Προς το περιεχόμενο

γιατί το Kariera και το Skywalker δεν επιτρέπουν PDF;

jsmith6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατί το Kariera και το Skywalker δεν επιτρέπουν PDF;

Ψάχνουμε μια αγγελία στο Karriera. Κάνουμε κλικ να στείλουμε e-mail, και βγαίνουμε σε μια σελίδα που λέει:

Τα αρχεία πρέπει να είναι ως 200KB. Επιτρέπονται αρχεία .doc, .docx και .txt, όχι .pdf.

Οι μόνες μορφές αρχείων που υποστηρίζονται είναι .doc και .txt

Να και ένα screenshot.

Πάμε στο Skywalker και βρίσκουμε μία αγγελία. Κάνουμε κλικ για να στείλουμε e-mail και βλέπουμε:

Τα αρχεία πρέπει να είναι έως 250KB.

Επιτρέπονται αρχεία .doc, .docx και .txt, όχι .pdf.

Επίσης screenshot.

Αυτό για'μένα είναι πρόβλημα. Το βιογραφικό μου είναι σε PDF, κάτω από 200kb, και οτι πρέπει για εκτύπωση. Γιατί να περιοριστώ σε έναν απλό word processor όταν το Latex κάνει θαύματα και το InDesign φτιάχνει πράγματα που ένας word processor δεν μπορεί;

Τι παίζει; Το PDF έιναι το industry standard στα έγγραφα που πάνε για εκτύπωση ή δεν προορίζονται για αλαγές. Γιατί τρώει πόρτα;

Δημοσ.

γιατι εχουν εργαλεια που σαρωνουν το βιογραφικο σου για λεξεις κλειδια και μετα σε ζαλιζουν στο spam για θεσεις εργασιας ,σεμιναρια, προσφορες σε φροντιστηρια κλπ (αυτο ειναι η δικη μου αποψη γιατι το κανουν)

Δημοσ.

νομίζω οτι ο λόγος που δεν επιτρέπουν pdf είναι ακριβώς τα παραδείγματα που έδειξες, τα οποία είναι για πολύ ειδικές περιπτώσεις και όχι για μαζική επεξεργασία, όπως είνια οι αγγελίες στο νετ και στις εταιρίες στελέχωσης....

Και ναι, υπάρχουν αρκετές εταιρίες στελέχωσης που όντως κάνουν αυτοματοποιημένες καταχωρήσεις στα συστήματά τους με scan και ocr, αλλά οι περισσότερες βασίζονται σε απλούς administrators που προσπαθούν να εντοπίσουν τα βασικά στοιχεία και να κατατάξουν τα χιλιάδες βιογραφικά που παραλαμβάνουν... και εκεί πρέπει να παίξει το παλιό καλό copy - paste από το βιογραφικό στο field του συστήματος..

Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι έχεις μάλλον δίκιο, δεν φαίνεται σωστό το να μην επιτρέπουν pdf, θα μπορούσαν απλά ενημερώνουν οτι τα pdf απλά δεν θα τα επεξεργαστούν.... ακούγεται πιό φιλελεύθερο!

@basilis5: είσαι μάλλον τυχερός που δεν έχεις πραγματική εμπειρία στην αναγκαστική και εναγώνια αναζήτηση δουλειάς από αγγελία.... γιατί αν είχες θα ήξερες οτι το πρόβλημα είναι οτι δεν σου απαντάνε ΠΟΤΕ, όχι το spam...

Δημοσ.

Συνήθως μπορείς να βρεις ανακοίνωση για την ίδια θέση εργασίας και στο site της εταιρίας. Έτσι, τους στέλνεις email και επισυνάπτεις το PDF σου.

Δημοσ.

πάντως κι εγώ που έστειλα βιογραφικό σε μερικές εταιρίες μου ήρθε spam για κάτι σεμινάρια.

είμαι σίγουρος ότι με βρήκαν από το βιογραφικό.

μέγα σπάσιμο :mad:

Δημοσ.

Οι περισσότερες σοβαρές εταιρίες διαφημίζουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και στις επίσημες ιστοσελίδες τους. Οπότε, όπως είπε και ο συμφορουμίτης πιο πάνω, απλά παρακάμπτεις τα site τύπου kariera και στέλνεις κατευθείαν στις εταιρίες. Επίσης, είναι πιθανότερο να σε προσέξουν αν στείλεις κατευθείαν παρά να μπεις σε ένα batch από CVs...

Μπορεί ωστόσο να έχω λάθος εικόνα...(πάντως, αυτό έκανα για να προσληφθώ το 2009)

Δημοσ.

@basilis5: είσαι μάλλον τυχερός που δεν έχεις πραγματική εμπειρία στην αναγκαστική και εναγώνια αναζήτηση δουλειάς από αγγελία.... γιατί αν είχες θα ήξερες οτι το πρόβλημα είναι οτι δεν σου απαντάνε ΠΟΤΕ, όχι το spam...

εδω φιλε κανεις λαθος.εψαχνα 1,5 χρονο για δουλεια πριν βρω.και απο αγγελιες,γιατι ειχα αποβαλει την λογικη του θα βρω δουλεια μεσω των γνωριμιων μου.οπως και να χει, αυτα τα 2 site όντας μονοπωλειο εκμεταλλευονται την αγωνια χιλιαδων ανθρωπων οπως τους συμφερει..

Δημοσ.
γιατι εχουν εργαλεια που σαρωνουν το βιογραφικο σου για λεξεις κλειδια και μετα σε ζαλιζουν στο spam για θεσεις εργασιας ,σεμιναρια, προσφορες σε φροντιστηρια κλπ (αυτο ειναι η δικη μου αποψη γιατι το κανουν)

Οπότε δεν δέχονται PDF διότι δεν μπορούν να τα scanna-ρουνε;

Συνήθως μπορείς να βρεις ανακοίνωση για την ίδια θέση εργασίας και στο site της εταιρίας. Έτσι, τους στέλνεις email και επισυνάπτεις το PDF σου.

Και αυτό έκανα τελικά.

αυτα τα 2 site όντας μονοπωλειο εκμεταλλευονται την αγωνια χιλιαδων ανθρωπων οπως τους συμφερει..

Δηλαδιή, τι κάνουνε; Που σου στέλνουνε e-mail για σεμινάρια;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...