Προς το περιεχόμενο

Προβλημα (?) με core 2 duo e 6600

xaikman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, εχω τον Core 2 duo e6600 και αποφασισα να του κανω ενα OC μετα απο τοσο καιρο. Επειδη δεν εχω εμπειρια απο OC διαβασα οδηγους κτλ και κατεβασα τα Cpuz, Coretemp. Παρακατω ειναι η εικονα που πρεπει να εχει απο default ο επεξεργαστης αυτος στο CPUZ

http://tinypic.com/r/30w1enq/7

Μεχρι εδω καλα, το προβλημα που εχω ειναι οτι στο Core Speed αντι για 2405 εμενα μου δειχνει 1600MHz, το multiplier x6 αντι x9 και περιπου το ιδιο bus speed. προφανος για καποιο λογο εχει πεσει το multiplier. Επεισης το coretemp μου δεινει πολυ υψηλες θερμοκρασιες (>60) χωρις φορτο. Η ψηκτρα ειναι καλα καθαρισμενη, εχει θερμαγωγημη παστα και παταει καλα στη μητρικη.

Οποιος μπορει να βοηθησει την κατασταση....

Δημοσ.

Δεν ειναι προβλημα αυτο,ειναι χαρακτηριστικο του επεξεργαστη,το λεγομενο Enhanced Intel SpeedStep (EIST).Αυτο που κανει ειναι να ριχνει την ταση της CPU μαζι με τον Multiplier για εξοικονομηση ενεργειας και χαμηλοτερες θερμοκρασιες!Μπορεις να το απενεργοποιησεις απ το bios,βαζοντας Disabled το EIST fuction και το CPU Enhanced Halt (C1E)...

Δημοσ.

Μαλιστα.... δεν το ηξερα αυτο, ευχαριστω! ομως οι θερμοκρασιες δεν θα επρεπε να ειναι χαμηλοτερες?? περιπου 60 idle και χτυπαει 80+ ευκολα σε load. Αν παω να του κανω και overclock που σκεφτομαι θα ψηνω μπριζολες!!

Δημοσ.

60 idle ειναι παρα πολλοι και δεν παιζει να φταιει το airflow του κουτιου...σιγουρα παταει καλα η ψυκτρα?εχεις την στοκ επανω?δοκιμασε με το χερι να την κουνησεις λιγο(εννοειται με το pc κλειστο ε?).Αν εχεις τη στοκ και δεν εχει κουμπωσει εστω και ενα "ποδαρακι" καλα ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες,το εχω παθει πολλες φορες.

Δημοσ.

Την stock εχω αλλα πιστευω πως παταει καλα, και καθαρισμενη ειναι. παιζει να ειναι κατι αλλο ή να ειναι λαθος οι ενδειξεις στο coretemp για καποιο λογο?

Δημοσ.

Τσεκαρε και απ το bios τι θερμοκρασιες εχεις,σιγουρεψου ομως και για το cooler αν παταει καλα....

Δημοσ.

Η stock ψύκτρα δεν ήταν και πολύ σόι. Παίζει να θέλει και καθάρισμα. Ίσως η ανανέωση της θερμαγώγιμης να βοηθούσε αν τον έχεις ~4 χρόνια. Επίσης πολλοί απ τους πρώτους E6600 είχαν θέμα με τα στραβά «καπάκια» και συνεπώς ανέβαζαν θερμοκρασία.

Δημοσ.

ΜΑλιστα... την ψυκτρα την καθαρισα και της εβαλα παστα πριν περιπου ενα μηνα, θα τσεκαρω το απογευμα και το bios και θα δω... δυστυχως δεν ειχα τσεκαρει παλαιοτερα τις θερμοκρασιες για να εχω μετρο συγκρισης...

Δημοσ.

Η stock ψύκτρα δεν ήταν και πολύ σόι. Παίζει να θέλει και καθάρισμα. Ίσως η ανανέωση της θερμαγώγιμης να βοηθούσε αν τον έχεις ~4 χρόνια. Επίσης πολλοί απ τους πρώτους E6600 είχαν θέμα με τα στραβά «καπάκια» και συνεπώς ανέβαζαν θερμοκρασία.

εννοεις οτι ανεβαζαν ευκολα θερμοκρασια;;;

που και που παρατηρω οτι απο εκει που εχω 24 idle κανω κατι παει 30-32 ακαριαια και πεφτει παλι

xaikman

πιστευω οτι και με τη στοκ ψυκτρα δεν θα πρεπει να βλεπεις πανω απο 60-65 σε full load παντως...

Δημοσ.

εννοεις οτι ανεβαζαν ευκολα θερμοκρασια;;;

που και που παρατηρω οτι απο εκει που εχω 24 idle κανω κατι παει 30-32 ακαριαια και πεφτει παλι

xaikman

πιστευω οτι και με τη στοκ ψυκτρα δεν θα πρεπει να βλεπεις πανω απο 60-65 σε full load παντως...

Όχι εννοώ πως έχουν ανεβασμένες θερμοκρασίες σε όλο το φάσμα της λειτουργίας τους, ιδιαίτερα κάτω από υψηλό load. Δηλ. στραβό «καπάκι» + stock ψύκτρα + load => άνετα >65C.

Πάντως αντέχουν :)

Δημοσ.

ευτυχως τοτε δεν εχω τετοιον...

με 40βαθμους εξω και χωρις κλιματιστικο μεχρι 50κατι εχω δει...

Ναι το ξερω αντεχουν!!!!!

τωρα με τα κρυα εχω 16 βαθμους idle :-D :-D

Δημοσ.

λοιπον εκανα ενα φουλ καθαρισμο στο pc και παρατηρησα οτι ενα απο τα κλιπς της ψυκτρας ειχε στραβωσει τελειως... δυστυχως δεν γινοταν να ισιωσει και τελικα -ως σωστος Ελλην- εκανα μια ωραιοτατη πατεντα βγαζοντας τελειως τα κλιπσακια και βαζοντας βιδες με παξιμαδι! τωρα οι θερμοκρασιες επεσαν σε περιπου 45-50 σε idle και μεχρι 70 σε full stress (χρησιμοποιησα το prime95 για κανενα 10λεπτο). Παντως αν και επεσαν αισθητα ακομα μου φαινονται λιγο υψηλες. Λετε να επιχειρησω ενα ''ελαφρυ΄΄ overclock στα 3GHz ή θα παρει φωτια παλι??

Δημοσ.

Μην επιχειρεις τιποτα ειναι η γνωμη μου,παρε καμια ψυκτρα καινουρια και μετα προσπαθησε να κανεις OC...τωρα με βιδες και λοιπες πατεντες ειναι καπως ριψοκινδυνο να το εχεις ετσι το pc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...