Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις λίστες σας. Αύριο που θα πάω στο desktop θα δω τι γίνεται.

Τώρα θα φτιάξω το laptop της κοπελιάς, με systemd λέω και εδώ. Για ξεκινήστε και εσείς να κάνετε την αλλαγή!

martinoff το rc.d list δεν υπάρχει πλέον σε εμένα

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μέχρι να περάσετε όλοι σε systemd εγώ θα μείνω με το rc.conf :devil:

Εγω δεν προκειται να το πειραξω, παρα μονον οταν βγει επισημη ανακοινωση που να λεει οτι τα initscripts dropped και το rc.conf εξολοθρευτηκε.

Εκεινη την μερα, θα μπω εδω, θα γραψω τα σχετικα μπινελικια μου και θα προχωρησω σε συστημα δελτα - skynet.

:P

Αναμενω σοβαροτητα και KISS αντιμετωπιση απο το arch οσον αφορα τα conf files.

Θελω ενα συστημα ομορφο, καθαρο και μαζεμενο, οχι μπ@ρδελο με σκορπια αρχεια απο δω και απο κει, σαν σπαραγγια.

Επεξ/σία από tritonas00
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι λιγάκι σκόρπια δεξιά και αριστερά. Για την ώρα δουλεύει το systemd με το rc.conf, αλλά αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω (σε όλα μου τα arch-boxes) είναι ότι το flash όταν πατάς ένα κουμπί καταλαβαίνει 2 keystrokes. Δεν με αφήνει να παίξω στο lumosity.

Αυτό περιορίζεται μόνο στον opera, στον fox είναι οκ. Δεν έχω καταφέρει να βρω λύση. Νόμιζα έφταιγε το 64bit αλλά βλέπω το κάνει και στα 32.

Καμία ιδέα πως μεγαλώνουμε τα fonts στο X? Έβαλα LXDE, όλα οκ με nvidia drivers. To laptop της κοπελιάς πάει μια χαρά.

Έχει μπει όμως σε 96dpi (πού και το σωστό) αλλά θέλω να τα μεγαλώσω λίγο. Το obconf δεν άλλαξε το font-size στο περιεχόμενο του browser.

UPDATE: έβαλα ms-fonts στον opera και είναι πιο οικείο. Ξεχνάω ότι εγώ έχω συνιθήσει το dejavu :)

Δημοσ.

οταν εχεις κλειστο driver, απενεργοποιεις το KMS δηλαδη βαζεις nomodeset στον kernel σου.

οταν εισαι με ανοιχτο δεν κανεις τιποτα, ειναι on απο default αφου τον χρειαζονται οι περισσοτεροι ανοιχτοι drivers.

Δημοσ.

Το έφτιαξα βάση των οδηγιών σου, thnx!

Αυτό το είδε κανείς σας: http://my-fuzzy-logi...ate-script.html

https://bbs.archlinu...php?pid=1129327

Έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, η αλήθεια να λέγεται! Προσπερνάω το ότι θέλει yaourt, αλλά οι πρώτες γραμμές που φέρνουν το arch-news είναι χρήσιμες και εύκολα αντιγράφονται σε ένα δικό μας script.

Επίσης έχουμε AUR cleanup σε ένα μήνα: https://wiki.archlinux.org/index.php/AUR_Cleanup_Day/2012

Δημοσ.
Το έφτιαξα βάση των οδηγιών σου' date=' thnx

Αυτό το είδε κανείς σας: http://my-fuzzy-logi...ate-script.html

https://bbs.archlinu...php?pid=1129327

Έχει ένα κάποιο ενδιαφέρων, η αλήθεια να λέγεται! Προσπερνάω το ότι θέλει yaourt, αλλά οι πρώτες γραμμές που φέρνουν το arch-news είναι χρήσιμες και εύκολα αντιγράφονται σε ένα δικό μας script.

Προτιμώ alias στο bash.rc :P

Δημοσ.

Παρηγγειλα εναν μικρουλη ssd-ουλη, για να το netbook. (βεβαιωθηκα οτι εχω SATA 3Gb/s πρωτα οποτε πιστευω θα ειμαι ok, δεν θα ψοφησει πολυ το μηχανακι :P )

Εριξα μια ματια στο wiki.

Eπειδη ειναι η πρωτη μου φορα με ssd, και ειμαι νιουφικο, οποιος τρεχει arch σε ssd ας μου δωσει κανα tip.

Συγκρατησα τα noatime και discard flags, την δευτερη για να ενεργοποιοηθει το TRIM, και τον noop scheduler.

mbr και ext4 λεω να βαλω, μην εχουμε κανα απροοπτο.

1 gb ram ειχει, αξιζει να κανω αυτα που λεει περι temp στην ram κλπ ?

Παιζει τοσο σημαντικο ρολο να μειωθουν οι εγγραφες στον ssd ? Γιατι ? Ψοφαει ?

(Δεν θα το στησω απο την αρχη, ετοιμo - καθαρο - παρθενο tar-ισμενο συστημα θα μπει, που το τραβαει ο installer μου απο τον server μου, via φου του που)

Δημοσ.

noatime,nodiratime,discard,errors=remount-ro

και για tmpfs σε ram

none /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777,size=?G 0 0

επίσης μπορείς να στείλεις και αυτά σε ram

none /var/tmp tmpfs defaults,nodev,nosuid,mode=1777

none /var/lock tmpfs defaults,nodev,nosuid,noexec,mode=1777,size=10m

none /var/run tmpfs defaults,nodev,nosuid,noexec,mode=0755,size=10m

Δημοσ.

Να προτείνω btrfs με syslinux στο mbr?

1 partition όλο το δίσκο

όχι swap partition (είπαμε, αν θες βάλε swap-file, μπαίνει και σε 2η φάση πολύ εύκολα)

profile-sync-daemon από το aur.

Πρέπει να σε ενημερώσω ότι πλέον το netbook θα μένει πίσω λόγο CPU/RAM :)

Σίγουρα θα είναι πολύ πιο γρήγορο από ότι με απλό δίσκο και προσωπικά μου αρέσει το shockproof της υπόθεσης. Δεν κοπάναω τα μηχανάκια μου αλλά το να ξέρεις πως δεν χαλάει όσο και αν το ταρακουνάς είναι μεγάλη υπόθεση.

Οι ssd πλέον έχουν αντοχές πολλές, δεν ψοφάνε. Αλλά όσο πιο γεμάτο τον έχεις (προσοχή λοιπόν με την pacman cache) τόσο πιο εύκολα θα φθαρεί. Πρέπει να έχεις και λίγο άδειο χώρο. Τα λέει όλα στο wiki στο ssd άρθρο.

Το απόγευμα θα είμαι σπίτι για να βοηθήσω και άλλο, μέχρι τότε θα είμαι σε μια windows βλάβη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks guys!! Ωραια, noted ολα.

E, δεν πιανει πιο πανω απο 3 gb η ολη εγκατασταση στο netbook, οποτε θα υπαρχει αφθονος free χωρος.

Αυτο το "φθαρει" ομως δεν καταλαβαινω. Δηλαδη τι παθαινει ? Πεφτουν οι read / write speeds ?

Να προτείνω btrfs με syslinux στο mbr?

Επειδη το χρησιμοποιουν και αλλοι το netbook, θελω λιγο σταθερα πραματα, μη μου μεινει στα χερια μετα απο κανα update. (λεω γω τωρα ... :P )

martinoff

Στο size βαζω ολη την ram ? δηλαδη size=1G ? Η την μιση ?

Oσον αφορα τα /var/lock και /var/run, απ ότι βλεπω ειναι ηδη symlinks στον /run. (/run in archlinux is 'tmpfs' and /var/run is a 'link' to it.... so both are the same... 'tmpfs' )

Επισης η noatime περιλαμβανει και την nodiratime, οποτε πιστευω σκετο noatime ειναι οκ.

Επεξ/σία από tritonas00

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...