Προς το περιεχόμενο

Ψύξη επεξεργαστή

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή ψάχνομαι και γω για ψύκτρα ποιον προτείνεται ανάμεσα στον corsair a50 που αναφέρθηκε πριν και στον arctic freezer pro 7 rev 2.0 (http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17954&cat=7) ? Προσωπικά (από reviews κτλ που έχω βρει στο νετ) νομίζω ότι ο δεύτερος είναι ελαφρώς καλύτερος. Αν κάποιος έχει εμπειρία και με τους δύο ας μας πει τη γνώμη του ...

Ομολογώ πως δεν έχω εμπειρία με καμία από τις δύο που προανέφερες, αλλά από τα specs νομίζω πως η A50 υπερτερεί σημαντικά.

Άλλωστε η μία χρησιμοποιεί 120mm και η άλλη 92mm ανεμιστήρα, και φυσικά σε χαμηλότερες στροφές...για να μη μιλήσουμε για τη σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια των πτερυγίων της ψύκτρας...

Μεταξυ των δύο: ΔΑΓΚΩΤΟ Α50

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομολογώ πως δεν έχω εμπειρία με καμία από τις δύο που προανέφερες, αλλά από τα specs νομίζω πως η A50 υπερτερεί σημαντικά.

Άλλωστε η μία χρησιμοποιεί 120mm και η άλλη 92mm ανεμιστήρα, και φυσικά σε χαμηλότερες στροφές...για να μη μιλήσουμε για τη σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια των πτερυγίων της ψύκτρας...

Μεταξυ των δύο: ΔΑΓΚΩΤΟ Α50

H corsair έχει 4pin ή 3pin connector ; Γιατί κάπου διάβασα ότι έχει 3pin οπότε δεν μπορείς να ελέγχεις στις πόσες στροφές "παίζει" και πρέπει να καταφεύγεις σε πατέντες τύπου αντιστάσεων κτλ. Προσωπικά χρειάζομαι μια ψύκτρα για έναν ξεκλείδωτο 3πύρινο athlon II ελαφρώς κλοκαρισμένο (10%) γιατί μετά το ξεκλείδωμα ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες (idle 45c,full load 62+, stress testing 70+). Παίζει να φταίει και η "αλοιφή" γιατί τον έχω βγάλει και ξαναβάλει 3-4 φορές με την ίδια, απλά είπα με την ευκαιρία αντί για αλοιφή να πάρω και μια ψύκτρα. Οπότε δεν ψάχνω για την "απόλυτη" ψύκτρα, ψάχνω κάποια φθηνή λύση η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη, αφού πιστεύω οποιαδήποτε aftermarket ψύκτρα θα καταφέρνει να κάνει τη δουλειά της από θέμα ψύξης.

P.S. Sorry για το hijacking του θέματος ...

H corsair έχει 4pin ή 3pin connector ; Γιατί κάπου διάβασα ότι έχει 3pin οπότε δεν μπορείς να ελέγχεις στις πόσες στροφές "παίζει" και πρέπει να καταφεύγεις σε πατέντες τύπου αντιστάσεων κτλ.

Τόσο η Α50 όσο και η Α70, δεν διαθέτουν PWM ανεμιστήρες.

Μπορείς να ελέγξεις τις στροφές τους, αλλά μέσω του λογισμικού της MoBo που διαθέτεις.

Παίζει να φταίει και η "αλοιφή" γιατί τον έχω βγάλει και ξαναβάλει 3-4 φορές με την ίδια, απλά είπα με την ευκαιρία αντί για αλοιφή να πάρω και μια ψύκτρα.

Κατά πάσα πιθανότητα φταίει η παλιά αλοιφή.

Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πεί πως ποτέ δεν εφαρμόζουμε την ψύκτρα με την παλαιά αλοιφή. Πάντα βάζουμε καινούργια!

Οπότε δεν ψάχνω για την "απόλυτη" ψύκτρα, ψάχνω κάποια φθηνή λύση η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη, αφού πιστεύω οποιαδήποτε aftermarket ψύκτρα θα καταφέρνει να κάνει τη δουλειά της από θέμα ψύξης.

Η συγκεκριμένες ψύκτρες (Α50 & Α70) είναι πολύ καλές και σχετικά φθηνές με βάση την τρέχουσα προσφορά.

Μοναδικό τους μειονέκτημα η έλλειψη PWΜ, κάτι που αντιστάθμησαν (μερικώς) με τον αντάπτορα, ο οποίος ρίχνει τις στροφές από 2000 στις 1600.

Τώρα το θέμα του θορύβου είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ...υποκειμενικό....

Παρήγγειλα τελικά την corsair a50 από πλαίσιο, όλα ωραία όλα καλά, μου λέει τελική τιμή 27,90 αλλά μετά κοιτάω στο site ότι τα έξοδα αποστολής για επαρχεία είναι 10 ευρώ !!! Ισχύει ; Αν ναι γιατί δεν το αναγράφουν στην τελική τιμή ; Ακόμα και στο mail που μου στείλαν για την επιβεβαίωση πάλι 27.90 λέει τελική τιμή. Θα πάω δηλαδή να παραλάβω και θα μου πουν "εε ξέρεις είναι και 10 ευρώ τα μεταφορικά" !!! Ας απαντήσει κάποιος γιατί σκέφτομαι να την ακυρώσω ...

Παρήγγειλα τελικά την corsair a50 από πλαίσιο, όλα ωραία όλα καλά, μου λέει τελική τιμή 27,90 αλλά μετά κοιτάω στο site ότι τα έξοδα αποστολής για επαρχεία είναι 10 ευρώ !!! Ισχύει ; Αν ναι γιατί δεν το αναγράφουν στην τελική τιμή ; Ακόμα και στο mail που μου στείλαν για την επιβεβαίωση πάλι 27.90 λέει τελική τιμή. Θα πάω δηλαδή να παραλάβω και θα μου πουν "εε ξέρεις είναι και 10 ευρώ τα μεταφορικά" !!! Ας απαντήσει κάποιος γιατί σκέφτομαι να την ακυρώσω ...

πλαίσιο

Αν μπορείς παρέλαβέ το από κάποιο υποκατάστημα, είναι η φθηνότερη λύση και ΔΕ θα χρεωθείς μεταφορικά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...