Προς το περιεχόμενο

icdna1-ccent και cisco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Σκέφτομαι σιγά σιγά, να αρχίσω να δίνω τις πιστοποιήσεις της CISCO ξεκινώντας με το CCENT και βλέποντας στην πορεία πόσο θα το προχωρήσω. Θα ήθελα να μάθω, αν ξέρει κανείς, πόσο είναι τα εξέταστρα, πότε γίνονται οι εξετάσεις, που, κτλ, και γενικά αν ξέρει κανείς κάποια σελίδα με αυτές τις πληροφορίες.

Επίσης τι λέτε, αξίζουν αυτές οι πιστοποιήσεις στην αγορά εργασίας? Όχι απαραίτητα στην ελληνική. Αν όχι ή και αν ακόμα ναι, ποια πιστοποίηση μπορεί να γνωρίζει μεγάλης αναγνώρισης? Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθούσε. Ευχαριστώ προκαταβολικά... ^_^

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω ακόμα ποια η σχέση του CCENT με το CCNA. Καλύτερο ποιο είναι και σχετίζονται μεταξύ τους?Δηλαδή καλό είναι να πάρεις κάποιο από τα δύο πρώτα και μετά να πας για το άλλο? Και οι ερωτήσεις του geotri314 επίσης, περί αναγνώρισης της πιστοποίησης στην αγορά εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ σε απάντηση. ¨)

Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετά θεματα αν ψάξετε στον τομέα των δικτυων.

Δεν ξέρω πλεον αν διδασκεται το CCENT αλλά από την πυραμίδα που βλέπω πρέπει να ειναι μέρος του CCNA και καλύπτει τα πολύ βασικά θέματα δικτυων, γνώσεις που αποκτάς και από μια σχολή πληροφορικής, ειναι καθαρα entry level δηλαδη.

Γνωμη μου ειναι ότι αν ξεκινήσει καποιος να πάει για το CCNA (exploration) που είναι και η βάση για κάθε νέα πιστοποιηση που θα θελήσει να ασχοληθεί αλλά και μια πολύ καλή βάση για όποιον θέλει να ασχοληθεί μετά με δίκτυα σε μεγαλύτερο βαθμό. Υπάρχει ένα καλό και ένα κακό, ενα τυράκι από τη CISCO, η πιστοποίηση έχει διάρκεια 3 χρόνια αλλά μπορείς κάθε φορά να δίνεις μια νεα πιστοποίηση και αν την περάσεις ανανεώνονται και οι παλιές σου.

Πέρα από το CCNA λοιπόν αλλά έχοντας το ως προαπαιτούμενο υπάρχουν αρκετές νέες πιστοποιήσεις όπως το CCNP που βγαινει από τα όρια των τοπικών δικτύων αλλά ασχολείται με πρωτόκολλα που ορίζουν το ιντερνετ σε ε΄πιπεδο παρόχου, όπως και τα πολύ μικρότερης διάρκειας και ύλης CCNA wireless, voice, security ή το CCDA.

Τα διδακτρα στην Ελλάδα ξεκινούν για σεμινάριο 280 ωρών στη Θεσσαλονικη από 1750 ευρώ, ενώ ακουω ότι Αθηνα για τις ιδιες ώρες κοστίζει 3000..

Τώρα σχετικά με την απορρόφηση που μπορεί να έχει από την αγορά εργασίας, ειναι αρκετά μεγάλη ειδικά αν υπάρχει καποια προυπηρεσία ή καποια πιστοποίηση όπως ας πουμε το security ενώ ή ίδια η CISCO απαιτεί κάποιες φορές από τις εταιρίες να παίρνουν πιστοποιημένους της συνεργάτες ώστε να εξασφαλίζει την καλή συντήρηση των μηχανημάτων της ή παρέχει από εκπτώσεις σε αγορα υλικού..

Ένα θέμα που δημιουργείται είναι το κατα πόσο κάποιος μπορεί να μείνει στο κομμάτι του δικτύου ή να προχωρήσει στο κομμάτι του λειτουργικου.. Λίγες είναι οι μεγάλες εταιρίες που μπορούν να έχουν τεχνικούς εξειδικευμένους σε συγκεκριμένα τμηματα και κυρίως στην Ελλάδα ή μια μικρη επιχείρηση όλοι ασχολουνται με όλα, λίγα δίκτυα, λίγο λειτουργικο κλπ..

Επομένως δεν ξέρω κατα πόσο μπορει να σταθεί από μόνο του το CCNA ή να προχωρήσει κανεις, ανάλογα πάντα με την κλήση του, σε περαιτέρω πιστοποιήσεις για δίκτυα ή σε καποια πιστοποίηση για λειτουργικά συστήματα όπου θα μπορεί να παρέχει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών σε μικρές επιχειρήσεις.

Δημοσ.

δεν μπορεις να δωσεις κατευθειαν εξετασεις?

πρεπει να κανεις τα σεμιναρια?

Μπορείς. Πας σε ένα επίσημο εξεταστικό κέντρο και ζητάς να δώσεις. Για ccna νομίζω είναι 200Ε

Δημοσ.

δεν μπορεις να δωσεις κατευθειαν εξετασεις?

πρεπει να κανεις τα σεμιναρια?

Μπορεις αλλά πρέπει να έχεις τη δυναμη να διαβασεις πανω απο 2000 σελίδες στα αγγλικά από μονος σου, οπως και να λύνεις μονος σου τις απορίες σου με εξτρα διάβασμα και ψαξιμο.. Επιπλέον έχει λαμπς και νομίζω πρέπει να γραψεις πάνω από 825/1000 για να περάσεις. Αν ξεκινουσα μόνος πιστευω ότι θα τα παρατουσα ή θα έκανα πολύ περισσότερο διάστημα για να βγάλω την ύλη.

Τα εξέταστρα είναι για όλους κοντά στα 230 και μπορείς να δώσεις όποτε θέλεις εξετάσεις και όσες φορές θέλεις.

Δημοσ.

Εδω και 1 μήνα ξεκίνησα το CCNA. Μόνος δεν μπορείς να το κάνεις ούτε για αστείο. Απλά.

Επίσης μπορείς να παρακολουθήσεις online τα μαθήματα. (Εγω το κάνω Live σε τάξη). Είναι και γ@μω τις πιστοποιήσης και για αυτό τον λόγο είναι αρκετά δύσκολη να την πάρεις!

Επίσης κάθε 3 χρόνια θέλει να κάνεις ανανέωση το πτυχίο σου.

Δηλαδή κάθε 3 χρόνια πρέπει να δίνεις εξετάσεις.

ΥΓ: Αυτο το CCENT δεν το ξέρω κάν...

Τα επίπεδα της πυραμίδας είναι CCNA, CCNP,CCIE,Arch.

Δημοσ.

Διαφωνώ στο αν μπορεις η οχι χωρίς σεμινάρια. Εξαρτάται από τις γνώσεις, την εμπειρία και το ταλέντο.

Το CCENT είναι ενα entry level , κατώτερο του CCNA που το δίνεις μονο αν θες να το πας σταδιακά. Μετά δίνεις και μια αναβάθμιση και γίνεται CCNA, αν δεν κάνω τραγικό λάθος βγαίνει περίπου τα ίδια $$ με το να πας απευθείας.

Δημοσ.

Για να μπορείς να διαβάσεις μόνος σου το CCNA και να το πάρεις κιόλας πρέπει να είναι 1 στάδιο πριν να γίνεις Εισηγητής CCNA!! Η αλλιώς να έχεις πάρα μα πάρα πολλες γνώσεις γύρω απο τα δίκτυα!!

Δημοσ.

Μπορεις να το διαβάσεις και μονος σου, δεν το θεωρώ τόσο δυσκολο, ειδικά η 1η ενότητα για οποιον έχει κανει σε κάποια σχολή δικτυα πρέπει να του φαίνεται αστεία. Οι επόμενες θελουν πολύ μελέτη και πέρα των βιβλίων και πολλά labs, αλλά νομίζω πως βγαίνουν.. Οπως και να έχει και γω προτιμώ σαφώς να τα σκάσω για σεμινάρια γιατί σε βάζει σε τρυπάκι να διαβάσεις ενώ εγώ τουλάχιστον δε νομίζω να μπορουσα ποτέ να πείσω τον εαυτό μου να διαβάσει τόσο μεγάλη ύλη και κάπου στην πορεία θα τα παρατούσα.

Δημοσ.

Μπορεις να το διαβάσεις και μονος σου, δεν το θεωρώ τόσο δυσκολο, ειδικά η 1η ενότητα για οποιον έχει κανει σε κάποια σχολή δικτυα πρέπει να του φαίνεται αστεία. Οι επόμενες θελουν πολύ μελέτη και πέρα των βιβλίων και πολλά labs, αλλά νομίζω πως βγαίνουν.. Οπως και να έχει και γω προτιμώ σαφώς να τα σκάσω για σεμινάρια γιατί σε βάζει σε τρυπάκι να διαβάσεις ενώ εγώ τουλάχιστον δε νομίζω να μπορουσα ποτέ να πείσω τον εαυτό μου να διαβάσει τόσο μεγάλη ύλη και κάπου στην πορεία θα τα παρατούσα.

Ακριβώς...Υπάρχουν labs και άλλες λεπτομέρειες που είναι αρκετά δύσκολες.

Η πρώτη ενότητα που λές ( Network Fundamentals) είναι εύκολη γιατί ειναι κάτι γενικό.

Μετα όμως έχεις να κάνεις , Routing Protocols,Lan Switching,Accessing the WAN.

Επίσης + ολα τα labs με το Packet Tracer.

Δεν το λές και εύκολο να το κάνεις μόνος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...