geodoo12 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 καλησπέρα σε όλους!!!δεν είμαι απλά αρχάριος αλλά αδαής σαν τον σωκράτη στο θέμα που θέτω σε σας!!!γι'αυτό σας παρακαλώ να είστε υπομονετικοί...διάβασα μερικά σχετικά ποσταρίσματα αλλά δε βρήκα κάτι άλλο εκτός από ποιες γλώσσες να ξεκινήσει κάποιος...η ερώτηση που επιθυμώ να ρωτήσω είναι για να γίνει κάποιος επαγγελματίας προγραμματιστής τι σπουδές χρειάζεται να κάνει?εννοώντας βέβαια κάποιο ίδρυμα ή κάτι ανάλογο...έχω ξεκινήσει να ψάχνω σε ι.ε.κ. αλλά μου έχουν πει ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο!!!σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... φιλικά geodoo
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Να κάνω μια ερώτηση πρώτα.Το να πας σε αει/τει υπάρχει σαν επιλογή;
geodoo12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Να κάνω μια ερώτηση πρώτα.Το να πας σε αει/τει υπάρχει σαν επιλογή; μου φαίνεται πως όχι.αλλά θέλω και κάτι πιο σύντομο και με πρακτική εξάσκηση πολλή!!!είναι προτιμότερη λες η τριτοβάθμια εκπαίδευση?το σεπτέμβρη αν όλα πάνε κατ'ευχήν θα πάρω πτυχίο οπότε θα μπορώ να μπω με κατατακτήριες σε ανάλογη σχολή.
Aztec Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ο προγραμματισμός αυτός καθ εαυτός είναι κάτι που μπορείς να το μάθεις ακόμα και με προσωπική ενασχόληση. Όταν μπεις στην δουλειά φυσικά θα μάθεις να προγραμματίζεις πολύ καλά και ανάλογα την γλώσσα μπορεί να σου πάρει χρόνια. Θα μαθαίνεις , το μυαλό θα εξασκείται και θα βελτιώνεσαι. Μην ξεχνάς ότι συνήθως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν code monkeys και συνήθως υα πρέπει να μπορείς να μάθεις και σε ένα σημείο τον τομέα εφαρμογής . Όμως η πληροφορική είναι επιστήμη και δεν είναι μόνο προγραμματισμός. Περιλαμβάνει ένα ευρύτερο πλαίσιο. Τώρα στο τι να σπουδάσεις.Εξαρτάται απο τις φιλοδοξίες σου. Πόσα θέλεις να παίρνεις. Θέλεις να ανέβεις ιεραρχικά ? Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες είμαι σίγουρος ότι θα δεις ότι στην πλειοψηφία ζητάνε TEI/AEI. Είναι τέτοια η ανεργία και ο ανταγωνισμός σήμερα που δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς. Κάνε ότι μπορείς καλύτερο
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Να πω και γω τότε τη γνώμη μου.Σίγουρα είναι προτιμότερο ένα αει/τει.Μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ αν θες να ακολουθήσεις αυτή την κατεύθυνση.Πρέπει να σκεφτείς όμως αν θέλεις τον προγραμματισμό ως ένα εργαλείο για να έχεις ένα καλύτερο εισόδημα ίσως ή αν θέλεις να εμβαθύνεις σε ολόκληρη την επιστήμη των υπολογιστών η οποία περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τον προγραμματισμό.Φυσικά οποιαδήποτε σχολή πληροφορικής απαιτεί και αρκετό διάβασμα οπότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου το στόχο σου.Μπορείς μια χαρά να μάθεις και μόνος σου πάντως αν δε θες να μπεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
geodoo12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Να πω και γω τότε τη γνώμη μου.Σίγουρα είναι προτιμότερο ένα αει/τει.Μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ αν θες να ακολουθήσεις αυτή την κατεύθυνση.Πρέπει να σκεφτείς όμως αν θέλεις τον προγραμματισμό ως ένα εργαλείο για να έχεις ένα καλύτερο εισόδημα ίσως ή αν θέλεις να εμβαθύνεις σε ολόκληρη την επιστήμη των υπολογιστών η οποία περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τον προγραμματισμό.Φυσικά οποιαδήποτε σχολή πληροφορικής απαιτεί και αρκετό διάβασμα οπότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου το στόχο σου.Μπορείς μια χαρά να μάθεις και μόνος σου πάντως αν δε θες να μπεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. φίλε nicktamias , έχω ένα κολλητό μου που με ψήνει να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό.επίσης να σου πω ότι είμαι στα 30 μου.πιστεύει πολύ ότι μου ταιριάζει αυτός ο τομέας.θες να σου πω σε τι είμαι καλός να μου δώσεις μια κατεύθυνση γιατί αυτό μου λείπει πιο πολύ...ο προσανατολισμός!!!
MeTaXaS4 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 βασικά το μεγάλο θέμα φίλε είναι να μπορείς να διαβάζεις στον προγραμματισμό δεν είναι διάβασα ένα βιβλίο όπα τώρα "γαμάω" είμαι τέλειος, όλο αλλάζουν πράγματα και θα μαθαίνεις συνέχεια, αν θες να δουλέψεις πάνω στον προγραμματισμό δεν μπορείς να μάθεις μία γλώσσα μόνο, εκτός αν έχεις έτοιμη δουλειά και σου πουν "εδώ είσαι μάθε αυτό, να κάνεις αυτό" αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο , για να βγεις στην αγορά θέλει να έχεις δουλέψει πολύ να έχεις ασχοληθεί ΠΟΛΛΕΣ ώρες ώστε να μάθεις πολλές σημαντικές έννοιες και όχι μόνο πως συντάσσεται μία γλώσσα, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ (από όσο έχω ακούσει) προγραμματιστές(όχι υποχρεωτικά καλοί) και είναι ψιλό-κορεσμένος κλάδος. Άρα για να βρεις σίγουρα θες να ξέρεις πολλά και καλά..
Aztec Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Για να μην ανοίγω ξεχωριστό topic θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε την γνώμη σας για μεταπτυχιακό . Έχω τελειώσει πληροφορική ASOEE και εργάζομαι εδώ και τέσσερα χρόνια ως developer. Δεν έκανα μεταπτυχιακό αμέσως μετά το πτυχίο καθώς ήθελα να δω τελικά που θα καταλήξω και με τι θα ασχοληθω. Έχω την εξής απορία στην παρούσα φάση. Θέλω ένα part time μεταπτυχιακό . Ξέρω ότι μεταπτυχιακό ειδίκευσης στην πληροφορική θα είναι πιο ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς part time δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Μετά σκέφτομαι mba μήπως με βοηθήσει στο μέλλον ώστε να ανέβω λίγο . Εκεί υπάρχουν αρκετές επιλογές ευτυχώς. Τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο ? Ένα mba ή κάτι πάνω στην πληροφορική ? Κλίνω στο mba καθως έχω ήδη τέσσερα χρόνια προυπηρεσία στον τομέα και για το τεχνικό κομμάτι ασχολούμαι και με πιστοποιήσεις. Οποιαδήποτε άποψη καλοδεχούμενη. Ξέρετε κάποια part time . distance master που αξίζουν Ελλάδα ή εξωτερικό ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
piranhagr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ενδιαφέρομαι και εγώ προγραμματισμό ...έχω αρχίσει και φτιάχνω διάφορα προγραμματακιά (μπορείς να τα πεις) αλλα πιστέυω ότι έλιψη στο θέμα "Αρχές του Προγραμματισμού". Εργάζομαι ήδη σαν τεχνικός Η/Υ/ Support αλλά ο προγραμματισμός είναι ποιο πολύ της δημιουργίας καιο μου αρέσει... και το ερώτημα είναι Πως Ξεκινάς να μάθεις τις Αρχές του Προγραμματισμού ;;; Δεν λέω για κάποια γλώσσα αν και έχω κάποια εμπειρία σε Visual Basic και τώρα Φτιάχνω ένα Πρόγραμμα σε C Sharp (την Δωρεάν Έκδοση, 2007 edition, αν και έχω κανα μήνα που δεν έχω ασχοληθεί) Δεν μιλάμε για ΤΕΙ/ΑΕΙ δεν υπάρχει χρόνος αν και θα το ήθελα πάρα πολύ ούτε για ΙΕΚ!!! (Δουλεύω 10 με 18) Για κάποια σχολή Απογευματινή/Βραδινή ή Interne-τική (e-learning) και μετά βιβλία;;;
geodoo12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 βασικά το μεγάλο θέμα φίλε είναι να μπορείς να διαβάζεις στον προγραμματισμό δεν είναι διάβασα ένα βιβλίο όπα τώρα "γαμάω" είμαι τέλειος, όλο αλλάζουν πράγματα και θα μαθαίνεις συνέχεια, αν θες να δουλέψεις πάνω στον προγραμματισμό δεν μπορείς να μάθεις μία γλώσσα μόνο, εκτός αν έχεις έτοιμη δουλειά και σου πουν "εδώ είσαι μάθε αυτό, να κάνεις αυτό" αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο , για να βγεις στην αγορά θέλει να έχεις δουλέψει πολύ να έχεις ασχοληθεί ΠΟΛΛΕΣ ώρες ώστε να μάθεις πολλές σημαντικές έννοιες και όχι μόνο πως συντάσσεται μία γλώσσα, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ (από όσο έχω ακούσει) προγραμματιστές(όχι υποχρεωτικά καλοί) και είναι ψιλό-κορεσμένος κλάδος. Άρα για να βρεις σίγουρα θες να ξέρεις πολλά και καλά.. να σου πω την αλήθεια μου το 'χουν πει κι άλλοι αυτό για τον κορεσμό αλλά επιτέλους όλα κορεσμένα είναι ...ας βρω τουλάχιστον κάτι να γουστάρω τρελά και δε με νοιάζει...μου φαίνεται...όσο για το διάβασμα δεν το φοβάμαι καθόλου φίλε...ειδικά αν όπως λενε είναι πολύ δημιουργική δουλειά και έχει και μαθηματικές έννοιες κτλ. πιστεύω θα με ξετρελάνει....τι άλλο να πω? Για να μην ανοίγω ξεχωριστό topic θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε την γνώμη σας για μεταπτυχιακό . Έχω τελειώσει πληροφορική ASOEE και εργάζομαι εδώ και τέσσερα χρόνια ως developer. Δεν έκανα μεταπτυχιακό αμέσως μετά το πτυχίο καθώς ήθελα να δω τελικά που θα καταλήξω και με τι θα ασχοληθω. Έχω την εξής απορία στην παρούσα φάση. Θέλω ένα part time μεταπτυχιακό . Ξέρω ότι μεταπτυχιακό ειδίκευσης στην πληροφορική θα είναι πιο ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς part time δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Μετά σκέφτομαι mba μήπως με βοηθήσει στο μέλλον ώστε να ανέβω λίγο . Εκεί υπάρχουν αρκετές επιλογές ευτυχώς. Τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο ? Ένα mba ή κάτι πάνω στην πληροφορική ? Κλίνω στο mba καθως έχω ήδη τέσσερα χρόνια προυπηρεσία στον τομέα και για το τεχνικό κομμάτι ασχολούμαι και με πιστοποιήσεις. Οποιαδήποτε άποψη καλοδεχούμενη. Ξέρετε κάποια part time . distance master που αξίζουν Ελλάδα ή εξωτερικό ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων εσύ το πήγες πολύ μακρυά ...και δυστυχώς δε μπορώ να βοηθησω...η σχολή που τελείωσες ειναι απο τις καλύτερες και τι πιστεύεις ότι σου προσφερε περισσοτερο απ'όλα?
MeTaXaS4 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 αν έχεις όρεξη για δουλειά και για διάβασμα μην φοβάσαι μπορείς να ασχοληθείς και να βγάλεις άκρη, απλά είναι δύσκολο χωρίς χαρτί να σε πάρουν για δουλειά θα πρέπει να έχεις ρίξει πολύ δουλειά μόνος σου
Aztec Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 @geodoo12 μια σχολή ΑΕΙ δεν σε μαθαίνει μόνο προγραμματισμό. Η πληροφορική είναι επιστήμη και περιλαμβάνει μια σείρα απο διαφορετικούς τομείς . Σε αυτούς μπορείς να βάλεις , τα μαθηματικά , τις βάσεις δεδομένων, τα δίκτυα , τα λειτουργικά συστήματα ,τους αλγορίθμους, την τεχνητή νοημοσύνη, την ασφάλεια συστημάτων, την αρχιτεκτονική, ui design , διαχείριση έργων πληροφορικής κτλ . Η ασοεε περιλαμβάνει και κάποια οικονομικά μαθήματα στο πρόγραμμά της. Στα περισσότερα απο αυτά οδηγός είναι ο προγραμματισμός. Παίρνεις λοιπόν γνώσεις λίγο απο όλα και στην συνέχεια εμβαθύνεις στον τομέα που σου αρέσει με ένα μεταπτυχιακό αν θέλεις ή μπορείς να ξεκινήσεις σε κάποια δουλεια και να εμβαθύνεις πρακτικά. Επομένως τι μου προσέφερε και γενικά τι πιστευω. Μαθαίνεις να σκέφτεσαι , έχεις ευρεία οπτική των υποσυστημάτων και γενικότερα μπορείς να μπεις γρήγορα σε ότι σου ζητηθεί. Χωρις θεωρία είσαι λίγο ελλειπής ωσ προγραμματιστής. Φυσικά αυτό δεν αναιρεί ότι μπορεί ένας προγραμματιστής να γίνει πολύ καλός με προσωπική προσπάθεια και διάβασμα. Στην τελική μπορεί εσύ να φτιάξεις app στο facebook και να χεστείς στο χρήμα και να γράψεις τα πτυχία εκεί που ξέρεις. Ένα χαρτί θα σου δώσει όμως την δυνατοτητα να ρίξουν μια ματιά παραπάνω στο βιογραφικό όταν θα κυνηγήσεις μια δουλεια. Πάνω απο όλα πρέπει να είσαι καλός. Είναι δύσκολος τομέας και θέλει συνεχή προσπάθεια.
geo1st487 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 @geodoo12 Στην τελική μπορεί εσύ να φτιάξεις app στο facebook και να χεστείς στο χρήμα και να γράψεις τα πτυχία εκεί που ξέρεις. Αυτο ειναι το καλυτερο!
EyeofOne Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Για να μην ανοίγω ξεχωριστό topic θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε την γνώμη σας για μεταπτυχιακό . Έχω τελειώσει πληροφορική ASOEE και εργάζομαι εδώ και τέσσερα χρόνια ως developer. Δεν έκανα μεταπτυχιακό αμέσως μετά το πτυχίο καθώς ήθελα να δω τελικά που θα καταλήξω και με τι θα ασχοληθω. Έχω την εξής απορία στην παρούσα φάση. Θέλω ένα part time μεταπτυχιακό . Ξέρω ότι μεταπτυχιακό ειδίκευσης στην πληροφορική θα είναι πιο ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς part time δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Μετά σκέφτομαι mba μήπως με βοηθήσει στο μέλλον ώστε να ανέβω λίγο . Εκεί υπάρχουν αρκετές επιλογές ευτυχώς. Τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο ? Ένα mba ή κάτι πάνω στην πληροφορική ? Κλίνω στο mba καθως έχω ήδη τέσσερα χρόνια προυπηρεσία στον τομέα και για το τεχνικό κομμάτι ασχολούμαι και με πιστοποιήσεις. Οποιαδήποτε άποψη καλοδεχούμενη. Ξέρετε κάποια part time . distance master που αξίζουν Ελλάδα ή εξωτερικό ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Από την δική μου εμπειρία (μετά από πρόσφατο διδακτορικό στην πληροφορική) θα σου έλεγα να ξεχάσεις το mba... Συμφωνώ ότι σου ανοίγει και ένα διαφορετικό δρόμο αλλά στην πράξη νομίζω ότι επειδή έχουμε γεμίσει με mba's για εμάς που ασχολούμαστε με core πληροφορική δεν έχει ιδιαίτερη αξία, εκτώς και αν αποφασίσουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό. Η δική μου γνώμη είναι ότι εφόσον έχεις ήδη προϋπηρεσία σαν προγραμματιστής και είσαι από ΑΣΟΕ (άρα θεωρητικά έχεις και κάποιες γνώσεις οικονομικών - διοίκησης, για κάποιο λόγο η ΑΣΟΕ αρέσει στους εργοδότες) να πας σε κάποιο μεταπτυχιακό ειδίκευσης σε κάτι που σου αρέσει. Part time μεταπτυχιακά δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια αν υπάρχουν αλλά αν έχεις την (οικονομική κυρίως) δυνατότητα κάνε ένα διάλειμμα από την δουλεία σου, κανε το μεταπτυχιακό σου και μετά προχωράς ανάλογα...
ss13 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Ενδιαφέρομαι και εγώ προγραμματισμό ...έχω αρχίσει και φτιάχνω διάφορα προγραμματακιά (μπορείς να τα πεις) αλλα πιστέυω ότι έλιψη στο θέμα "Αρχές του Προγραμματισμού". Εργάζομαι ήδη σαν τεχνικός Η/Υ/ Support αλλά ο προγραμματισμός είναι ποιο πολύ της δημιουργίας καιο μου αρέσει... και το ερώτημα είναι Πως Ξεκινάς να μάθεις τις Αρχές του Προγραμματισμού ;;; Δεν λέω για κάποια γλώσσα αν και έχω κάποια εμπειρία σε Visual Basic και τώρα Φτιάχνω ένα Πρόγραμμα σε C Sharp (την Δωρεάν Έκδοση, 2007 edition, αν και έχω κανα μήνα που δεν έχω ασχοληθεί) Δεν μιλάμε για ΤΕΙ/ΑΕΙ δεν υπάρχει χρόνος αν και θα το ήθελα πάρα πολύ ούτε για ΙΕΚ!!! (Δουλεύω 10 με 18) Για κάποια σχολή Απογευματινή/Βραδινή ή Interne-τική (e-learning) και μετά βιβλία;;; Αυτή είναι μια απκετά καλή σχολή http://www.online.gr/about/index.htm με ανθρώπους που ξέρουν πολλά πράγματα !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.