Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε Macromedia Flash 8

TERMINATOR_GR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Κάνω μια διπλωματική σε περιβάλλον Macromedia Flash 8.

Έχω φτιάξει λοιπόν ένα πλαίσιο (τετράγωνο) πάνω στο οποίο έχω εφαρμόσει ένα mask, το οποίο έχει ίδιες διαστάσεις με το πλαίσιο μου. Στο πλαίσιο αυτό, έχω βάλει να κινείται ένα κείμενο. Η εμφάνιση για να το πω πιο απλά, είναι σαν τα ending credits μιας ταινίας. Δηλαδή, τα credits είναι όλα γραμμένα από πριν σε ένα μεγάλο κείμενο, και χάρις στο mask, βλέπω στο animation, μόνο μέσα στο πλαίσιο. Το κείμενο κινείται προς τα πάνω και χάνεται η κορυφή του ενώ εμφανίζεται σιγά σιγά η επόμενη γραμμή από κάτω. Να πω ότι το κείμενο μου το έχω δηλωμένο σαν static text για να μην χρησιμοποιήσω καθόλου actionscript.

Έχω βάλει 3 keyframe.

1ο. Εμφανίζει το πάνω μέρος του κειμένου στο πλαίσιο

2ο. Ξεκινάει το animation (κίνηση κειμένου προς τα πάνω)

3o. Τελειώνει το animation (φαίνεται στο πλαίσιο το κάτω τμήμα του κειμένου μου)

Το πρόβλημα μου είναι το εξής...

Το κείμενο που έχω γράψει, μόλις κάνω test movie ή publish, εμφανίζει "ανωμαλίες" στις αποστάσεις των διαδοχικών γραμμών. Αλλού είναι μεγαλύτερες και αλλού κολλημένες μεταξύ τους. Δοκίμασα να το μετατρέψω σε symbol αλλά δεν άλλαξε κάτι. Σαν γραμματοσειρά έχω την Trebucet MS. Δοκίμασα να αλλάξω γραμματοσειρές αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Επίσης αν αφήσω αποστάσεις (δώσω τιμές πχ 1cm) από τα πλαϊνά του πλαισίου κατά την τροποποίηση της παραγράφου στο property inpector, το κείμενο αφήνει υπολείμματα γραμμάτων στα άκρα, τα οποία παραμένουν σταθερά κατά την διάρκεια του animation. Αυτό τα κάνει να μοιάζουν με μουντζούρες. Αν κάνω resize στο preview window οι μουντζούρες χάνονται. Αν τα φορτώσω όμως για προβολή σε ιστοσελίδα, δεν μπορώ να τα κάνω να εξαφανιστούν.

Καμιά ιδέα για το πως θα λύσω αυτά τα προβλήματα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια...

Δημοσ.

Για να μην σας κουράζω με το μεγάλο και βαρετό ποστ... (εγώ δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να το διαβάσω :rolleyes: :P )

Με δυο λόγια...

αν γράψω ένα κείμενο σε Flash και κάνω test movie, αλλοιώνονται οι αποστάσεις των γραμμών του κειμένου. Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά που προσφέρεστε να βοηθήσετε... :)

Λοιπόν, δοκίμασα με οποιοδήποτε κείμενο αλλά συνέχεια γίνεται το ίδιο.

Σας στέλνω τα 2 αρχεία (flash, swf)

Προς οποιονδήποτε moderator, το link που παραθέτω περιέχει μόνο τα αρχεία που αφορούν το πρόβλημα μου. Δεν αποτελούν πειρατικό υλικό. Να το πω για να μην παρεξηγηθώ :P

http://rapidshare.com/files/446182960/Insomnia.rar

Έβαλα ένα τμήμα από το πρώτο post. Αφήστε το να κυλίσει λίγο και θα δείτε ότι αλλού οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών είναι μηδαμινές και αλλού έχει μια τεράστια άπλα.

Έψαξα το internet και το πιο κοντινό στην περίπτωση μου είναι αυτό:

http://www.adobepress.com/articles/article.asp?p=455373&seqNum=3

Κοιτάξτε προς το τέλος της σελίδας που λέει:

To set line spacing...

Εκεί έχει μια εικόνα που λέει ότι οι αποστάσεις μεταξύ 2 διαδοχικών γραμμών μεγαλώνουν όταν έστω 1 από τα περιεχόμενα γράμματα του κειμένου είναι μεγαλύτερο από τα άλλα σε μέγεθος γραμμάτων. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην περίπτωση μου.

Όλο το πρόβλημα είναι μάλλον στο publish.

Στην επιφάνεια του προγράμματος μια χαρά δουλεύει πατώντας control+enter

Δοκίμασα να ανοίξω το αρχείο σε adobe cs5 και έκανα publish αλλά μια από τα ίδια; Μήπως φταίει το λειτουργικό μου windows 7 για το flash 8;

Το λέω επειδή αλλάζουν χρώματα και αναλύσεις όταν το ανοίγω...

Τι να πω, περιμένω εντυπώσεις και για μια ακόμη φορά ευχαριστώ ;)

Δημοσ.

Νομίζω ένα από τα λάθη που έκανες είναι να βάλεις motion tween στο ίδιο το textfield χωρίς να το κάνεις movieclip.

Δεν ξέρω αν το έφτιαξα, κάνε τις τροποποιήσεις στο κείμενο όπως ήταν το δικό σου(χωρίς να το κάνεις copy paste από το δικό σου fla) και πες μου αν λειτουργεί(το έσωσα σαν cs3):

http://www.megaupload.com/?d=V81QFP9X

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση SlackulatoR,

Δυστυχώς δεν έχω εγκατεστημένο το flash 5 αυτή την στιγμή αλλά από ότι είδα στο swf, το έχεις περιορίσει εντυπωσιακά!!

Πραγματικά πολύ καλή δουλειά!

Ωστόσο υπάρχει πάλι το άτιμο σε σημεία όπως...

η απόσταση μεταξύ των λέξεων "κείμενο" και "τα οποία" είναι μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες (ανεπαίσθητο βέβαια...)

ή ανάμεσα στις 2 "μουντζούρες"

Σίγουρα όμως πολύ καλύτερο από πριν και δεν κολλάνε και οι γραμμές μεταξύ τους

Μήπως το πρόβλημα είναι στο rendering machine του flash; Γιατί παρόλο που έχει σχεδόν εξαλειφθεί, πάλι φαίνεται...(σημείωση, η καθηγήτρια μου έχει γερακίσιο μάτι :lol: )

Από ό,τι κατάλαβα έσωσες όλη την κίνηση σε ένα movie clip που καταλαμβάνει ένα keyframe.

Η βελτίωση είναι βέβαια απίστευτη αλλά έτσι όπως έχω κάνει την εργασία μέχρι τώρα, ήλπιζα σε μια λύση με animation που αναπτύσσεται πάνω στο κεντρικό Timeline.

Το μεμονωμένο movie clip μου χαλάει το δέσιμο σε σχέση με άλλα πράγματα που έχω κάνει... :( (Edit: Ίσως όχι, τώρα που το σκέφτομαι...)

Και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.

Λογικά η λύση του είναι πολύ απλή αλλά κάτι μας ξεφεύγει :P

Καταρχάς η καθηγήτρια σου είπε να το κάνεις 35x26 cm ; Αρκετά μεγάλο μέγεθος και ίσως φταίει αυτό, δοκίμασέ το σε pixels καλύτερα.

Πάντως δεν το έκανα σε ένα movieclip, όπως το είχες με timeline animation απλά μετέτρεψα το κείμενο σε movieclip και μετά έκανα το timeline animation.

Δημοσ.

SlackulatoR

Από ανάλυση το έβαλα 1024*768 pixels για να γεμίζει επαρκώς την οθόνη ενός υπολογιστή. Αν αλλάξω το ruler units σε cm βγαίνει περίπου 36*27.

spartakoscs

Έχω δοκιμάσει να το σώσω σαν symbol -> graphic και από ότι μου είπε ο SlackulatoR, symbol -> movie clip. Εννοείς να το κάνω πχ bitmap?

Γίνεται από το flash αυτό;

Παιδιά συγνώμη αν πετάω κοτσάνες αλλά έμαθα πρόσφατα flash και μάλιστα χωρίς να μπω βαθιά στα χωράφια actionscript :)

Δημοσ.

ναι να φτιάξεις το κείμενο σε κάποιο πρόγραμμα άλλο πχ. Photoshop και και αφού το μορφοποιήσεις να φαίνεται όπως σου αρέσει , να το εισάγεις μέσα στο flashaki σου για να κάνει αυτό που θες εάν φυσικά δεν σε ενδιαφέρει να είναι selectable το κειμενάκι αυτό !

Δημοσ.

Λοιπόν...

1) Για τα κενά μεταξύ λέξεων :

Φταίει το Justify που έχεις επιλέξει σαν text-alignment. Επέλεξε left, right η center και θα φτιάξει.

2) Για τη διαφορά απόστασης ανάμεσα σε διαδοχικές γραμμές :

Έχεις βάλει fixed width textfield οπότε όταν μία πρόταση δεν χωράει αλλάζει αυτόματα γραμμή. Όταν εσύ πατάς το Enter είναι σαν να αλλάζεις παράγραφο ,και όχι γραμμή, οπότε αφήνει περισσότερο χώρο ;) Γράψε χωρίς να πατάς το enter και θα φτιάξει και αυτό.

Επίσης θα σου έλεγα να βγάλεις τα text format οptions. Δεν έχουν νόημα σε αυτό που θες να κάνεις. Κανε τα όλα '0'.

- Ανέφερες κάτι για μουτζούρες νομίζω. Εγώ δεν είδα κάτι.

- Το αν θα κάνεις το κείμενο σου Movie clip η graphic δε νομίζω οτι επηρεάζει κάπου το tween . Μπορείς να το κάνεις και αφήνοντας το κείμενο όπως είναι.

- Το να φτιάξεις εικόνα στο Photoshop για απλό κείμενο για μένα είναι λάθος. Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις εικόνες και να μεγαλώνεις το swf σου τη στιγμή που έχεις το vector text του flash που πιάνει μηδενικό χώρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...