Le Perv Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Huawei? Arm ειναι το εργαλειο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, Le Perv είπε Huawei? Arm ειναι το εργαλειο? Intel. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν ηταν arm δεν θα εκκινουσε καν το iso του arch (και της οποιασδηποτε x86/x64 λινουξοδιανομης) λογω διαφορετικης (= μη υποστηριζομενης) αρχιτεκτονικης απο τον επεξεργαστη... (69) Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 [jemadux@cryptolab ~]$ yay :: Συγχρονισμός βάσεων πακέτων... system είναι ενημερωμένο world είναι ενημερωμένο galaxy είναι ενημερωμένο lib32 είναι ενημερωμένο universe είναι ενημερωμένο extra είναι ενημερωμένο community 7,3 MiB 2,19 MiB/s 00:03 [-------------------------------------------------] 100% :: Έναρξη πλήρους αναβάθμισης συστήματος... επίλυση εξαρτήσεων... αναζήτηση διενέξεων... σφάλμα: αποτυχία προετοιμασίας διεκπεραίωσης (αδυναμία επίλυσης εξαρτήσεων) :: η εγκατάσταση του libcap (2.68-1) παραβιάζει την εξάρτηση 'libcap=2.67' απαιτούμενης από lib32-libcap -> error installing repo packages [jemadux@cryptolab ~]$ αυτο είναι προβλη,α το arch ή του artix ? ( ειμαι σε artix ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, jemadux είπε [jemadux@cryptolab ~]$ yay :: Συγχρονισμός βάσεων πακέτων... system είναι ενημερωμένο world είναι ενημερωμένο galaxy είναι ενημερωμένο lib32 είναι ενημερωμένο universe είναι ενημερωμένο extra είναι ενημερωμένο community 7,3 MiB 2,19 MiB/s 00:03 [-------------------------------------------------] 100% :: Έναρξη πλήρους αναβάθμισης συστήματος... επίλυση εξαρτήσεων... αναζήτηση διενέξεων... σφάλμα: αποτυχία προετοιμασίας διεκπεραίωσης (αδυναμία επίλυσης εξαρτήσεων) :: η εγκατάσταση του libcap (2.68-1) παραβιάζει την εξάρτηση 'libcap=2.67' απαιτούμενης από lib32-libcap -> error installing repo packages [jemadux@cryptolab ~]$ αυτο είναι προβλη,α το arch ή του artix ? ( ειμαι σε artix ) Προφανως του artix. Τετοια ρεπος δεν υπαρχουν στο arch. Για το προβλημα σου δες εδω , reply #2. Ουσιαστικα το lib32-libcap εχει μεινει πισω και για αυτο ζηταει την παλια εκδοση του libcap. Eτσι οταν παει να περασει η καινουργια εκδοση του libcap , κλωτσαει το lib32-libcap. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, mphxths είπε Προφανως του artix. Τετοια ρεπος δεν υπαρχουν στο arch. Για το προβλημα σου δες εδω , reply #2. Ουσιαστικα το lib32-libcap εχει μεινει πισω και για αυτο ζηταει την παλια εκδοση του libcap. Eτσι οταν παει να περασει η καινουργια εκδοση του libcap , κλωτσαει το lib32-libcap. δεν αντιλέγω αλλά σε μερικα πραγματα εχω βάλει και repos του arch . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 11 λεπτά πριν, jemadux είπε δεν αντιλέγω αλλά σε μερικα πραγματα εχω βάλει και repos του arch . Πηγαινε σε καθαρο arch και ασε τα εκτρωματα για αλλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 16 λεπτά πριν, mphxths είπε Πηγαινε σε καθαρο arch και ασε τα εκτρωματα για αλλους. μπα ...θέλω να εχω openrc ως init system ... και με εχει βολεψει ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 11 λεπτά πριν, jemadux είπε μπα ...θέλω να εχω openrc ως init system ... και με εχει βολεψει ... Και ποιος ειπε οτι δεν μπορεις να εχεις καθαρο arch και openrc ? Μπορεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, mphxths είπε Και ποιος ειπε οτι δεν μπορεις να εχεις καθαρο arch και openrc ? Μπορεις. φυσικά μπορώ να εχω καθαρό arch με openrc αλλα Warning: Arch Linux only has official support for systemd. When using OpenRC, please mention so in support requests. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ακόμα και χωρίς επίσημο support είναι καλύτερο. Το artix καθαρίζει και απολυμαίνει τα πακέτα για να μην μπορείς να βάλεις systemd (because init freedom lol) . Άρα οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά, και να μένει πίσω είναι αυξημένες. Επίσης δεν τους μένει χρόνος να κάνουν τίποτε άλλο και το quality control τους είναι σαν τα ελληνικά τρένα. Καλύτερα μια σοβαρή διανομή Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από asfodelus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 31 λεπτά πριν, asfodelus είπε Ακόμα και χωρίς επίσημο support είναι καλύτερο. Το artix καθαρίζει και απολυμαίνει τα πακέτα για να μην μπορείς να βάλεις systemd (because init freedom lol) . Άρα οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά, και να μένει πίσω είναι αυξημένες. Επίσης δεν τους μένει χρόνος να κάνουν τίποτε άλλο και το quality control τους είναι σαν τα ελληνικά τρένα. Καλύτερα μια σοβαρή διανομή και να βαζω βαζω ενα ενα τα init scripts ... ? αλλη δουλεια δεν εχω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimos15 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 30/3/2023 στις 3:25 ΜΜ, coffeex είπε Έχω το MateBook D16 και δεν έχω κανένα θέμα με το Arch. καλησπερα, εβαλες τα μαμα arch απο το terminal η καποια διανομη με calamares? εχεις την εκδοση με intel η ryzen? θυμασαι ποιον kernel ειχες στην εγκατασταση? Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από dimos15 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 15 ώρες πριν, dimos15 είπε καλησπερα, εβαλες τα μαμα arch απο το terminal η καποια διανομη με calamares? εχεις την εκδοση με intel η ryzen? θυμασαι ποιον kernel ειχες στην εγκατασταση? Έχω Intel. Αρχές Νοεμβρίου το είχα πάρει και έκανα εγκατάσταση το "μαμα" Arch, τώρα την έκδοση που είχε ο kernel δεν το θυμάμαι. Από τότε που το έκανα εγκατάσταση μέχρι και τώρα δεν είχα κανένα θέμα 😎 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnmayson Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Καλημερα εκανα μια εγκατασταση με archinstall.Στις τελευταιες επιλογες ειχε οτι πρεπει μα κανω chroot default.Επειδη δε ημουν σιγουρος τι πρεπει να κανω επελεξα οχι με αποτελεσμα να γινει επανεκινηση να εμφανιζεται ο lightdm να βαζω κωδικο και να μη γινεται login.Επειδη οι γνωσεις μου ειναι λιγο περιορισμενες μετα απο λιγο ψαξιμο θα σας πω τι σκεφτηκα να κανω οποιος γνωριζει ας με βοηθησει.Θ ανοιξω pc θα πατησω ctrl alt t και λογικα θα μπω τερμιναλ.Εκει θα πρεπει να κανω mount( το οποιο δωεχω καταλαβει ακριβως τι ειναι) θα γραψω τη εντολη mount -t [type] [device] [dir] μετα τι κανω εχω κανει mount η χρειαζεται και κατι αλλο μετα το mount πρεπει να κανω chroot και μετα reboot και λογικα θα μαι οκ.ευχαριστω για τη βοηθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα