martinoff Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 pacman -Syu network-manager-applet αλλά όντως τι είναι το wifi menu ? το dropbox ειναι στο aur. Ξέρεις να χτίσεις από aur ?
pmav99 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Το wifi-menu μπαίνει με το netcfg αν δεν κάνω λάθος. Είναι cli application που ψάχνει για ασύρματα δίκτυα.
markelos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Το wifi-menu μπαίνει με το netcfg αν δεν κάνω λάθος. Είναι cli application που ψάχνει για ασύρματα δίκτυα. σωστό
tritonas00 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 systemd is now the default on new installations
martinoff Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) μέχρι εδώ ήταν τελικά ε..... >[archy@arch ~]$ systemd-analyze && systemd-analyze blame Startup finished in 1513ms (kernel) + 1338ms (userspace) = 2851ms 638ms systemd-vconsole-setup.service 300ms systemd-modules-load.service 227ms console-kit-log-system-start.service 146ms sys-kernel-debug.mount 105ms systemd-logind.service 102ms console-kit-daemon.service 85ms systemd-udev-trigger.service 75ms network.service 71ms systemd-sysctl.service 71ms tmp.mount 70ms dev-mqueue.mount 60ms systemd-tmpfiles-setup.service 55ms systemd-user-sessions.service 34ms systemd-remount-fs.service 22ms dev-hugepages.mount 18ms systemd-udevd.service [archy@arch ~]$ δεν έχουν μπει ακόμα όλοι οι daemons έχω θέμα όμως με το network.service γιατί μάλλον δεν προλαβαίνει και σκάει με failed και πρέπει να το κάνω restart τo daemon (systemctl restart network) Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2012 από martinoff
mandos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 flaconidys ? μου βάζετε φωτιές τώρα, και δεν αξίζει για 2" κέρδος....
martinoff Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 ναι, από flaconindys έχτισα κερνελ, έβγαλα μπόλικη σαβούρα,έβαλα τα modules αλλά φοβάμαι να ξηλώσω initramfs αναζητείτε gentoo user που δεν χρησιμοποιεί genkernel να μας διαφωτίσει το θέμα με το network το έλυσα, το έβαλα [email protected] και τώρα είναι ok
martinoff Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 δεν μπορώ να το κατεβάσω άλλο, με κούρασε >archy@arch ~ $ systemd-analyze Startup finished in 1262ms (kernel) + 1290ms (userspace) = 2553ms archy@archy ~ $ uname -a Linux archy 3.6.2-1-custom #1 SMP PREEMPT Sun Oct 14 19:31:05 EEST 2012 x86_64 GNU/Linux archy@arch ~ $ wtf έχει κάνει ο άλλος *compile kernel & headers 5,27 min
martinoff Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 ρε χριστιανε που θες να το φτασεις ? ρε ο άλλος είναι 1,5" σαν χρόνο δεν αξίζει να ασχοληθείς για ένα δευτερόλεπτο, αλλά σαν ποσοστό επί % σου τσακίζει το ηθικό επειδή με τρώει σε κερνελ υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι ο nvidia-bloated αλλά βαριέμαι τώρα να ανοίξω κουτί και να αφήσω τα γραφικά του i7
mask2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Κάθε φορά που θα κάνεις αναβάθμιση στον kernel πρέπει να τα ξανακάνεις αυτά από την αρχή ή δεν παίζει ρόλο;
martinoff Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 ποια όλα αυτά βρε, 5 λεπτά compile είναι μπα δεν νομίζω, τώρα έβαλα kernel 3.6.2 που είναι ήδη stable και σε μερικές μέρες θα περάσει στο core το έβαλα για να δω και αν έχει διαφορά στο btrfs, ούτως η άλλως δεν χρησιμοποιώ το kernel του core αλλά linux-ck
mask2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Τώρα διάβασα το blog.. Αυτά που λέει ακολούθησες για να μειώσεις τον χρόνο ή κάτι άλλο που το έχασα εγώ; Μιλάω για το blog που πόσταρε ο markelos.... Όχι ότι κατάλαβα και πολλά αλλά δεν έιδα να λέει για compile στον kernel. Έλεγε μόνο ότι το κάνεις αν θες. Αυτό κατάλαβα εγώ.
martinoff Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 ααα, λάθος κατάλαβα στο blog απλά λέει πως να χτίσουμε ένα μικρο initramfs, βγάζοντας όλα τα HOOKS αφού σηκώνουμε τα modules που θέλουμε με το "χέρι" για να κάνει πιο γρήγορα boot αφού το κάνεις μια φορά και δεν έχεις θέμα, δλδ κάνεις boot κανονικά (πρέπει να αλλάξεις το entry στο grub) τότε κάθε φορά που θα κάνει update o kernel θα φτιάχνει μικρο και βασικό initramfs χτίζοντας δικό σου kernel από δεν ξέρω και εγώ πόσες χιλιάδες modules έχει μέσα τα κατεβαίνεις το πολύ σε καμιά 500αρια και από modules(Μ) που είναι, τα χτίζεις μέσα του (*) οπότε είναι πάντα πάνω και δεν θες initramfs ίσως να είναι και το initramfs που με καθυστερεί, δεν ξέρω
mask2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δεν μπορώ να πω ότι το καταλαβαίνω απόλυτα αλλα δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να μου το εξηγήσεις αναλυτικά. Μες τις άκρες πάντως κατάλαβα κάποια πράγματα. Ευχαριστώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα