Προς το περιεχόμενο

iOS vs Android

arsenal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια διορθωση,το πρωτο μηλοφωνο φυσικα και ειχε/εχει smshappy.gif

Σωστός.

Πάντως ακόμα και τώρα το κέντρο μηνυμάτων δεν μπορείς να το ρυθμίσεις μέσα από το μενού του iOS.

Και φυσικά η αναφορά παράδοσης/ανάγνωσης που δεν υφίσταται.

Από όσο ξέρω μόνο μέσω Cydia(άρα Jailbrake) μπορούσε να έχεις αναφορά.

Η αναφορά παράδοσης κατά τ'άλλα θεωρείται αυτονόητο. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Σωστός.

Πάντως ακόμα και τώρα το κέντρο μηνυμάτων δεν μπορείς να το ρυθμίσεις μέσα από το μενού του iOS.

Και φυσικά η αναφορά παράδοσης/ανάγνωσης που δεν υφίσταται.

Από όσο ξέρω μόνο μέσω Cydia(άρα Jailbrake) μπορούσε να έχεις αναφορά.

Η αναφορά παράδοσης κατά τ'άλλα θεωρείται αυτονόητο. ;)

Kαμια απολυτως ενστασηhappy.gif

Η αναφορα ηταν μεσα στα 2-3 που με ειχαν "πονεσει" οταν πηρα το iPhone 2G

Τι έγινε ρε παιδιά; Περίμενα μεγαλύτερο θαψιμο του iOS. Αυτο ήταν; :)

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο θάψιμο του iOS από αυτό που γίνεται ΤΩΡΑ!

http://www.youtube.com/android

Αν το honeycomb το είχε φτιάξει η apple... δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνανε τα fanboys τώρα. Ή μάλλον δεν θέλω να το πω :Ρ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο θάψιμο του iOS από αυτό που γίνεται ΤΩΡΑ!

http://www.youtube.com/android

Αν το honeycomb το είχε φτιάξει η apple... δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνανε τα fanboys τώρα. Ή μάλλον δεν θέλω να το πω :Ρ

χαχαχα +1

Τρομερό το HoneyComb! Φυσικά εάν τους πεις ότι τώρα το android έβγαλε πρώτο σωστό λογισμικό για tablet θα σου πουν ότι και το Ipad ήταν το σωστό λογισμικό για tablets!

χαχαχα +1

Τρομερό το HoneyComb! Φυσικά εάν τους πεις ότι τώρα το android έβγαλε πρώτο σωστό λογισμικό για tablet θα σου πουν ότι και το Ipad ήταν το σωστό λογισμικό για tablets!

Πως τα ξέρετε όλα εσείς τα androidοπαιδα... Η προσωπικη μου γνώμη για το honeycomb ειναι η καλύτερη, οσο εχω δει μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Σαφώς ανώτερη απο το iOS για το iPad.

Δαγκωτό Android μόνο και μόνο γιατί το ios είναι apple που την έχει δει κάπως...Υπόψιν το κινητό μου είναι iphone4 και ένα από τα pc μου imac.

Γιατί εμένα όλη αυτή η συζήτηση περί android 3 μου θυμίζει την παροιμία του θυμόσοφου Ελληνικού λαού "Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βγάλαμε" κουλάρατε βρε αφήστε να κυκλοφορήσει για να εκθειάσετε ή να θάψετε. Αυτή η μανία μας να κολλάμε σε κάτι και να μην βλέπουμε τίποτα πέρα από αυτό. Μου έρχεται στο μυαλό και γελάω τον χαρακτηρισμό που δίναμε πιτσιρικάδες "παιδιά του siroco" η "παιδιά του ΚΑΒΟΥ" ανάλογα σε ποια ντισκοτέκ πηγαίναμε στον Πόρο. Τι πήγα και θυμήθηκα βραδιάτικα;

Ότι την εχει δει κάπως η apple θα συμφωνήσω και εγω. Το βέβαιο ειναι ότι ένα λειτουργικο που μπαίνει μόνο σε 1 συσκευη, σε καμια περίπτωση δεν μπορει να επικρατήσει ενός που μπαίνει σε πολλές. Αλλα και η apple θα επρεπε να κάνει πολυ περισσότερα απο όσα εχει κάνει απ' τη στιγμη που εχει σοβαρό ανταγωνισμό και δεν παίζει πλέον μονή της. Επίσης εχει πάψει το iOS να ειναι τόσο καλύτερο απο αλλα, κυριως γιατί εξελίχθηκαν και τα υπόλοιπα. Και δε μιλάω μόνο για το android. Αλλα και για τα νέα wm, που για την ώρα ειναι πολυ πίσω, αλλα είδη δείχνουν ότι θα πανε πολυ καλα μολις βελτιωθούν. Για να μη πω ότι μεγαλύτερη ζημιά θα κάνει στην apple τα wm απο ότι το android.

Το λιγότερο που θα επρεπε να κάνει η apple ειναι να εχει ξεκλειδωτη τη συσκευη, και να μπορείς να κανείς όλα όσα μπορείς σήμερα με jb. Ειναι σχεδόν βέβαιο ότι πόλοι θα αναθεωρουσαν διάφορα που (σωστά) γράφουν. Επίσης το iOS τεχνολογικά ειναι πολυ καλύτερο απ' το android σε πολλα πράγματα ΣΗΜΕΡΑ. Μέχρι χτες δεν είχε multitasking ,σήμερα όμως ασχέτως τι νομίζουν οι περισσότεροι φίλοι των android, το multitasking του iOS βρίσκεται 1 να μη πω 2 επίπεδα πάνω απ' την υλοποίηση του android. Υπερτερεί (το multitasking) σε ταχύτητα, σταθερότητα, μειωμένη κατανάλωση κλπ. Θα μπορούσα να γράψω πολλα πάνω σε αυτο μιας και έχω διαβάσει ανάλυση 40+ σελίδων για το πως δουλεύει το ένα και πως το άλλο, αλλα θα έβγαινα offtopic. Και αναφέρω το multitasking ειδικά γιατί σχεδόν όλοι οι χρήστες android, το νομίζετε για χειρότερο, όχι πραγματικό κλπ. Και φυσικά κάνετε εντελώς λάθος. Το ίδιο ισχύει για μια σειρά αλλα χαρακτηριστικά του iOS.

Το λιγότερο που θα επρεπε να κάνει η apple ειναι να εχει ξεκλειδωτη τη συσκευη, και να μπορείς να κανείς όλα όσα μπορείς σήμερα με jb. Ειναι σχεδόν βέβαιο ότι πόλοι θα αναθεωρουσαν διάφορα που (σωστά) γράφουν.

Αυτά ακριβώς φίλε μου και επιπλέον έλεος με αυτήν την μαμακια το itunes

Θα μπορούσα να γράψω πολλα πάνω σε αυτο μιας και έχω διαβάσει ανάλυση 40+ σελίδων για το πως δουλεύει το ένα και πως το άλλο, αλλα θα έβγαινα offtopic. Και αναφέρω το multitasking ειδικά γιατί σχεδόν όλοι οι χρήστες android, το νομίζετε για χειρότερο, όχι πραγματικό κλπ. Και φυσικά κάνετε εντελώς λάθος. Το ίδιο ισχύει για μια σειρά αλλα χαρακτηριστικά του iOS.

Γιατί βαριέσαι ρε δικε μου.

Άμα έχεις αντικείμενικη και εμπειροστατομενη άποψη ποιος θα σου πει οτι είσαι offtopic.

Εξαλου αυτά είναι τα χρήσιμα post.

Και μια ερώτηση, ποιο κινητο android είναι το αντίστοιχο με το iphone4 σε ισχυ, τιμές κτλ

Το samsung η το htc?

Γιατί είναι λίγο άδικο να συγκρίνουμε λογισμικα σε τελείως διαφορετικά μηχανήματα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Γιατί βαριέσαι ρε δικε μου.

Άμα έχεις αντικείμενικη και εμπειροστατομενη άποψη ποιος θα σου πει οτι είσαι offtopic.

Εξαλου αυτά είναι τα χρήσιμα post.

Και μια ερώτηση, ποιο κινητο android είναι το αντίστοιχο με το iphone4 σε ισχυ, τιμές κτλ

Το samsung η το htc?

Γιατί είναι λίγο άδικο να συγκρίνουμε λογισμικα σε τελείως διαφορετικά μηχανήματα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Θα γράψω μόνο αυτο: σε ένα pc , με το multitasking ουσιαστικά "παγωνουμε" στη μνήμη ένα πραγραμμα και οταν το χρειαστούμε , απλά επαναφέρουμε τα data της εφαρμογής. Τα οποία ειναι στη ram. Αυτη η απλούστατη λειτουργία, ειναι 100% ένα "κανονικό" multitask. Σου τρώει μνήμη, πόρους, και .. κατανάλωση ρεύματος. Σε ένα pc πιθανότατα δε σε απασχολεί ιδιαίτερα κανένα απο αυτα. Σε ένα κινητο όμως σε ενδιαφέρει. Και ειδικά η κατανάλωση ρεύματος. Το multitasking του android , ειναι ποιο "κανονικό" multitask. Και πόλοι το θεωρούν καλο αυτο, χωρίς να ειναι. Φυσικά ΔΕΝ ειναι εντελώς "κανονικό" τύπου pc, ακριβώς γιατί και η google αναγνώρισε τη σημασία των παραπάνω. Η apple ουσιαστικά αντέγραψε κάποιες ιδέες της google, αλλα προχώρησε αρκετά βήματα παραπέρα. Ένα βασικο ειναι ότι, ο προγραμματιστης μιας εφαρμογής χρησιμοποιεί κατάλληλα API κατα τη σχεδίαση της εφαρμογής. Πχ μια εφαρμογη ραδιοφώνου που πχ τρώει 30mb μνήμης οταν εκτελειτε. Οταν ελαχιστοποιηθεί η εφαρμογη κλείνει ένα σωρό κοματια κώδικα τα οποία δε χρειάζονται. Ακούς τη μουσική του ραδιοφώνου, το οποίο και ειναι το μόνο που χρειάζεσαι οταν η εφαρμογη ειναι ελαχιστοποιημενη. Επίσης βλέπεις ότι η ίδια εφαρμογη ελαχιστοποιημενη τρώει πχ 5mb και όχι 30. Ταυτοχρωνως έρχεται στο προσκεινιο ακαριαία, καταναλώνει λιγότερο , δε δημιουργεί προβλήματα πχ καθηστερησεις λόγω ελειψης μνήμης κλπ. Το μόνο μείον ότι απαιτεί τον κατάλληλο κώδικα, το να το λάβει ο προγραμματιστης υπόψιν κατα τη δημιουργεια της εφαρμογής. Σχεδόν το σύνολο των εφαρμογών εχει update και εχει υποστηριχθεί ότι ήταν απαραίτητο. Σχεδόν τα πάντα.

@oldnew

μας τα έχουν πεις αυτά ξανά. Τελικά όμως πόσο κερδίζεις από αυτό σε ώρα ξέρουμε?

Και γιατί δεν λες ότι το Multitasking το περιορίζει μόνο σε μερικά πράγματα η apple όπως μουσική/gps και όχι για τα πάντα? Τελικά μήπως στην γενική χρήση βοηθάει να έχει 2-3 είδη apps παραπάνω που κάνουν Multitasking και να χάνεις 3% παραπάνω ενέργεια; Επίσης το Multitasking το είχε πόσο καιρό πριν το android, τι προτιμάς, να έχεις 1 χρόνο παραπάνω Multitasking με λίγο παραπάνω κόστος σε ενέργεια ή να το έχεις με έναν χρόνο καθυστέρηση αλλά λίγο πιο καλό ενεργειακά?

Στην τελική το android έφερε κάτι λογικό και χρήσιμο αν και ήταν πιο νέο λειτουργικό. Κανονικά έπρεπε να παρακαλάμε το android να φέρει features της apple και όχι το ανάποδο, μιας και ήταν τόσα χρόνια η apple στην αγορά...

@oldnew

μας τα έχουν πεις αυτά ξανά. Τελικά όμως πόσο κερδίζεις από αυτό σε ώρα ξέρουμε?

Και γιατί δεν λες ότι το Multitasking το περιορίζει μόνο σε μερικά πράγματα η apple όπως μουσική/gps και όχι για τα πάντα? Τελικά μήπως στην γενική χρήση βοηθάει να έχει 2-3 είδη apps παραπάνω που κάνουν Multitasking και να χάνεις 3% παραπάνω ενέργεια; Επίσης το Multitasking το είχε πόσο καιρό πριν το android, τι προτιμάς, να έχεις 1 χρόνο παραπάνω Multitasking με λίγο παραπάνω κόστος σε ενέργεια ή να το έχεις με έναν χρόνο καθυστέρηση αλλά λίγο πιο καλό ενεργειακά?

Στην τελική το android έφερε κάτι λογικό και χρήσιμο αν και ήταν πιο νέο λειτουργικό. Κανονικά έπρεπε να παρακαλάμε το android να φέρει features της apple και όχι το ανάποδο, μιας και ήταν τόσα χρόνια η apple στην αγορά...

Εγω απλά εξήγησαν παραπάνω κάποια βασικά στοιχεία, γιατί το iOS multitask ειναι καλύτερο απο το android. Σε πολλα που γράφεις παραπάνω εισαι εντελώς λάθος. Σχεδόν τα πάντα υποστηρίζουν multitask , όπως έγραψα και παραπάνω. Με εξαίρεση κάποιες παλιές εφαρμογές ή εφαρμογές που δεν το χρειάζονται. Δεν προσπαθω να πω ότι το iOS ειναι καλύτερο απ το android. Καθένα εχει συν και πλην, και καθένας αγοραζει ότι γουστάρει.

Multitasking τύπου android, το iOS είχε πολυ πριν μόνο μετα απο jb. Μάλιστα διαλεγες απο 2-3 υλοποιησεις. Το πόσο κερδίζεις σε ενέργεια κανείς δεν ξέρει ακριβώς αλλα οι εκτιμήσεις αναφέρουν 5-15% αναλόγως της χρήσης. Δεν θα σε σώσει, αλλα κάθε τι βελτιωμένο βοηθάει. Πολυ περισσότερο που η αυτονομία θα ειναι πάντα το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις συσκευές. Δεν ειναι καθόλου τυχαίο που το iOS εχει την μεγαλύτερη αυτονομία για ίδια χωρητικότητα μπαταρίας και χωρίς να υπολείπεται πουθενά. (framerate , ταχύτητα ανεξαρτήτως MHz κλπ). Προσωπικα δουλεύοντας το multitasking του iOS, λόγω τιμής πολλές φορές αναρωτήθηκα πόσο πίσω ειναι τα pc, και πόσο καλυτερα θα δούλευαν με τέτοια υλοποίηση.

Στα android διαβάζεις συχνά για εφαρμογές για να κλήσεις άλλες που τρέχουν στο background κλπ, ασχέτως αν ειναι σωστό ή όχι. Κάτι τέτοιο δεν θα δεις στο iOS.

Προσωπικα και εγω πιθανών θα μεταβω σε android στο επόμενο 2πυρινο και με μεγάλη οθόνη κινητο μου. Οι λόγοι δεν ειναι ότι το θεωρώ καλύτερο αλλα κυριως αυτο που έγραψα. Παροπιδες δεν έχω όμως, ουτε το βλέπω ποδοσφαιρικά το θέμα. Η apple εχει κάνει χοντρές βλακείες , οι οποίες αν το ψάξεις θα δεις ότι κάποιο λόγο έχουν πάντα. Να μη χάσει χρήματα απο πουθενά. Να βγάλει και απ τη μύγα ξυγι.. Τεχνολογικά όμως, οταν θέλει να φτιάξει κατι καλο, συνηθως το φτιάχνει καλυτερα απ τον οποιοδήποτε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...