Προς το περιεχόμενο

αφαίρεση ενσωματωμένου ήχου από αρχείο power point

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά καιρούς όλοι λαμβάνουμε διάφορα PowerPoint με φωτογραφίες ή άλλο υλικό ενώ ακούγεται ταυτόχρονα ένα μουσικό κομμάτι. Ξέρει κάποιος να μου πει ένα τρόπο να αφαιρέσω αυτή τη μουσική σε Office 2003;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς άλλαξε την επέκταση του αρχείου από pps σε ppt. Στη συνέχεια διπλό κλικ ανοίγεις το αρχείο για επεξεργασία με το PP. Στο μενού Προβολή παρουσίασης επιλέγεις Τρόπος εναλλαγής διαφάνειας και στο Παράθυρο εργασιών (εμφανίζεται δεξιά) και στη θέση Ήχος επιλέγεις "Χωρίς ήχο". Η εργασία αυτή πρέπει να επαναληφθεί σε κάθε διαφάνεια που έχει ήχο. Τέλος αποθηκεύεις το αρχείο σε μορφή *.pps ή σε ppt και ξανααλλάζεις την επέκταση σε pps.

Δημοσ.

Οκ thanks, ο ήχος δεν ακούγεται πια, αλλά εγώ θα ήθελα να αφαιρεθεί τελείως, έτσι ώστε το αρχείο να γίνει μικρότερο.

Η μουσική που ακούγεται (είναι ενσωματωμένη) δεν είναι αποσπασματικοί ήχοι , αλλά ένα μουσικό κομμάτι

Δημοσ.

Με τον τρόπο αυτό αφαιρείται ο ήχος και το αρχείο γίνεται μικρότερο. Αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις πηγαίνοντας πάλι στη θέση ήχος όπου θα διαπιστώσεις ότι δεν περιέχεται πια το αρχείο wav.

Δημοσ.

Στο τελικό αρχείο όμως δεν υπάρχει κάποια διαφορά. π.χ. το αρχείο που ήθελα να αφαιρέσω τον ήχο ήταν ένα ppt με 30 διαφάνειες συνολικού μεγέθους 5.467 mb και μετά την διαδικασία που μου είπες, ο ήχος δεν ακούγεται πλέον, αλλά το μέγεθος του έγινε 5.451 mb. Μου φαίνεται περίεργο το αρχείο wav που είχε ενσωματωθεί να ήταν μόνο 16 kb,αφού η διάρκεια του ήταν περίπου 2,5 λεπτά.

Εκτός και αν δεν κάνω κάτι καλά...

Τώρα που το κοίταξα καλύτερα δεν μειώθηκε το μέγεθος του αλλά αυξήθηκε σε 6.722 kb :-(

Δημοσ.

Τα αρχεία του ΡΡ είναι συμπιεσμένα. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις κάνοντας αποσυμπίεση με 7zip. Επομένως το αρχείο wav μπορεί μεν να τοποθετήθηκε από τον χρήστη σ' αυτή τη μορφή, το ΡΡ όμως στη συνέχεια το συμπίεσε για να το ενσωματώσει. Kαι πάλι βέβαια όσο και να το συμπιέσει φαίνεται όχι και τόσο λογικό το να είναι μόνο 16Kb. Αδυνατώ να βοηθήσω περαιτέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...