Lucifer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν, γείτονας, φέρνει netbook κόρης του, dual boot, xp home και ubuntu. Στο ubuntu έμπαινε. Το πρόβλημα ήταν, έβγαινε το μενού λειτουργικών, επέλεγες winxp, έβγαζε τη βλακο-οθόνη πως δεν ξεκίνησαν κανονικά και πως θες να το δοκιμάσεις, κανονικά, σε σέηφ, κτλ. Ό,τι και αν επέλεγες, πάγωνε εκεί. Το ίδιο και αν άφηνες το timer. Βρίσκω εξωτερικό cd drive, μπουτάρω από σιντί, μπαίνω repair console. chkdsk /r κανένα πρόβλημα, αμέ. fixboot το παρίσιο με τα windows, επανεκκίνηση. Ίδια οθόνη, επιλέγω κανονική εκκίνηση, δε σκαλώνει, πετάει splash screen κανονικά, με το που σβήνει για να σε βγάλει στο desktop, BSOD. Νεύρα, ξανά κονσόλα και όπως είπε και ο όφις στην Εύα, λέω κι εγώ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ και γράφω /fixmbr. Και πατώ και εντερ. Από τότε δε βλέπει κανένα λειτουργικό, αν επιλέξω από το boot menu τον σκληρό μου λέει δε βρίσκει OS. Αν ξαναμπώ κονσόλα, βλέπει την εγκατάσταση των windows για να την κάνει repair. Κατεβάζω την τελευταία διανομή του ubuntu. Βοηθάτε. Δε θέλω να μπλέξω με επανεγκαταστάσεις. edit: Λοιπόν, του έβαλα έναν μετασχηματιστή περισσότερων αμπέρ, έφαγε απλό ρημπούτ και φόρτωσε κανονικά. Ιατρική - Πληροφορική 27-0 από τη σέντρα.
Pantelwolf Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Dude, δοκιμασε κανε fixboot στην εγκατασταση των γουιν.
Lucifer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Έφαγε και fixboot και απ' όλα, τίποτα δεν έπιασε. Έπρεπε να φέρω τον απινιδωτή, αλλά ξεκόλλησε.
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Κομπλέ δηλαδή βλέπει και τα δύο λειτουργικά;
scullyist Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Wha? Συμπέρασμα δηλαδή ότι έφταιγε το ρεύμα που έπαιρνε ο δίσκος? *scratches head* Και μετά συνέχισε οκ και με τον δικό του μετσχηματιστή? (ή του αφήνεις πλέον τον νέο?)
Lucifer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 ELF, το ubuntu όχι, αλλά αχρησιμοποίητο πήγαινε έτσι κι αλλιώς, οπότε δε δίνω μία. Scullyist, δεν ξέρω αν ήταν αυτή η αιτία. Αλλά δε μεσολάβησε καμία άλλη ενέργεια από τον πλήρη θάνατο μέχρι την πλήρη ίαση.
karabouzouk... Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 1) θα είχε κοπεί το καλώδιο του άλλου μετασχηματιστή εκεί που τσακίζει συνέχεια και δεν έκανε καλή επαφή.. 2) χαλασμένος δίσκος που έκλασε μέντες με τον καινούριο μετασχηματιστή και θα παίζει για λίγο ακόμα.. 3) χαλασμένη μνήμη που έπαθε το ίδιο με το δίσκο και επίσης θα σταματησει να δουλεύει σε ακόμη πιο λίγο χρόνο 4) έφταιγαν τα κολοwindows ή κανά kaspersky αλλά χλομό.. κοίταξε με πολύμετρο το παλιό τροφοδοτικό κουνώντας το καλώδιο εκεί που τσακίζει να δεις αν είναι κομμένο.. αν ναι κανένα πρόβλημα με το άλλο που έβαλες.. αν όχι σταμάτα να ασχολείσαι γιατί θα το μετανιώσεις μάλλον..!
thanocaster Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Εάν επρόκειτω για το γιο (YO!) του γείτονα θα ασχολιόσουν; bookmark με το γνωστό thread έβαλες στον firefox; desktop με τηγανητές πατάτες έβαλες στην επιφάνεια εργασίας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.