jordan23 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 καλημέρα στην κοινότητα .ψάχνοντας τις προάλες σε μια παλιά αποθήκη του σπιτιού βρήκα ένα αρχαίο pc από τα πρώτα που είχαν τότe κυκλοφορήσει. παρεπιμπτόντος το κουτάκι μου γυάλισε και αποφάσισα να ξεκινήσω ένα project , να συναρμολογήσω ένα pc σχετικά low budget με λειτουργικό ubuntu για να το γνωρίσω και αυτό... παραθέτω κάποιες φωτογραφίες και θα ήθελα την συμβουλή των guru και μη, σε τι εξαρτήματα να προσανατολιστώ λόγω μεγέθους και όγκου (κλίνω προς AMD, επεξεργαστή). το κουτάκι βέβαια θα λυθεί όλο και θα βαφτεί μαύρο και σίγουρα θα κοπεί για να μπουν κάποια ανεμιστηράκια(λαμαρίνα ποιος κόβει?). το pc είναι παλιό desktop οπως θα δείτε οριζόντια καθούμενο όπου πάνω καθόταν το αρχαίο monitor. σκέφτομαι να το κάνω κλασικό πύργο... θα ήθελα κάποια βοήθεια σχετικά με τα button (power, reset) και που θα βρω σχετικό εξοπλισμό. για τα parts του pc θα αγοράζονται σιγά σιγά και επί το πλείστον απο αγγελίες μιας και υπάρχουν πολλές καλές ευκαιρίες με την άφιξη των sandybridge και γενικά την άνοδο της τεχνολογίας. υπάρχουν κάποιες σιδερένιες βάσεις όπως βλέπετε για σκληρό και cd rom drive. τα button στην πρόσοψη δεν ξέρω πως θα τα κάνω λειτουργικά. το lock που κλείδωνε το pc πως σας φάνηκε ? το floppy μουσειακό πια . θα τραβήξω φώτο εξώφυλο απο ένα game floppy disk με τίτλο Α-10 tank killer.ο σκληρός έιχε ταμπελάκι "made in Ireland".xaxax.kalo? αν δεν βρω μεταχειρισμένα , σκέφτομαι να πάω σε μητρική Asrock 880G Extreme3 και επεξεργαστή amd phenomII x2 560 3.3 black edition. http://www.asrock.com/mb/overview.gr...80G%20Extreme3 http://www.visionstudio.gr/prodinfo....step=undefined θα χωρέσει π.χ στο κουτί η μητρική με ένα psu 500wάρι? ή κάνει και μικρότερο? ευχαριστώ για τις γνώμες σας εκ των προτέρων.
micos000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Αφού θα δώσεις λεφτά για το hardware πάρε και έναν φθηνό πύργο να τελειώνεις. Δεν αξίζει ο κόπος να παιδευτείς με αυτό το κουτί. Θα πρέπει να αλλάξεις και το power button γιατί τότε ο διακόπτης πήγαινε απευθείας στο τροφοδοτικό και ήταν ON-OFF, ενώ τώρα είναι PUSH BUTTON και το power on γίνεται από την μητρική.
Thanos1972 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Το κουτι,εαν δεν εχει κουμπι turbo δεν ειναι μουσιακο εκθεμα..πλακα κανω.Θυμαμαι στον πρωτο μου ειχε ενα τετοιο κουμπι με μια οθονιτσα που ελεξε τα mhz που δουλευε.66mhz στην περιπτωση μου(486 dx2).καπου πρεπει να το εχω κρυμενο.... αραγε ενα τετοιο κουμπι με εναν Intel επανω απο τους καινουργιους με το turbo mode θα δουλευε? καλη τυχη με το project.περιμενουμε νεα.
parsifal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 θα ήθελα την συμβουλή των guru και μη, σε τι εξαρτήματα να προσανατολιστώ λόγω μεγέθους και όγκου (κλίνω προς AMD, επεξεργαστή). Guru δεν είμαι, αλλά η πλατφόρμα της AMD δεν έχει κάποιο εγγενές πλεονέκτημα μεγέθους και όγκου. Το μικρό form factor είναι που θα παίξει ρόλο στο εγχείρημά σου. Τί ακριβώς διαστάσεις έχει το εσωτερικό του κουτιού; Από αυτό εξαρτάται αν θα σε βολέψει το microATX form factor ή αν θα πρέπει να κατεβείς σε Mini-ITX. Αυτές είναι οι δύο «μικρές» διαστάσεις στις οποίες παραμένεις σε ικανοποιητικά επίπεδα επεξεργαστικής ισχύος και επεκτασιμότητας. Για ακόμη πιο μικρές (Nano- και Pico-ITX) θα πρέπει να κάνεις σοβαρούς συμβιβασμούς.
jordan23 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Αφού θα δώσεις λεφτά για το hardware πάρε και έναν φθηνό πύργο να τελειώνεις. Δεν αξίζει ο κόπος να παιδευτείς με αυτό το κουτί. Θα πρέπει να αλλάξεις και το power button γιατί τότε ο διακόπτης πήγαινε απευθείας στο τροφοδοτικό και ήταν ON-OFF, ενώ τώρα είναι PUSH BUTTON και το power on γίνεται από την μητρική. τ'ετοια buttons που βρίσκω? να τρυπήσω το κουτί και να περάσω καινούργια? Guru δεν είμαι, αλλά η πλατφόρμα της AMD δεν έχει κάποιο εγγενές πλεονέκτημα μεγέθους και όγκου. Το μικρό form factor είναι που θα παίξει ρόλο στο εγχείρημά σου. Τί ακριβώς διαστάσεις έχει το εσωτερικό του κουτιού; Από αυτό εξαρτάται αν θα σε βολέψει το microATX form factor ή αν θα πρέπει να κατεβείς σε Mini-ITX. Αυτές είναι οι δύο «μικρές» διαστάσεις στις οποίες παραμένεις σε ικανοποιητικά επίπεδα επεξεργαστικής ισχύος και επεκτασιμότητας. Για ακόμη πιο μικρές (Nano- και Pico-ITX) θα πρέπει να κάνεις σοβαρούς συμβιβασμούς. θα επανέλθω αύριο με διαστάσεις εσωτερικού. διαστάσεις εσωτερικού 41χ36 εκατοστά και 15 εκατοστά ύψος . λόγω ύψους αναγκαστικά θα μένει το καπάκι όρθιο ή θα του κάνω κόψιμο στην οροφή να βγαίνει η ψύκτρα .εξάλου έχει πλαινο μεντεσέ να κρατιέται ανοιχτό.
micos000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 τ'ετοια buttons που βρίσκω? να τρυπήσω το κουτί και να περάσω καινούργια? Τα πουλάνε στα καταστήματα με ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Αν κάνεις αναζήτηση στο google θα βρεις πολλά. Π.Χ. http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=index&cPath=232_238 Η αναζήτηση στο google είναι η παρακάτω: http://www.google.gr/search?as_q=push+buttons&as_epq=&as_oq=&as_eq=&hl=el&biw=1089&bih=594&num=10&lr=&cr=countryGR&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=&safe=images&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google
thefirestarta Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Όσο για το κόψιμο λαμαρίνας πρέπει να πάρεις ένα Dremel η να βρείς κάποιον που να έχει. Πάντως, αν θέλεις, πόσταρε φωτογραφίες της δουλειάς σου, ωραία ιδέα ακούγεται.
jordan23 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 ευχαριστώ micos για τα link.βρήκα buttons στο κατουμά.αλλά το μαγαζάκι elektronik τα σπάει.. τελικά βρήκα ένα full tower παλιό από φίλο και σκέφτομαι να συνεχίσω το έργο σε αυτό. ότι καινούργιο θα το ανεβάσω σε φώτο. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
jordan23 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 το project συνεχίζεται με άλλο κουτί και μέχρι στιγμής αγορασμένη για το setup μια μητρική asus ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards - ASUS M4A89TD PRO το κουτί όπως βλέπετε έχει υποδοχή για τέσσερα ανεμιστηράκια 8εκ.. 2 μπροστά και 2 πίσω.έχει και πλαστικές θήκες για να κουμπώνουν τα ανεμιστηράκια χωρίς βίδες. αρχαίο κουτί turbo x. στο πλαινό καπάκι θα φτιάξω ένα σχέδιο με dremel και το καπάκι λέω να το κάνω διάτρητο με τρυπάνι και να βιδωθούν 2 ή 3 ανεμιστηράκια 12εκ. αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το πλαινό (πίσω) καπάκι και το πάνελ - βάση της μητρικής δεν αφήνουν καθόλου περιθώριο για να περάσουν από πίσω τα καλώδια. πιθανόν να χρειαστεί να γίνουν κάποια κοψίματα στο πάνελ για να περάσουν τα sata και τα καλώδια τροφοδοσίας στο τροφοδοτικό που θα κάτσει στο πατάρι. αν έχετε κάποια γνώμη πάνω σε αυτό και σχετικά στο πως θα γίνει καλύτερη διαχείριση καλωδίων με τυχόν μετατροπές, είμαι όλος αυτιά
jordan23 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 το project συνεχίζεται με το βάψιμο και το skull του τιμωρού. θα γίνουν 2 τρυπούλες με τριπανάκι στα μάτια και θα μπουν 2 ledakia αργότερα... έχω ενδοιασμούς να το κάνω σε κόκκινο ή σε μπλε μοτίβο (λαμπάκια, ledakia και τα συναφή.. βέβαια με την skull πάει καλύτερα το κόκκινο..τι λ'έτε?
jordan23 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 to project συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά. κόψιμο καπάκι, πλέξι και μερικά αξεσουάρ
sotosko Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Επειδή σκέφτομαι και εγώ να ανοίξω το πλαϊνό του κουτιού μου για να του βάλλω plexiglass, πες μου με τι έκοψες το κουτί τελικά. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι το αν χρειάζεται πλαίσιο γύρω από το κόψιμο ώστε να μην φαίνεται άσχημο.
jordan23 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 σχεδιάζεις στο καπάκι το κόψιμο, τρυπάς στις γωνίες με ένα χοντρό τρυπάνι και προς τα μέσα την τρύπα(στο κομμάτι που θα φύγει), και μια σέγα κόβεις. το πλέξι μεγαλύτερο σε διάστασξ κομμένο κανά 2 πόντους για να πατήσει. τρύπες με ψιλό τρυπανάκι περιμετρικά και βίδωμα.
no account Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 καλησπερα φιλε μου μπορεις να μου πεις με τι ακριβος εβαψες το κουτι και πετυχες ενα τοσο καλο βαψημο??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.