Nightstrike Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ απλά εξήγησαν παραπάνω κάποια βασικά στοιχεία, γιατί το iOS multitask ειναι καλύτερο απο το android. Σε πολλα που γράφεις παραπάνω εισαι εντελώς λάθος. Σχεδόν τα πάντα υποστηρίζουν multitask , όπως έγραψα και παραπάνω. Με εξαίρεση κάποιες παλιές εφαρμογές ή εφαρμογές που δεν το χρειάζονται. Είμαι εντελώς λάθος στο ότι η apple επιτρέπει σε συγκεκριμένα πράγματα να τρέχουν στο background? Εντελώς? εδώ λέει ακριβώς ότι σε 7 υπηρεσίες δίνει την δυνατότητα να τρέχουν από πίσω. Πες μου τώρα δεν είναι σε μερικά πράγματα Multitasking αυτό? Ανεξαρτήτως εάν το προτιμάς ή όχι, είναι ή δεν είναι? Γιατί λες ότι είμαι λάθος? Από ένα comment: Only thing different about Android is that developers can choose whatever they want to run in the background, rather than the magical 7 categories. When an application loses its focus, it calls an "onPause" method, then saves the instance state, exactly like iPhone OS4. I know this because I've written Android apps that utilize both onPause and backgrounding. This is by no means a "new method" of multitasking. It's just a gimped method of the current multitasking that exists in Android.
oldnew Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Είμαι εντελώς λάθος στο ότι η apple επιτρέπει σε συγκεκριμένα πράγματα να τρέχουν στο background? Εντελώς? εδώ λέει ακριβώς ότι σε 7 υπηρεσίες δίνει την δυνατότητα να τρέχουν από πίσω. Πες μου τώρα δεν είναι σε μερικά πράγματα Multitasking αυτό? Ανεξαρτήτως εάν το προτιμάς ή όχι, είναι ή δεν είναι? Γιατί λες ότι είμαι λάθος? Από ένα comment: Στο link που δίνεις καταλήγει: "Basically, what Apple has done is to solve all the complaining from users who wanted to do several things at the same time. While this is not 100% multitasking, in the traditional desktop sense, it's a good thing. Consumers won't care about full multitasking if it really works like this. It's all a matter of perception and being able to do what you want to do, as fast as possible, while keeping the sense of speed and a long battery life. With that in mind, this approach seems exactly what the iPhone, the iPod touch, and the iPad needs." Παραπάνω εγραφες ότι ελάχιστες εφαρμογές έχουν multitasking και ειναι προτιμότερο να έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση , παρα λίγες εφαρμογές που το αξιοποιούν. Σου εξήγησα ότι αυτο δεν ισχύει. Άλλο πράγμα δουλεύει σε 2-3 είδη εφαρμογών και άλλο οι εφαρμογές χρησιμοποιούν 7 API για να πετύχουν multitasking. Επίσης ο τρόπος που υλοποίησε η apple το multitasking, ειναι 100 φορές δυσκολότερο απο ένα κλασικό 100% τυπικό multitasking. Αυτο απο μόνο του θα επρεπε να εξηγεί πολλα. Διάλεξε τον ΠΟΛΥ δυσκολότερο δρόμο. Στα Ελληνικα οποίος θέλει να καταλάβει περισσότερα για το θέμα μπορει να διαβάσει αυτο: http://www.navimania.gr/showthread.php?t=23412 Φυσικά είμαστε offtopic.
Nightstrike Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 @oldnew Είπα "μερικές" όχι 2-3 διότι δεν θυμόμουν πόσα ακριβώς ήταν. Επίσης Μερικά από αυτά τα 7 εάν πρόσεξες δεν είναι καινούργια...δεν αναφέρονται σε υπηρεσίες που μπορούν να γίνουν στο background αλλά σε, απόδοση app switching (καλό, αλλά είναι τεχνική για το γρήγορο σήκωμα των apps που σε έναν βαθμό υπήρχε) ή και σε Notigications (που πάλι υπήρχαν). Η λίστα από 7 όπως βλέπεις μικραίνει... Η άποψη του gizmodo ότι μόνο αυτά χρειάζεται ο χρήστης και ότι η apple το έκανε για την μπαταρία είναι λίγο προβοκατόρικη. Αστε εμένα να αποφασίσω εάν είναι σημαντικό. Βγαίνει και η εντύπωση ότι το Multitasking στο android έχει γίνει τελείως χύμα.... 100 φορές δυσκολότερο απο ένα κλασικό 100% τυπικό multitasking. Αυτο απο μόνο του θα επρεπε να εξηγεί πολλα. Διάλεξε τον ΠΟΛΥ δυσκολότερο δρόμο. Είναι πάρα πολύ δυσκολότερος δρόμος να: βγάζεις 7 api αντί 15, να κλείνεις τα πάντα πέραν από αυτά που έχουν api όταν πατάς ένα κουμπί. Ρε να τις κάνουμε κάνα άγαλμα, μόνη της τα σκέφτηκε αυτά? πήγαινε δες άλλη μία αυτό το quote που είπα παραπάνω από το gizmodo. Η διαφορά μπαταρίας είναι μόνο στην ram, ενώ όταν ένα app είναι ανοιχτό υπάρχουν χίλια δυο πράγματα που καίνε περισσότερο ρεύμα (βλέπε οθόνη, Cpu, δέκτες 3g/gps). Δηλαδή το 50% κέρδος σε ram (όπου ίσως μετά το χάνεις γιατί πρέπει να μεταφέρεις τις υπηρεσίες στον σκληρό οπότε αυτό το 50% πάει στο 20%) μας μάρανε? Μπορεί να μιλάμε για ένα 10%(πολύ αμφισβητήσιμο) κέρδος σε ενέργεια όταν λειτουργείς σε Mode multitasking το οποίο όμως επειδή δεν κάνεις όλην την ώρα Multitasking μπορεί να γίνει 2% στην συνολική μπαταρία. Επίσης σου είπα ανεξαρτήτως εάν νομίζεις ότι είναι καλύτερος τρόπος, δεν είναι λιγότεροι οι τρόποι multitasking(κατά πολύ θα έλεγα)? Όλο αυτό μόνο και μόνο για να αποσύρεις ότι είμαι τελείως λάθος, αλλά από ότι φαίνεται θες να διαφωνείς για να διαφωνείς. 32 εκατομύρια posts για να σου δώσω να καταλάβεις ότι η apple έβαλε σε 7 (μερικές!!!) υπηρεσίες την δυνατότητα Multitasking! Τέλος φυσικά και δεν είμαστε off-topic...Το θέμα είναι ios vs android, το topic multitasking ios-android είναι μία ξεκάθαρη υποκατηγορία αυτού.
oldnew Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε μου, εγω ποτε δεν διαφωνώ για να διαφωνώ. Απάντησα σε αυτο που καταλαβα ότι εγραφες. Και αν ξαναδιαβασεις τι εγραφες παραπάνω, αυτο έβγαινε σαν νόημα. Αν ενοουσες κάτι διαφορετικό ειναι άλλο θέμα. Επίσης είπα ότι είμαστε offtopic γιατί το θέμα εχει κολησει αποκλειστικά στο multitasking. Αν έχεις καταλάβει, συζητάμε για θέματα που ειναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξει κάποιος ποιο ειναι καλύτερο. Καθένας κόλαει εκει που τον συμφέρει. Πχ εσι μου δίνεις ένα link για να μου αποδείξεις κάτι, αλλα απο το link που ο ίδιος δίνεις αποριπτεις το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει. Οι υπολογισμοι πόσο κερδίζεις σε ενέργεια ειναι επισης εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθούν. Απο την αρχή επίσης έγραψα ότι η apple ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ κάποιες ιδέες της google. Σε κάθε περίπτωση εγω αυτο που έχω παρατηρησει στην πράξη, ειναι ότι το multitasking του android δουλεύει χειρότερα απο του iOS. Έχω παρατηρησει κοληματα και καθηστερησεις μετα απο ώρα χρήσης οταν γεμίσει προφανώς η ram απο τις διεργασειες που τρέχουν στο background , και πιθανότατα κατα τη διαδικασία shutdown εφαρμογών για ανάκτηση ram. Γι αυτο και πόλοι χρήστες android χρησιμοποιούν εφαρμογές για να κλησουν πραγραμματα. Κάτι που κανονικά δεν χρειάζεται. Πολυ πιθανόν να μη φταίει καν το android αλλα ο τρόπος που υλοποιεί μια εφαρμογη ενας προγραμματιστης. Η υπερβολική ελευθερία που δίνει η google δεν ειναι απαραίτητα πάντα καλο , και οδηγεί ΚΑΙ σε κακογραμενες εφαρμογές. Σε κάθε περίπτωση στο iPhone 4 το multitasking φαίνεται να δουλεύει καλυτερα. Αυτο ειναι το προσωπικό μου συμπέρασμα ητε σωστό ητε λάθος, αλλα πάντα ηλικρινες.
Nightstrike Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Στο τέλος αφήνεις όλες τις 40+ σελίδες που διάβασες (και την δικιά μου παράγραφο που διάβασες λάθος) και μου επιχειρηματολογείς από την εμπειρία σου. Η οποία από ότι καταλαβαίνω είναι μόνο από κινητά άλλων. Η δικιά μου εμπειρία λοιπόν είναι ότι όταν συγκρίνεις high-end κινητά andorid με το ios δεν υπάρχει κανέναν θέμα. Στα low end δεν γνωρίζω γιατί δεν έχει τύχει να τα κοιτάξω. Όμως επειδή συγκρίνουμε λογισμικά θεωρώ ότι εφόσον έχουν μία αξιοπρεπής ram (512?) τα κινητά οφείλουν να ανταποκρίνονται μια χαρά χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Ακόμα και εάν δεν ανταποκρίνονται ας κατηγορούμε το κινητό και όχι το λογισμικό... Κακές εφαρμογές υπάρχουν παντού και ο χρήστης πρέπει να τις αποφεύγει αντί να τις χρησιμοποιεί και να γκρινιάζει για το λογισμικό. Το andrοid μάλιστα έχει ένα watchdog να σε ενημερώνει πιο app χρησιμοποιεί πολλά resources, οπότε μπορείς να ξέρεις. Μια άσχετη σημείωση. Τα κινητά είναι μικροί υπολογιστές, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξέρουμε προγραμματισμό για να τα χρησιμοποιούμε. Στο android μπορείς να βρεις λύσεις για τα πάντα εύκολα και χωρίς να πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό. Διότι συνέχεια ακούω (από άλλο thread Πιθανότατα) ότι "δεν θέλω να σκοτίζομαι". Συμφωνώ αλλά μέχρι ένα σημείο. Όταν ψάχνεις να βρεις κάτι στο google δεν σκοτίζεσαι? Εάν ψάχνεις μόνο στο πρώτο Link πολύ πιθανόν να χάσεις το πιο κάτω που λέει για το αντίθετο. Το να είμαστε προσεκτικοί πρέπει να είναι δεδομένο. Στην τελική αυτοί που δεν θέλουν να σκοτίζονται σε απλά πράγματα δεν σκοτίζονται ούτε στο ένα ούτε στο άλλο λογισμικό (εάν εξαιρέσεις το itunes και τα προβλήματα με μεταφορές αρχείων μέσω οποιουδήποτε τρόπου στο Ios...).
oldnew Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δεν το συνεχίζω γιατί ως συνηθως πουθενά δε θα καταλήξουμε. Να προσθέσω μόνο ότι ξέρω πολυ καλα να διαβάζω. Για 3η φορά το ξαναλεω ξαναδιαβασε τι εγραφες και σε τι σου έγραφα ότι ήσουν λάθος. Το τι έχεις στο μυαλό σου δεν μπορει να ξέρω. Απανταω σε αυτα που γράφεις. Επίσης φυσικά και αναφέρομαι σε κορυφαία android κινητά, τα οποία εχω τεσταρει επανηλιμενα σε καταστάσεις multitasking για να έχω άποψη. Μαλλον εσι δεν έχεις καθόλου σημερινή εμπειρία iOS σε μια σοβαρη συσκευη τύπου iPhone 4 ( δε μιλάω για το 3GS ). Αν την είχες το πιθανότερο ειναι ότι θα συμφωνουσες μαζί μου. Πραγματικά το πιστεύω.
Nightstrike Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Και γιατί δεν λες ότι το Multitasking το περιορίζει μόνο σε μερικά πράγματα η apple όπως μουσική/gps και όχι για τα πάντα? Είπα κάτι για το iOs που δεν ισχύει? Διαφώτισε με. Ναι δεν το συνεχίζεις...
barrcode Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπον ειχα iphone 3g για εναν χρονο και τωρα εδω και εναν χρονο περιπου εχω το galaxy s.Πηρα το galaxy επειδη το iphone 4αργουσε να βγει και ηταν και 100+ ευρω ακριβοτερο.Στο θεμα μας. Η τεραστια διαφορα του i os σε σχεση με το android ειναι η αισθηση της αφης.Στο ios ειναι μακραν ανωτερη ενω στο android μερικες φορες σε ξενερωνουν το κολληματα στην αφη.(προσοχη.δεν λεω οτι ειναι χαλια η αφη του galaxy αλλα με το iphone δεν συγκρινεται). Το θεμα με τις εφαρμογες και η διαφορα app store vs market μικραινει μερα με την μερα αλλα σαφως εδω υπερισχυει το ios. Τωρα η φαση με το flash ειναι ενα θεμα αλλα και στο android αμα εχεις συνεχως ανοιχτο το flash κολλαει καπως στο σερφαρισμα.εδω το android υπερισχυει. Αλλο ενα θεμα ειναι η υποστηριξη που δινει στα κινητα της η καθε εταιρεια.Στο iphone η υποστηριξη ειναι τελεια ενω στο android τελεια ειναι μονο στο nexus λογω google αντε και στα htc.η samsung απαραδεκτη. Ενα τελευταιο πραγμα πραγμα που θελω να πω ειναι το jailbreak στο iphone ειναι απαραιτητο ενω το root οχι τοσο.Ομως στα android παιζει θεμα με τις ρομ.η ρομ π.χ του galaxy ειναι απαραδεκτη.πρεπει να του βαλεις custom rom για να απογειωθει το κινητο,διαδικασια που ειναι πιο δυακολη απο το jailbreak.(π.χ εγω ειχα την εκδοση 2.2 froyo απο custom rom κανα 2 μηνο πριν βγει η επισημη,οποτε πρεπει να εισαι λιγο ψαγμενος) . Εγω προσωπικα οταν ερθει η ωρα να αλλαξω κινητο θα παω σε iphone εκτος και αν το android αλλαξει την αισθηση της αφης χρησιμοποιοντας hardware acceleration(δηλαδη να γινει πιο ομαλη η κινηση οταν ακουμπας το κινητο) κατι που ακουσα θα γινει με την εκδοση 3.
vasilisga Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπον ειχα iphone 3g για εναν χρονο και τωρα εδω και εναν χρονο περιπου εχω το galaxy s.Πηρα το galaxy επειδη το iphone 4αργουσε να βγει και ηταν και 100+ ευρω ακριβοτερο.Στο θεμα μας. Η τεραστια διαφορα του i os σε σχεση με το android ειναι η αισθηση της αφης.Στο ios ειναι μακραν ανωτερη ενω στο android μερικες φορες σε ξενερωνουν το κολληματα στην αφη.(προσοχη.δεν λεω οτι ειναι χαλια η αφη του galaxy αλλα με το iphone δεν συγκρινεται). Το θεμα με τις εφαρμογες και η διαφορα app store vs market μικραινει μερα με την μερα αλλα σαφως εδω υπερισχυει το ios. Τωρα η φαση με το flash ειναι ενα θεμα αλλα και στο android αμα εχεις συνεχως ανοιχτο το flash κολλαει καπως στο σερφαρισμα.εδω το android υπερισχυει. Αλλο ενα θεμα ειναι η υποστηριξη που δινει στα κινητα της η καθε εταιρεια.Στο iphone η υποστηριξη ειναι τελεια ενω στο android τελεια ειναι μονο στο nexus λογω google αντε και στα htc.η samsung απαραδεκτη. Ενα τελευταιο πραγμα πραγμα που θελω να πω ειναι το jailbreak στο iphone ειναι απαραιτητο ενω το root οχι τοσο.Ομως στα android παιζει θεμα με τις ρομ.η ρομ π.χ του galaxy ειναι απαραδεκτη.πρεπει να του βαλεις custom rom για να απογειωθει το κινητο,διαδικασια που ειναι πιο δυακολη απο το jailbreak.(π.χ εγω ειχα την εκδοση 2.2 froyo απο custom rom κανα 2 μηνο πριν βγει η επισημη,οποτε πρεπει να εισαι λιγο ψαγμενος) . Εγω προσωπικα οταν ερθει η ωρα να αλλαξω κινητο θα παω σε iphone εκτος και αν το android αλλαξει την αισθηση της αφης χρησιμοποιοντας hardware acceleration(δηλαδη να γινει πιο ομαλη η κινηση οταν ακουμπας το κινητο) κατι που ακουσα θα γινει με την εκδοση 3. iphone τολμω να πω οτι δεν ειχα το εχω χρησιμοποιησει ομως πολλες φορες τοσο το 3gs οσο και το 4 απο αισθηση οθονης στο galaxy s πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι σε χαλαει το χαιδευεις και ανταποκρινεται ακαριαια, δεν θα πω οτι ειναι καλυτερη απο του iphone αλλα σιγουρα δεν ειναι χειροτερη επισης δεν ξερω ποσο δυσκολη διαδικασια ειναι το jailbreak αλλα ενταξει το φλασαρισμα ρομ ειναι γελοια διαδικασια, μια φορα να το κανεις το εχεις μαθει, υποθεση λιγοτερη απο 5 λεπτα
barrcode Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δοκιμασε να σερφαρεις στο iphone και μετα δοκιμασε και στο galaxy.εκει θα δεις διαφορα. Τωρα να περνας ρομ,clockwork recovery,lagfixes,gps fixes klp ειναι σαφως πιο δυακολο απο οτι ενα jailbreak
vasilisga Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δοκιμασε να σερφαρεις στο iphone και μετα δοκιμασε και στο galaxy.εκει θα δεις διαφορα. Τωρα να περνας ρομ,clockwork recovery,lagfixes,gps fixes klp ειναι σαφως πιο δυακολο απο οτι ενα jailbreak και στον browser που τον χρησιμοποιω δεν μπορω να δω καποια αισθητη διαφορα επισης μην ξεχνας στον browser που αναφερεις το galaxy φορτωνει και flash περιεχομενο κατι το οποιο το iphone δεν κανει και δεν ειναι ελαφρια διαδικασια κοιτα, το gps fix το lagfix κτλ δεν ειναι μερος του φλασαρισματος επειδη το android ειναι ανοικτη πλατφρορμα για αυτο και σου δινονται ολες αυτες οι επιλογες (cwm, kernels και χιλια δυο αλλα) κατι το οποιο εγω σε καμια περιπτωση δεν το θεωρω αρνητικο αν ξερεις 5 πραγματα μεσα απο διαφορα tweaks μπορεις να απογειωσεις το κινητο σου, αν παλι δεν ξερεις και δεν εχεις την ορεξη να ασχοληθεις, του περνας μια φορα μονο μια ρομ, οπως ειπα παραπανω δουλεια διαρκειας 5 λεπτων και εχεις το κινητο σου σε υψηλοτατο επιπεδο
qsis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 και στον browser που τον χρησιμοποιω δεν μπορω να δω καποια αισθητη διαφορα επισης μην ξεχνας στον browser που αναφερεις το galaxy φορτωνει και flash περιεχομενο κατι το οποιο το iphone δεν κανει και δεν ειναι ελαφρια διαδικασια αυτο παντως εχω δει να το παραβλεπουν σε πολλα συγκριτικα και δε μπορω να καταλαβω το λογο, ή μαλλον τον καταλαβαινω , αλλα δεν ειναι και ο,τι πιο ασημαντο
Jastonas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Ισχύει. Και εγώ φουλ android είμαι αλλά στον browser χάνει σε σκρολ αλλά μάλλον κερδίσει σε άνοιγμα σελίδας. Έπαιζα με φίλο μου που έχει 3γς (εγώ δεσιρε) και παρατήρησα πως το iphone δεν κάνει όλη την σελίδα render, για αυτό είναι πιο γρήγορος στο σκρόλιν. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Nightstrike Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά κάντε το flash on demand, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι συνεχώς ανοιχτό. Εγώ έχω παρατηρήσει ότι το scrollarisma στο android γίνεται smooth αφού έχει loadarei όλην την σελίδα, ενώ σε κάποιες σελίδες είναι και πριν... BTW είναι κανένας browser καλύτερος σε αυτό από τον stock?
flik Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Ο opera σε android έχει πολύ γρήγορο scroll, αλλά ούτε κάνει render όλη τη σελίδα, και εμφανίζει και κουκίδες στα γράμματα στο zoom. Ο browser του android ανοίγει όλες τις σελίδες πιο γρήγορα απο το iphone. Το έχω τσεκάρει πολλές φορές, με iphone 4 και sgs. Καλός στο scroll, χωρίς να χάνει σε τίποτα άλλο έναντι του stock είναι ο dolphin, που τον βάζω σε fullscreen και βλέπω 4 ίντσες τη σελίδα...Είναι απολαυστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.