eAnagnostis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως, εκτός αν είστε μεγαλομέτοχοι της Apple, δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα βρίσκεται όλα τόσο λογικά. Κατ' αρχήν, τα έξτρα κόστη που προκύπτουν από αυτήν την κίνηση δε νομίζετε ότι θα περάσουν στον καταναλωτή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο; Επίσης, αυτό που κάνει η Apple είναι σα να λέμε ότι επειδή έχω Windows και Chrome θα πρέπει να πληρώνω τη Microsoft και την Google κάθε φορά που αγοράζω από τον browser. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως, εκτός αν είστε μεγαλομέτοχοι της Apple, δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα βρίσκεται όλα τόσο λογικά. Κατ' αρχήν, τα έξτρα κόστη που προκύπτουν από αυτήν την κίνηση δε νομίζετε ότι θα περάσουν στον καταναλωτή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο; Επίσης, αυτό που κάνει η Apple είναι σα να λέμε ότι επειδή έχω Windows και Chrome θα πρέπει να πληρώνω τη Microsoft και την Google κάθε φορά που αγοράζω από τον browser. Καμία σχέση. Δεν είναι browser το appstore. Είναι ΜΑΓΑΖΙ. Στο παράδειγμα που έφερες... είναι σαν να μπαίνεις στο Πλαίσιο (π.χ.) και εκεί μέσα να είναι κάποιος άλλος που να πουλάει τα δικά του προϊόντα ΜΕΣΑ όμως από το site του Πλαίσιο. Εσύ, εάν είχες ένα online store, θα επέτρεπες μία τέτοια χρήση της ιδιοκτησίας σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikeklik Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 off topic αλλα μου δημιουργήθηκε μια απορία διαβάζοντας την είδηση.σε banking εφαρμογές η apple Έχει κέρδος;παίρνει προμήθεια απο τις συναλλαγές που γίνονται στα διάφορα banking apps? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως, εκτός αν είστε μεγαλομέτοχοι της Apple, δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα βρίσκεται όλα τόσο λογικά. Μακάρι να ήμουν μεγαλομέτοχος της Apple... Κατ' αρχήν, τα έξτρα κόστη που προκύπτουν από αυτήν την κίνηση δε νομίζετε ότι θα περάσουν στον καταναλωτή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο; Για ποια έξτρα κόστη μιλάς? Για ανέλυσε το λίγο. Επίσης, αυτό που κάνει η Apple είναι σα να λέμε ότι επειδή έχω Windows και Chrome θα πρέπει να πληρώνω τη Microsoft και την Google κάθε φορά που αγοράζω από τον browser. Πολύ ατυχές και άκυρο παράδειγμα. Καμία σχέση με αυτό που γίνεται. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά τι λέει η είδηση. Πολύ εύστοχο όμως το παράδειγμα του φίλου πιο πάνω. Δηλαδή αν εσύ έμπαινες στην ιστοσελίδα (ή το μαγαζί) του Πλαισίου και αγόραζες προιόντα του Multirama θα σου φενόταν λογικό?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Καμία σχέση. Δεν είναι browser το appstore. Είναι ΜΑΓΑΖΙ. Στο παράδειγμα που έφερες... είναι σαν να μπαίνεις στο Πλαίσιο (π.χ.) και εκεί μέσα να είναι κάποιος άλλος που να πουλάει τα δικά του προϊόντα ΜΕΣΑ όμως από το site του Πλαίσιο. Εσύ, εάν είχες ένα online store, θα επέτρεπες μία τέτοια χρήση της ιδιοκτησίας σου; Περισσότερο μοιάζει με το εξής: Το Πλαίσιο δεν δέχεται να πουλά laptop που περιέχουν λογισμικό που βοηθά τον χρήστη να κάνει αγορές από το Eshop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Ο καταναλωτής στο τέλος θα επιβαρυνθεί με το να ανέβει η τιμη. Οπότε τι τρελαίνεται και η SONY. Θα βάλει ένα +30 και τέλος . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thes1os Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως, εκτός αν είστε μεγαλομέτοχοι της Apple, δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα βρίσκεται όλα τόσο λογικά. Δεν είναι ανάγκη να είσαι fun με παρωπίδες για να το θεωρήσεις λογικό. Μπορεί απλά να έχεις αποδεχθεί τους νόμους της ελεύθερης αγοράς. Κατ' αρχήν, τα έξτρα κόστη που προκύπτουν από αυτήν την κίνηση δε νομίζετε ότι θα περάσουν στον καταναλωτή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο; Αν έχεις λοιπόν αποδεχθεί τους νόμους της αγοράς έχεις αποδεχθεί και αυτό. Και πιστεύεις ότι ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει και σαν ελεύθερος καταναλωτής σε μια ελεύθερη αγορά (...πώς ευτελίζεται έτσι η έννοια της ελευθερίας...) θα επιλέξεις άλλο προιόν που θα κρίνεις ότι σε συμφέρει. Τώρα για να το κάνει αυτό η Apple (και πολλά άλλα που κάνει) θα έχει κρίνει πώς η κίνηση αυτή την θέτει σε πλεονεκτικότερη θέση απο τις ανταγωνίστριες εταιρίες. Κάτι θα ξέρει παραπάνω ολόκληρη Apple για την συμπεριφορά των "ελευθερων καταναλωτών". Στο κάτω - κάτω, Δεν πουλάνε όλοι το ίδιο. Η Apple στοχευει μάλλον σε διαφορετικό κοινό - απαιτήσεις πουλώντας αντίστοιχα το προϊόν της. Γιατί θα πρέπει να τους βάζουμε έτσι στο ίδιο τσουβάλι; Εγώ λοιπόν δεν έχω καμία απαίτηση από καμία εταιρία. Μαζί το έχουμε το μαγαζί με την Apple; Βλέπω κρίνω επιλέγω αγοράζω (κατάντια...) Ο καιρός θα δείξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kiriakr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Αν θες να ανοιξεις καταστημα στο Mall και να εκμεταλλευτεις τους πελατες που τραβαει το ονομα του , περα απο το ενοικιο πληρωνεις και ποσοστο επι των κερδων σου στο Mall. Αν δεν θες ανοιγεις το καταστημα σε μια γειτονια και παιζεις μπαλα μονος σου. (αν και εκει πολλες φορες αναλογα την επιχειρηση και την γειτονια πληρωνεις "αερα" στον ιδιοκτητη. Το ιδιο συμβαινει και με το appstore. Αν δεν το καταννοει καποιος που ειναι 15 ή προερχεται απο υπαλληλιστικη οικογενεια που δεν ειχε ποτε ουτε περιπτερο , τοτε το καταλαβαινω. Οι υπολοιποι απλα βρηκατε ακομα ενα τοπικ να κραξετε την apple για μια πρακτικη που υπαρχει στον εμπορικο κοσμο τα τελευταια 1000χρονια. Πριν συνεχισουν οι παρανοησεις ξαναλεω: η apple δεν επιτρεπει apps που για in-app αγορες δεν χρησιμοποιουν το συστημα του appstore (με το 30% χαρατσι βεβαια). (ετσι βεβαια προστατευει και τον χρηση απο απατες , αλλα αυτο ειναι μικρα γραμματα). Ώστε "για το καλό μου" δηλαδή? Να με προστατέψει από απάτες? Δεν είναι κακή η προστασία, αλλά η προστασία με το ζόρι έχει άλλα ονόματα. Και τι σχέση έχει αυτή η πρακτική με καταστήματα? Εγώ το βλέπω αλλοιώς, ας πούμε σαν να αγόρασα ένα cd player από ένα κατάστημα και μετά να πρέπει να αγοράζω μόνο από εκεί CDs. Και πολλοί ξεχνάνε ότι το app store είναι μονόδρομος για εφαρμογές για τον πολύ κόσμο (γιατί μερικοί-μάλλον λίγοι έχουμε και τη cydia). Αγοράζεις ένα από τα κορυφαία smart phones επειδή θέλεις να έχεις έναν υπολογιστή στην τσέπη σου και στη συνέχεια μπαίνουν περιορισμοί για το ποια προγράμματα θα τρέχει. Με τη λογική ορισμένων η MS θα έπρεπε να μην επιτρέπει το τρέξιμο του FF στο λειτουργικό της. Αυτά βλέπω και μένω στο Linux όσο γίνεται περισσότερο (στο σπίτι υπάρχει και Mac και υπολογιστής με Win7 αγορασμένα). Κρίμα για την Apple της οποίας ήμουν φαν από tην εποχή του Apple II (τον οποίο ζαχάρωνα στα τότε ξένα περιοδικά - άπιαστο τότε όνειρο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Το θέμα είναι πολύ απλό, καθαρά εμπορικό, και εσείς το έχετε αναγάγει σε χίλιο-δυο άσχετα πράγματα, ως συνήθως. Η προσπάθεια να γίνει κατανοητό έγινε, απέτυχε, τέλος. Προσωπικά παραιτούμαι. Καλό κουράγιο σε όποιον το συνεχίσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Περισσότερο μοιάζει με το εξής: Το Πλαίσιο δεν δέχεται να πουλά laptop που περιέχουν λογισμικό που βοηθά τον χρήστη να κάνει αγορές από το Eshop. Το έχετε κάνει πολύ περίπλοκο το θέμα παιδιά ενώ είναι πολύ απλό.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν να τα βάλουμε σε μια σειρά το kindle υπάρχει και λειτουργεί . Σε κάνει redirect λέει σε μια σελίδα στον safari και κάπως τεσπα έγινε δεκτή. η sony έφαγε άκυρο γιατί αγοράζεις μέσα απο την εφαρμογή Η apple λέει ότι δεν θα επιτρέπει τους χρήστες να αγοράζουν μέσα απο την εφαρμογή ή να βλέπουν αυτά που έχουν αγοράσει έξω απο την εφαρμογή Επομένως ΕΠειδή πολλοί έχουν αγοράσει βιβλία απο το kindle και έχουν πληρώσει δεν μπορεί να τους απαγορέυσει τώρα να μην μπορούν να δουν αυτά που αγόρασαν καθώς η apple τελικά τους έδωσε αυτή την δυνατότητα. Άρα η sony ακολουθεί το κόλπο αυτό και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Και μια απορία . Το ipad δεν έχει ebook reader που μπορώ να φορτώσω τα βιβλία που ήδη έχω αγοράσει απο άλλες πηγές? Γιατί λέει να μην μπορεί να δει κάποιος βιβλία που έχει αγοράσει απο εξωτερικές πηγές? Να λειτουργήσει δηλαδή ως απλός ebook reader ? ΥΓ μη κάτοχος apple προιόντων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 @Aztec: η είδηση έχει γίνει update. Η Apple διευκρίνισε ότι δεν απαγορεύει το να διαβάσεις/δεις/ακούσεις περιεχόμενο που δεν έχει αγοραστεί από iPad κλπ "αυτό που κάνει η Apple είναι σα να λέμε ότι επειδή έχω Windows και Chrome θα πρέπει να πληρώνω τη Microsoft και την Google κάθε φορά που αγοράζω από τον browser" Επιμένω σε αυτή τη θέση. To iTunes φυσικά και είναι μαγαζί. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει άλλο μαγαζί για iPad κλπ. Όλα το σύστημα είναι κλειστό. hardware+λογισμικό + μόνο ένα κατάστημα για προγράμματα + το αφεντικό του μαγαζιού θέλει ποσοστά απ' ό,τι γίνεται. Α, ξέχασα, με το iAd θέλει και ποσοστό επί των διαφημίσεων. Όλα αυτά γίνονται φυσικά για το καλό μας και το βέλτιστο user experience, εννοείται. Καλά και πρωτοποριακά τα προϊόντα της Apple, αλλά είναι και πολύ δυνατή στις μονοπωλιακές τακτικές. Εδώ είχε γίνει χαμός που η Microsoft σου φόραγε καπέλο έναν browser, τώρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efstratios Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Καμία σχέση. Δεν είναι browser το appstore. Είναι ΜΑΓΑΖΙ. Στο παράδειγμα που έφερες... είναι σαν να μπαίνεις στο Πλαίσιο (π.χ.) και εκεί μέσα να είναι κάποιος άλλος που να πουλάει τα δικά του προϊόντα ΜΕΣΑ όμως από το site του Πλαίσιο. Εσύ, εάν είχες ένα online store, θα επέτρεπες μία τέτοια χρήση της ιδιοκτησίας σου; Πάλι τα ίδια! Το android την επιτρέπει, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Και για την αντίστοιχη ανάγκη, αφού δεν το επιτρέπει επίσημα η apple, στο ios έχει δημιουργηθεί το jailbreak, που σίγουρα οι πιο πολλοί από εδώ που ξιφουλκούν υπέρ του κλειστού και ελεγχόμενου συστήματος, το έχουν! Στο mac os, η apple, παρόλο που πρόσφατα δημιούργησε κι εκεί appstore, δεν το έκανε αποκλειστικό μαγαζί. Γιατί, για εξήγησέ το να το καταλάβουμε! Εκεί γιατί αφήνει κι άλλους να πουλάνε παραδίπλα; Ποια η διαφορά, γιατί δεν αφήνει στο ios ένα ελεύθερο appstore δίπλα στο δικό της, και το αφήνει στο mac os, δεν το βρίσκεις αντιφατικό; Θα μου πεις, "για θέμα ασφάλειας"; Μα στο mac os, δεν την ενδιαφέρει η ασφάλεια; Θα μου πεις, "άλλο το ένα, άλλο το άλλο"; Γιατί άλλο το ένα και άλλο το άλλο; Εδώ σε θέλω! Να σου πω, εγώ τη διαφορά; Γιατί στο mac os δεν την παίρνει να κάνει αλλιώς, θα το έκλεινε το μαγαζί! Αν την έπαιρνε, θα πληρώναμε για κάθε πλήκτρο που πατάμε, και φοβάμαι ότι μερικοί από εδώ πέρα θα το υποστήριζαν με αυτοθυσία. Αυτό με κάνει και απορώ, Δέχεστε με λατρεία ο,τι σας επιβάλλει μια εταιρία, λες και είναι θρησκεία, είτε λέγεται apple, είτε λέγεται google, είτε οτιδήποτε. Πιο πάνω, είπε ένας φίλος ότι είναι φυσικό η κάθε εταιρία να κοιτάζει το συμφέρον της. Συμφωνώ απόλυτα, το θέμα είναι εμείς γιατί κοιτάμε το συμφέρον αυτής της εταιρίας και όχι το δικό μας! Εμείς είμαστε οι παράλογοι, όχι αυτές. Σε λίγο θα ακούσω μου φαίνεται ότι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι για τις τιμές που πληρώνουμε την κάθε apple, την κάθε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, για τους τόκους στις πιστωτικές, και ότι αν πέσουν οι τιμές θα πρέπει να πενθήσουμε! Για κοιτάξτε και λίγο στο macrumors να δείτε κράξιμο που έχει πέσει, κι ας είναι site ειδικά για την apple. Αλλά εκεί είναι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, όχι οπαδοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Για κοιτάξτε και λίγο στο macrumors να δείτε κράξιμο που έχει πέσει, κι ας είναι site ειδικά για την apple. Αλλά εκεί είναι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, όχι οπαδοί. +1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman79 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Εγω ειμαι "φαν" της apple (imac,macbook pro,ipad,iphone), αλλα οι μ@κ@κιες πρεπει να στυλιτευονται . Γιατι ηξερα οταν αγοραζα π.χ to ipad οτι μετα απο 1 χρονο θα παρουν μια τετοια αποφαση . <<Εγω ειμαι "φαν" της apple>> <<Γιατι ηξερα>> I Rest My Case Η Apple εχει μακρα ιστορια απο τετοιες @#$%^$%. Σαν "φαν" πρεπει να το ηξερες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα