Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, teot είπε

Το Μακρακωμης δινει πολυ ωραιο ψωμι...αυτο χρησιμοποιω και εγω...  και εγω βαζω καλαμποκαλευρο λιγο (30-50 γραμμαρια) γιατι και το καλαμποκαλευρο μπορει να τριβει το ψωμι....

Η δικια μου βασικη συνταγη είναι...

480 gr αλευρι (συνηθως μισο μισο κιτρινο με ολικης και κοντα στα  50 καλαμποκι)

300 ml νερο

1 κουταλια του γλυκου  (μικρος δοσομετρητης) μαγια

λαδι... προσπαθω οσο γινετε λιγοτερο

1 κουταλια του γλυκου .... και οχι καλα γεματη (μικρος δοσομετρητης) αλατι

1 κουταλια της σουπας .... και οχι καλα γεματη ζαχαρη (μεγαλος δοσομετρητης)

Προγραμμα 1 (για χωριατικο ψωμι)

Ρυθμιση βαρους 1Kgr

Προσθέτω υγρασία...  όταν κάνει τη τελευταία ανάδευση... αφαιρώ τα ζημωτήρια για να μην σκιζεται οταν το βγαζω....... και προσθέτω 10-20 ml νερό χωρίς να ανακατέψω την ζύμη.

Εγώ δεν κατάλαβα πότε προσθέτεις το νερό και βγάζεις τα ζυμωτήρια. Όταν δείχνει τι ακριβώς στην οθόνη;

  • Απαντ. 351
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Seldon68 είπε

Βαζεις περισσοτερο νερο απο εμενα ,θα το δοκιμασω και αυτο.

Μαγια βαζω ειτε ενα φακελακι ξηρης ειτε ενα κυβο νοπης ,εσυ πως βαζεις με το κουταλακι?Τι μαγια αγοραζεις?

Ξηρη μαγια (συνηθως την magic) δεν εχω βαλει ποτε νωπη...  απο εμπειρια ανοιγω μια τρυπα οσο ο μικρος δοσομετρητης και την γεμιζω

 

9 ώρες πριν, zio10 είπε

Εγώ δεν κατάλαβα πότε προσθέτεις το νερό και βγάζεις τα ζυμωτήρια. Όταν δείχνει τι ακριβώς στην οθόνη;

Αφού κάνει και τα δυο ζυμώματα αρχίζει την διαδικασία φουσκώματος....   μετά από χρονικό διάστημα (στο 1.55 ... 1.40 υπολειπόμενοι χρόνο  ανάλογα με το πρόγραμμα) κάνει μια ανάδευση 1λεπτο περίπου .... το σταματάω προσωρινά.... βγάζω τις πεταλούδες.... το ισιάζω, προσθέτω το σουσάμι η ότι άλλο έχω να βάλω από πάνω....ρίχνω προσεκτικά το νερό στα πλαϊνά ώστε να παει στον πυθμένα του κάδου και μετά το ξαναξεκιναω...

Να σημειώσω ότι σε αυτή την φάση προσθέτω και το τυρι, ελιές κλπ  αν φτιαχνω τυρόψωμο...λιόψωμο κλπ  γιατι αν μπουν πιο πριν ... τα λυώνει τελειως και τα καταλαβαίνεις μόνο στην γεύση αλλά τα κομματια ειναι ανύπαρκτα..... μια επισήμανση όμως αν γίνει η διαδικασία που ανέφερα  πρέπει να  κάνουμε και ένα μικρο ζύμωμα με το χέρι γιατι την πρώτη φορά που απλα έβαλα το τυρι και δίπλωσα την ζύμη εγκλώβισε αέρα και το ψωμι βγήκε σαν πιτσα calzone .....

Επεξ/σία από teot
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Alejandro είπε

@Snoob Ο αρτοπαρασκευαστής του LIDL είναι αυτός; Θα τον έχουν από αύριο.

Δεν είναι αυτός που πουλούσε μέχρι πριν λίγο καιρό... ίδια μάρκα είναι αλλά έχει περισσότερα προγράμματα (16 αντί για 12) και άλλες ποσότητες.... οι προηγούμενοι ξεκινούσαν απο 750 και έφταναν στα 1250 αυτός ξεκινά απο κιλό και φτάνει στο 1,5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μένα σκέφτομαι να τον πάρω κάνω ψωμί χωρίς γλουτένη αλλά θέλει 35-40' ψήσιμο στο φούρνο ξέρει κανείς πόσα watt είναι ο αρτοπαρασκευαστής;  θέλω να δω τι με συμφέρει.. 

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Destroy31
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Destroy31 είπε

Καλησπέρα και από μένα σκέφτομαι να τον πάρω κάνω ψωμί χωρίς γλουτένη αλλά θέλει 35-40' ψήσιμο στο φούρνο ξέρει κανείς πόσα watt είναι ο αρτοπαρασκευαστής;  θέλω να δω τι με συμφέρει.. 

Ευχαριστώ 

Το προηγούμενο μοντέλο ηταν 800 Watt  αλλά μετρημένη με όργανο η συνολική κατανάλωση για ένα πλήρη κύκλο στο πρόγραμμα 3 (ψωμί ολικής άλεσης) διάρκειας  3:35 ήταν μόλις μισή KWh .

Στην διάρκεια του ζυμώματος η ισχύς είναι 50-60 Watt, στο φούσκωμα 0 και στο ψήσιμο που μπαίνει η αντίσταση και καταγράφετε η μεγαλύτερη κατανάλωση έχουμε ισχύ 800 Watt αλλά διακοπτόμενη (μόλις πιασει την θερμοκρασία κόβει την αντίσταση) δηλαδή δεν δουλευei σε ολο το διάστημα (65min)... αν θυμαμαι καλά το ζύμωμα συνολικά κατανάλωσε κάτι λιγότερο απο 0,1 KWh  και το ψησιμο λιγο πάνω απο 0,4 KWh  με συνολική κατανάλωση κατι λιγο  (20-30Watt)  πάνω απο  μισή (0,5) KWh

Εκεί που έχω ένσταση είναι ότι δυο φορές που προσπάθησα να φτιάξω  ψωμί χωρίς γλουτενη ....παραγγελία για μια φίλη....  με συνταγές του αρτοποιητη νομίζω ... δεν βγήκε ψωμί αλλα ένα τούβλο που εγώ θα το πετούσα ...η φίλη βέβαια το έφαγε...  η αλήθεια είναι οτι δεν πειραματίστηκα που ισως να ειχα καταφέρει καλλιτερο αποτελεσμα.

Επεξ/σία από teot
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Alejandro είπε

@Snoob Ο αρτοπαρασκευαστής του LIDL είναι αυτός; Θα τον έχουν από αύριο.

Μοιάζει, αλλά δεν πρέπει να είναι ο ίδιος ακριβώς.

Πάντως, θα πάω να τον τσεκάρω, ξαναέφαγα ψωμί από το "παλιότερο" μοντέλο αυτό το Σ/Κ και ήταν πολύ καλό και πανεύκολο να γίνει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Μοιάζει, αλλά δεν πρέπει να είναι ο ίδιος ακριβώς.

Πάντως, θα πάω να τον τσεκάρω, ξαναέφαγα ψωμί από το "παλιότερο" μοντέλο αυτό το Σ/Κ και ήταν πολύ καλό και πανεύκολο να γίνει.

Καλυτερο απο φουρνου;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Καλυτερο απο φουρνου;

Ανάλογα το φούρνο λογικά, από κάποιους θα είναι καλύτερο, από κάποιους χειρότερο :)

 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Iris_89 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

20181202-141945.jpg

Today's bread (around 350g)

Ωραίο φαίνεται! Έχει επιλογή για τέτοιο βάρος ή το προσαρμόζεις εσύ;

  • Super Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Καλυτερο απο φουρνου;

Από το "απλό" καρβέλι, κλάσεις ανώτερο. Στο φούρνο της γειτονιάς, πάντως, βρίσκουμε και κάποια (πολύσπορα, με καλαμπόκι κτλ.) που είναι πολύ καλά επίσης και δεν ξέρω αν και πώς γίνονται στον αρτοπαρασκευαστή.

Αυτό που με εντυπωσιάζει κάθε φορά είναι το πόσο γρήγορα και εύκολα γίνεται στον αρτοπαρασκευαστή και έχεις ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα.

  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, zio10 είπε

Ωραίο φαίνεται! Έχει επιλογή για τέτοιο βάρος ή το προσαρμόζεις εσύ;

Εχει 3 προγραμματα για μεγεθος. Αυτο ειναι το μικροτερο, εχει μισο κιλο και 1. Επιλεγεις κρουστα, κτλ. Cheers :)

  • Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Iris_89 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

20181202-141945.jpg

Today's bread (around 350g)

Καρβελι για στρουμφακια :)

3 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Εχει 3 προγραμματα για μεγεθος. Αυτο ειναι το μικροτερο, εχει μισο κιλο και 1. Επιλεγεις κρουστα, κτλ. Cheers :)

Στο κανουργιο του φιλλαδιου ή τον παλιο τον δικο σου;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Καρβελι για στρουμφακια :)

Στο κανουργιο του φιλλαδιου ή τον παλιο τον δικο σου;

Δεν τρωω πολυ ψωμι γενικοτερα, αυτο με κραταει 2 μερες.

Αν καταλαβα καλα, δεν ειναι αγορασμενος απο Ελλαδα (lidl), οποτε ειναι ο δικος μου που αγορασα περισυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...