Προς το περιεχόμενο

Μαγικα σε βενζιναδικο

endj3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θεμα ειναι το εξης εχω ενα ιβιζα 1.2(2007) πηγα σημερα αφου ειχα σχεδον στερεψει να το γεμισω στο βενζιναδικο της γειτονιας μου .Παω του λεω γεμισε το οταν βγαινω εξω να δω ποσο εχει παρει για να υποογισω καταναλωση μου λεει πηρε 51.2 λιτρα ενω το ιβιζα εχει ντεποζιτο 45 λιτρων εκεινη την ωρα του το ειπα αλλα μου απαντησε τοσο πηρε κανοντας τον ανηξερο εγω σκεφτομαι αυριο το πρωι να παω στη σεατ να επιβεβαιωσω οτι εχει 45 λιτρα ντεποζιτο αλλα μετα δεν ξερω πως ακριβως να κινηθω..τι προτεινετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελευταια φορα παλι στον ιδιο βρηκα τωρα την αποδειξη παλι τελειως αδειο ισως πιο πολυ στο οριο απο οτι τωρα ειχε παρει 47 μαλλον με κλεβει συστηματικα και τωρα το πηρα χαμπαρι :mad: Το θεμα αφου επιβεβαιωσω οτι εχει 45 λιτρα που ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν ξερω πως να κινηθω μετα :unsure:

απόδειξη σου έβγαλε?αν όχι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα,γιατί θα κάνει τον αλέκο!

αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ότι αφού εξακριβώσεις ότι χωράει 45 που λες να ξαναβάλεις στον ίδιο όταν στερέψεις και βλέπεις!

Εννοειται οτι εχω την αποδειξη απλα δεν μπορω να περιμενω 2 βδομαδες να ξανα στερεψω και μετα να δω τι θα γινει δεν μου αρεσει να με κλεβουνε μεσα στα μουτρα μου :mad: .Λεω να παρω τον συνηγορο του πολιτη δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο :unsure:

για να σιγουρευτείς οτι σε κλέβει πηγαινε με ενα μπιτόνι που να ξερεις την χωρητικότητα του( πχ 5-10 λιτρα)και πες να σου το γεμίσει. ετσι θα καταλαβαίνεις κατα ποσο σε κλεβει ή όχι.

για να σιγουρευτείς οτι σε κλέβει πηγαινε με ενα μπιτόνι που να ξερεις την χωρητικότητα του( πχ 5-10 λιτρα)και πες να σου το γεμίσει. ετσι θα καταλαβαίνεις κατα ποσο σε κλεβει ή όχι.

το μπετονι δεν ειναι παντα η λυση, μπορει να υπαρχει συστημα που να απενεργοποιειται και ετσι να του βαλει τα σωστα λιτρα. το ντεποζιτο του αυτοκινητου δεν ειναι ενα μεγαλο μπετονι και μαλιστα με συγκεκριμενη χωρητικοτητα απο την κατασκευαστρια εταιρεια; αμα παρει χαρτι απο εκει που να το επιβεβαιωνει, τοτε να προχωρησει σε επισημη καταγγελια, με βαση τις αποδειξεις που δειχνουν οτι χωρεσε παραπανω λιτρα.

σ'αυτην την περιπτωση ο βενζινας δε τρωει χορταρι.

Πατάει το κουμπακι και οι αντλια δινει οσο προβλεπεται.Επειδή ακριβώς ειναι μετρησιμο άμεσα.

Εφοσον εχεις αποδειξη που λεει 51 λιτρα μπορεις φανταζομαι να κινηθεις με καποιο τροπο εναντιον του.Αν και δεν ειναι ακριβώς "αποδειξη" ή...απόδειξη.Μπορει να επικαλεστεί πως εβαλε καυσιμο σε αλλο οχημα ή στην εδωσε ετσι επειδη δεν την πηρε καποιος αλλοε και και και ενα καρο αλλες δικαιολογιες.

Εαν αναγραφοταν πανω η πινακιδα κυκλοφοριας,τοτε θα βολευε...αλλά.

επιβεβαίωσε πρώτα πόσα λίτρα μπορείς να βάλεις να είσαι σίγουρος και για το μέλλον.

όταν πήρα το αυτοκίνητό μου από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να σιγουρέψω πόσα λίτρα χωράει και ότι το βενζινάδικο που επισκέπτομαι δε με κλέβει

αυτό βέβαια πήρε χρόνο αλλά ξέρω ότι δε μπορούν να με κλέψουν.

το παλιό μου αυτοκίνητο είχε 40 λίτρα. το άφησα μερικές φορές να στραγγίξει τελείως αλλά ποτέ δε μου βάλανε πάνω από 40λ. το μέγιστο ήταν 39+. άρα δεν παίζει να πάρει πάνω από 40. όποιος το καταφέρει με έχει κλεψει.

το καινούργιο έχει 45. έκανα την ίδια διαδικασία μερικές φορές. έχω πάει σε πρατήριο 2 φορές (σε διαφορετικό) με τον ψηφιακό δείκτη που έχει να δείχνει 0 και έχοντας κάνει 5+ χιλιόμετρα.αφού δεν έμεινα στο δρόμο πάλι καλά. πήρε 43-44.

τα 6+ λίτρα που έβαλε σε σένα επιπλέον δεν είναι και λίγα.

αν ήμουν εγώ θα πήγαινα καρφί για καταγγελία.

το λέω αυτό επειδή είμαι 100% σίγουρος για το πόσα λίτρα χωράει.

Πάντα το ρεζερβουάρ δεν έχει ακριβώς την χωρητικότητα που αναγράφεται στο manual αλλά λίγο παραπάνω. Μάλιστα δίπλα στο στόμιο, υπάρχει ένα κουμπάκι. Αυτό εάν πατηθεί, γίνεται κάτι σαν "εξαέρωση" και έτσι μπορείς να στριμώξεις κάποια λίτρα παραπάνω.

Όταν λες στον βενζινά να το γεμίσει, αυτός πολλές φορές κάνει χρήση αυτού του συστήματος ώστε να μπορέσει να βάλει περισσότερη βενζίνη.

Εάν σε έκλεψε, είναι νωρίς να το υποθέσεις. Θα το διαπιστώσεις στα χιλιόμετρα. :)

Φιλε χαλντολ δεχομαι την αποψη σου,απλως 6 λιτρα που αναφέρει ο φιλος ειναι αρκετα εκτός προδιαγρφών πιστεύω.

Ειναι μπλέξιμο δυστυχώς αυτό με τους βενζινάδες και σπανίως βγάζεις άκρη...

σ'αυτην την περιπτωση ο βενζινας δε τρωει χορταρι.

Πατάει το κουμπακι και οι αντλια δινει οσο προβλεπεται.Επειδή ακριβώς ειναι μετρησιμο άμεσα.

Εφοσον εχεις αποδειξη που λεει 51 λιτρα μπορεις φανταζομαι να κινηθεις με καποιο τροπο εναντιον του.Αν και δεν ειναι ακριβώς "αποδειξη" ή...απόδειξη.Μπορει να επικαλεστεί πως εβαλε καυσιμο σε αλλο οχημα ή στην εδωσε ετσι επειδη δεν την πηρε καποιος αλλοε και και και ενα καρο αλλες δικαιολογιες.

Εαν αναγραφοταν πανω η πινακιδα κυκλοφοριας,τοτε θα βολευε...αλλά.

τοτε δεν τον πληρωνει, φωναζει το 100 και εκει τι θα πει ο βενζινας; οτι εβαλε 51 λιτρα; η οτι ειναι απο αλλο αυτοκινητο και κατα λαθος την εδωσε; πιστευω ειναι win win περιπτωση γιατι αν πει οτι εβαλε 51 λιτρα σε ντεποζιτο 45αρι, απλα την πατησε. αν πει οτι ειναι απο αλλο αυτοκινητο και οτι εβαλε πχ στο φιλο 40 λιτρα...θα πληρωσει για 40 λιτρα. οποτε...win win.

Πάντα το ρεζερβουάρ δεν έχει ακριβώς την χωρητικότητα που αναγράφεται στο manual αλλά λίγο παραπάνω. Μάλιστα δίπλα στο στόμιο, υπάρχει ένα κουμπάκι. Αυτό εάν πατηθεί, γίνεται κάτι σαν "εξαέρωση" και έτσι μπορείς να στριμώξεις κάποια λίτρα παραπάνω.

εισαι σιγουρος οτι αυτο υπαρχει σε ολα τα αυτοκινητα; εχω ακουσει οτι υπηρχε σε παλιοτερα..για νεα δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει (κι αν ναι..αν ειναι σε ολα).

και να καποια κολπακια που αλιευσα απο αλλο φορουμ (μαλιστα απο βενζινα υποτιθεται):

''.....

και ξεκιναμε...

1ος τροπος...με σπιραλ που ζεστενει το καυσιμο απο τους 15 στους 25 βαθμους η αυξηση του ογκου πλησιαζει το 7% που σημαινει στα 3200λιτ αποδοση 3450(250λιτ διαφορα επι την τιμη του λιτρου....ειδατε χαρτζιλικι?)φανταστητε το σε ημερησια βαση για ορισμενα πρατηρια....και για αλλα μερα παρα μερα...οπως και να το κανεις πολλα ειναι...ειναι και ο πιο διαδεδομενος τροπος....και απο κοστος οσο ενας καυστηρας και η σωληνωσεις(ενας μηνας κλεψιας)

2ος τροπος...κακη ρυθμιση της αντλιας(...η νομιμη αποκλιση ειναι 5της χιλιης(στον τονο μπορεις νομιμα να βαλεις στην τσεπη την αξια 5λιτρων)απωλειες λογω αναθυμιασεων...)αλλα δειχνει και αλλα βαζει....καθε αντλια εχει μια στροφιγγα που ρυθμιζει το ποσοστο αερα στη βενζινα(για να μπορει να ρεει και να μη δημιουργει κενο μεσα στη δεξαμενη)αρα ο τιμιος βενζινας μπορει να την ξεσκαλισει και να κερδισει κατι παραπανω!ο τροπος αυτος ειναι λιγοτερο διαδεδομενος γιατι σε περιπτωση ελεγχου ο βενζινας τον πινει!!!!!

3ο τροπο δεν εχω ακουσει!περα των παρανομων δεξαμενων...δηλαδη οταν εχει χαμηλη τιμη η βενζινη γεμιζουν τις δεξαμενες και τις πουλανε μολις ανεβει η τιμη!!!αρκετο κερδος-λιγοτερο ρισκο

...''

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...