gr νωπη μαγια , ενεργοποιημενη με 1 κουτ γλυκ  ζαχαρη μαυρη και 2 κουτ σουπ χλιαρο νερο

Ψήσιμο στο default πρόγραμμα 1

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, villasg είπε

Καλημέρα και χρονια πολλα .
Εγω με τον kenwood ΒΜ350 εχω καταλήξει στην παρακάτω συνταγή για όμορφο και νόστιμο ψωμάκι .

500gr Αλευρι σκληρο (παιρνω απο το φουρνο)
380gr Νερακι
2 κουτ γλυκ αλατι
2 κουτ γλυκ  ζαχαρη μαυρη
1 κουτ σουπ ελαιολαδο
8gr νωπη μαγια , ενεργοποιημενη με 1 κουτ γλυκ  ζαχαρη μαυρη και 2 κουτ σουπ χλιαρο νερο

Ψήσιμο στο default πρόγραμμα 1

Το εννοείς σχετικά με την μαγιά;; Μπορείς να αναλύσεις την διαδικασία;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, anikologr είπε

Το εννοείς σχετικά με την μαγιά;; Μπορείς να αναλύσεις την διαδικασία;; 

Στην συνταγη ο αρτοπαρασκευαστης λεει 1 1/4 κουταλακι γλυκου μαγιας  .
Στο βιβλιαράκι του αναφερει οτι αντιστοιχει σε 8gr φρεσκιας μαγιας ( εγω την παιρνω απο το φουρνο ) .
Βαζεις λοιπον 8gr σε ενα μικρο μπολακι , την θρυμματιζεις καλα , την πασπαλιζεις με 1 κουτ γλυκου ζαχαρη και βαζεις και 2 κουτ σουπας νερο χλιαρο .
Σκεπαζεις/κλεινεις  καλα με μεμβρανη και το αφηνεις 10+ λεπτα ωστε να αρχισει να αφριζει .

Voila ειναι ετοιμο να μπει στο μειγμα σου

Επεξ/σία από villasg
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος/α πόσες kwh καταναλώνει ένας αρτοπαρασκευαστης των 800watt;  Για παράδειγμα στο πρόγραμμα των 3 ωρών για το ψωμί, δεν νομίζω πως καίει 800watt συνεχόμενα για τρεις ώρες. Μήπως το έχει μετρήσει κάποιος; Εγώ ψήνω στον φούρνο το ψωμί για 30 με 40 λεπτά. Ζύμωμα και λοιπά τα κάνω μόνος μου. Ήθελα να ήξερα τι συμφέρει περισσότερο από άποψη καταναλώσεως.

Δημοσ.

Όλοι μα όλοι κάνουν το ίδιο λάθος! Είναι δυνατόν πχ σε ένα πρόγραμμα 4 ωρών να καίει η αντίσταση και τις 4 ώρες; Την περισσότερη ώρα το ψωμί ξεκουράζεται. Το ζύμωμα σύνολο ζήτημα να είναι 15' ενώ το ψήσιμο που καίει η αντίσταση είναι τα 45 τελευταία λεπτά. Εννοείται ότι συμφέρει το ψωμί με αρτοπαρασκευαστη σε σχέση με του φούρνου.

  • Like 1
Δημοσ.

Ωραία. Απλά έλεγα μήπως κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει μετρητή κατανάλωσης να δει πόσες kwh θα του βγάλει. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...