Προς το περιεχόμενο

Αρτοπαρασκευαστή έχει κανείς;


Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοίτα, εγώ πήρα αλλά δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ τελικά. Δεν μας άρεσε πολύ το ψωμί που έβγαζε και βαρεθήκαμε να κάνουμε δοκιμές. Εμείς δεν τρώμε και πάρα πολύ ψωμί, οπότε δίνουμε 2-4€ την εβδομάδα για ένα καλό καρβέλι του εμπορίου που έχουμε βρει και είμαστε ok. 

Αν κάποιος τρώει πολύ ψωμί και θέλει να κάνει οικονομία, τότε αλλάζει το πράγμα.

Θέλει πλύσιμο ο κάδος και οι αναδευτήρες μετά, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Το δύσκολο ήταν ότι δεν ξεκόλλαγε εύκολα το ψωμί από τον κάδο στο τέλος και ήθελε κόπο να το βγάλεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 351
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ε και ο άλλος από πάνω γιατί βαρέθηκε την διαδικασία και το πλύσιμο?

Ελπίζω να το δει και να μας πει.

 

Ως προς το κόστος, επειδή βαρέθηκα την παραφιλολογία:

 

Έψαξα στο google για αλεύρι, δεν έχω ξανααγοράσει και δεν έχω ιδέα οπότε θα χρησιμοποιήσω τις πρώτες τιμές 5κιλου που βρήκα μπροστά μου:

 

5kg λευκό: 3,40€

5kg ολικής: 4,25€

500gr Μαγιά: 4,95€

250gr Βούτυρο: 0.95€

 

Αναγωγη στις ποσότητές σου:

 

Λευκό αλεύρι: 0,204€

Αλεύρι ολικής: 0,170€

Μαγιά: 0,069€

Βούτυρο: 0,084€

 

Σύνολο: 0,53

προσθέτω αλλα 3 λεπτά για τα υπόλοιπα υλικά και για το πλυσιμο = 0,56€

 

 

Ρεύμα:

Αν είναι 500w έχουμε 0,5kwh*0,011165€/kwh (λαμβάνω την τιμή της kwh για μετά τις πρώτες 800kwh) = 0.056€/ώρα

Δεν ξέρω αν περιλαμβάνει ΦΠΑ και πόσο είναι το ΦΠΑ στο ρεύμα, ας πούμε άλλα 8 λεπτά για το ρεύμα.

 

Άρα τελικό σύνολο γύρω στα 64 λεπτα.

 

Αν κυνηγήσει κανείς προσφορές, ή αν πάρει τσουβάλι ή αν έχει νυχτερινό κτλ μπορεί αν το ρίξει περισσότερο.

 

Ας υποθέσουμε πως είναι γύρω στα 60 λεπτά.

 

Δεν ξέρω πόσο κάνει το ψωμί στον φούρνο αλλά αν κάνει γύρω στα 80 λεπτά κερδίζεις 20 λεπτά την ημέρα ή 73 ευρώ τον χρόνο.

 

Δηλαδή σε έναν χρόνο έχεις κάνει απόσβεση και έχεις φάει και ποιοτικό ψωμί.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Από οικονομικής άποψης έχω σχεδόν πειστεί,

Αυτό που με προβληματίζει είναι αν οι διαδικασίες είναι κουραστικές και χρονοβόρες και η μάνα μου μου το φέρει στο κεφάλι την 2η μέρα. Περιμένω κι άλλες γνώμες ως προς αυτό.

Κάνεις ένα μεγάλο λάθος, το αγοραστό ψωμί είναι 350 γραμμάρια και λιγότερο, το ψωμί που βγάζω εγώ είναι πάνω κάτω 700 γρ. Αύριο/μεθαύριο που θα ψήσω, θα το ζυγίσω να σου πω ακριβώς πόσο μου βγαίνει.

 

Αυτός/αυτή που έγραψε ότι βαριέται τη διαδικασία μάλλον βαριέται να βράσει αυγό και να πλύνει μετά το μπρίκι.

Βγάζεις τον κάδο που είναι αντικολλητικός, βγάζεις το ψωμί και τον πλένεις σε 10 δευτερόλεπτα και πολλά βάζω.

Πίστεψέ με οι διαδικασίες είναι γελοίες, βάζεις νερό στον κάδο, προσθέτεις το αλεύρι/αλάτι/βούρυτο/ζάχαρη/μαγιά και βάζεις τον κάδο στην μηχανή, τον αφήνεις 3 ώρες και ψήνει το ψωμί μόνος του.

 

Επίσης αντί για βούτυρο, για πιο οικονομικά και υγιεινά, βάζεις ελαιόλαδο και καθόλου ζάχαρη. Η μάνα μου έτσι το φτιάχνει το δικό της και να σου πω διαφορά στην γεύση δεν βλέπεις, ίσως πρέπει να το υιοθετήσω κι εγώ...

 

Κοίτα, εγώ πήρα αλλά δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ τελικά. Δεν μας άρεσε πολύ το ψωμί που έβγαζε και βαρεθήκαμε να κάνουμε δοκιμές. Εμείς δεν τρώμε και πάρα πολύ ψωμί, οπότε δίνουμε 2-4€ την εβδομάδα για ένα καλό καρβέλι του εμπορίου που έχουμε βρει και είμαστε ok. 

Αν κάποιος τρώει πολύ ψωμί και θέλει να κάνει οικονομία, τότε αλλάζει το πράγμα.

Θέλει πλύσιμο ο κάδος και οι αναδευτήρες μετά, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Το δύσκολο ήταν ότι δεν ξεκόλλαγε εύκολα το ψωμί από τον κάδο στο τέλος και ήθελε κόπο να το βγάλεις.

 

Αν ο αρτοπαρασκευαστής έχει 1 αναδευτήρα, το ψωμί βγαίνει εύκολα. Απλά τον αναποδογυρίζεις και στρίβεις από κάτω τις επαφές να κουνηθεί ο αναδευτήρας που είναι μέσα στο ψημένο ψωμί.

Αν έχει δύο όπως ο δικός μου, θέλει τίναγμα αρκετό. Και επειδή βαρέθηκα να τινάζω, εγώ όταν σταματάει το ζύμωμα τον σταματώ και βγάζω τους αναδευτήρες από τον κάδο και τον ξαναρχίζω. Μετά όταν γίνει το ψωμί βγαίνει πανεύκολα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εμένα 2 έχει, και όταν τελείωνε το ζύμωμα τους έβγαζα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι στο σπίτι και να ακούσεις το ηχητικό σήμα ότι τελείωσε το ζύμωμα. Άρα δεν ισχύει απόλυτα ότι "τον αφήνεις 3 ώρες και ψήνει το ψωμί μόνος του".

 

Εμένα βέβαια και χωρίς τους αναδευτήρες πάλι έβγαινε με δυσκολία το ψωμί, γιατί έμεναν στο ψωμί οι υποδοχείς των αναδευτήρων και το ψωμί ψηνόταν με αυτούς. Όταν τελικά έβγαινε, έμεναν 2 μικρές τρύπες στο ψωμί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εμένα 2 έχει, και όταν τελείωνε το ζύμωμα τους έβγαζα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι στο σπίτι και να ακούσεις το ηχητικό σήμα ότι τελείωσε το ζύμωμα. Άρα δεν ισχύει απόλυτα ότι "τον αφήνεις 3 ώρες και ψήνει το ψωμί μόνος του".

 

Εμένα βέβαια και χωρίς τους αναδευτήρες πάλι έβγαινε με δυσκολία το ψωμί, γιατί έμεναν στο ψωμί οι υποδοχείς των αναδευτήρων και το ψωμί ψηνόταν με αυτούς. Όταν τελικά έβγαινε, έμεναν 2 μικρές τρύπες στο ψωμί.

Ισχύει το τρίωρο, η μάνα μου αυτό κάνει που έχει έναν και με δύο αναδευτήρες μόνο του Lidl έχω δει, όταν πήγα στην Ελλάδα σε μαγαζιά για αγορά της μάνας μου μόνο με έναν αναδευτήρα έβλεπα.

 

Επίσης, αν σου έχει δύο αναδευτήρες και δεν θέλεις να τους βγάζεις στην ώρα μετά το ζύμωμα, μόλις τελειώσει το ψήσιμο τον αναποδογυρίζεις και περιμένεις να κρυώσει και μετά αρχίζεις το τίναγμα. Πάλι βγαίνει εύκολα μετά. Όταν θέλεις να βγάλεις το ψωμί κατευθείαν όταν είναι ακόμα ζεστός ο κάδος τότε τινάζεις και δεν βγαίνει με τους αναδευτήρες μέσα αν τους έχεις αφήσει.

 

Με βγαλμένους τους αναδευτήρες βγαίνει πανεύκολα, φτάνει να γυρίσεις μία στροφή τους υποδοχείς όταν αναποδογυρίσεις τον κάδο. ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.

 

Το θέμα είναι ότι δεν τον χρησιμοποιείς για να μάθεις τα κολπάκια που έρχονται με την εμπειρία. Κι εμένα αν με ρωτούσες δυο χρόνια πριν θα σου έλεγα "τινάζω κανά δεκάλεπτο και δεν βγαίνει με τίποτα και μου βγάζει την πίστη" τώρα θα σου πω το βγάζω σε 5 δεύτερα.

 

Και είτε αφήσουμε τον/τους αναδευτήρα/ες μέσα είτε όχι, ΠΑΝΤΑ στροφή του υποδοχέα από κάτω όταν αναποδογυρίζουμε τον κάδο.

 

LoL για τις δύο μικρούλες τρύπες στο ψωμί, λες και προσπαθείς να ψήσεις αψευγάδιαστο έργο τέχνης ή ότι θα το ψήσεις και δεν θα το κόψεις ποτέ αλλά θα το βάλεις για διακοσμητικό στο σκρίνιο μέσα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του Lidl έχω. Σαφώς και είχα γυρίσει τους υποδοχείς. Το ψωμί είχε φουσκώσει και σφηνώσει στον κάδο και έβγαινε μετά από αρκετά χτυπήματα. Ίσως να ήθελε κάποιο κόλπο ακόμα, δεν το είχα βρει.

 

Πάντως σε κάθε περίπτωση, είτε βγάλεις τους αναδευτήρες είτε όχι, δεν μένει τρύπα ή τρύπες στο ψωμί? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του Lidl έχω. Σαφώς και είχα γυρίσει τους υποδοχείς. Το ψωμί είχε φουσκώσει και σφηνώσει στον κάδο και έβγαινε μετά από αρκετά χτυπήματα. Ίσως να ήθελε κάποιο κόλπο ακόμα, δεν το είχα βρει.

 

Πάντως σε κάθε περίπτωση, είτε βγάλεις τους αναδευτήρες είτε όχι, δεν μένει τρύπα ή τρύπες στο ψωμί?

 

Ναι, είπαμε για την τρύπα, ε και; Άκοπο θα το αφήσεις το ψωμί και το θέλεις τέλειο στην όψη;

Στο κόψιμο μόνο στην φέτα που θα έχει την τρύπα θα φαίνεται, οι υπόλοιπες φέτες είναι νορμάλ.

 

Για το χτύπημα επειδή εγώ του Lidl έχω (προτιμώ τον μεγαλύτερο κάδο σε μήκος και όχι σε ύψος όπως της μάνας μου) τον πρώτο καιρό το παραδέχομαι μου έπεφτε πολύ τίναγμα. Τώρα είτε αφήσω τους αναδευτήρες μέσα, είτε τους βγάλω (συνήθως τους βγάζω) δεν έχω πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία, έχετε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο ή να με συμβουλεύσετε για κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω;

Μέχρι 80€ θέλω να δώσω. Καλά είναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία, έχετε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο ή να με συμβουλεύσετε για κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω;

Μέχρι 80€ θέλω να δώσω. Καλά είναι;

Του Lidl είναι φθηνός, κάτω από 50 δεν ξέρω πόσο τον δίνουν στην Ελλάδα. Έχω ακούσει ότι έχει περισσότερα watt άρα καίει περισσότερο, αλλά δεν ξέρω πόσα και πάλι διαφορές δεν είδα στο ρεύμα, σίγουρα για λεπτά μιλάμε. Έχει μεγαλύτερο κάδο σε μήκος και δύο αναδευτήρες όπως είπα. Το κακό είναι ότι πρέπει να περιμένεις και να παρακολουθείς τις προσφορές να δεις πότε θα τον βγάλουν, συνήθως 2 φορές τον χρόνο. Τον είχε τον Αύγουστο, δεν ξέρω αν τον ξανάφεραν στο μεταξύ, αν όχι σύντομα θα τον ξαναβγάλουν.

 

Της μάνας μου τον πλήρωσα πάνω από 100, δεν θυμάμαι πόσο, από το media markt τον είχα πάρει. Ο κάδος είναι μεγαλύτερος σε βάθος, οπότε το ψωμί φουσκώνει σε ύψος και κάνει ψηλότερες φέτες, εμένα αυτό δεν με βολεύει. Και μετά συνειδητοποίησα ότι ψήνει μέχρι 1 κιλό ψωμί, ενώ του Lidl μέχρι 1250 γρ. Μάρκα δεν θυμάμαι να σου πω, ήταν ή ο πιο ακριβός ή ο δεύτερος πιο ακριβός του Media markt. Με ψιλοέπιασαν το ξέρω, αλλά δεν με ένοιαξε. Έχει έναν αναδευτήρα οπότε το ψωμί βγαίνει πανεύκολα ακόμα κι αν αφήσεις μέσα τον αναδευτήρα μόνο με 3-4 τινάγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του lidl δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα αλλά και να υπάρχει δεν μπορώ να τον πάρω γιατί δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα και με βολεύει μόνο online παραγγελία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του lidl δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα αλλά και να υπάρχει δεν μπορώ να τον πάρω γιατί δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα και με βολεύει μόνο online παραγγελία.

Δεν έχει το ελληνικό lidl online κατάστημα;

Εντύπωση μου κάνει πώς τους ξέφυγε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

LoL για τις δύο μικρούλες τρύπες στο ψωμί, λες και προσπαθείς να ψήσεις αψευγάδιαστο έργο τέχνης ή ότι θα το ψήσεις και δεν θα το κόψεις ποτέ αλλά θα το βάλεις για διακοσμητικό στο σκρίνιο μέσα!

 

Δεν είχα δει αυτή την ειρωνεία σου. 

Εγώ προσπαθώ να αναφέρω όλες τις λεπτομέρειες στον φίλο που ρώτησε, δεν του τα παρουσιάζω όλα ρόδινα.

Και ναι:

Είτε θα πρέπει να είναι απίκο να βγάλει τους αναδευτήρες από τον κάδο στην προκαθορισμένη ώρα (αλευρώνοντας τα χέρια του και βουτώντας τα στην ζύμη)

είτε θα τους αφήσει μέσα, και θα αφήσει 2 μεγάλες τρύπες στο ψωμί.

 Τώρα αν εσένα δεν σε ενοχλούν καθόλου τα παραπάνω τι να κάνουμε, ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης. 

 

Παρόλα αυτά, εγώ για άλλους λόγους σταμάτησα να φτιάχνω ψωμί, όπως ανέφερα προηγουμένως. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είχα δει αυτή την ειρωνεία σου. 

Εγώ προσπαθώ να αναφέρω όλες τις λεπτομέρειες στον φίλο που ρώτησε, δεν του τα παρουσιάζω όλα ρόδινα.

Και ναι:

Είτε θα πρέπει να είναι απίκο να βγάλει τους αναδευτήρες από τον κάδο στην προκαθορισμένη ώρα (αλευρώνοντας τα χέρια του και βουτώντας τα στην ζύμη)

είτε θα τους αφήσει μέσα, και θα αφήσει 2 μεγάλες τρύπες στο ψωμί.

 Τώρα αν εσένα δεν σε ενοχλούν καθόλου τα παραπάνω τι να κάνουμε, ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης. 

 

Παρόλα αυτά, εγώ για άλλους λόγους σταμάτησα να φτιάχνω ψωμί, όπως ανέφερα προηγουμένως.

 

Και επαναλαμβάνω, ακόμα κι αν έχεις τον αρτοπαρασκευαστή του Lidl με τους 2 αναδευτήρες, το ψωμί το αφήνεις άκοβο και το εκθέτεις σε γκαλερί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είχα δει αυτή την ειρωνεία σου. 

Εγώ προσπαθώ να αναφέρω όλες τις λεπτομέρειες στον φίλο που ρώτησε, δεν του τα παρουσιάζω όλα ρόδινα.

Και ναι:

Είτε θα πρέπει να είναι απίκο να βγάλει τους αναδευτήρες από τον κάδο στην προκαθορισμένη ώρα (αλευρώνοντας τα χέρια του και βουτώντας τα στην ζύμη)

είτε θα τους αφήσει μέσα, και θα αφήσει 2 μεγάλες τρύπες στο ψωμί.

 Τώρα αν εσένα δεν σε ενοχλούν καθόλου τα παραπάνω τι να κάνουμε, ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης. 

 

Παρόλα αυτά, εγώ για άλλους λόγους σταμάτησα να φτιάχνω ψωμί, όπως ανέφερα προηγουμένως. 

 

Για πόσο μεγάλες τρύπες μιλάμε?

Εσύ γιατί σταμάτησες να φτιάχνεις ψωμί?

 

[Αν υπάρχει κάποια πρόταση μοντέλου ή χαρακτηριστικών παραμένει ευπρόσδεκτη]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πόσο μεγάλες τρύπες μιλάμε?

Εσύ γιατί σταμάτησες να φτιάχνεις ψωμί?

 

[Αν υπάρχει κάποια πρόταση μοντέλου ή χαρακτηριστικών παραμένει ευπρόσδεκτη]

Ωχ μην το κουράζουμε, σήμερα θα ψήσω θα αφήσω τον έναν αναδευτήρα μέσα και θα ανεβάσω φωτό.

Δύο τρύπες είναι στην κάτω μεριά του ψωμιού, μόνο αναποδογυρισμένο ανάποδα τις βλέπεις.

 

Και σόρρυ αλλά θα το ξαναπώ, για ποιον λόγο να πειράζει η τρύπα, δεν θα κοπεί το καρβέλι;

Να μου πεις είναι μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να κοπεί σε φέτες του τοστ, να σου απαντήσω έχεις δίκιο αλλά ούτε το ψωμί του φούρνου μπορείς να το κόψεις σε τόσο λεπτές φέτες. Αν μπαγιατέψει, μπορείς καλύτερα, το ίδιο όμως και για το ψωμί του αρτοπαρασκευαστή.

 

Εδώ που βρίσκομαι, είτε πας σε φούρνο είτε σε σούπερ υπάρχουν ΠΑΝΤΑ μηχανήματα κοπής του ψωμιού σε φέτες και 99 στους 100 πάντα το κόβουν. Οπότε ναι γι'αυτούς ο αρτοπαρασκευαστής έχει το μειονέκτημα του "κόβεις πιο χοντρές φέτες". Για τον έλληνα όμως που δεν το κάνει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η τρύπα από την άλλη πάλι, θα πείραζε αν το καρβέλι προοριζόταν για έκθεση σε γκαλερί και όχι για φάγωμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Η μάνα μου πάντως ανάλογα με την όρεξη που έχει, βγάζει τη ζύμη πριν ψηθεί από τον αρτοπαρασκευαστή, την βάζει σε φόρμες και την ψήνει στο φούρνο... :P

 

Δλδ τον χρησιμοποιεί για ζυμώσει μόνο, αν δεν έχει όρεξη την αφήνει και ψήνεται στον αρτοπαρασκευαστή...

 

Kenwood κι εμείς, δεν θυμάμαι αν είναι το βασικό (96 euro) ή το αμέσως πιο ακριβό (100+)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...