markelos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Πως μπορώ να κάνω απ' ευθείας να ξεκινάει το LXDE; Χωρίς login; Έβαλα το LXDM το έκανα enable, όμως ανοίγει μία οθόνη που ρωτάει ποιος χρήστης θα κάνει login, ποιο desktop κλπ. Πως μπορώ να παρακάμψω αυτήν την οθόνη και με το άνοιγμα του υπολογιστή να φτάνω στο LXDE; Ευχαριστώ Εδώ είσαι https://wiki.archlinux.org/index.php/LXDM#Autologin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppetraka Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα είδα σε προηγούμενα posts αναφερθήκατε στο systemd και θέλω να ρωτήσω είναι απραίτητη η αλλαγή πρός αυτό? είναι ασφαλές και θα λειτουργέι αν κάνω απλά την εγκατάσταση και τί θέλει προσοχή να μην πάρω το σύστημα στο χέρι ? ο τρόπος μετάβασης υπάρχει στο wiki, αλλά πείτε και εσείς καποιο τρόπο έτσι ώστε γίνει εύκολα και ανόδυνα η αλλάγη ,γιατί κάπου είδα επέμβαση στον kernel και κάτι με έπιασε (δεν είμαι για να μένω από laptop τώρα)...... ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Και εγώ το φοβόμουν. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αυτο που είδες ήταν το kernel parameter στον grub. Όχι στον kernel. Συγκεκριμένα στο /etc/default/grub στην γραμμή GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT. Ακολούθησε το wiki. Πρώτα θα κάνεις αυτά που λέει στο A mixed systemd/SysVinit/initscripts installation και μετά ότι λέει στο A mixed systemd/initscripts installation. Θυμήσου μόνο να γράψεις σε ένα χαρτι τους daemons από το rc.conf γιατί όταν θα τους σβήσεις δεν θα τους θυμάσαι. Απλά διάβαζε προσεκτικά αυτά που λέει. Για όποια βοήθεια χρειαστείς εδώ είμαστε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 [ALERT] EXT4 Data Corruption Bug Linux 3.6.2 & 3.6.3 Αιμα ? ΤΑΕ ? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppetraka Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Και εγώ το φοβόμουν. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αυτο που είδες ήταν το kernel parameter στον grub. Όχι στον kernel. Συγκεκριμένα στο /etc/default/grub στην γραμμή GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT. όσα αφορα τον loader δεν έχω grub έχω αυτόν που αναφέρει ο tritonas στο 2ο οδηγό του για εγκατάσταση arch αν δεν κάνω λάθος είναι ο syslinux, σε αυτη τη περίπτωση τι κανώ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Χωρίς να το ξέρω σίγουρα και από ότι είδα στο wiki είναι στο Append στο label Arch. @tritonas το έβαλα και εγώ στο άλλο θέμα. Δεν κλείνω το pc για κανένα λόγω. Μεγάλη καφρίλα μιλάμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Τι ειναι το ΤΑΕ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppetraka Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 [ALERT] EXT4 Data Corruption Bug Linux 3.6.2 & 3.6.3 Αιμα ? ΤΑΕ ? οοολε μεγάλη επιτυτιχία.............. πριν λίγο εκανα update και τώρα τι ξενυχτάμε περιμένοντας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Τι ειναι το ΤΑΕ? Φανταρος δεν πηγες ? (ΤΑγμα Επιφυλακης) Να δουμε τωρα τι θα γινει με τον kernel.Ευτυχως στον server οπου εχω και ολα μ τα αρχεια δεν κανω updates οποτε εχει μεινει στον 3.5.4.Ουτε και στο netbook εχω κανει update. Στο desktop ομως εκανα σημερα. Μαλλον θα κανω downgrade μεχρι να επιλυθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 μα είναι και στους stable 3.5.x, 3.4.x butter fs ρε μην κάνετε reboot για λιγότερο από 20 λεπτά https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=151341 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 martinoff μας γ@@ας χμμ μαλλον θα γυρισω τον server σε linux-lts. Αλλα τοσο καιρο δεν προσεξα καποιο προβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppetraka Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Χωρίς να το ξέρω σίγουρα και από ότι είδα στο wiki είναι στο Append στο label Arch. λοιπόν το έκανα το systemd, μάλλον λειτουργεί......πως μπορώ να το δω? το laptop πάντως bootαρει ποιο σφαίρα αποτι πρίν παρεπιπτόντως, έχω κάνει 2 reboot μέχρι τώρα ,δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα..... τι κάνουμε τελικά ,downgrade? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 πρέπει να σας πω ότι τα reboot-times μου είναι τις τάξεως των 10" (από το κλικ μέχρι να ξαναμπώ στο X) και έχω κάνει πολλά με τον κακό kernel... Το root μου είναι butter βέβαια αλλά το home μου είναι σε hdd και ext4. Δεν είχα πρόβλημα μέχρις ώρας, αλλά δε θα το ρισκάρω άλλο ps: bleeding edge I love you Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Αυτό το bleeding edge μας μάτωσε. Όταν λυθεί θα κλείσει πάλι το pc. Ευτυχώς που το laptop δεν κλείνει σχεδόν ποτέ. Κατά πότε το βλέπεται να φτιάχνεται; @ppetraka Εφ όσον έβαλες το systemd-sysvcompat αυτό έβγαλε το sysvinit και πέρασες σε systemd. Δώσε ένα > systemd-analyze && systemd-analyze blame να δεις πόσο θες να ξεκινήσεις από τον syslinux και μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppetraka Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Αυτό το bleeding edge μας μάτωσε. Όταν λυθεί θα κλείσει πάλι το pc. Ευτυχώς που το laptop δεν κλείνει σχεδόν ποτέ. Κατά πότε το βλέπεται να φτιάχνεται; @ppetraka Εφ όσον έβαλες το systemd-sysvcompat αυτό έβγαλε το sysvinit και πέρασες σε systemd. Δώσε ένα > systemd-analyze && systemd-analyze blame να δεις πόσο θες να ξεκινήσεις από τον syslinux και μετά. εδωσα την εντολή και μου επέστρεψε: Startup finished in 1118ms (kernel) + 1508ms (userspace) = 2626ms 522ms network.service 380ms colord-sane.service 296ms systemd-binfmt.service 195ms systemd-logind.service 183ms systemd-udev-trigger.service 176ms bluetooth.service 170ms NetworkManager.service 163ms sensors.service 159ms lm_sensors.service 119ms console-kit-log-system-start.service 113ms systemd-user-sessions.service 106ms systemd-tmpfiles-setup.service 102ms rc-local.service 69ms systemd-vconsole-setup.service 63ms systemd-remount-fs.service 56ms systemd-sysctl.service 53ms dev-mqueue.mount 53ms dev-hugepages.mount 50ms proc-sys-fs-binfmt_misc.mount 45ms udisks2.service 44ms sys-kernel-debug.mount 32ms alsa.service 21ms systemd-udevd.service 20ms colord.service 19ms console-kit-daemon.service 17ms rtkit-daemon.service 14ms wpa_supplicant.service 14ms tmp.mount 14ms accounts-daemon.service 10ms upower.service 4ms dev-sda2.swap τι συμπέρασμα βγάζω? πάντως έχω κάνει αρκετα reboot και είμαι ακόμη εντάξει.......... δεν το ξανακάνω ....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα