Προς το περιεχόμενο

Η Apple μπλοκάρει εφαρμογή της Sony, απαγορεύει αγορές μέσα στις εφαρμογές

eAnagnostis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το νέο αφορά αποκλειστικά αυτούς που αρέσκονται στο να πληρώνουν για να κατεβάσουν eBooks για διάβασμα.

Οι υπόλοιποι απλά θα συνεχίσουμε να κατεβάζουμε τα pdf μας τσάμπα, θα τα φορτώνουμε στο iPad/iPhone/iPod και θα διαβάζουμε κανονικά.

Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί που πληρώνουν (iTunes) για να ακούσουν μουσική στο κινητό τους? Δεν νομίζω, γιατί λοιπόν σας κάνει εντύπωση το νέο??

Και τέλος, μου φένεται πολύ λογική η κίνηση αυτή της Apple. Μέχρι τώρα οποιοσδήποτε θα μπορούσε να φτιάξει ένα free app (πχ Amazon Kindle) για να προσελκύσει κόσμο, και να πουλάει τα eBooks μέσω app store ουσιαστικά βγάζοντας καθαρό 100% κέρδος χωρίς να δίνει τιποτα στην Apple. Οπότε καλά κάνουν και τους ρίχνουν άκυρο. :-)

Epic post

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το android την επιτρέπει, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

Ναι, γιατί δεν τους παίρνει (ακόμα) να το κάνουν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?

jailbreak, που σίγουρα οι πιο πολλοί από εδώ που ξιφουλκούν υπέρ του κλειστού και ελεγχόμενου συστήματος, το έχουν!

Μην παίρνεις και όρκο γι αυτό...

Στο mac os, η apple, παρόλο που πρόσφατα δημιούργησε κι εκεί appstore, δεν το έκανε αποκλειστικό μαγαζί. Γιατί, για εξήγησέ το να το καταλάβουμε! Εκεί γιατί αφήνει κι άλλους να πουλάνε παραδίπλα; Ποια η διαφορά, γιατί δεν αφήνει στο ios ένα ελεύθερο appstore δίπλα στο δικό της, και το αφήνει στο mac os, δεν το βρίσκεις αντιφατικό; Θα μου πεις, "για θέμα ασφάλειας"; Μα στο mac os, δεν την ενδιαφέρει η ασφάλεια; Θα μου πεις, "άλλο το ένα, άλλο το άλλο"; Γιατί άλλο το ένα και άλλο το άλλο; Εδώ σε θέλω!

Καθόλου αντιφατικό. Το Mac app store απλά βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο και δεν θα μπορούσε να έχει την υποδομή να στηρίξει ένα full-featured λειτουργικό όπως το Mac OS X. Μάλλον αναγκαία και έξυπνη κίνηση θα το έλεγα. Και μάλιστα πιστεύω ότι όταν θα έχουν έτοιμη αυτήν την υποδομή, θα το κάνουν.

Εδώ κοτζάμ Microsoft σκέφτεται σοβαρά να διαθέσει τα Office επίσημα και με βούλα 30% μέσω Mac app store γιατί φοβάται ότι θα χάσει την πελατεία της... αυτό δεν το άκουσες?

Να σου πω, εγώ τη διαφορά; Γιατί στο mac os δεν την παίρνει να κάνει αλλιώς, θα το έκλεινε το μαγαζί! Αν την έπαιρνε, θα πληρώναμε για κάθε πλήκτρο που πατάμε, και φοβάμαι ότι μερικοί από εδώ πέρα θα το υποστήριζαν με αυτοθυσία.

Αν την έπαιρνε την Google, θα πλήρωνες για κάθε αναζήτηση που κάνεις με τη μηχανή της, 'και φοβάμαι ότι μερικοί από εδώ πέρα θα το υποστήριζαν με αυτοθυσία'. Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι άπειρα σαν την φαντασία του ανθρώπου. Μπορώ να κάτσω να σου γράψω κατεβατά ολόκληρα για το πως θα μπορούσε να στα πάρει χοντρά η Google αλλά δεν το κανει επειδή 'δεν την παίρνει'.

Άσχετο με το θέμα της είδησης όμως.

Αυτό με κάνει και απορώ, Δέχεστε με λατρεία ο,τι σας επιβάλλει μια εταιρία, λες και είναι θρησκεία, είτε λέγεται apple, είτε λέγεται google, είτε οτιδήποτε.

Ποιος το δέχεται? Αν δεν δέχομαι κάτι σταματώ να αγοράζω από αυτούς. Αυτό θα τους πονέσει, όχι να διαμαρτύρομαι ή να μυξοκλαίω άσκοπα σε φόρουμ...

Πιο πάνω, είπε ένας φίλος ότι είναι φυσικό η κάθε εταιρία να κοιτάζει το συμφέρον της. Συμφωνώ απόλυτα, το θέμα είναι εμείς γιατί κοιτάμε το συμφέρον αυτής της εταιρίας και όχι το δικό μας! Εμείς είμαστε οι παράλογοι, όχι αυτές. Σε λίγο θα ακούσω μου φαίνεται ότι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι για τις τιμές που πληρώνουμε την κάθε apple, την κάθε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, για τους τόκους στις πιστωτικές, και ότι αν πέσουν οι τιμές θα πρέπει να πενθήσουμε!

Χαλάρωσε, εδώ απλά σχολιάζουμε ότι αναγνωρίζουμε την κίνηση της Apple ως λογική για το δικό της οικονομικό συμφέρον, δεν ερωτευθήκαμε κιόλας. Το ποιο είναι το συμφέρον του καθένα μας μόνο οι ίδιοι μας το ξέρουμε. Εμένα πχ με αφήνει παγερά αδιάφορο η είδηση. Απλά διαφωνώ με κάποια σχόλια παιδιών και λέω τη γνώμη μου.

Για κοιτάξτε και λίγο στο macrumors να δείτε κράξιμο που έχει πέσει, κι ας είναι site ειδικά για την apple. Αλλά εκεί είναι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, όχι οπαδοί.

Το αντίθετο φίλε μου. Δεν είναι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Από τη στιγμή που κυκλοφορούν εναλλακτικές προτάσεις στην αγορά, οπαδός είμαι όταν κάθομαι και κλαίω/παρακαλάω τη μοίρα μου σε sites για την Apple και δεν τους στέλνω στο διάολο να αγοράσω επί τόπου android και να μην ασχοληθώ ξανά. Αυτό είναι συνειδητοποιημένος καταναλωτής.

Η Apple βάζει τα χεράκια της και βγάζει τα ματάκια της.Στο τέλος ο κόσμος θα την γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του και θα ψάχνει να βρέι απο που την ήρθε.Νομίζει οτι παίζει μόνη της πλέον αλλα πριν το καταλάβει θα έχει μείνει μόνη της.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε τις ανοχές τις ...κοινωνίας μας.

Για παράδειγμα, το εμαιλ και το διαδίκτυο ξεκίνησαν ως "δωρεάν" υπηρεσίες εξαιτίας των πανεπιστημίων. Μην αγνοείτε πόσο τυχεροί είμαστε παγκοσμίως που δεν πρόλαβαν οι εταιρείες...

Το sms όχι, γιατί οι εταιρείες είχαν τον έλεγχο. Μην πει κανείς ότι με τα χρήματα που πληρώνει ο καθένας μας για κινητό τηλέφωνο δεν μπορεί να έχει "άπειρα" sms. Σαν το καρτελ πετρελαίου έχουν καταλήξει.

Τα προγράμματα στα λειτουργικά τα αγοράζει ο καθένας μόνος του, γιατί τα λειτουργικά φτιάχτηκαν πολύ πριν μπορέσει κάποια εταιρεία να οργανωθεί και να φτιάξει "App Store".

To iOS ξεκίνησε από την αρχή ως μονοπώλιο και με τον πλήρη έλεγχο της apple. Επομένως σου λέει (ότι και οι Έλληνες έμποροι μια ζωή...): "Κι αν σ' αρέσει!"

Ασφαλώς και είναι καταπληκτικό να έχεις ένα τεράστιο κατάλογο με προγράμματα όλων των ειδών που βρίσκεις πολύ γρήγορα αυτό που θες.

Αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, σκάβουμε το λάκο μας, γιατί αντί να προωθούμε την ιδέα των ανοιχτών συστημάτων (πάντα θα υπάρχουν προγράμματα επί πληρωμή), καταλήγουμε να "ξεπουλάμε" ακόμα και τις δωρεάν εφαρμογές για χάρη της apple.

Αν κάποια στιγμή η microsoft είχε Χ κατακραυγές για τις τακτικές της, η apple θα έπρεπε τώρα να έχει 100Χ.

Παίδες σόρρυ για το offtopic, αλλά εγώ πίστευω πως όταν αγοράζουμε έναν e-book reader μπορούμε να διαβάσουμε τα pdf όπως στον υπολογιστή μας. Γιατί αν μπλέκει η Ιστορία με κλειδώματα,δικαιώματα κτλ. δεν αξίζει η αγορά. Υπάρχει κανένας ξεκλείδωτος;

Διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια και έχω να πω το εξής

Καλα κάνει η Apple σαν επιχειριματίας, καλά κάνουν και οι MS κλπ για το μονοπωλιακό χαρακτήρα ή το καθεστώς σου νοικιάζω για να μπείς ταρίφα το 10-20-30-40% κλπ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν κάνει κάτι τέτοιο η APPLE θα "φάει κράξιμο" που θα το φάει όμως και οποιαδήποτε άλλη εταιρία το κάνει βλέπε MS.

Τι με νοιάζει εμένα τώρα σαν χρήστη αν είναι ΜΑΓΑΖΙ , αν έιναι BROWSER, αν είναι οτίδηποτε άλλο. Μόνο τους χρήστες δεν συμφέρουν αυτά τα γεγονότα και κάθεστε και διαφωνείτε λες και είστε δικιγόροι τις μιας ή της άλλης.

Για φανταστείτε να έλεγε η MS στα windows απογορεύεται να κάνετε install to I-tunes και αν το κάνετε install τότε η Apple πρέπει να δώσει στην MS κάποιο ποσοστό επι των πωλήσεων των προγραμμάτων που μπαίνουν μέσα. Η να μην μπορούσατε να βάλετε άλλο browser στα windows εκτός αν πέρνει κάποιο ποσοστό απο τις εταιρείες των browser.

Ή για φανταστείτε να έλεγε η apple οτι στα macOS δεν μπορείτε να βάλετε το Α σχεδιαστικό πρόγραμα γιατί δεν το εγκρίνουμε και πρέπει να βάλετε το BmacOS γιατί είναι δικό μας.

Γι αυτούς που μιλάνε για μαγαζιά και της MS τα windows μαγαζί είναι και όμως την κάναμε να βγάλει το IExplorer για να μπορεί ο χρήστηςνα διαλέγει όποιον browser θέλει ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ (αναφέρομαι στους χρήστες γενικά)

Φτάνει πια με το αν είχατε εταιρία τι θα κάνατε κλπ κλπ πολύ επιχειριματίες έχουμε μαζευτεί εδω μέσα :)

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ προς όλους :)

Για κάθε αγορά μέσω του In App Purchase η Apple θα έχει προμήθεια 30%.

...Figures...

<!-- TROLLING STARTS HERE -->

Η ελεεινή «Μήλον» έγινε ακόμα πιο ελεεινή! (Trolling για την «Μήλον» επιβάλετε!)

Αλλά ότι και να λέμε εμείς, το μάρκετινγκ/πλύση εγκεφάλου είναι πέραν οτιδήποτε αρνητικού υπάρχει για την εταιρεία. Τόσο καλά το παίζουν το παιχνίδι. Σε αυτό την παραδέχομαι.

<!-- TROLLING ENDS HERE -->

Το appstore λεγεται appSTORE και οχι appBROWSER ουτε appOS.

Οταν χρησιμοποιεις "μαγαζι-γωνια" πληρωνεις "αερα" στον ιδιοκτητη.

Αυτο συμβαινει τα τελευταια 1000 χρονια στον εμπορικο κοσμο ειτε εχεις περιπτερο , ειτε εχεις 3πατο πολυκαταστημα.

Αν διαφωνεις ευτυχως μπορεις να επιλεξεις κατι αλλο.

Η apple δεν θα αλλαξει γνωμη ουτε απο φορουμ , ουτε απο blog.

Αμα δει οτι πεφτουν οι πωλησεις της τοτε ναι ισως αναθεωρησει την πολιτικη της.

Το appstore μπορεί να λέγεται store αλλά είναι κομμάτι του λειτουργικού με την έννοια ότι είναι ο μόνος στην ουσία τρόπος να περάσεις εφαρμογές στο κινητό (μη μου πείτε για Cydia και Jailbreak, τα ξέρω και τα έχω κάνει, η Apple τα έχει πολεμήσει και δεν απευύνονται στον τυπικό αγοραστή της Apple).

Αν μπορούσε κάποιος ελεύθερα και έυκολα να βάλει εφαρμογές στο iphone με άλλο τρόπο, ας πουλούσανε στο μαγαζί τους ότι θέλανε. Ούτε όταν αγόρασα το κινητό πριν από τρία (σχεδόν) χρόνια, υποννοούσε κανείς ότι η Αππλε για το καλό μου θα είχε έλεγχο στο ποιες εφαρμογές θα μπορώ να έχω.

Και αυτός είναι και ο λόγος που κρατιέμαι (ακόμη ) από το να αγοράσω το IPad. Μου έρχεται κουτί σαν hardware, μου αρέσει πολύ, έχει ένα πρόγραμμα που το θέλω και μάλλον δεν πρόκειται να βγει σε άλλη πλατφόρμα, αλλά δεν θέλω άλλο νταβατζιλίκι στο κεφάλι μου. Οπότε περιμένω για αξιόλογη πρόταση στο ίδιο μέγεθος από αλλού.

Όπως είπαν και πολλοί άλλοι, το App Store είναι μεν μαγαζί αλλά είναι το μοναδικό μαγαζί στο οποίο έχεις πρόσβαση από iOS. Και το plaisio είναι μαγαζί αλλά από το pc μου μπορώ να μπω και στο eshop και να αγοράσω από εκεί. Το να μη θες μέσα στο μαγαζί σου να στήσει κάποιος πάγκο και να πουλάει χωρίς ποσοστά είναι λογικό. Ένας έμπορος όμως δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τακτικές ώστε να μην επιτρέπεται σε πελάτες τους να είναι πελάτες και άλλων καταστημάτων. Της Apple γιατί της επιτρέπεται να το κάνει; Μήπως τις δίνει τσάμπα τις συσκευές και βάζει τέτοιους όρους; Γιατί τότε να το καταλάβω το οποίο κλείδωμα όπως πχ το sim locking που έχουν συσκευές κινητής στο εξωτερικό. Ναι, όταν μου δίνεις ένα iPhone αξίας 599 δολαρίων μόνο 99 δολάρια έχεις δικαίωμα να μου βάζεις όρους και να κλειδώνεις μια συσκευή ώστε να βγάλεις λεφτά από εκεί αφού με την τιμή που μου το δίνεις έχεις σίγουρα ζημία αν δεν το κάνεις. Όμως όταν το αγοράζω στην πλήρη τιμή με τα λεφτά μου γιατί μου το κλειδώνεις και μου βάζεις περιορισμούς ρε κερατά;

Έχω iPhone 3GS με παλιά bootrom και φυσικά jailbreak. Αν δεν μπορούσα να παρακάμψω το νταβατζιλίκι της Apple στη συσκευή μου δε θα την αγόραζα για κανένα λόγο. Υπάρχει το αποδεκτό κέρδος, υπάρχει και η αισχροκέρδεια. Φυσικά είναι σχετικό με τις ηθικές αξίες του καθενός το εάν θα θεωρήσει κάποιο κέρδος λογικό ή αισχρό. Εγώ προσωπικά πάντως θεωρώ πως είναι αισχροκέρδεια το να πουλάς συσκευές με κέρδος 300% και παραπάνω και να απαγορεύεις σε όσους τις αγοράζουν να αγοράζουν λογισμικό και υλικό από αλλού γι' αυτές τις συσκευές. Και φυσικά είναι μονοπωλιακή τακτική και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς γιατί είναι γεγονός. Το ότι βρίσκει ανοχή η παραθυράκια του νόμου η Apple ώστε να την εφαρμόζει είναι άλλο θέμα.

Μια χαρά τα λένε οι αποπάνω. Αν πάρεις συσκευή apple δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις. Αυτό καταπατά την ελευθερία σου σαν χρήστη. Αν δεν το ήξερες από την αρχή κρίμα (ας το έψαχνες περισσότερο). Αν το ήξερες και γουστάρεις είσαι θύμα.

Εκτός από το να αυξάνεις το post count σου έχεις να πεις τίποτα ουσιαστικό;

Μια χαρά τα λένε οι αποπάνω. Αν πάρεις συσκευή apple δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις. Αυτό καταπατά την ελευθερία σου σαν χρήστη. Αν δεν το ήξερες από την αρχή κρίμα (ας το έψαχνες περισσότερο). Αν το ήξερες και γουστάρεις είσαι θύμα.

Ότι ουσιαστικό είχα να πω το είπα στις προηγούμενες σελίδες, απλώς κανείς δεν φάνηκε να τα κατανοεί. Πλέον τέλος! Τώρα μόνο τρολλάρισμα. B)

Τι να κάνουμε, μερικοί το γουστάρουν από τη φύση τους το νταβατζιλίκι. Και φυσικά επειδή είναι οπαδοί και όχι καταναλωτές τρέχουν να προασπίσουν το δικαίωμα της κάθε εταιρίας να κάνει ότι γουστάρει. Τι να λέμε τώρα.

Και φυσικά η κάθε εταιρία έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει από τη στιγμή που δεν καταπατά τους νόμους (που γι' αυτό ψιλοαμφιβάλω όσον αφορά τη συγκεκριμένη πολιτική) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ηθικό αυτό που κάνει ούτε ότι είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ εγώ σαν καταναλωτής.

Όπως είπα, iPhone έχω, γουστάρω τα προϊόντα της εταιρίας, δε γουστάρω όμως την εταιρία και τις τακτικές τις. Γιατί είμαι καταναλωτής και όχι οπαδός. Μερικοί είστε οπαδοί και τα βλέπετε όλα λογικά και τέλεια.

Και για να θυμίσω και λίγο ιστορία, το 96 η Netscape πήγε τον κολοσσό Μicrosoft στα δικαστήρια για κάτι πολύ πιο απλό από την αποκρουστική μονοπωλιακή πρακτική της Apple σήμερα. Την πήγε στα δικαστήρια όχι γιατί δεν επέτρεπε άλλο λογισμικό να τρέξει στο λειτουργικό της (όπως κάνει η Apple) όχι γιατί δεν άφηνε άλλους browser να τρέξουν στο λειτουργικό της (όπως κάνει η Apple) αλλά απλά γιατί συμπεριλάμβανε άλλο ίδιο λογισμικό σαν το δικό της άρρηκτα συνδεδεμένο με το λειτουργικό. Με λίγα λόγια, ο καθένας θα μπορούσε να εγκαταστήσει Netscape Navigator αλλά η Netscape την κάθισε στο σκαμνί γιατί συμπεριλάμβανε το δικό της browser και έτσι δεν έμπαινε ο κόσμος στη διαδικασία να κατεβάσει τον Netscape. Αν τα πράγματα ήταν σήμερα όπως τότε ο Saurik θα μπορούσε να είχε καθίσει την Apple στο σκαμνί όχι γιατί δεν αφήνει το Cydia να εγκατασταθεί στο iOS. Δε θα τολμούσε καν η Apple να κάνει κάτι τέτοιο εκείνη την εποχή. Θα μπορούσε να την καθίσει στο σκαμνί απλά και μόνο γιατί περιλαμβάνει το App Store με το iOS πακέτο και όχι ξεχωριστά. Δυστυχώς για μας τους τελικούς καταναλωτές τα πράγματα δεν είναι σήμερα όπως ήταν τότε.

Οταν αγοραζεις το iphone/ipad το κανεις για το ios και το appstore του , αλλιως το αγορασες για τους λαθους λογους και επρεπε να παρεις αλλο κινητο/tablet.

Μαζι με τα πλεονεκτηματα που ερχονται με το ios και το appstore ομως , ερχονται και καποιες δεσμευσεις.

Τα ζυγιζεις και κανεις την επιλογη σου.

Την apple την παιρνει να κανει μονοπωλιακες τακτικες οχι γιατι εχει "οπαδους" , αλλα γιατι αυτα που προσφερει (ios,appstore) δεν τα προσφερουν στο ιδιο επιπεδο οι αλλοι. Θες αυτα? Πας Apple. Δεν θες τις δεσμευσεις , υποχωρεις στις εναλλακτικες λυσεις του ανταγωνισμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...