Προς το περιεχόμενο

Αρτοπαρασκευαστή έχει κανείς;


Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, KilliK είπε

με προζυμι το φτιαχνει;

Αυτο που το αφηνουν 7 μερες λες; Ακομα πιο δυσκολο ειναι ετσι. 

Οτιδηποτε βιντεακι να βαλετε δεν θα εχετε την ευκολια του αρτοπαρασκευαστη. Και δεν ειμαι κατοχος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 351
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O αρτοπαρασκευαστης το ζυμωνει κιολας η το ψήνει μονο? Μπορεί να φτιαξει και γλυκα η πιτες με παρομοια υλικα, πχ κεικ, η μονο ψωμι?

Επεξ/σία από KilliK
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

45 λεπτά πριν, KilliK είπε

O αρτοπαρασκευαστης το ζυμωνει κιολας η το ψήνει μονο? Μπορεί να φτιαξει και γλυκα η πιτες με παρομοια υλικα, πχ κεικ, η μονο ψωμι?

Τα παντα κανει. Κεικ και οτι αλλο θες, μεχρι και μαρμελαδα. Για γιαουρτι δεν ξερω.

το ζημωνει εννοειται. Αν ειναι να ζυμωσεις.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο αρτοπαρασκευαστής εχει 1000 καλά, αλλά ΕΝΑ σημαντικό κακό: ο κάδος του είναι φτιαγμένος από τα αντικολλητικά υλικά τυπου τεφλόν. Η συνεχης θερμανση αλλοιώνει το υλικο με το χρονο, το ιδιο και το μικρό φτερό που περιστρεφεται στη βαση και ζυμώνει, μπορεί με την τριβή πάνω στο τεφλόν να χαραζει το υλικο (είτε αμεσα είτε έμμεσα, μεσω των υπολλειμματων ξερης ζυμης) με αποτελεσμα, μαζι με το ψωμι να τρως και την επίστρωση του κάδου, με ο,τι αυτο συνεπάγεται.

Υπάρχει μια ψαγμενη ευρωπαικη εταιρεια που φτιαχνει καδο απο ατσαλι, αλλά το κοστος ειναι τρελο, αν θυμαμαι καλά γυρω στα 300-400 ευρώ.

Καλυτερες λύσεις ειναι τα ψωμια χωρίς ζύμωμα, που εκμεταλλευονται τη δραση της μαγιας πάνω στο μειγμα για 14-24 ώρες. Μειονέκτημα τους η υπαρξη μαντεμενιας κατσαρόλας και καλου και δυνατού φουρνου που καιει σα διάολος για να πετυχει υψηλές θερμοκρασιες και ομοιομορφη κατανομη της θερμοτητας που θα απογειώσουν το καρβελι.

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε

Ο αρτοπαρασκευαστής εχει 1000 καλά, αλλά ΕΝΑ σημαντικό κακό: ο κάδος του είναι φτιαγμένος από τα αντικολλητικά υλικά τυπου τεφλόν. Η συνεχης θερμανση αλλοιώνει το υλικο με το χρονο, το ιδιο και το μικρό φτερό που περιστρεφεται στη βαση και ζυμώνει, μπορεί με την τριβή πάνω στο τεφλόν να χαραζει το υλικο (είτε αμεσα είτε έμμεσα, μεσω των υπολλειμματων ξερης ζυμης) με αποτελεσμα, μαζι με το ψωμι να τρως και την επίστρωση του κάδου, με ο,τι αυτο συνεπάγεται.

Υπάρχει μια ψαγμενη ευρωπαικη εταιρεια που φτιαχνει καδο απο ατσαλι, αλλά το κοστος ειναι τρελο, αν θυμαμαι καλά γυρω στα 300-400 ευρώ.

Καλυτερες λύσεις ειναι τα ψωμια χωρίς ζύμωμα, που εκμεταλλευονται τη δραση της μαγιας πάνω στο μειγμα για 14-24 ώρες. Μειονέκτημα τους η υπαρξη μαντεμενιας κατσαρόλας και καλου και δυνατού φουρνου που καιει σα διάολος για να πετυχει υψηλές θερμοκρασιες και ομοιομορφη κατανομη της θερμοτητας που θα απογειώσουν το καρβελι.

Δεν καταλαβα τιποτα εκτος απο το τεφλον. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε

Καλυτερες λύσεις ειναι τα ψωμια χωρίς ζύμωμα, που εκμεταλλευονται τη δραση της μαγιας πάνω στο μειγμα για 14-24 ώρες. Μειονέκτημα τους η υπαρξη μαντεμενιας κατσαρόλας και καλου και δυνατού φουρνου που καιει σα διάολος για να πετυχει υψηλές θερμοκρασιες και ομοιομορφη κατανομη της θερμοτητας που θα απογειώσουν το καρβελι.

Νομίζω πως όσοι επιλέγουν αρτοπαρασκευαστή θέλουν να αποφύγουν τη διαδικασία του ζυμώματος, αναμονή για φούσκωμα, τοποθέτηση στη φόρμα/ταψί, ζέσταμα φούρνου, χρόνος/θερμοκρασία ψησίματος!

Με τον αρτοπαρασκευαστή, ρίχνεις όλα τα υλικά και σε 1,5-2 ώρες έχεις έτοιμο το ψωμί χωρίς να αναστατώσεις την κουζίνα και να έχες την έννοια πότε θα φουσκώσει, πότε θα ψηθεί κ.λπ.

Χρόνια κάνουμε ψωμί χωρίς παρασκευαστή. Και με τους γονείς μου, σπάνια αγοράζαμε ψωμί από το φούρνο, οπότε το συνέχισα κι εγώ. 

Τα τελευταία 2 χρόνια πήρα κουζινομηχανή και το ζυμώνω εκεί για πιο γρήγορα και ξεκούραστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, KilliK είπε

απο καλες μαρκες αρτοπαρασκευαστη τι παιζει; φανταζομαι αυτος του LIDL ειναι κινεζια. γενικα ποιον προτεινετε με τιμη γυρω στα 50ε;

Δε νομίζω κάποιος με 50€ να είναι καλύτερος από αυτόν του lidl.

Έκανα σταφιδόψωμο σήμερα, πολύ ωραίο βγήκε! :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 1/12/2018 στις 3:10 ΠΜ, teot είπε

Ξηρη μαγια (συνηθως την magic) δεν εχω βαλει ποτε νωπη...  απο εμπειρια ανοιγω μια τρυπα οσο ο μικρος δοσομετρητης και την γεμιζω

Αφού κάνει και τα δυο ζυμώματα αρχίζει την διαδικασία φουσκώματος....   μετά από χρονικό διάστημα (στο 1.55 ... 1.40 υπολειπόμενοι χρόνο  ανάλογα με το πρόγραμμα) κάνει μια ανάδευση 1λεπτο περίπου .... το σταματάω προσωρινά.... βγάζω τις πεταλούδες.... το ισιάζω, προσθέτω το σουσάμι η ότι άλλο έχω να βάλω από πάνω....ρίχνω προσεκτικά το νερό στα πλαϊνά ώστε να παει στον πυθμένα του κάδου και μετά το ξαναξεκιναω...

Να σημειώσω ότι σε αυτή την φάση προσθέτω και το τυρι, ελιές κλπ  αν φτιαχνω τυρόψωμο...λιόψωμο κλπ  γιατι αν μπουν πιο πριν ... τα λυώνει τελειως και τα καταλαβαίνεις μόνο στην γεύση αλλά τα κομματια ειναι ανύπαρκτα..... μια επισήμανση όμως αν γίνει η διαδικασία που ανέφερα  πρέπει να  κάνουμε και ένα μικρο ζύμωμα με το χέρι γιατι την πρώτη φορά που απλα έβαλα το τυρι και δίπλωσα την ζύμη εγκλώβισε αέρα και το ψωμι βγήκε σαν πιτσα calzone .....

Έκανα μια δοκιμή με σταφιδόψωμο και περισσότερο νερό. Το έβαλα από την αρχή όμως. Βγήκε καλύτερο, πιο ελαστική η ψίχα του. Επίσης δεν έβαλα καθόλου βούτυρο ή λάδι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

μηχανη του διαβολου ειναι, θες συνεχεια να φτιαχνεις ωραια ψωμια, κεικ και ο,τι αλλο κανει. και φυσικα μολις βγει, ζεστο και αχνιστο εξαφανιζεται σε χρονο dt

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, 

Αγόρασα σήμερα τον Αρτοπαρασκευαστη SILVERCREST SBB 850 E1 . δεν ασχολήθηκα ακόμη για την παρασκευή ψωμιού αλλά εξεπλάγην.....ο κάδος ( φόρμα ψησίματος) είναι πάρα πολύ μικρός εν συγκρισει με τους κάδους αλλων παρασκευαστων δεν ξερω αν χωρα τα 1500g που υπόσχεται ότι ψήνει ........

Εσείς που έχετε τα παλαιότερα μοντέλα τι μέγεθος κάδου εχουν  ?   

Επεξ/σία από triantafilos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, triantafilos είπε

Γεια σας, 

Αγόρασα σήμερα τον Αρτοπαρασκευαστη SILVERCREST SBB 850 E1 . δεν ασχολήθηκα ακόμη για την παρασκευή ψωμιού αλλά εξεπλάγην.....ο κάδος ( φόρμα ψησίματος) είναι πάρα πολύ μικρός εν συγκρισει με τους κάδους αλλων παρασκευαστων δεν ξερω αν χωρα τα 1500g που υπόσχεται ότι ψήνει ........

Εσείς που έχετε τα παλαιότερα μοντέλα τι μέγεθος κάδου εχουν  ?   

Εγω που την ειχα παρει περυσι, μπορω να σου πω πως βγαζει το 1.5 κιλο που λεει. Aφου αφησω την υγρασια να φυγει απο το ψωμι, το ζυγιζω.

Επεξ/σία από panostom
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...