Προς το περιεχόμενο

PSU Silverstone OP-650 -> 49,90€ στο Πλαίσιο

ninos30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ευχαριστω!! Θα αρχισω σφαζοντας κοκορια και βλεπουμε μετα!

Παντως οταν το εβαλα στο ρευμα και πατησα τον διακοπτη την πρωτη φορα, μου εριξε τον γενικο του σπιτιου!

Ξαναδοκιμασα ομως και ολα ειναι οκ απο τοτε. Μηπως πρεπει να ανυσηχω? Βεβαια αυτο εχει γινει και με αλλο υπολογιστη στο σπιτι, οποτε μπορει να φταιει κατι αλλο.

Δεν σε πάει, δεν σε πάει... Αλλα όπως λεν και παραπάνω, που να βρεις και την παρθένα...

Off-topic

Να σας πω και ενα χαβαλε σκηνικο που παιχτηκε εκεινη την ωρα, ηταν τα παιδια του Πλαισιου και συζηταγανε τι καρτα να βαλουν για αντικατασταση μιας χαλασμενης 4870Χ2 που ηταν σε PC στο service. Εψαχναν για 5870 (λογικο) και δεν υπηρχε βεβαια. Και λενε, αντε βαλτου μια 5970 !!!

Πωπω κ@λοφαρδια ο τυπος λεω. Μετα απο λιγο ειδα να το σκεφτονται, να του βαλουν 6950. Και παλι, κωλοτουμπες θα κανει, λεω. :)

Αυτά είναι... Κλεινω το PC. Έπεσα σε κατάθλιψη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μου το ξανακανε..

Βεβαια το προβλημα το εχω αντιμετωπισει ξανα με ενα παλαιοτερο τροφοδοτικο.

Εχω καταληξει στο εξης συμπερασμα:

Η ασφαλεια του σπιτιου πεφτει μονο οταν τα βηματα γινονται με τον εξης τροπο:

1) Συωδεω το τροφοδοτικο στην πριζα

2) παταω τον διακοπτη του τροφοδοτικου

3) ΤΣΑΦ! (πεφτει η ασφαλεια του σπιτιου)

στη συνεχεια,

1) κλεινω τον διακοπτη του τροφοδοτικου

2) κλεινω τον διακοπτη του πολυπριζου,

3) ανεβαζω την ασφαλεια του σπιτιου

4) αναβω τον διακοπτη του πολυπριζου,

5) αναβω τον διακοπτη του τροφοδοτικου

6) ολα κομπλε. Δεν εχω προβλημα με το αναψε-σβησε του τροφοδοτικου.

αν βγει το καλωδιο απο την πριζα, υπαρχει πιθανοτητα να επαναληφθει το πρωτο σεναριο..

Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις πολύμπριζο. Και μετά μπριζα (αν έχεις μια δεύτερη στο δωμάτιο). Κάτι μου λέει ότι πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις έιτε UPS είτε πολύμπριζο με προστασία (αν δεν έχεις)...

Όλα ατά δεν είναι και ότι καλύτερο για το PC σου...

• Moderators

φιλε μου τωρα ειδα το μηνυμα σου, ειχα παρει να κανω κρατηση το τελευταιο 650αρι που υπηρχε και μου λενε το εχει κρατησει ενας αλλος, αν δεν το παρει θα σας παρουμε τηλ να ερθετε να το παρετε.

Οποτε μαλλον πηρα αυτο που αφησες εσυ!

Ενταξει, τουλαχιστον πηρες εσυ το καλο το 850αρι και το 650αρι επιασε τοπο, το πηρα εγω που εχω ενα Enermax 465 9ετιας(!)

Α, γιαυτο με παιρνανε τηλεφωνο μετα στο κινητο? :P

Ομως δε το ειχα κανει τηλεφωνικη κρατηση, παραγγελια online το ειχα κανει, για παραλαβη απο εκεινο το καταστημα ;)

Τα Enermax ειναι αριστα και σκυλια ρε! Σε ενα 485 ειχα σηκωσει το ενεργοβορο τερας που λεγοταν Nvidia 8800GTX, μαζι με Core 2 Duo κλοκαρισμενο, πισω στο... 2006! :)

Μεγειες!

• Moderators

Ααααα εχεις μικρο κουτακι ρε συ!

Εγω να πού θα τα βαλω! Χωρανε ανετοτατα!

Σχεδιασα με κιτρινα βελη.

post-71294-0-71437700-1296860722_thumb.jpg

post-71294-0-46503200-1296860729_thumb.jpg

Μου το ξανακανε....

Το να πέφτει η ασφάλεια στο ξεκίνημα δεν είναι ασυνήθιστο πράγμα.

Όταν είναι άδειοι οι πυκνωτές του τροφοδοτικού (σβηστό για κάποια λεπτά)και το ανάψεις, η φόρτιση των πυκνωτών τραβά στιγμιαία πολύ ρεύμα και σου ρίχνει την ασφάλεια.

Όσο μεγαλύτερο τροφοδοτικό τόσο πιό εύκολα στο κάνει.

Η λύση είναι να αντικαταστήσεις στον πίνακα την ασφάλεια (μικροαυτόματο) που ασφαλίζει την μπρίζα του υπολογιστή, με άλλη κατάλληλη για ρεύματα εκκίνησης ( μικροαυτόματο χαρακτηριστικής Κ αν θυμάμαι καλά )

Αν πάς σε ένα κατάστημα ηλεκτρολογικών και τους πείς το πρόβλημα, θα σου δώσουν τον κατάλληλο.

Το ότι είναι συνηθισμένο δεν σημαίνει και ότι είναι καλό να πέφτει ο μικροαυτόματος στο ξεκίνημα. Κινδυνεύεις να κάψεις το τροφοδοτικό με τα πολλά τσάφ -τσούφ !

Ααααα εχεις μικρο κουτακι ρε συ!

Εγω να πού θα τα βαλω! Χωρανε ανετοτατα!

Σχεδιασα με κιτρινα βελη.

Ε και εσύ τι περιμένεις από κουτί των 45€ :Ρ

Πάντως καλύτερη δουλειά στο δικό μου με τα καλώδια δεν γίνεται... χαλάλι

• Moderators

Καλα μη φανταστεις, σε ενα συγχρονο καλο συστημα, ειδικα αν εχεις κανα crossfire και τα σιντια τερμα πανω σε full tower, και τους δισκους τερμα κατω (οπως εγω), χρειαζεσαι σχεδον ολα τα καλωδια, οποτε και modular να παρεις, παλι χαμος θα γινεται! :P

Νταξει δεν ειναι fully sleeved, αλλα ειναι 850W με 70 αμπερακια, δεν ειναι παιξε-γελασε! ;)

Α, γιαυτο με παιρνανε τηλεφωνο μετα στο κινητο? :P

Ομως δε το ειχα κανει τηλεφωνικη κρατηση, παραγγελια online το ειχα κανει, για παραλαβη απο εκεινο το καταστημα ;)

Τα Enermax ειναι αριστα και σκυλια ρε! Σε ενα 485 ειχα σηκωσει το ενεργοβορο τερας που λεγοταν Nvidia 8800GTX, μαζι με Core 2 Duo κλοκαρισμενο, πισω στο... 2006! :)

Μεγειες!

Eυχαριστω.

Και τωρα ακομα στο 465 το Enermax εχω PhenomII X4 965 + 5850, αλλα ειναι στα ορια του.

Με το 650αρι θα εχω αερα και ισως δοκιμασω και ενα CrossFire 5850 καποια στιγμη, εστω και για δοκιμη.

Μεγεια και το δικο σου το 850αρι.

Καλα μη φανταστεις, σε ενα συγχρονο καλο συστημα, ειδικα αν εχεις κανα crossfire και τα σιντια τερμα πανω σε full tower, και τους δισκους τερμα κατω (οπως εγω), χρειαζεσαι σχεδον ολα τα καλωδια, οποτε και modular να παρεις, παλι χαμος θα γινεται! :P

Ισχυει.Εγω εκτος ενος καλωδιου τα εχω βαλει ολα στο modular.

BTW καλοριζικα τα τροφοδοτικακια,εγγυηση τα silverstone.

Νταξει δεν ειναι fully sleeved, αλλα ειναι 850W με 70 αμπερακια, δεν ειναι παιξε-γελασε! ;)

Διαμαντάκια όλα ... η καλύτερη αγορά psu που έχουμε κάνει πρέπει να είναι.. αναλογικά με τα χρήματα!

• Moderators

Η καλυτερη ηταν το Zalman ZM600-HP, modular, με heatpipe cooler μεσα του (!!), 600W με 42 ταπεινα Αμπερ. (Εσωτερικα ιδιο με το OCZ StealthXstream 700W)

Φυσικα γιατι δεν το ειχα πληρωσει, ηταν δωρο! Χεχεχε :P

Αχ το Enermax Noisetaker 485W το ειχα παρει 126 ολοκληρα ευρω το 2006, με 18% ΦΑΠΑ κιολας :P

Ευχαριστουμε Nemesis!!

Ακομα υπαρχει διαθεσιμο, για οποιον δεν το πηρε ακομα.

Ειναι καλη αγορα, και σε περιπτωση που κανουν παλι προσφορες σε καρτες γραφικων, μπορεις να παρεις 2 μαζι!

Εγω πηρα το 850αρι, και να φανταστητε δεν εχω βαλει καν καρτα γραφικων στο PC, οτι βγαλει ο i5-sandy!!!!!

Ευχαριστω προσωπικα τον ninos30 που εντοπισε την προσφορα και την μοιραστηκε μαζι μας.

Ειδικα εμενα, με εβγαλε απο μπελαδες! (και με εβαλε σε επιπλεον εξοδα!!)

Τωρα απο διαρκεια ζωης θα δειξει, στο site λεει 100.000 ωρες (11,5 χρονια περιπου) ΑΛΛΑ με τις εξης προυποθεσεις:

Full rated load

120V AC input

Ground Benign

25°C

Δεδομενου οτι το AC input ειναι διπλασιο στην ελλαδα, και οτι οι 25°C ειναι μονο με υδροψυξη, φανταζομαι πραγματικη διαρκεια ζωης θα ειναι αρκετα μικροτερη.

Ακομα υπαρχει διαθεσιμο, για οποιον δεν το πηρε ακομα.

Ειναι καλη αγορα, και σε περιπτωση που κανουν παλι προσφορες σε καρτες γραφικων, μπορεις να παρεις 2 μαζι!

Εγω πηρα το 850αρι, και να φανταστητε δεν εχω βαλει καν καρτα γραφικων στο PC, οτι βγαλει ο i5-sandy!!!!!

Ευχαριστω προσωπικα τον ninos30 που εντοπισε την προσφορα και την μοιραστηκε μαζι μας.

Ειδικα εμενα, με εβγαλε απο μπελαδες! (και με εβαλε σε επιπλεον εξοδα!!)

Τωρα απο διαρκεια ζωης θα δειξει, στο site λεει 100.000 ωρες (11,5 χρονια περιπου) ΑΛΛΑ με τις εξης προυποθεσεις:

Full rated load

120V AC input

Ground Benign

25°C

Δεδομενου οτι το AC input ειναι διπλασιο στην ελλαδα, και οτι οι 25°C ειναι μονο με υδροψυξη, φανταζομαι πραγματικη διαρκεια ζωης θα ειναι αρκετα μικροτερη.

Καταρχάς σ' ευχαριστώ, αλλά γι' αυτο είμαστε εδώ.

Μην ανησυχείς, μια χαρα θα σε πάει το Silverstobne. Για την ζωή που λες:

- Θα είσαι ελάχιστες ως μηδαμινές φορές στο full load. Για να πας full-load θες 2-3 VGA, OC στο τέρμα το σύστημα, 5-6 δίσκους κλπ Κι αυτό είναι το σημαντικότερο για την διάρκεια

- Το 120/240 δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν φθείρει παραπάνω το 240. Μετασχηματιστή έχει μέσα. Σημασία έχει να είναι σταθερό το ρεύμα σου, είτε είναι 120 είτε 240

- Το γειωμένο έχει να κάνει και με το κουτί σου. Όλα τα καλά κουτιά είναι γειωμένα.

- Το 25 είναι εξωτερική θερμοκρασία. Θερμοκρασία δωματίου όπως λέγεται. Μ.Ο. κάπου εκεί θα είσαι τον χρόνο. Εκτός αν το έχεις δίπλα σε σώμα το PC και το καλοκαίρι βράζει το σπίτι σου

Οπότε παραπάνω θα σου πάει :-D:) Και μετά αυτές το 100k ώρες, δεν θα καεί με την μία. θα αρχίσει να χάνει το αρχικό efficiency. Θα πέφτει η απόδοσή του κοινώς...

Και εννοείται πως όλα τα παραπάνω είναι θεωρητικά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...