billvwrulez Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Παιδια ο αδερφος μου εχει συνδεση connex στα 2 mbps και μενει γιαννενα την συνδεση την εκανε το 2006 και τοτε ειχε παρει το ενσυρματο router speedtouch απο τοτε δεν εχει αλλαξει router. Τον τελευταιο χρονο εχει κατι προβληματα... δε μπορει να γραψει σε forum οπως π.χ το insomnia (γιαυτο δε γραφει και αυτος το προβλημα που εχει ...) αυτο δε συμβαινει μονο στο insomnia αλλα και σε αλλα forum καθε φορα που προσπαθει να γραψει παταει το κουμπι υποβολη αλλα δε γινεται τιποτα ... Επισης εκτος απο το παραπανω προβλημα το ιντερνετ ειναι παραπολυ αργο .... η σελιδες αργουν να μπουν γενικα σερνεται ... Προβλημα απο ιους δεν εχει το Pc εχει γινει format και το προβλημα δε λυθηκε, ακομη το ιδιο συνεβαινε και με ενα laptop ενος φιλου πηραμε το 121 (του ΟΤΕ) πλην ομως δε μασ εδωσε λυση... πιστευουμε οτι το προβλημα ειναι στο router ... δηλ τα εχει παιξει... Εσεις τι λετε ??? Τελος να πω οτι μπορει να κατεβαζει ανετα και εκει δεν εχει προβλημα ...
kostas^^ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 εγω πιστευω απ τη στιγμη που σας ειπαν οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα στη γραμμη φταιει το ρουτερ...καντε το reset και δειτε αν κανει παλι τα ιδια..αλλιως αγοραστε καποιο αλλο μιας κ απο το 2006 μεχρι σημερα εχουν περασει αρκετα χρονια κ τα ρουτερ με τον καιρο υπολειτουργουν και χρειαζονται αλλαγη!
ice25 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 πες του όταν σερφαρει να σταματήσει το κατέβασμα...τα torrent τρώνε όλη του την ταχύτητα τα router με το καιρό υπολειτουργούν????πως σου ήρθε αυτό?και που το άκουσες?
kostas^^ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 δε νομιζω οτι λεω κατι παραλογο..οπως καθε συσκευη ετσι και το ρουτερ μετα το περας των χρονων του αρχιζει και υπολειτουργει..δε λεω οτι χαλαει!απλα παυει να εχει τις ιδιες δυνατοτητες οπως θα'χε στην αρχη...σκεψου για παραδειγμα ενα υπολογιστη που να τον εχεις παρει το 2006,δε νομιζω οτι θα λειτουργει το ιδιο οπως στην αρχη!!!ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ!!!!!!!!
isay Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 δε νομιζω οτι λεω κατι παραλογο..οπως καθε συσκευη ετσι και το ρουτερ μετα το περας των χρονων του αρχιζει και υπολειτουργει..δε λεω οτι χαλαει!απλα παυει να εχει τις ιδιες δυνατοτητες οπως θα'χε στην αρχη...σκεψου για παραδειγμα ενα υπολογιστη που να τον εχεις παρει το 2006,δε νομιζω οτι θα λειτουργει το ιδιο οπως στην αρχη!!!ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ!!!!!!!! kostas οι routers δεν είναι σαν τους υπολογιστές γιατί δεν αλλάζει κάτι στον όγκο επεξεργασίας. Απλά δρομολογούν πακέτα, ενώ στους υπολογιστές μπαίνουν νεα προγράμματα, αναβαθμίσεις, πιο βαριές ιστοσελίδες, κλπ κλπ. Επειδή βέβαια είναι ηλεκτρονικά, μπορεί να βγάλουν προβλήματα, αλλά σίγουρα η λογική δεν είναι όπως οι υπολογιστές που απαξιώνονται στο χρόνο. @billvwrulez κλείστε το wireless (μήπως σας κλέβουν internet) και μπες στο δίκτυο απο ΕΝΑ υπολογιστή ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ οτι ειναι καθαρός. Αν δεν είσαι σίγουρος αν είναι καθαρός, δοκίμασε να κάνεις browse απο κάποιο live linux CD. Αν ακόμα σέρνεται το σύμπαν, γράψε μας τα στοιχεία σύνδεσης (τα βλέπεις στο router) ή αν δεν ξέρεις τι είναι αυτπο, δοκίμασε κάποιο άλλο router που ξέρεις οτι δουλεύει καλα. Απάντησε σε αυτά και μπορούμε να καταλάβουμε αν το πρόβλημα είναι στον -υπολογιστή -router -γραμμή
kostas^^ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Συμφωνω οτι δεν ειναι πανομοιοτυπα μεγεθη για να τα συγκρινουμε..απλα δε νομιζω το ρουτερ που εχω εγω τωρα να λειτουργει ακριβως το ιδιο και σε 4 χρονια!!ολα τα προιοντα υποκεινται σε εσωτερικες και εξωτερικες φθορες...ποσο μαλλον τα ρουτερ τα οποια ειναι κ πολυ ευαισθητα σε μεταβολες!
billvwrulez Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 kostas οι routers δεν είναι σαν τους υπολογιστές γιατί δεν αλλάζει κάτι στον όγκο επεξεργασίας. Απλά δρομολογούν πακέτα, ενώ στους υπολογιστές μπαίνουν νεα προγράμματα, αναβαθμίσεις, πιο βαριές ιστοσελίδες, κλπ κλπ. Επειδή βέβαια είναι ηλεκτρονικά, μπορεί να βγάλουν προβλήματα, αλλά σίγουρα η λογική δεν είναι όπως οι υπολογιστές που απαξιώνονται στο χρόνο. @billvwrulez κλείστε το wireless (μήπως σας κλέβουν internet) και μπες στο δίκτυο απο ΕΝΑ υπολογιστή ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ οτι ειναι καθαρός. Αν δεν είσαι σίγουρος αν είναι καθαρός, δοκίμασε να κάνεις browse απο κάποιο live linux CD. Αν ακόμα σέρνεται το σύμπαν, γράψε μας τα στοιχεία σύνδεσης (τα βλέπεις στο router) ή αν δεν ξέρεις τι είναι αυτπο, δοκίμασε κάποιο άλλο router που ξέρεις οτι δουλεύει καλα. Απάντησε σε αυτά και μπορούμε να καταλάβουμε αν το πρόβλημα είναι στον -υπολογιστή -router -γραμμή Βασικα το προβλημα το μεγαλο δεν ειναι οτι σερνετε ειναι οτι δε μπορει να γραψει στα forum αυτο συμβαινει εδω και ενα χρονο προσπαθησα και εγω να γραψω σε καποιο forum αλλα τιποτα... email δεχεται κανονικα ... η συνδεση δεν ειναι wireless ειναι με καλωδιο ethernet ενσυρματη Το προβλημα δεν ειναι στο δικο μου pc αλλα στου αδερφου μου που ειναι γιαννενα...
isay Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Συμφωνω οτι δεν ειναι πανομοιοτυπα μεγεθη για να τα συγκρινουμε..απλα δε νομιζω το ρουτερ που εχω εγω τωρα να λειτουργει ακριβως το ιδιο και σε 4 χρονια!!ολα τα προιοντα υποκεινται σε εσωτερικες και εξωτερικες φθορες...ποσο μαλλον τα ρουτερ τα οποια ειναι κ πολυ ευαισθητα σε μεταβολες! Τώρα λες κάτι διαφορετικό και προφανώς στο αρχικό σου μήνυμα ήθελες να εκφράσεις κάτι άλλο. ΑΝ (τονίζω το αν) έχεις ενα υπολογιστή που έχει μόνο λειτουργικό και κειμενογράφο (τίποτα άλλο) και τον χρησιμοποιείς για συγγραφή απλών κειμένων (οχι φωτογραφίες, κλπ) και τίποτα άλλο (ούτε email, ουτε παιχνίδια, ούτε αντιικά, κλπ) αυτό τον υπολογιστή θα τον έχεις πάρα πολλά χρόνια και οι φθορές του θα είναι ανάλογες με τις φθορές ενός router, οι οποίες θα οφείλονται στην κόπωση των ηλεκτρονικών. Σε αυτή την περίπτωση ο βαθμός φθοράς θα είναι ανάλογος. Στο αρχικό σου μήνυμα εκφράστηκε το παρακάτω. ΑΝ (τονίζω πάλι το αν) αγοράσεις ένα υπολογιστή και τον φορτώνεις (παιχνίδια, προγράμματα, αναβαθμίσεις, internet, ταινίες, κλπ) από ένα σημείο και πέρα ο υπολογιστής θα σέρνεται. Αυτό όμως ΔΕΝ θα οφείλεται στην κόπωση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, αλλά στην φθορά του λειτουργικού συστήματος. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Ο βαθμός φθοράς των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων θα μένει σχεδόν ο ίδιος. Βασικα το προβλημα το μεγαλο δεν ειναι οτι σερνετε ειναι οτι δε μπορει να γραψει στα forum αυτο συμβαινει εδω και ενα χρονο προσπαθησα και εγω να γραψω σε καποιο forum αλλα τιποτα... email δεχεται κανονικα ... η συνδεση δεν ειναι wireless ειναι με καλωδιο ethernet ενσυρματη Το προβλημα δεν ειναι στο δικο μου pc αλλα στου αδερφου μου που ειναι γιαννενα... Πες του να κάνει τις δοκιμές που σου έγραψα. Το ότι σέρνεται ή δεν μπορεί να γράψει σε forum μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλά πράγματα. Όταν έχεις ένα πρόβλημα, απομονώνεις το αίτιο και μετά το αντιμετωπίζεις. Σου έδωσα μια μεθοδολογία (εννοείται υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες), πες του να την κάνει και εξετάζουμε τα αποτελέσματα.
billvwrulez Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Πες του να κάνει τις δοκιμές που σου έγραψα. Το ότι σέρνεται ή δεν μπορεί να γράψει σε forum μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλά πράγματα. Όταν έχεις ένα πρόβλημα, απομονώνεις το αίτιο και μετά το αντιμετωπίζεις. Σου έδωσα μια μεθοδολογία (εννοείται υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες), πες του να την κάνει και εξετάζουμε τα αποτελέσματα. ok θα το κοιταξω και θα ξανα πω ευχαριστω παντως πολυ γιατο το ενδιαφερον ...
kostas^^ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 ναι αυτο εννοουσα!εχεις δικιο ηταν γενικη η πρωτη μου τοποθετηση οποτε γι αυτο δεν εγινα κατανοητος!
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 ας τα παμε απο την αρχη.ο αδερφος σου εφοσον και με αλλο pc εχει προβληαμ δεν φταιει το Pc.οποτε αφου δεν ειναι wireless το ρουτερ δεν του κλεβει κανεις.οποτε μενει γραμμη η ρουτερ.ας δοκιμασει με αλλο ρουτερ.αν δεν εχει αλλον ας δοκιμασει α.να κανεις αυτον reset default και να τον ξανασεταρει και να δοκιμασει.β.να κανει και κανα firmware update. οσο οτι τα ρουτερ χαλανε σε 3 χρονια θα διαφωνησω.υπαρχουν και cisco που παιζουν και 5-6 χρονια 24/7/365 kai δεν εχουν παθει τιποτα.απο την αλλη πολλα απλα ρουτερ μπορει να χαλασουν οχι να πεσει η αποδοση απλα να χαλασει κανα πυκνωτακι κτλ.αλλα degrade ιτ σε ρουτερ δεν εχω δει.οπως και switches Που παιζουν χρονια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.