sylbestros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες συμβουλές σας. Θέλουμε να ξεκινήσουμε σύντομα με ένα φίλο μια σελίδα επαγγελματικά . Η λογική είναι απλή . Ενα site πού θα διαφημίζει την τοπική αγορά και τα καταστήματα. Οχι portal , όχι ειδησεογραφικό ούτε blog. Ενα site αποκλειστικά να παροθσιαζει την τοπική αγορά , νοικιάζοντας χώρο για την προβολή των καταστημάτων. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες όμως σημαντικές που πρεπει να ξεκαθαρίσουμε εκ των προτέρων ώστε να ξεκινήσει η ολη προσπάθεια . 1 ) Υπολογισμός του απαιτούμενου κεφαλαίου . 2 ) Ειδος της σελίδας που χρειάζεται . (Full δυναμική υποθέτω) 3 ) Τι πρέπει να κανω ώστε να είμαι νομικά κατοχυρωμένος .Ιδρυση εταιρίας .Τι είδους εταιρίας ; Υπάρχει διαφορά στο οτι θα είναι to site εταιρία; Πρέπει να υπάρχει επαγγελματικός χώρος ΄; 4 ) Πρέπει προφανώς να συμβουλευτούμε δικηγόρο ; 5 ) Υπάρχει πιθανότητα κάποιας επιδότησης για νέους επαγγελματίες και κατα πόσο μπορει να δικαιολογηθεί ως ηλεκτρονική επιχείρηση . 6 ) Νομίζω οτι έχει οριστεί κάποιο όριο στις τιμές που μπορείς να χρεώσεις τις διαφημίσεις απο την ΕΕ . Αν όντως ισχυει που μπορώ να βρω λεπτομέρειες για αυτό ? Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!
CyberCr33p Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 2) Για τη κατασκευή της ιστοσελίδας θα πρότεινα να απευθυνθείς σε κάποιο επαγγελματία 3) Ναι χρειάζεται να ιδρύσεις εταιρία. Συνήθως για συνεργασία 2 ατόμων χρησιμοποιούντε οι Ο.Ε. 4) Ναι για τους όρους χρήσης της σελίδας και για να φτιάξει το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εσένα και των διαφημιζόμενων
elena.dourou Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Για να δημιουργήσεις μια επαγγελματική ιστοσελίδα πρέπει να βρείς μια εταιρεία που να σε βοηθήσει και να θέσει τις προδιαγραφές... εγω εχω συνεργαστεί με 2 την Link και την Link και οι 2 με βοήθησαν πολύ να ΜΑΘΩ χωρίς να πληρώσω ... Δεύτερον στήσε μια εταιρεία στο εξωτερικό ,offshore κατα προτίμηση για φορολογικους λογους (panama , gibraltar h cyprus) οι 2 τελευταιες δεν είναι οφσορ αλλα εχουν 10% φορολογιασ. Στησε υποκαταστημα στην Ελλάδα η Αποθηκη για τα pro:ionta.. Υπάρχουν έτοιμα συμφωνητικα για υτες τις δουλειες χωρις να πληρώσεις δικηγορο googliase to
kinq1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 1. α. Πρέπει να ιδρύσεις εταιρεία, άρα υπολογίζω 300 ευρώ για την ίδρυσή της & μετά εφορία, τεβε, επιμελητήριο κλπ. Εδρα δηλώνεις το σπίτι σου, οπότε δε βάζω νοίκια, φως νερο τηλεφωνο κλπ. ΣΟΥΜΑ ~400 ευρώ/μήνα. β. για domain/host υπολογίζω 12 ευρώ /ετος για name & 50 ευρώ/έτος για hosting = 5 ευρώ/μήνα. Αρα η απάντηση στο 1. είναι περίπου 400 ευρώ/μήνα. (αν έχεις άλλη δουλειά, άρα απαλλαγή από το τεβε, μείωσε 300 ευρώ/μήνα. 2. Μάλλον θα χρειαστείς κάποιο cms (joomla, wordpress, drupal κλπ). Αλλά θα είναι περίπου σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Αν πας σε custom λύση μπλέκεις πολύ βαθια. 3. Προσωπική εταιρεία στο όνομά σου, κατοχύρωση επωνυμίας. Θα στα πει ο λογιστής που θα πρέπει να πας. 4. Ο λογιστής αρκεί. Δεν είναι τίποτε μπλεγμένο να θελει δικηγόρο. 5. Παίζουν κάτι επιδοτήσεις, ρωτα στον οαεδ και στον εομμεχ, ίσως δίνουν κι άλλοι φορείς. 6. Δε νομίζω. Το θέμα δεν είναι να χρεώσεις ένα υπέρογκο ποσόν για διαφήμιση, αλλά να βρεις και κάποιον να το πληρώσει. H offshore εταιρεία γίνεται για συγκεκριμένο λόγο και δεν συμφέρει οικονομικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια και το κόστος της ανέρχεται ανάλογα την περίπτωση σε 3500 - 4000 ευρώ το χρόνο. γιατί: Η ελληνική εφορία θα σου έρχεται αρκετά λιγότερο, και γιατί δεν σε ενδιαφέρει η ανωνυμία σου, δηλαδή δεν σε νοιάζει να φαίνεται σε ποιον ανήκει η εταιρεία. Αργότερα, αν και όταν κάνεις μεγάλο τζίρο, και πρέπει να πληρώνεις στην εφορία πάνω από 5-6 χιλιάρικα το χρόνο, ίσως. Αλλά και πάλι, ίσως τοτε θα συμφέρει καλύτερα να μεταφέρεις την επιχείρηση στην Κύπρο, που έχει μικρότερους φορολογικούς συντελεστές. Η δεύτερη επιλογή (που προτείνω) είναι να κατωχυρώσεις το domain στο όνομά σου, να πάρεις ένα πακέτο hosting (όλα αυτά κοστίζουν περίπου 5 ευρώ το μήνα), να φτιάξεις το site και να το ανεβάσεις, να δεις πως πάει, να πάρεις "μαυρα" για τυχόν διαφημίσεις, (ή να βρεις κάποιον να σου κόψει τιμολογιο) κι αν δεις ότι πάει καλά προχωράς στην ίδρυση εταιρείας. - Αυτό δεν ισχύει αν ήδη έχεις κάνει το κουμάντο σου κι έχεις βρει πελάτες να διαφημιστούν, και μπορείς να καλύψεις τα έξοδα της εταιρείας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.