Προς το περιεχόμενο

Mεγάλο πρόβλημα στα chipsets των Sandy Bridge, 300 εκατομμυριάκια χασούρα για την Intel.

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The problem in the chipset was traced backto a transistor in the 3Gbps PLL clocking tree. The aforementioned transistorhas a very thin gate oxide, which allows you to turn it on with a very lowvoltage. Unfortunately in this case Intel biased the transistor with too highof a voltage, resulting in higher than expected leakage current. Depending onthe physical characteristics of the transistor the leakage current here canincrease over time which can ultimately result in this failure on the 3Gbpsports. The fact that the 3Gbps and 6Gbps circuits have their own independentclocking trees is what ensures that this problem is limited to only ports 2 - 5off the controller….

…..To make matters worse, the problem wasinserted at the B-stepping of the 6-series chipsets. Earlier steppings (such aswhat we previewed last summer) didn’t have the problem. Unfortunately forIntel, only B-stepping chipsets shipped to customers. Since the fix involvescutting off voltage to a transistor it will be fixed with a new spin of metaland you’ll get a new associated stepping (presumably C-stepping?)….

….Itsounds to me like an engineer did something without thinking and this was theresult. This is a bit different from my initial take on the problem. Inteloriginally characterized the issue as purely statistical, but the source soundsa lot more like a design problem rather than completely random chance…

Πηγή:Anandtech

Lazy engineering ?

Το πρόβλημα υπάρχει σε όσους έχουν το B-stepping του chipset, δηλ. σε όλους τους καταναλωτές!!!

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμένα αυτό που μου φαίνετα περίεργο, σαν κάτοχο p67 και sandy bridge, είναι το γεγονός ότι στο thread που ανοιξα μου έλεγαν όλοι περίμενε ακόμη 3-4 μέρες να βγουν οι sandybridge να είσαι θεός.

Και τώρα όλοι λένε ποτέ δεν πάιρνουμε κάτι αμέσως πριν δοκιμαστεί για αρκετό καιρό

Καλά κρασάκια

Σε νοιώθω!!!

Και έχεις απόλυτο δίκιο.

Δες και πιο δίπλα έχουμε θέματα περίμενε τις μπουλντόζες - συγνώμη ταύροκαραχαρίες.

Πάντως θεωρητικά και οι δυο συμβουλές:

Περίμενε για το επερχόμενο

Περίμενε για να ωριμάσει το νέο

Είναι ορθές

Δημοσ.

The problem in the chipset was traced backto a transistor in the 3Gbps PLL clocking tree. The aforementioned transistorhas a very thin gate oxide, which allows you to turn it on with a very lowvoltage. Unfortunately in this case Intel biased the transistor with too highof a voltage, resulting in higher than expected leakage current. Depending onthe physical characteristics of the transistor the leakage current here canincrease over time which can ultimately result in this failure on the 3Gbpsports. The fact that the 3Gbps and 6Gbps circuits have their own independentclocking trees is what ensures that this problem is limited to only ports 2 - 5off the controller….

…..To make matters worse, the problem wasinserted at the B-stepping of the 6-series chipsets. Earlier steppings (such aswhat we previewed last summer) didn’t have the problem. Unfortunately forIntel, only B-stepping chipsets shipped to customers. Since the fix involvescutting off voltage to a transistor it will be fixed with a new spin of metaland you’ll get a new associated stepping (presumably C-stepping?)….

….Itsounds to me like an engineer did something without thinking and this was theresult. This is a bit different from my initial take on the problem. Inteloriginally characterized the issue as purely statistical, but the source soundsa lot more like a design problem rather than completely random chance…

ενταξει ρε παιδια...Δεν εγινε και τιποτα σοβαρο.Ενα τρανζιστορ ανοιγει( περναει ρευμα δηλαδη ) με μικροτερη απο την ελαχιστη επιτρεπτη ταση , δηλαδη επρεπε να περναει η γειωση στη θεση της....ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ :devil:

Δημοσ.

διαβάζοντας αρκετά για το bug σε πολλά τεχνολογικά sites έχω να σημειώσω δυο τρεις παρατηρήσεις.

1.Αν παίζει μέσα στο ποσοστό 5%-15% η ιντελ μπορούσε να κάνει την πάπια αφού κάλλιστα μπορεί να το τοποθετήσει στο στατιστικό λάθος της παραγωγής.

2.Οι sata3 ports δεν προερχονται από nec αλλα από το chipset της intel και δεν επηρεάζονται από το bug.

3.Και άντε το μοιραίο να έρθει σε 5 6 χρόνια σε καμμια 20αρια άτομα. Το θέμα δεν είναι αυτό για την ιντελ ,αλλά για όλους τους εν δυνάμει αγοραστές της πλατφόρμας. Ποιος θα την εμπιστευτεί να αγοράσει με ένα μικρό ποσοστό failure μετ΄από χρόνια?

4. Και θέτω το παρακάτω ερώτημα. Εστω αγόρασες μια μητρική έστησες ένα μηχάνημα και ενεργοποίησες το λειτουργικό. Αν δεν κάνω λάθος το λειτουργικό δένει με την μητρική . Τί γίνεται όταν θα πάει στα σκουπίδια η μητρικη ?? Η αντικατάσταση θα περιλαμβάνει και λειτουργικό?

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανείς λάθος Thresh, η AMD ανακοίνωσε πλήρη παύση των επεξεργαστών και επιστροφή με τεράστιο κόστος για την εταιρεία όταν έμαθε για το TLB, φορούσε παντελόνια και φέρθηκε τίμια απέναντι στους πελάτες της, η Intel με τους Sandy Bridge σε demonstration από το 2009 απορώ πως τις ξέφυγε ένα τόσο εύκολο πρόβλημα στο chipset σε σχέση με το TLB της CPU στους Barcelona...

δεν στάθηκα σε αυτό (συμφωνώ btw), αλλά στο πόσο πιθανόν ήταν να σου τύχει το TLB, προσωπικά από ελληνικά forums δεν πέτυχα κάποιον που να του έκατσε...

Δημοσ.

Διόρθωσα προηγούμενο post http://www.insomnia.gr/topic/397429-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-m%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-chipsets-%CF%84%CF%89%CE%BD-sandy-bridge-300-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B9/ μου σχετικά με το κόστος της ζημιάς η οποία τελικά είναι ένα δισεκατομμύρι.

300 εκατομμύρια από τις χαμένες πωλήσεις και 700 εκατομμύρια από την αντικατάσταση των προβληματικών εξαρτημάτων.

Σχετικά με την αντικατάσταση τώρα...

Η Intel επικοινώνησε μαζί μας πριν την ανακοίνωση του προβλήματος, οπότε καταλαβαίνετε πως το θέμα δεν... αιωρείται αλλά η Intel φροντίζει ώστε η όλη κατάσταση να ολοκληρωθεί ομαλά.

Μόλις έχω νεότερα λοιπόν, για τον τρόπο αντικατάστασης, θα σας ενημερώσω.

Έως τότε: Οι κάτοχοι Sandybridge πλατφόρμας να χρησιμοποιούν τις SATA 6Gbps θύρες για το drive και τον σκληρό τους δίσκο (θύρες 0 και 1) οι οποίες λειτουργούν άψογα.

Οι θύρες που εμφανίζουν τη δυσλειτουργία είναι οι SATA II.

απο oktabit.
  • Moderators
Δημοσ.

Εμένα αυτό που μου φαίνετα περίεργο, σαν κάτοχο p67 και sandy bridge, είναι το γεγονός ότι στο thread που ανοιξα μου έλεγαν όλοι περίμενε ακόμη 3-4 μέρες να βγουν οι sandybridge να είσαι θεός.

Και τώρα όλοι λένε ποτέ δεν πάιρνουμε κάτι αμέσως πριν δοκιμαστεί για αρκετό καιρό

Καλά κρασάκια

Αν ο οποισδηποτε θελει την ολοφρεσκη πλατφορμα με το που βγουν τα review που τη δειχνουν πολυ καλη, ας την παρει. Να γνωριζει ομως οτι κανει τον beta tester και οτι ΑΝ σκασει κανενα προβλημα σαν κι αυτο, θα βγει εκτεθειμενος. (Η επενδυση του δηλαδη, οχι αυτος).

Γιαυτο το λογο ευσταθουν και οι 2 προτροπες οπως ειπε ο tmjuju.

PS (grin.png): Αφου σαν αρεσουν τοσο τα PS, να βαζω και PSP και PSPGO :P

Δημοσ.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Mεγάλο πρόβλημα

Τρόμαξα καλέ!!!! grimpr αν έχεις κανένα intelάκια φίλο με τις ίδιες γνώσεις πες του να γράφει στο φόρουμ για ισορροπία.

• Super Moderators
Δημοσ.

απο oktabit.

Σχετικά με την αντικατάσταση τώρα...

Η Intel επικοινώνησε μαζί μας πριν την ανακοίνωση του προβλήματος, οπότε καταλαβαίνετε πως το θέμα δεν... αιωρείται αλλά η Intel φροντίζει ώστε η όλη κατάσταση να ολοκληρωθεί ομαλά.

Μόλις έχω νεότερα λοιπόν, για τον τρόπο αντικατάστασης, θα σας ενημερώσω.

Έως τότε: Οι κάτοχοι Sandybridge πλατφόρμας να χρησιμοποιούν τις SATA 6Gbps θύρες για το drive και τον σκληρό τους δίσκο (θύρες 0 και 1) οι οποίες λειτουργούν άψογα.

Οι θύρες που εμφανίζουν τη δυσλειτουργία είναι οι SATA II.

και αν κάποιος έχει πάνω από 2-3 δίσκους τι κάνει? του λέει να πληρώσει για sata controller? :P

Δημοσ.

Τρομάζουν ωρέ τα παλικάρια?

Τρομάζει ο Eddie στ avatar σου?

Μονό στο σκοτάδι…

α χα.. πολύ καλό αυτό το σχόλιο και φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο ;)

Δημοσ.

Ρε παιδιά, για να καταλάβω κι εγώ. Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει προσωρινά η κυκλοφορία του P67 μέχρι να διορθωθεί το σφάλμα? Και από την άλλη, πως θα ξέρει ο καταναλωτής αν η P67 που σκοπεύει να αγοράσει ας πούμε εντός του μήνα είναι με το προβληματικό chipset ή όχι?

Δημοσ.

και αν κάποιος έχει πάνω από 2-3 δίσκους τι κάνει? του λέει να πληρώσει για sata controller? :P

Θεωρητικά … Λέμε τώρα

Εάν έχετε μόλις αγοράσει, τα επιστρέφετε καθώς

Είναι ελαττωματικά κ Δε σας καλύπτουν

Πρακτικά …

Δημοσ.

Καλά κρασάκια

Spid_x συγνώμη γιατί και εγω ήμουν μέσα στους παρακινητές.

Παρόλα αυτά μην πτοήσε.

Κούμπωσε τους σκληρούς σου και προχώρα οι πιθανότητες να συμβεί κάτι κακό στις sata σου είναι μικρές και οι sata 3 σου δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...