Προς το περιεχόμενο

Αρτοπαρασκευαστή έχει κανείς;


Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω breadmaker, τον αγόρασα νομζω πέρισυ. 1-2 φορες την εβδομαδα θα φτιαξω ψωμι, το μεγιστο που θα βγαλει ειναι 1.5 κιλο. Εχει booklet με συνταγες, εχει διαφορα προγραμματα για ψωμια, μεχρι κ ζυμη για πιτσα, cake and jam. Μου εχει λυσει τα χερια και ξερω τι τρωω καθε φορα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 351
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Έχω breadmaker, τον αγόρασα νομζω πέρισυ. 1-2 φορες την εβδομαδα θα φτιαξω ψωμι, το μεγιστο που θα βγαλει ειναι 1.5 κιλο. Εχει booklet με συνταγες, εχει διαφορα προγραμματα για ψωμια, μεχρι κ ζυμη για πιτσα, cake and jam. Μου εχει λυσει τα χερια και ξερω τι τρωω καθε φορα. 

Μια χαρα ειναι και του φουρνου. Απο γευση πως παει ο Lidl bread maker;

Επεξ/σία από Zerg13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Μια χαρα ειναι και του φουρνου. Απο γευση πως παει ο Lidl bread maker;

Απλα προτιμω οτι φτιαχνω να ειναι homemade. Και δεν ειναι του Lidl, sorry for the confusion!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά το ψωμί που φτιάχνω στον αρτοπαρασκευαστη γινεται με ψίχα που διαλύεται στα χέρια σου δεν είναι όπως του φούρνου.

Αν κόψω μια φέτα θα γεμίσω τρίμματα δηλαδή ενώ του φούρνου δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

Το έχετε και εσείς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, Seldon68 είπε

Ρε παιδιά το ψωμί που φτιάχνω στον αρτοπαρασκευαστη γινεται με ψίχα που διαλύεται στα χέρια σου δεν είναι όπως του φούρνου.

Αν κόψω μια φέτα θα γεμίσω τρίμματα δηλαδή ενώ του φούρνου δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

Το έχετε και εσείς;

Ποια εταιρειας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Seldon68 είπε

Ρε παιδιά το ψωμί που φτιάχνω στον αρτοπαρασκευαστη γινεται με ψίχα που διαλύεται στα χέρια σου δεν είναι όπως του φούρνου.

Αν κόψω μια φέτα θα γεμίσω τρίμματα δηλαδή ενώ του φούρνου δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

Το έχετε και εσείς;

Εχω τον γνωστό προπαρασκευαστή του Lidl εδώ και 4 χρόνια...

Μετά από δοκιμές έχω καταφέρει να βγάζω πολύ καλό ψωμί... αλλά και να λύσω προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Τι αλεύρι βάζεις?

Οσο περισσότερο λάδι προσθέσουμε  τόσο πιο πολύ τρίβετε το ψωμί... το αγιορίτικο για παράδειγμα δεν εχει σταγόνα λάδι και είναι καταπληκτικό ψωμί.  

Μαγία το πολύ ένα κουταλάκι του γλυκού

Μπορείς να προσθέσεις υγρασία... εγω όταν στο κάνει τη τελευταία ανάδευση... αφαιρώ τα ζημωτήρια και προσθέτω 10-20 ml νερό χωρίς να ανακατέψω την ζύμη.

Ρυθμιση του βάρους συμφωνα με την ποσότητα.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, teot είπε

Εχω τον γνωστό προπαρασκευαστή του Lidl εδώ και 4 χρόνια...

Μετά από δοκιμές έχω καταφέρει να βγάζω πολύ καλό ψωμί... αλλά και να λύσω προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Τι αλεύρι βάζεις?

Οσο περισσότερο λάδι προσθέσουμε  τόσο πιο πολύ τρίβετε το ψωμί... το αγιορίτικο για παράδειγμα δεν εχει σταγόνα λάδι και είναι καταπληκτικό ψωμί.  

Μαγία το πολύ ένα κουταλάκι του γλυκού

Μπορείς να προσθέσεις υγρασία... εγω όταν στο κάνει τη τελευταία ανάδευση... αφαιρώ τα ζημωτήρια και προσθέτω 10-20 ml νερό χωρίς να ανακατέψω την ζύμη.

Ρυθμιση του βάρους συμφωνα με την ποσότητα.

Το ψωμι του φουρνου γιατι δεν σου αρεσει; Απλα σκεφτομαι οτι ισως ειναι κολλημα η ολη διαδικασια. Δεν εχω αγορασει τιποτα ακομα

Επεξ/σία από Zerg13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχεί λόγος να χρησιμοποήσεται αρτοπαρασκευαστή το ψωμί χωρίς ζύμωμα είναι αρκετά καλύτερο και δεν έχει και τοση διαδικασία. Παράδειγμα απο youtube 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Το ψωμι του φουρνου γιατι δεν σου αρεσει; Απλα σκεφτομαι οτι ισως ειναι κολλημα η ολη διαδικασια. Δεν εχω αγορασει τιποτα ακομα

Δεν έγραψα ότι δεν μου αρέσει ... το αντίθετο ...ο φούρνος της γειτονιάς μου φτιάχνει πολύ γευστικό και ποιοτικό  ψωμί...  και μάλιστα ήταν ένα κίνητρο αυτό το ψωμί  που θα φτιάξω  να μπορεί να συναγωνιστεί στα ίσια το ψωμί του φούρνου μου.....  ούτε θέμα οικονομίας... γιατί  υπάρχουν φορές που το ψωμί που θα φτιάξω ανάλογα με την σύνθεση να στοιχίζει ακριβότερα από του φούρνου.

Ναι είναι κόλλημα να μπορείς να δημιουργείς νέες γεύσεις... δικές σου γεύσεις.... 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, teot είπε

Εχω τον γνωστό προπαρασκευαστή του Lidl εδώ και 4 χρόνια...

Μετά από δοκιμές έχω καταφέρει να βγάζω πολύ καλό ψωμί... αλλά και να λύσω προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Τι αλεύρι βάζεις?

Οσο περισσότερο λάδι προσθέσουμε  τόσο πιο πολύ τρίβετε το ψωμί... το αγιορίτικο για παράδειγμα δεν εχει σταγόνα λάδι και είναι καταπληκτικό ψωμί.  

Μαγία το πολύ ένα κουταλάκι του γλυκού

Μπορείς να προσθέσεις υγρασία... εγω όταν στο κάνει τη τελευταία ανάδευση... αφαιρώ τα ζημωτήρια και προσθέτω 10-20 ml νερό χωρίς να ανακατέψω την ζύμη.

Ρυθμιση του βάρους συμφωνα με την ποσότητα.

Αλεύρι βάζω σκληρό Μακρακώμης (δεν είμαι σίγουρος για το όνομα αλλά είναι θεωρητικά ιδανικό για ψωμί) και βάζω και λίγο καλαμπόκαλευρο για την γλύκα :) .

θα δοκιμάσω να μειώσω δραστικά το λάδι.

Αναλογια αλεύρι/νερού 2 προς 1 είναι σωστή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Seldon68 είπε

Αλεύρι βάζω σκληρό Μακρακώμης (δεν είμαι σίγουρος για το όνομα αλλά είναι θεωρητικά ιδανικό για ψωμί) και βάζω και λίγο καλαμπόκαλευρο για την γλύκα :) .

θα δοκιμάσω να μειώσω δραστικά το λάδι.

Αναλογια αλεύρι/νερού 2 προς 1 είναι σωστή;

Το Μακρακωμης δινει πολυ ωραιο ψωμι...αυτο χρησιμοποιω και εγω...  και εγω βαζω καλαμποκαλευρο λιγο (30-50 γραμμαρια) γιατι και το καλαμποκαλευρο μπορει να τριβει το ψωμι....

Η δικια μου βασικη συνταγη είναι...

480 gr αλευρι (συνηθως μισο μισο κιτρινο με ολικης και κοντα στα  50 καλαμποκι)

300 ml νερο

1 κουταλια του γλυκου  (μικρος δοσομετρητης) μαγια

λαδι... προσπαθω οσο γινετε λιγοτερο

1 κουταλια του γλυκου .... και οχι καλα γεματη (μικρος δοσομετρητης) αλατι

1 κουταλια της σουπας .... και οχι καλα γεματη ζαχαρη (μεγαλος δοσομετρητης)

Προγραμμα 1 (για χωριατικο ψωμι)

Ρυθμιση βαρους 1Kgr

Προσθέτω υγρασία...  όταν κάνει τη τελευταία ανάδευση... αφαιρώ τα ζημωτήρια για να μην σκιζεται οταν το βγαζω....... και προσθέτω 10-20 ml νερό χωρίς να ανακατέψω την ζύμη.

 

 

 

Επεξ/σία από teot
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαζεις περισσοτερο νερο απο εμενα ,θα το δοκιμασω και αυτο.

Μαγια βαζω ειτε ενα φακελακι ξηρης ειτε ενα κυβο νοπης ,εσυ πως βαζεις με το κουταλακι?Τι μαγια αγοραζεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...