horsepower Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Επειδή το ανεμιστήρι της cpu που έχω τώρα έχει ξεκινήσει και κάνει λίγο θόρυβο, θα ήθελα να μου προτείνεται κάτι οικονομικό, ποιοτικό και αθόρυβο για να το αντικαταστήσω. Μέχρι 35 ευρώ νομίζω είναι αρκετά μιας και δεν ενδιαφέρομαι για oc. Ευχαριστώ.
nikos903 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα. Σε τι σόκετ θα μπει η ψήκτρα και τι επεξεργαστή θα ψύχει; Έχεις κανένα μαγαζί κοντά και θες συγκεκριμένα απο εκεί; Ή γενικά απο κάποιο e-shop.
horsepower Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Σόρρυ αλλά ξέχασα τελείως να δώσω λεπτομέρειες. Έναν i5 750(socket 1156). Αν γίνεται από πλαίσιο ή eshop...
SHERPA Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Aπό τους πιο αθόρυβους και ποιοτικούς ανεμιστήρες βγάζει η γερμανική PAPST αρκεί να μπορέσεις να τους προσαρμόσεις... Χρησιμοποίησα αρκετές φορές τέτοιους. Πρακτικά δεν ακούγονται. Είναι πολύ καλοί και για αντικατάσταση των μανίσιων σε τροφοδοτικά ή κουτιά. Σοβαρή εταιρία με ανάλογες τιμές χωρίς φρού-φρού και αρώματα... http://www.ebmpapst.us/
moldovan20 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Ποιος ο λόγος να αντικαταστήσεις τον ανεμιστήρα και όχι την ψύκτρα σα σύνολο ? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm
nikos903 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Στο e-shop δεν έχει τίποτα εκτός απο κάτι "ανεμιστήρες έκτακτης ανάγκης"..... Προσωπικά προτιμάω full χάλκινη βάση, στο πλαίσιο έχει μια τέτοια αλλά είναι με push-pins, δες την Arctic Cooling . Δες review. Για σένα καλά θα είναι αλλα άμα κλοκάρεις θα σου πάρει τα αυτιά απο οτι κατάλαβα . Εναλλακτικά καλή φαίνεται και η CoolerMaster και η Xigmatek και μάλιστα έχουν πιο ανθρώπινα κουμπόματα στην μητρική Η πρώτη πρέπει να είναι πιο αθόρυβη (πρέπει να βρείς reviews) αλλα κάτι είδα για κακή βάση.... Προτιμάω την απο πάνω με την χάλκινη βάση , αφού δεν κλοκάρεις κιόλας... Περίμενε πάντως 2-3 μέρες, θα βρείς άτομα στο forum που θα έχουν κάποιες απο αυτές τις ψύκτρες και θα μπορέσουν να σου πούνε εντυπώσεις αμα δεν βιάζεσαι... Μέχρι τότε βγάλε τις σκόνες απο τον ανεμηστήρα και βάλε λάδι(ηλιέλαιο έβαζα εγώ ) στο ρουλεμάν μπας και στρώσει ο ανεμηστήρας (υπάρχουν σχετικά άρθρα πως να βάλεις αμα δυσκολευτείς). Καλή τύχη.
horsepower Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Ναι όλη την ψήκτρα εννοώ... Την έχω καθαρίσει και έχω βάλει WD αλλά ο θόρυβος μειώνεται μέχρι ένα σημείο. Επίσης αυτές που προτείνετε έχουν μέσα καμιά πάστα γιατί το βαζάκι που έχω (ένα της ZALMAN) έχει πήξει..
Thanos1972 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 H coolermaster εχει ενα σωληναριο με παστα μεσα.την εχω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο αποψη θορυβου και θερμοκρασιων.εχω τον ανεμιστηρα να λειτουργει σε idle απο τις 1500 στροφες και πανω και πρακτικα δεν ακουγεται.βεβαια και η xigmatek ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα.οποια και να παρεις θα μεινεις ικανοποιημενος παντως.
cloak Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Coolermaster 212 plus και απο μενα. την έχω πανω σε κλοκαρισμενο επεξεργαστή και είμαι ευχαριστημένος και απο ψύξη και απ θόρυβο
Commendatore Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Όσο ακόμη προλαβαίνεις μπορείς να χτυπήσεις και μία από αυτές: - Corsair A70 - Corsair A50 Δεν ξέρω τί απόθεμα έχουν ακόμη ή για πόσο ακόμη θα υπάρχει η προσφορά, αλλά με βάση τα reviews πετυχαίνουν πολύ καλές επιδόσεις. Ειδάλλως και η Hyper 212 σε παρόμοια τιμή, είναι και αυτή πολύ καλή για τα λεφτά της
horsepower Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα πήγαινα σήμερα να την πάρω αλλά τελικά αναβάλλεται για Σάββατο. Οπότε μέχρι τότε ακούω και καμιά άλλη πρόταση.
Commendatore Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα πήγαινα σήμερα να την πάρω αλλά τελικά αναβάλλεται για Σάββατο. Οπότε μέχρι τότε ακούω και καμιά άλλη πρόταση. Σε ποιό κουτί πρόκειται να εγκατασταθεί ? Στην περίπτωση της Corsair A70 (ή οποιασδήποτε άλλης ογκώδους ψύκτρας), πρέπει να προσέξεις για το αν θα χωράει... Ακόμη, για να είσαι πλήρως καλυμμένος, θα πρέπει να προσέξεις εάν υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκουν τα χιτώνια των μνημών στον ανεμιστήρα !
horsepower Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Θα μπει σε ενα HAF 932.Το μονο που με ανησυχει ειναι οι ram...
Commendatore Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Θα μπει σε ενα HAF 932.Το μονο που με ανησυχει ειναι οι ram... Συνήθως οι ψύκτρες αφήνουν ένα διαθέσιμο χώρο ~40mm για τις μνήμες (συγκεκριμένα στην Α70 είναι 43mm), οπότε μένει να μετρήσεις το πλεονάζον ύψος των μνημών (ή αν προτιμάς των χιτωνίων) Κάποιες εταιρείες μάλιστα αναγράφουν με ποιές μνήμες είναι συμβατές (π.χ. Noctua, αν δε κάνω λάθος...)
epersidi Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή ψάχνομαι και γω για ψύκτρα ποιον προτείνεται ανάμεσα στον corsair a50 που αναφέρθηκε πριν και στον arctic freezer pro 7 rev 2.0 (http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17954&cat=7) ? Προσωπικά (από reviews κτλ που έχω βρει στο νετ) νομίζω ότι ο δεύτερος είναι ελαφρώς καλύτερος. Αν κάποιος έχει εμπειρία και με τους δύο ας μας πει τη γνώμη του ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.