protathlitis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Για πόσο μεγάλες τρύπες μιλάμε? Εσύ γιατί σταμάτησες να φτιάχνεις ψωμί? [Αν υπάρχει κάποια πρόταση μοντέλου ή χαρακτηριστικών παραμένει ευπρόσδεκτη] Εγώ πάντα έβγαζα τους αναδευτήρες στην προκαθορισμένη ώρα, γιατί οι τρύπες ήταν αρκετά μεγάλες και μπορούσε να σπάσει το ψωμί σε εκείνα τα σημεία κατά το βγάλσιμο από τον κάδο ή το κόψιμο. Οι τρύπες από τους υποδοχείς είναι μεν αναπόφευκτες αλλά είναι μικρότερες. Εγώ σταμάτησα να φτιάχνω γιατί δεν καταλήξαμε σε κάποια συνταγή που να μας αρέσει και βαρεθήκαμε να κάνουμε άλλες δοκιμές. Όσα αναφέρω αφορούν το μηχάνημα του Lidl.
zianna Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Εγώ πάντα έβγαζα τους αναδευτήρες στην προκαθορισμένη ώρα, γιατί οι τρύπες ήταν αρκετά μεγάλες και μπορούσε να σπάσει το ψωμί σε εκείνα τα σημεία κατά το βγάλσιμο από τον κάδο ή το κόψιμο. Οι τρύπες από τους υποδοχείς είναι μεν αναπόφευκτες αλλά είναι μικρότερες. Εγώ σταμάτησα να φτιάχνω γιατί δεν καταλήξαμε σε κάποια συνταγή που να μας αρέσει και βαρεθήκαμε να κάνουμε άλλες δοκιμές. Όσα αναφέρω αφορούν το μηχάνημα του Lidl. Συγγνώμη αλλά ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ πλήρως. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση να σπάσει το ψωμί σε εκείνα τα σημεία κατά το βγάλσιμο ή το κόψιμο. Ούτε μια στο εκατομμύριο. Έχω κάνει εκατοντάδες ψωμιά στον αρτοπαρασκευαστή, ακόμα κι όταν δεν ήξερα πως να το βγάλω, ΠΟΤΕ δεν μου έσπασε. Σε προκαλώ να κάνεις αναζήτηση να βρεις κάποιον άλλον σε ελληνικό ή ξένο forum/review/βίντεο/σχόλιο να παραπονιέται ότι του "έσπασε" το ψωμί στο βγάλσιμο ή στο κόψιμο.
achilles_g_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Ο δικός μου αρτοπαρασκευαστής έχει έναν αναδευτήρα στη μέση. Όταν δεν βγει μόνος του τον αφαιρώ με ένα ξυλάκι απο σουβλακι και κόβω το ψωμί αρχικά στη μέση, στο σημείο της τρυπούλας, οπότε δεν φαίνεται τίποτα. Το ψωμί πάντως είναι πολύ ωραίο.
Speculoos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Τι είδους ψωμί βγάζει; Σαν του τοστ όλο ψίχα-σφουγγάρι και μια υποψία μαλακής κόρας;
achilles_g_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Το βάζω στη μεσαία κόρα κι ήδη είναι αρκετή. Και πολύ εύγεστη!
zianna Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Λοιπόν, να το ψωμί μέσα στη φόρμα ακόμα Να βγαλμένο από τη φόρμα Και να οι περιβόητες τρύπες στην κάτω πλευρά. Η δεξιά είχε τον αναδευτήρα, από την αριστερή τον είχα βγάλει μετά το τέλος του ζυμώματος Να και η άπλυτη φόρμα που θα χρειαστώ 3 ώρες να πλένω να καθαρίσει [/irony] Και το καθαρό βάρος του ψωμιού που βγήκε στη δοσολογία της προηγούμενης σελίδας. Τι είδους ψωμί βγάζει; Σαν του τοστ όλο ψίχα-σφουγγάρι και μια υποψία μαλακής κόρας; Η δική μου η κόρα είναι τραγανή. Δες εδώ που το έκοψα 3
vasilissouvlaki Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Ρε παιδιά τελευταία τα ψωμιά δεν μου φουσκώνουν καλά και είναι λίγο σαν ζύμη σε κάποια σημεία. Γιατί?
Menelaos83 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Εχε υποψη σου να βαζεις μακρια μαγια και αλατι γιατι αν ενωθουν απο την αρχη δεν υπαρχει το επιθυμητο αποτελεσμα.
zianna Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Ρε παιδιά τελευταία τα ψωμιά δεν μου φουσκώνουν καλά και είναι λίγο σαν ζύμη σε κάποια σημεία. Γιατί? Αν ο αρτοπαρασκευαστής ξεκινά απευθείας το ζύμωμα, αυτό που ειπώθηκε από τον Μενέλαο δεν είναι σημαντικό. Αν "προθερμαίνει" στην αρχή και μετά από μερικά λεπτά ξεκινά το ζύμωμα, το αλάτι ξέχωρα από την μαγιά. Επίσης παίζει ρόλο και το αλεύρι, όπως και οι δοσολογίες. Αν την ώρα του ζυμώματος δεις πως κολλά η ζύμη κάτω, θέλει προσθήκη αλευριού. Αν η ζύμη δεν είναι λεία αλλά ξερή και "σπάζει", τότε θέλει προσθήκη νερού.
achilles_g_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 παιδιά το αλεύρι βάζετε? Εγώ βάζω μισό λευκό από εναν συναιτερισμό στα Γρεβενά (Ροδιά, εξαιρετικό, το βρίσκω στην Ελληνική Διατροφή) και μισό κίτρινο MANNA.
ΛεναΛενα Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Οσον αφορα τους αναδευτηρες, εμεις τους βγαζουμε μερικες στιγμες πριν ξεκινησει να ψηνει το ψωμι..ποτε δεν γινονται τρυπες.Αν και για να πω την αληθεια προτιμω την ζυμη που κανει η ψωμομηχανη να την βαλω στον φουρνο...εχει αλλη γευση βρε παιδι μου εκει!
vasilissouvlaki Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Εγώ βάζω μισό λευκό από εναν συναιτερισμό στα Γρεβενά (Ροδιά, εξαιρετικό, το βρίσκω στην Ελληνική Διατροφή) και μισό κίτρινο MANNA. Είχε φέρει η μάνα μου αλεύρι από το φούρνο και γινόταν μια χαρά το ψωμί. Μετά που τελείωσε και έβαλα άλλο δεν φούσκωνε και ήταν μέσα σαν ζύμη και τα πετούσα.
funbreaker Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Τελικά πήρα αυτόν: ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ & ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΗΧΑΝΗ ARIELLI ABM20BC-S Και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το αίσχος: Η μάνα μου θέλει να το πετάξει.
zianna Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δεν μπήκε σωστσ´ η δοσολογία και βγήκε ζυμάρι, δεν φταίει το μηχάνημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα