Haldol Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Και ποιον; Θα τον συστήνατε; Εδώ και περίπου 1 χρόνο φτιάχνω δικό μου ψωμί. Ψωμί φούρνου δεν έτρωγα ποτέ μου διότι δεν μου άρεσε, δεν είχε γεύση. Το ένιωθα σαν ένα άγευστο αφρώδες πράγμα. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (κυρίως σε χωριά ή μικρές πόλεις) όλοι οι φούρνοι έχουν αυτό το -ο Θεός να το κάνει- ψωμί. Μου τρώει πολύ χρόνο όμως. Ζύμωμα, φούσκωμα, φούρνισμα... με κλείνει για ~2 ώρες περίπου κάθε φορά. Και είναι και αρκετά κουραστική διαδικασία όταν γίνεται συχνά. Οπότε σκέφτηκα να πάρω κάποιον αρτοπαρασκευαστή, αυτοματοποιώντας λίγο την διαδικασία. Όποιος έχει, θα ήθελα να μου περιγράψει τη διαδικασία η οποία απαιτείται για να φτιαχτεί ψωμί με αυτό το μηχάνημα. Και πως είναι το τελικό αποτέλεσμα, αν συγκρίνεται ή όχι με το κανονικό ζυμωτό.
Pantelwolf Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Έχουμε αρτοπαρασκευαστή και επίσης και ενας φίλος. Τα κοινά στοιχεία είναι: Πρέπει να κάνεις δοκιμές μέχρι να βρεις τη σωστή αναλογία. Τότε στο κάνει το ψωμί γαμάτο. Έτσι μου λένε δηλαδή Και για να καθόταν να το κάνει η μάνα μου που την πιάνει κρίση αν χρειαστεί κάποιο φαγητό πάνω από μισάωρο μάλλον θα ήταν εύκολη διαδικασία. Για την παρασκευή και για τη γεύση προσωπική άποψη δεν έχω μιας και δεν τα πηγαίνουμε πολύ καλά με το ψωμί. Και δυο μηνες να μη φαω δηλαδή δεν έγινε και τίποτα.
35apontos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μακρυά,θα παχύνεις. Και στη δικιά μου ηλικία τα ρημάδια φαίνονται.Και δεν φεύγουν εύκολα...σνιφ. Λέει.Όπως κι ο Παντελής,θέλει χρόνο να το μάθεις (μάλλον να σε μάθει αυτό...) να φτιάχνει ψωμί στα μέτρα σου.Αλλά κάνει παπάδες,ιδίως το σκορδόψωμο. Αστέρι,πάρτο με όλα.
Pantelwolf Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Και σταφιδόψωμο φτιάχνει , που το προτιμώ από το σκέτο.
palawiaris Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Τέτοιο μηχάνημα έχω εδώ και αρκετό καιρό. Αν το κάνω μόνος μου βάζω 500γρ. αλεύρι,150 γρ. γάλα και 150 γρ. νερό.Μία μικρή κουταλιά κοφτή αλάτι,ελάχιστη ζάχαρη και ζεσταίνω το υγρό πάρα πολύ ελαφρά στο μικροκυμάτων.Ίσα να καταλάβεις ότι πάει να ζεσταθεί ελαφρά.Αλλιώς αν καίει δεν φουσκώνει. Βάζω το αλεύρι με ένα φακελάκι μαγιά και λίγη ρίγανη αν θες στο μηχάνημα και ρίχνω το υγρό.Το μηχάνημα το έχω στο κανονικό και την χαμηλότερη θερμοκρασία.Σε 3 ώρες περίπου θα αρχίσει ο πανικός. Αυτή είναι η βασική συνταγή για μισό κιλό άσπρο ψωμί.Εσύ βάζεις φαντασία και προσθέτεις τι σου αρέσει. Π.χ. στα σκούρα ψωμιά δεν βάζεις γάλα ή βάζεις πολύ λίγο. Αλλά επειδής τα βαριέμαι τα ζυγίσματα με αλεύρια παίρνω έτοιμο μισόκιλο με διάφορες συνταγές π.χ. με σπόρια, μαύρο, και προσθέτω νερό ή νερό-γάλα. Το μοναδικό ελλάτωμα είναι ότι το ζεστό ψωμί είναι πεντανόστιμο και δεν κρατιέσαι να το βλέπεις να κρυώνει χωρίς να το έχεις φάει όλο με την μία. Καλές μάσες. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2011 από palawiaris
Haldol Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Εν ολίγοις το μόνο πρόβλημα είναι η συνταγή; Εγώ δηλαδή που έχω συνταγή δοκιμασμένη που μου αρέσει (αφού φτιάχνω με το χέρι) θα είμαι οκ από την πρώτη φορά;
Pantelwolf Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 εχε υποψιν οτι αλλάζει ο φούρνος, οπότε πιθανό να χρειαστεί κάποια μετατροπή η συνταγή σου!
maria2 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 εγω βαζω το κουπακι που ειχε ο αρτοπαρασκευαστης για μεζουρα. 3 κουπακια αλευρι 1 κουπακι νερο 1 κουταλακι του γλυκου μαγια ξερη ελαχιστο αλατι ελαχιστη ζαχαρη 1 "φσουτ" ξυδι (το νερο το ζεσταινω 10 δευτερολεπτα στο φουρνο μικροκυματων. Χλιαρο, οχι ζεστο γιατι θα καει η μαγια και δεν θα φουσκωσει.... Περιπου 32 βαθμους να φανταστειτε.... ) και γινεται τελειο! (το κουπακι ειναι σχεδον σαν το φλυτζανι του τσαγιου να φανταστειτε) Ο αρτοπαρασκευαστης ηταν απο αλεξ πακ με 50 ευρω, τωρα νομιζω στα καρφουρ κανει 30 μονο
LOULATRANS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 3 ωρες διαδικασια,νερο οχι πανω απο 30 ουτε κατω απο 20,γιατι αν βαλεις πιο ζεστο,θα ξινισει,αν βαλεις πιο κρυο δεν θα φουσκωσει.ακολουθα την διαδικασια που προτεινει ο κατασκευαστης του μηχανηματος σου,γιατη εχει υπολογισει τους χρονους με την αντισταση που εβαλε στο μηχανημα.το κερδος απο τον αρτοπαρασκευαστη ειναι το ζεστο ψωμι(μετα απο 3 ωρες βεβαια),και η μυρωδια του ζεστου ψωμιου.και μην νομιζετε οτι κανετε αγνο ψωμακι,το αλευρι που αγοραζετε για ολες τις χρησεις ,εχει τα εξτραδακια του μεσα.πολλα ειπα και θα με κυνηγανε.................
panospc Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Πόσο περίπου κοστίζει η φρατζόλα αν μαζί με τα υλικά συνυπολογίσουμε και το ρεύμα που καίει;
apd453 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είναι θέμα κόστους αλλά ποιότητας. Εγώ έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Στην αρχή είναι λίγο δύσκολα μέχρι να πετύχεις τις αναλογίες. Το μόνο αρνητικό είναι η κόρα βγαίνει τζούφια λόγο φόρμας. Θα ήταν ενδιαφέρον αν έχει βγει κανένα μοντέλο με αντιστάσεις από πάνω για να το ξεροψήνει.
freedubus Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δε γίνεται να το πετάξεις καπάκι λίγη ώρα στο φούρνο σε δυνατή φωτιά για να το ξεροψήσει ξερωγώ;
De@th L0rd Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Ή με καμινέτο από πάνω όπως κάνουν στις *αηδιαστικές εκπομπές μαγειρικής. *αηδιαστικές λόγω της μόδας τελευταία όχι λόγω των φαγητών.
Toufas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δεν μετραμε ποτε το αλευρι με κουπες, με γραμμαρια το μετραμε. Αλλο βαρος η κουπα που απλα γεμισε αλευρι και αλλο βαρος η κουπα που την πατησαμε με το χερι για να γεμισει. Εγω παντως δεν θα επαιρνα ποτε συσκευη που κανει μονο μια δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα