monoxromos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Αγαπητοί φίλοι γεια σας. Εχω εναν σχετικά παλιο υπολογιστη HP D530 έχει εναν σκληρό 40αρι με το λειτουργικο του.Θελω να αποθηκεύω καποια αρχεια ήχου και φυσικα επειδη είναι μεγάλα σκεφτηαν να αγοράσω δυο εξωτερικους σκληρους,κατα προτιμηση τους Lacie Rikiki,ωστε απο δυο διαφορετικές κάρτες ήχου να στελνω στον καθένα τα αρχεία που θέλω.Είναι εφικτό αυτο η θα τα μπερδέψουμε όλα; Ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Βασικά και θεωρητικά είναι εφικτό και εύκολο από την στιγμή που έχεις σεταρισμένες σωστά της κάρτες σου να παίρνουν είσοδο από όπου θες,τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι 1)τροφοδοσία,ενδέχεται οι θύρες USB σου να μην βγάζουν αρκετό ή αρκετά σταθερό ρεύμα για την σωστή λειτουργία τον δίσκων. 2)το USB2 σαν εφικτή συνεχή ταχύτητα έχουν τα 40MB το δευτερόλεπτο(μιλάμε για τέλειες συνθήκες) οπότε αν μιλάς για αρχεία μεγάλης ποιότητας(μεγάλος όγκος) μπορεί να δυσκολευτεί το σύστημα να ανταποκριθεί.
monoxromos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου. Κοιτα που ειναι το προβλημα, θα εβαζα δυο σκληρους εσωτερικούς, αλλά το μηχάνημα έχει παλαιού τύπου συνδέσεις για δίσκους νομίζω ATAPI τετοιους δίσκους δεν βρίσκεις ευκολα πλεον και ειναι και πανακριβοι ασε που δεν ξερω αν εχουν π.χ. 1T χωρητικότητα και γιαυτο επιλέγω τους εξωτερικούς με USB αν υπάρχει καποια άλλη ιδέα ή προταση ευχαρίστως να τη διαβάσω.
TheELF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Αν είναι αυτό το προβλημά σου βάζεις ένα τέτοιο(ή και δύο ) pci sata controller και βάζεις κανονικούς SATA,πάνω σε PCI που δεν θα έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με ταχύτητες
monoxromos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 ΟΚ Το ξερω το εχω παρει για εναν αλλον υπολογιστή,δεν θα έχω ομως καμμια επίπτωση στην ταχύτητα απο αν ηταν π.χ. κατευθείαν δίσκος παλαιού τυπου IDΕ;
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Ακόμα και να έχεις μόνο PCI1έχει 133MB bandwith (όγκος που μπορεί να "περάσει" ταυτόχρονα από τον δίαυλο) These specifications represent the most common version of PCI used in normal PCs.33.33 MHz clock with synchronous transfers peak transfer rate of 133 MB/s (133 megabytes per second) for 32-bit bus width (33.33 MHz × 32 bits ÷ 8 bits/byte = 133 MB/s) 32-bit bus width 32- or 64-bit memory address space (4 gigabytes or 16 exabytes) 32-bit I/O port space 256-byte (per device) configuration space 5-volt signaling reflected-wave switching Τα απλά IDE το ίδιο, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να βρεις τόσο γρήγορο IDE σκληρό(ούτε SATA) The ATA/ATAPI-4 also introduced several "Ultra DMA" transfer modes. These initially supported speeds from 16 MByte/s to 33 MByte/second. In later versions faster Ultra DMA modes were added, requiring a new 80-wire cable to reduce crosstalk. The latest versions of Parallel ATA support up to 133 MByte/s.
monoxromos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Πολύ καλή η βοήθειά σου σε ευχαριστώ.κατι τελευταίο απο οτι βλεπεις εκει στο Skroutz ποιά μου προτεινεις αυτη με τα 11 ευρώ περιπου η κατι αλλο και γιατί... Υποχρεωμενος σε ευχαριστώ πολύ
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δεν έχω καμιά ιδιαίτερη άποψη για οποιαδήποτε από της κάρτες,το ποια θα πάρεις μάλλον εξαρτάτε από το αν θες κάποια επιπλέον "καλούδια",π.χ. αφού σκέφτεσαι να πάρεις δύο δίσκους μπορεί να σκεφτείς να πάρεις κάρτα που να σηκώνει raid ,έχει και κάρτες για sata2 και sata3 αναλόγως τη δίσκους θα πάρεις ή κάποια κάρτα από την οποία μπορείς να μπουτάρεις,το να φύγεις από τον 40άρι θα δώσει αέρα στον pc σου πίστεψέ με.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.