eAnagnostis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Όλες οι εταιρείες κοιτάν το συμφέρον τους, όπως το αντιλαμβάνονται αυτές. Η Sony για παράδειγμα είναι από τους πρωτοπόρους των μονοπωλιακών τακτικών, όπως και το Amazon. Το ζήτημα είναι ότι στα post PC devices περιορίζεται σημαντικά η ελευθερία του PC αλλά και του Mac. Δηλαδή όλο και περισσότερο δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τα προγράμματα που θέλεις από την εταιρεία που θέλεις. Και πια υπάρχουν περιορισμοί και στο πώς και από πού θα αγοράζεις περιεχόμενο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί διαμαρτύρεστε? Η Apple έχει στήσει (μεταξύ άλλων) ένα βιβλιοπωλείο, και δεν θέλει μέσα σ' αυτό να στήνονται άλλα εμπορικά βιβλιοπωλεία. Αν κάποιος θέλει να πουλήσει το βιβλίο του στο βιβλιοπωλείο της Apple τότε μπορεί να το κάνει με το αντίστοιχο "ενοίκιο". Αλλα να διαμαρτύρεστε επειδή το ένα μαγαζί δεν θέλει οι άλλοι να στήνουν περίπτερα μέσα στο μαγαζί του είναι τουλάχιστον γραφικό και δείχνει ότι διαμαρτύρεστε απλώς από συνήθεια και αντίδραση. Η Sony εκμεταλλεύεται το app store για να προωθήσει το μαγαζί της με βιβλία. Και έρχεται η Apple και σου λέει "ώπα ρε φίλε, εμείς μαλάκες είμαστε? Μάζεψε το μαγαζί σου και πήγαινε αλλού". Έτσι απλά. Το (εμπορικά) κακό που το βρίσκετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί διαμαρτύρεστε? Η Apple έχει στήσει (μεταξύ άλλων) ένα βιβλιοπωλείο, και δεν θέλει μέσα σ' αυτό να στήνονται άλλα εμπορικά βιβλιοπωλεία. Αν κάποιος θέλει να πουλήσει το βιβλίο του στο βιβλιοπωλείο της Apple τότε μπορεί να το κάνει με το αντίστοιχο "ενοίκιο". Αλλα να διαμαρτύρεστε επειδή το ένα μαγαζί δεν θέλει οι άλλοι να στήνουν περίπτερα μέσα στο μαγαζί του είναι τουλάχιστον γραφικό και δείχνει ότι διαμαρτύρεστε απλώς από συνήθεια και αντίδραση. Η Sony εκμεταλλεύεται το app store για να προωθήσει το μαγαζί της με βιβλία. Και έρχεται η Apple και σου λέει "ώπα ρε φίλε, εμείς μαλάκες είμαστε? Μάζεψε το μαγαζί σου και πήγαινε αλλού". Έτσι απλά. Το (εμπορικά) κακό που το βρίσκετε? +1000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nightstrike Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Εδώ η apple όχι μόνο απαγορεύει να κάνεις install apps πέραν από το δικό της market, αλλά διαλέγει και ποια apps θα βρίσκονται στο app stοre της με βάση όχι μόνο την απόδοση/bugs (που είναι οκ) αλλά και με βάση τον ανταγωνισμό σε σχέση με τα δικά της προϊόντα!! Λογικό? Εγώ τα κινητά τα βλέπω σαν μικρούς υπολογιστές (ακόμα και το Iphone). Αλλά στα pc δεν συμβαίνει αυτό! Πως Θα σας φαινόταν εάν η TOSHIBA έλεγε ότι δεν μπορείτε να κάνετε Install το Photoshop και πρέπει να αγοράσετε το δικό τους? Οι εταιρίες προσπαθούν να έχουν συνεχώς το μονοπώλιο, μην τους υποστηρίζεται! Αντίστοιχες μ@λ@κίες προσπάθησαν να κάνουν και με το Internet στην Αμερική, δηλαδή ακόμα προσπαθούν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nomedor Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί διαμαρτύρεστε? Η Apple έχει στήσει (μεταξύ άλλων) ένα βιβλιοπωλείο, και δεν θέλει μέσα σ' αυτό να στήνονται άλλα εμπορικά βιβλιοπωλεία. Αν κάποιος θέλει να πουλήσει το βιβλίο του στο βιβλιοπωλείο της Apple τότε μπορεί να το κάνει με το αντίστοιχο "ενοίκιο". Αλλα να διαμαρτύρεστε επειδή το ένα μαγαζί δεν θέλει οι άλλοι να στήνουν περίπτερα μέσα στο μαγαζί του είναι τουλάχιστον γραφικό και δείχνει ότι διαμαρτύρεστε απλώς από συνήθεια και αντίδραση. Η Sony εκμεταλλεύεται το app store για να προωθήσει το μαγαζί της με βιβλία. Και έρχεται η Apple και σου λέει "ώπα ρε φίλε, εμείς μαλάκες είμαστε? Μάζεψε το μαγαζί σου και πήγαινε αλλού". Έτσι απλά. Το (εμπορικά) κακό που το βρίσκετε? Έχεις δίκιο, η κάθε εταιρία έχει το απόλυτο δικαίωμα να σε παρεμποδίζει να εγκαθιστάς εφαρμογές εκτός από αυτές που εγκρίνει η ίδια και σε λίγο η apple μπορεί να καταφέρει να κάνει παράνομο το Jailbreak, πόσο μάλλον να τολμήσει κάποιος να βγάλει κέρδος χωρίς να της δώσει ποσοστά, έχεις σκεφτεί ότι αυτή την προμήθεια στην ουσία την φορτώνεται ο πελάτης; Εγώ πάντως η λέξη που το περιγράφει καλύτερα όλο αυτό έχω ακούσει να την λένε "νταβατζής" Σαν να λέμε να ότι θέλει να βγάλει λεφτά η Corel ή Blizzard χωρίς να δώσει στην MS!!! Αν και προσωπικά ούτε που τολμώ να φανταστώ να στηρίξω μια τέτοια πλατφόρμα από ότι βλέπω η apple για άλλη μια φορά διαλέγει τον "σωστό" δρόμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efstratios Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Από τη μια είναι άδικο να κατηγορούμε μόνο την Apple, για κάτι που κάνει ήδη εξ αρχής το Amazon, αλλά νομίζω και οι άλλες εταιρίες... Από την άλλη, είναι προβληματικός αυτός ο περιορισμός, γιατί κουτσουρεύει συσκευές, ακριβοπληρωμένες... Σε ένα κομπιούτερ, αγοράζουμε οτιδήποτε θέλουμε, από οπουδήποτε, δεν τίθεται θέμα απόδοσης ποσοστών στο λειτουργικό εντός του οποίου χρησιμοποιείται, ή αποκλεισμού του... Για σκεφτείτε αν γινόταν κι εκεί το ίδιο, πώς θα νιώθαμε... Σκέψου, δηλαδή, φίλε Mercyful_Fate, η Apple, να απαγορεύσει για τους mac την αγορά του MS Office, για να μη βγάζουν κι άλλοι κέρδος από τον κόπο της, στο μαγαζί της, όπως λες. Και αντίστοιχα στα Windows, να απαγορευτεί η χρήση του iTunes. ¨Η στην τάδε τηλεόραση, να πληρώνουμε και για τα προγράμματα που βλέπουμε, και να μην μπορούμε να νοικιάσουμε ένα dvd γιατί δεν θα το προβάλλει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Εδώ η apple όχι μόνο απαγορεύει να κάνεις install apps πέραν από το δικό της market, αλλά διαλέγει και ποια apps θα βρίσκονται στο app stοre της με βάση όχι μόνο την απόδοση/bugs (που είναι οκ) αλλά και με βάση τον ανταγωνισμό σε σχέση με τα δικά της προϊόντα!! Λογικό? Δηλαδή ρε φίλε αν εγώ ανοίξω δικό μου μαγαζί και αποφασίσω να πουλάω μόνο προϊόντα δικής μου παραγωγής θα με κατηγορήσεις για μονοπώλιο;;;!!!! Το App Store ανήκει στην Apple τι δεν καταλαβαίνετε;; Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2011 από D.Luffy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
UnderZer0 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Η Amazon επιτρέπει να διαβάζουμε στο kindle βιβλία που δεν έχουν αγοραστεί από την ίδια; Όχι! Γιατί δεν στηλιτεύουμε και την Amazon, λοιπόν; Γιατί η Amazon είναι μαγαζί που πουλάει εξαρχής βιβλία, αρα πιο λογικό να είναι κλειδωμένο, η Apple oχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχουν δηλώσεις από την Apple. Έκανα update στην είδηση. Διαβάστε πριν συνεχίσετε τα σχόλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μάγκες, το μαγαζάκι είναι της Apple, και η ίδια δεν γουστάρει να μπαίνει κάποιος και να απλώνει την δική του πραμάτια εκμεταλλευόμενος τους πελάτες που έχει προσελκύσει το μαγαζί. Που είναι το παράξενο σ' αυτό? Τα παραδείγματα με Windows, Office, IE κλπ. είναι εντελώς άστοχα. Ξανατονίζω: μιλάμε μόνο για το app store, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Όχι για το Mac OS X, τα Windows ή άλλη εφαρμογή γενικής χρήσης. Υπάρχουν δηλώσεις από την Apple. Έκανα update στην είδηση. Διαβάστε πριν συνεχίσετε τα σχόλια. Μια χαρά κίνηση. Λογικότατο! Θέλεις κα. Sony την πελατεία που προσελκύει το App Store? Θα αφήνεις το "ενοίκιο" όπως όλοι οι άλλοι. Δεν θέλεις? Με γεια σου και χαρά σου, στήσε το δικό σου μαγαζί και πούλα ότι θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μια χαρά κίνηση. Λογικότατο! Θέλεις κα. Sony την πελατεία που προσελκύει το App Store? Θα αφήνεις το "ενοίκιο" όπως όλοι οι άλλοι. Δεν θέλεις? Με γεια σου και χαρά σου, στήσε το δικό σου μαγαζί και πούλα ότι θες. Έτσι! Και σχετικά με κάποιο σχόλιο περί "νταβατζή"... Η Apple προσφέρει ένα ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας - λειτουργικότητας.. ΜΟΝΟ για τα προϊόντα της όμως. Αυτό μπορεί, αυτό θέλει, αυτό κάνει. Εάν σου αρέσει το αγοράζεις, εάν όχι δεν το αγοράζεις. Γιατί να κατηγορείται μία εταιρεία για το εάν θέλει να έχει ένα "κλειστό" δίχτυ λειτουργικότητας (που πλέον δεν ισχύει και τόσο); Δεν αρέσει σε κάποιον; Ας μην αγοράσει Apple. Από ό,τι βλέπω προσωπικά εγώ όμως... με έχει καρακαταβολέψει που όλα τα μηλομηχανήματά μου είναι λες και γνωρίζονται από πριν τα αγοράσω και όλα λειτουργούν άψογα, τόσο μεταξύ τους όσο και χώρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mdr21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Αν θες να ανοιξεις καταστημα στο Mall και να εκμεταλλευτεις τους πελατες που τραβαει το ονομα του , περα απο το ενοικιο πληρωνεις και ποσοστο επι των κερδων σου στο Mall. Αν δεν θες ανοιγεις το καταστημα σε μια γειτονια και παιζεις μπαλα μονος σου. (αν και εκει πολλες φορες αναλογα την επιχειρηση και την γειτονια πληρωνεις "αερα" στον ιδιοκτητη. Το ιδιο συμβαινει και με το appstore. Αν δεν το καταννοει καποιος που ειναι 15 ή προερχεται απο υπαλληλιστικη οικογενεια που δεν ειχε ποτε ουτε περιπτερο , τοτε το καταλαβαινω. Οι υπολοιποι απλα βρηκατε ακομα ενα τοπικ να κραξετε την apple για μια πρακτικη που υπαρχει στον εμπορικο κοσμο τα τελευταια 1000χρονια. Πριν συνεχισουν οι παρανοησεις ξαναλεω: η apple δεν επιτρεπει apps που για in-app αγορες δεν χρησιμοποιουν το συστημα του appstore (με το 30% χαρατσι βεβαια). (ετσι βεβαια προστατευει και τον χρηση απο απατες , αλλα αυτο ειναι μικρα γραμματα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efstratios Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μου αρέσει που σπεύδουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα υπερκέρδη κάθε εταιρίας είτε λέγεται apple, amazon, sony, google κλπ, και της οποίας καρφάκι δεν της καίγεται για λόγου μας, εις βάρος των δικών μας συμφερόντων, για να μην πω ενίοτε και βασικών δικαιωμάτων... Προφανώς η Google, που έχει τόσο πιο ανοιχτό το σύστημα των εφαρμογών (προς το παρόν), δεν ξέρει από περίπτερα, μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, και άλλα ευαγή ιδρύματα. Γι' αυτό και έγινε πρώτη μούρη στο λειτουργικό κινητών... Τη βλέπω την apple, στο τέλος, να διαφημίζει για το iphone ότι.... κάνει dual boot! ΥΓ. Σαφώς και έχουμε δικαίωμα, μη σου πω και υποχρέωση, να ασκούμε κριτική σε κάτι που δεν συμφωνούμε! Κι όσοι την αγοράσαμε τη συσκευή, τι πάει να πει, γινόμαστε άβουλα πρόβατα, να μην έχουμε γνώμη, μήπως να κάνουμε και λοβοτομή; Με αυτή τη λογική, δηλαδή δε δικαιούμαι να εκφραστώ αρνητικά (ή και θετικά) για το android, επειδή δεν το αγοράζω; Δηλαδή η δημοκρατία σε τι συνίσταται; Στο δικαίωμα μόνο να αγοράζω ή να μην αγοράζω, αλλά όχι στο δικαίωμα να έχω και να εκφράζω γνώμη, ακόμα κι αν είναι λανθασμένη; Και όχι, κάνω υπεύθυνη δήλωση, δεν είμαι 15 και δεν είμαι υπάλληλος, δικαιούμαι να έχω άποψη γιατρέ μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Σύμφωνα με τον Trudy Miller, οι κανόνες για την έγκριση των εφαρμογών δεν άλλαξαν, αλλά "βάζουμε τώρα ως προϋπόθεση ότι αν μια εφαρμογή δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να αγοράσουν βιβλία έξω από την εφαρμογή, τότε η ίδια δυνατότητα να δίνεται στους πελάτες για αγορές μέσα από τις εφαρμογή (in-app purchase)". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μου αρέσει που σπεύδουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα υπερκέρδη κάθε εταιρίας είτε λέγεται apple, amazon, sony, google κλπ, και της οποίας καρφάκι δεν της καίγεται για λόγου μας, εις βάρος των δικών μας συμφερόντων, για να μην πω ενίοτε και βασικών δικαιωμάτων.... Γιατί θα έπρεπε να καίγεται το καρφάκι της κάθε εταιρίας για του λόγου σου???? Έτσι λειτουργεί η οικονομία και ο κόσμος μας. Όλοι το οικονομικό συμφέρον μας κοιτάμε. Το να μην μπορούμε να το αποδεχτούμε λέγεται αυταπάρνηση και δεν οδηγεί πουθενά. Κανένας δεν μας καταπιέζει τι θα αγοράσουμε και από ποιον (ευτυχώς). Επίσης κανένας δεν υπάρχει που να μας χαρίζει κάτι χωρίς αντάλλαγμα σε αυτή τη ζωή (δυστυχώς)... Πόσο χρονών είστε μερικοί που δεν το συνηδειτοποιήσατε ακόμα? Έχετε βγει στην αγορά εργασίας να βγάλετε δικά σας χρήματα ή απλά τα λέτε έτσι για το γαμώτο? Πάντως θα ήθελα να ήξερα όλοι εσείς που κράζετε, αν ανοίγατε ποτέ δική σας επιχείρηση θα συνεχίζατε να σκέφτεστε έτσι? Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. :devil: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα